Koji idioti zive u ovoj drzavi…
Najbolje bi bilo da nas tuto kompleto rasele po cjelom sivjetu a ovu lijepu zemlju dat normalnim ljudima koji ce pazit i cuvat svaki kamen i svaku travku.
Nažalost, na kraju će biti počinilaca nepoznat.muha_sa wrote: ↑07/04/2024 12:31Najbolje bi bilo da nas tuto kompleto rasele po cjelom sivjetu a ovu lijepu zemlju dat normalnim ljudima koji ce pazit i cuvat svaki kamen i svaku travku.
Ovo je užas![]()
El_comadante wrote: ↑08/04/2024 15:52Nažalost, na kraju će biti počinilaca nepoznat.
Evo ipak su ih uhvatili nekoliko.JohnnyS wrote: ↑12/04/2024 20:56
Naravno da je poznat, ali su mu ribari halalili
Mo Parking je u sistemu MUPa, dakle kaznu moras platit. Dugo vremena nije bio u sistemu pa nisi bio duzan platit, ali zadnje 2-3 godine moras.ug_lee wrote: ↑14/07/2024 12:42 Parkirao sam u prvoj zoni iza Nidje Veze i prvo nisam znao da je i tu parking koji se plaća a drugo mislio sam da se nedjeljom ne naplaćuje kao sto je u Sarajevu ali eto ima ta neka “ljetna” tarifa”. Dobio sam neki kao racun i letak na kojem pise kako uplatiti dnevnu kartu uplatnicom. Tu na računu je datum i moj broj tablica naravno, ali nije u fazonu kazne da je nesto povezano sa MUPom kao sto je i Sarajevu slučaj kad se parkiraš gdje ne treba. Mene sad zanima, sta bude ako se ne plati to? Msm nije dnevna karta nesto previše para (20KM) ali eto volio bih znati sta bi bilo kad ne bih platio.
Jednostavno, ratni kriminalnci vs titov narko kartel. Ova nova struja predvodjena Sutom i neki clanovi NIP-a, SDPa i slicno su narko kartel.sehohari wrote: ↑12/04/2024 20:55 Može li meni neki Mostarac objasniti srž ovog rascjepa njihovog ogranka SDA?
Jesu li u pitanju nešto na višem nivou ili je standardna priča oko podjele plijena? Ako jeste, ima li nešto gdje su se konkretno koplja lomili?
Koliko je u ovu svađu involvirana islamska zajednica?
Ne poznajem niti jednog vjerodostojnika IZ da kritikuje SDA koliko to muftija Salem Dedović radi.

Pa zato sto uljudba stanuje na zapadnoj obali. A na lijevoj seljaci iz podveleza.HelaS wrote: ↑26/07/2024 00:06 Zašto Mostar na desnoj oobali Neretve, zapadno od Bulevara, izgleda kao neki grad na Zapadu - urbano, hortikulturom, fasadama stambenih i poslovnih objekata, uređenim i sadržajnim izlozima, pješačkim stazama, saobraćajnicama, pa donekle i kulturom ponašanja, mada je to nekako slično sa drugim istočnim dijelom grada, dok Mostar na lijevoj obali Neretve liči na, npr. makedonsku Strugu, Fejićeva naročito, i posebno noću.
Iz svega izuzimam 100-m ulice oko Starog Mosta, sa obje strane, to je područje izvan komparativnih kategorija svake vrste.
Npr. od rata je proteklo skoro 30 godina. Da je svake godine skupljana po jedna KM, nekako se moglo naći nešto novca za rekonstrukciju i povrat i prethodno stanje ovih nekoliko veličanstvenih zgrada u Titovoj u Mostaru. Za one koji ne znaju, Titova je u "Strugi".
Usred Fejićeve, u blizini Ibrahim-efendijine džamije, koja, usput, onakva ruševna, godinama, rascijepljenom munarom prijeti rušenjem, a da niko ne čini njenu rehabilitaciju, tu u blizini je izgorena kuća sa armaturom kao preprekom ulaska. Rupa u nizu kuća liči na strašilo. Nikom to ne smeta, ili su ljudi tamo navikli na te avetinske izglede. O čemu se radi![]()
Ima ovakvih još desetine objekata![]()
Od tebe, kolega, uvijek se očekuje pristojan odgovor. Ne znam zašto sada "kiselina iz usta" i ovakva malicioznostpalermo wrote: ↑26/07/2024 00:11Pa zato sto uljudba stanuje na zapadnoj obali. A na lijevoj seljaci iz podveleza.HelaS wrote: ↑26/07/2024 00:06 Zašto Mostar na desnoj oobali Neretve, zapadno od Bulevara, izgleda kao neki grad na Zapadu - urbano, hortikulturom, fasadama stambenih i poslovnih objekata, uređenim i sadržajnim izlozima, pješačkim stazama, saobraćajnicama, pa donekle i kulturom ponašanja, mada je to nekako slično sa drugim istočnim dijelom grada, dok Mostar na lijevoj obali Neretve liči na, npr. makedonsku Strugu, Fejićeva naročito, i posebno noću.
Iz svega izuzimam 100-m ulice oko Starog Mosta, sa obje strane, to je područje izvan komparativnih kategorija svake vrste.
Npr. od rata je proteklo skoro 30 godina. Da je svake godine skupljana po jedna KM, nekako se moglo naći nešto novca za rekonstrukciju i povrat i prethodno stanje ovih nekoliko veličanstvenih zgrada u Titovoj u Mostaru. Za one koji ne znaju, Titova je u "Strugi".
