Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

foxlife

#37476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 09/02/2022 15:58
foxlife wrote: 09/02/2022 15:53

pa bi sutra ovdje neko dosao e jeste vidjeli papaka kaznili me a nisam kriv kao satro nisam propustio bus a vozio svoju voznju ili sl
Prvo ako znam da busevi idu tom trakom ne bih vozio tom trakom jer znam unaprijed da cu naletiti na bus i spora ostala vozila i buseve koji se ukljucuju u tu traku sa stanice i da ce me usporiti. Treba samo razmisljati u voznji i sve ce biti u redu.

Zato je krajnja desna traka najsporija traka na glavnoj ulici.
pa to znamo ti ja peti deseti na forumu i kao vecina na forumu razmisljamo glavom
al ce doci sampion i bit ce prvak u nepropustanju autobusa
i koliko jos takvih ima koji nisu na forumu? "milioni"

sto se tice desne trake u gradu ne bih se bas slozio i vise puta sam bio svjedok da je to ustvari najbrza traka
al da bi se rijesio bus saobracaj dovoljno je napraviti bus trake gdje bi mogli ici samo busevi vozila pod rotacijama i eventualno taksisti
kamere da slikaju kao u bg i bog te veselio
kakaljin

#37477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

foxlife wrote: 09/02/2022 16:01
kakaljin wrote: 09/02/2022 15:58

Prvo ako znam da busevi idu tom trakom ne bih vozio tom trakom jer znam unaprijed da cu naletiti na bus i spora ostala vozila i buseve koji se ukljucuju u tu traku sa stanice i da ce me usporiti. Treba samo razmisljati u voznji i sve ce biti u redu.

Zato je krajnja desna traka najsporija traka na glavnoj ulici.
pa to znamo ti ja peti deseti na forumu i kao vecina na forumu razmisljamo glavom

sto se tice desne trake u gradu ne bih se bas slozio i vise puta sam bio svjedok da je to ustvari najbrza traka
al da bi se rijesio bus saobracaj dovoljno je napraviti bus trake gdje bi mogli ici samo busevi vozila pod rotacijama i eventualno taksisti
Svako ko ima vozacku zna to jer je polagao i ucio propise.

Na zalost mi nemamo prostora da napravimo dodatne trake za autobuse kojima bi isli samo oni, jedino da sa uvede neka restrikcija sa ulaskom auta u grad i da se digne kavalitet gradskog prevoza da ti ne treba auto po gradu i da mozes jednu traku ostaviti samo za bus
foxlife

#37478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 09/02/2022 16:04
foxlife wrote: 09/02/2022 16:01

Svako ko ima vozacku zna to jer je polagao i ucio propise.

Na zalost mi nemamo prostora da napravimo dodatne trake za autobuse kojima bi isli samo oni, jedino da sa uvede neka restrikcija sa ulaskom auta u grad i da se digne kavalitet gradskog prevoza da ti ne treba auto po gradu i da mozes jednu traku ostaviti samo za bus
moze se sve napraviti
neka sada naprave traku za buseve i neka ostave dvije trake bilo bi super i vjerujem da bi bilo manje guzve jer kad imas vise traka vise auta se koristi tako da prosirivanje cesta dodatnim trakama samo pogorsava stanje tzv brasov paradoks
BadBoy

#37479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

kakaljin wrote: 09/02/2022 15:41
foxlife wrote: 09/02/2022 15:33

nije poenta u slobodnoj ili zauzetoj stanici nego u pustanju istog busa da se ukljuci
Opet ponavaljam nije tu vozac autobusa da odredjuje to i da radi nesto mimo propisa. Vozac autobusa je profesionalni vozac i od njega se ne ocekuje da vozi mimo propisa vec iskljucivo pro propisu jer je njegov posao vozaca profesionalan i od njega se ocekuje da vozi po propisima.
Od svih vozača se očekuje da voze po propisu. I to ne očekuje, nego zahtjeva. Samo je kod nas propis izgleda rastegljiv pojam, više kao niz sugestija koje možeš ali i ne moraš poslušati. I eto gdje nam je pravna država. Sve počinje od pojedinca.
rahmetli dedo

#37480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by rahmetli dedo »

bus da žmigavac i za 5 - 10 sec kreće sa stanice bilo ne bilo auta iza. zabiješ se u bus - automatski kriv. navodno je u Beču tako.
black_adrian
Vozim: vjetar

#37481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

kod nas bus krene pa da žmigavac...