Usred Fejićeve, u blizini Ibrahim-efendijine džamije, koja, usput, onakva ruševna, godinama, rascijepljenom munarom prijeti rušenjem, a da niko ne čini njenu rehabilitaciju, tu u blizini je izgorena kuća sa armaturom kao preprekom ulaska. Rupa u nizu kuća liči na strašilo. Nikom to ne smeta, ili su ljudi tamo navikli na te avetinske izglede. O čemu se radiSpoilerShow
Ima ovakvih još desetine objekataSpoilerShow![]()
Zato što je zapadnio dio možda nastao 70-ih godina?HelaS wrote: ↑26/07/2024 00:06 Zašto Mostar na desnoj oobali Neretve, zapadno od Bulevara, izgleda kao neki grad na Zapadu - urbano, hortikulturom, fasadama stambenih i poslovnih objekata, uređenim i sadržajnim izlozima, pješačkim stazama, saobraćajnicama, pa donekle i kulturom ponašanja, mada je to nekako slično sa drugim istočnim dijelom grada, dok Mostar na lijevoj obali Neretve liči na, npr. makedonsku Strugu, Fejićeva naročito, i posebno noću.
Usred Fejićeve, u blizini Ibrahim-efendijine džamije, koja, usput, onakva ruševna, godinama, rascijepljenom munarom prijeti rušenjem, a da niko ne čini njenu rehabilitaciju, tu u blizini je izgorena kuća sa armaturom kao preprekom ulaska. Rupa u nizu kuća liči na strašilo. Nikom to ne smeta, ili su ljudi tamo navikli na te avetinske izglede. O čemu se radi![]()
Ima ovakvih još desetine objekata![]()
Mladiću, ti si ovdje zalutaosehohari wrote: ↑26/07/2024 00:38
Zato što je zapadnio dio možda nastao 70-ih godina?
Istočni dio je stari dio grada, ne vidim zašto bi tamo bilo širokih ulica. Ovo o "kulturi ponašanja" neću ni spominjati.
Kao neko ko je odrastao na zapadu, zapadni kvartovi ni po čemu ne liče na zapad, osim možda ono oko Rondoa.
Ostatak mi više liče na one propale sovjetske gradove, sivi betonistan sa oronulim stambenim neboderima, uz malo više sunca nego u Rusiji.
Cemu ljutnja. Dobio si odgovor kakav si i trazio i prizeljkivao.HelaS wrote: ↑26/07/2024 00:21Od tebe, kolega, uvijek se očekuje pristojan odgovor. Ne znam zašto sada "kiselina iz usta" i ovakva malicioznostpalermo wrote: ↑26/07/2024 00:11Pa zato sto uljudba stanuje na zapadnoj obali. A na lijevoj seljaci iz podveleza.HelaS wrote: ↑26/07/2024 00:06 Zašto Mostar na desnoj oobali Neretve, zapadno od Bulevara, izgleda kao neki grad na Zapadu - urbano, hortikulturom, fasadama stambenih i poslovnih objekata, uređenim i sadržajnim izlozima, pješačkim stazama, saobraćajnicama, pa donekle i kulturom ponašanja, mada je to nekako slično sa drugim istočnim dijelom grada, dok Mostar na lijevoj obali Neretve liči na, npr. makedonsku Strugu, Fejićeva naročito, i posebno noću.
Usred Fejićeve, u blizini Ibrahim-efendijine džamije, koja, usput, onakva ruševna, godinama, rascijepljenom munarom prijeti rušenjem, a da niko ne čini njenu rehabilitaciju, tu u blizini je izgorena kuća sa armaturom kao preprekom ulaska. Rupa u nizu kuća liči na strašilo. Nikom to ne smeta, ili su ljudi tamo navikli na te avetinske izglede. O čemu se radiSpoilerShow
Ima ovakvih još desetine objekataSpoilerShow![]()
![]()
Žao mi je što ti je moje pitanje pomjerilo emocije i što si se uznemirio. Jbg, privrženost stranci koja je uzurpirala živote pola Mostara i koja, za desetine godina vlasti u Mostaru, nije htjela napraviti makar jedan nivo više prosperitetnijeg i ugodnijeg življenja tih istih ljudi, ne znači nužno i slijed takvih postupaka. Životno je pravilo da se smeće uvijek najprije čisti u kući i ispred svojih vrata. Ko to ne radi, smrdi mu kuća i sve u kući. Taj, tzv. Istočni Mostar, odavno liči na neku čaršiju iz 30-tih godina, zaustavljenu u razvoju i bez ikakvog smisla. Anex 7 Daytona uništio je taj dio Mostara. Da nema onih starih kuća i spomenika kulture i istorije, da nema Starog Mosta i njegovog turizma, tačno bi bio u rangu Nevesinja i sličnih gradova.
Zaobidjes taj dio. Mozes preko Vojna i Rastana, izbijes na Aveniju i eto te u europi. Sve se moze kad se hoce.HelaS wrote: ↑27/07/2024 09:36Žao mi je što ti je moje pitanje pomjerilo emocije i što si se uznemirio. Jbg, privrženost stranci koja je uzurpirala živote pola Mostara i koja, za desetine godina vlasti u Mostaru, nije htjela napraviti makar jedan nivo više prosperitetnijeg i ugodnijeg življenja tih istih ljudi, ne znači nužno i slijed takvih postupaka. Životno je pravilo da se smeće uvijek najprije čisti u kući i ispred svojih vrata. Ko to ne radi, smrdi mu kuća i sve u kući. Taj, tzv. Istočni Mostar, odavno liči na neku čaršiju iz 30-tih godina, zaustavljenu u razvoju i bez ikakvog smisla. Anex 7 Daytona uništio je taj dio Mostara. Da nema onih starih kuća i spomenika kulture i istorije, da nema Starog Mosta i njegovog turizma, tačno bi bio u rangu Nevesinja i sličnih gradova.