čast manjini al većina ovih što vozikaju po gradu su ni p od profesionalaca, pogotovo vozači minibusa...
BadBoy

#37482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 09/02/2022 14:47
BadBoy wrote: 09/02/2022 14:41

Razumijem i ja tebe i malo si me odveo u drugu diskusiju koju nisam želio otvarati. Sva poenta je bila u tome da se djela/nedjela drugih vozača ne mogu koristiti kao alibi ili pravdanje za vlastite prekršaje, kao što vidimo na ovom primjeru vozača autobusa. Ali ovdje na forumu je najčešća rečenica "sporači nerviraju druge učesnike i onda ovi MORAJU da iz pretiču preko pune ili u tunelu". Ne moraju. To je sva poenta.
Da, to se slazem, to ne bi trebao biti izgovor za bilo sta. Da budem iskren, ja ni ne trazim izgovore kad prekrsim propis, meni je najbitnije da nikog ne ugrozim i ne ometam svojim postupcima, ako me policija uhvati spreman sam platiti kaznu, bez opravdanja i alibija. Policajci su me znali cudno pogledati kad me pitaju gdje zurim a ja kazem nigdje, valjda navikli na razne izgovore i slicno.
Onda se slažemo oko svega :D Haj da i to doživim na klix forumu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#37483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

jeste
Laplace

#37484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ne kontam zašto je problem propustiti autobus, koji će za nekoliko stotina metara stati na sljedeće stajalište? Gori su mi dežurni peglači, koji će s kraja na kraj grada voziti ispod ograničenja dok tipkaju poruke na Facebooku.
nlt

#37485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

1. Nije stanica nego je stajalište
2. Imate iza nalijepljeno da vozilo JGP ima prednost pri uključenju u saobraćaj i MORAMO ga pustiti, ako udariš u bus koji izlazi sa stajališta kriv si 100%
ZOBS čl. 31
3. Neki ne ulaze na stajališta iz razloga što iz njega neće izaći po nekoliko minuta, jer gospoda koja koristi osobne automobile je moćnija u odnosu na "fukaru" koja koristi JGP.
4. Vezano za ranije polaske, zovnite dispečera i pitajte zasto je autobus otisao ranije, ako nema pomaka na bolje imate nadležnu inspekciju
Nadam se da ćemo da dočekamo da ne gledamo scene da prolaze hiljade automobila centrom grada a u svakom po samo jedna osoba, dok nam preduzeće za gradski saobraćaj propada i da se vozilima neće dati ulaz u uži centar grada
Last edited by nlt on 09/02/2022 18:58, edited 1 time in total.
last mohicans

#37486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.
TLOP

#37487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TLOP »

kakaljin wrote: 09/02/2022 15:59
TLOP wrote: 09/02/2022 15:57 A sta cemo s tim sto su nam stanice male pa dva busa ne mogu stat jedan iza drugog i onda ovaj drugi ostane u traci?
A zasto su dva busa jedan za drugim pogotovo ako voze na istoj liniji. Zar nema red voznje i razmak od nekoliko mnuta izmedju buseva.

Znaci ili jedan bus sporije vozi ili drugi brze vozi od reda voznje.
ne znam al kod nas ima vise prevoznika, a ima i vise linija koje staju na istu stanicu, al na nekoj sljedecoj raskrsnici jedan ode pravo drugi skrene lijevo, znaci ne voze istu liniju iako dodju u isto vrijeme
xamp

#37488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Ateista wrote: 09/02/2022 15:20
xamp wrote: 09/02/2022 15:06

Provedi jedan dan s njm u busu, pa ces vidjet situaciju. To sto se potrefilo da nije bilo na ta 2-3 stajalista u tom trenutku je vjerovatno jedna velika sreca.
Sve ja to razumijem da im nije lako, ali kad nije takva situacija neka stane kako treba. Mislim da je ovdje fazon sto je bila guzva pa mu se tesko ukljuciti, to isto razumijem, ali i ja se svaki dan nakon posla ukljucujem na glavnu gdje je spica i jako je tesko, ne ostavljam ga zbog toga u traci da bih se lakse ukljucio.
Ja ga opravdavam sto ne staje. Kad smo mi vozaci govna, nek bude i on jos vece. Vozi vise ljudi on u tom busu nego sva auta oko njega.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#37489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

puno je ovdje govana i boliqraca, zato nam je i ovako u svim sferama :bih:
BadBoy

#37490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Malo nas je al smo govna
Logovan

#37491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Sve nas je manje, a sve je teže voziti. :oops: :mrgreen:
black_adrian

#37492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

A koliko ima isfrustriranih vozača po Sarajevu, da čovjek ne vjeruje. Idem sinoć Obalom, nailazim na jedno 3-4 auta ispred mene, a na vrhu kolone i policija, svi idu jedno 45-50km/h. Meni je to sporo bilo, s obzirom da je prošla ponoć i da nema žive duše po trotoarima. Prestrojim se u desnu traku, dignem ga na 60km/h i obiđem ta 3-4 auta, ubacim se ispred policije i nastavim ravno prema Vijećnici.

Ovaj u autu iza policije što je bio, kad me je vidio da obilazim sve, ubio se blicajući i mašući policiji u nadi da će me zaustaviti. Al eto, logično, nisu me zaustavili. Nemaju pametnijeg posla nego zaustavljat nekog ko obilazi peglače.
Naslovnica

#37493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

black_adrian wrote: 10/02/2022 10:39 A koliko ima isfrustriranih vozača po Sarajevu, da čovjek ne vjeruje. Idem sinoć Obalom, nailazim na jedno 3-4 auta ispred mene, a na vrhu kolone i policija, svi idu jedno 45-50km/h. Meni je to sporo bilo, s obzirom da je prošla ponoć i da nema žive duše po trotoarima. Prestrojim se u desnu traku, dignem ga na 60km/h i obiđem ta 3-4 auta, ubacim se ispred policije i nastavim ravno prema Vijećnici.

Ovaj u autu iza policije što je bio, kad me je vidio da obilazim sve, ubio se blicajući i mašući policiji u nadi da će me zaustaviti. Al eto, logično, nisu me zaustavili. Nemaju pametnijeg posla nego zaustavljat nekog ko obilazi peglače.
Nevjerovatno.
:lol: :lol: :lol:
Laplace

#37494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 10/02/2022 10:39 A koliko ima isfrustriranih vozača po Sarajevu, da čovjek ne vjeruje. Idem sinoć Obalom, nailazim na jedno 3-4 auta ispred mene, a na vrhu kolone i policija, svi idu jedno 45-50km/h. Meni je to sporo bilo, s obzirom da je prošla ponoć i da nema žive duše po trotoarima. Prestrojim se u desnu traku, dignem ga na 60km/h i obiđem ta 3-4 auta, ubacim se ispred policije i nastavim ravno prema Vijećnici.

Čuj, odakle ti pravo da na ograničenju 60 voziš 60? To se vozi 40,a ako si kamikaza onda 45, logično.
black_adrian

#37495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Ne znam stvarno, morat ću ispravit tu grešku, malo teže jer mi je ušlo u naviku da se držim ograničenja po gradu, eventualno koristim toleranciju :mrgreen:
NediM17

#37496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Zutom trakom, oho ti se oho.
black_adrian

#37497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

NediM17 wrote: 10/02/2022 10:49 Zutom trakom, oho ti se oho.
Ja sam fake taxi :lol:
NediM17

#37498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

black_adrian wrote: 10/02/2022 10:51
NediM17 wrote: 10/02/2022 10:49 Zutom trakom, oho ti se oho.
Ja sam fake taxi :lol:
Pa ima li kakvih video uradaka? :lol:
zLatk0

#37499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

Desnom šinama ?

U pravilu, šinama je dozvoljeno od Pozorišta do Sebilja (do tramvajske) i od Sebilja (nakon tramvajske) do Centralne banke, ostalo nije dozvoljeno za obična vozila - znaju nekad zaustaviti ako se voziš na ostalom dijelu pruge
nepass1

#37500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

last mohicans wrote: 09/02/2022 17:42 To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.
A policije nigdje, ako su oni na stajalistu onda zavrsavaju nesta :D
Post Reply