Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
man_464 wrote:
Neki autobusi se ne operu ni mjesecno, neki svaki dan. To zavisi od posade koja duži to vozilo i koliko vodi racuna o njemu. Cistacica i perača svakako nema.
A ovi paneli. Debilno.
Postavlja ih Infomediagroup.
Jeli moguce naci 50 ljudi od 1000 plus i stvoriti sluzbu za ciscenje i sanitarno odrzavanje ?? I kako to zavisi od posade ? Tipa ako je jutros ustao na lijevu nogu nece ocistiti i nikom nista ?
Postavlja media group - skida isto tako barem si rekao da je tu u nadleznosti tih sto oglasavaju. Znaci gras uzme pare i radite sa vozila sta god ocete.Posle kada neko spomene da je to kretenluk onda - "ne postavlja gras nemamo mi nista sa tim"
Gras je sklopio ugovor i daje svoja vozila za postavljanje reklamnih panela. Oni nisu rijetkost i ima ih svugdje po vozilima JGP u svijetu. Novac je novac.
S obzirom da je bilo nemoguce postaviti panele bez da su se uklonila sjedala. U autobusima ima pogodnijih mjesta za postaviti i tako je i urađeno bez vađenja sjedala.
Iskreno. Ni meni se ne dopada ovo s panelima.
A za čišćenje nije zaduzen vozač. Dobra volja je nekih pa to operu i paze vozila.
man_464 wrote:Gras je sklopio ugovor i daje svoja vozila za postavljanje reklamnih panela. Oni nisu rijetkost i ima ih svugdje po vozilima JGP u svijetu. Novac je novac.
S obzirom da je bilo nemoguce postaviti panele bez da su se uklonila sjedala. U autobusima ima pogodnijih mjesta za postaviti i tako je i urađeno bez vađenja sjedala.
Iskreno. Ni meni se ne dopada ovo s panelima.
A za čišćenje nije zaduzen vozač. Dobra volja je nekih pa to operu i paze vozila.
trambusek88 wrote:To je problem, što nema prave radne snage, a ima puno u kancelarijama ljudi pod zaštitom partija i rukovodilaca kojima niko ništa ne može.
To je karcinom svih javnih preduzeća pogotovo u ovakvom stanju nažalost.
Centrotransom se obično ne voze srednjoškolci jer imaju kupone gras-a koji su besplatni.
A praonica ne radi. Pere se ručno "WAP-om".
Pa kako onda ovoliki prljavi trolejbusi i busevi - koji ke interval tog ciscenja.Zasto praonica ne radi ?
Znam da je radila praonica za tramvaje kad sam tamo radio.
Što se tiče trolejbusa, peru se oni, svi su oni čisti sa strane i sprijeda, ali ono crno govno što pada na švicarske trole pozadi nemoguće je oprati tim površnim pranjem.
Isto važi za autobuse kojima su skinute reklame pa se nahvata prljavština na ljepilo.
Vanjsko pranje je daleko češće od unutrašnjeg. Često se vozila sapiraju, ali na tom detaljnom ribanju koje bi skinulo grafit (u oba značenja, škrabotine, prljavštinu sa grafitnih klizača) i ljepilo nakon reklama, e to se vrlo vrlo rijetko događa NAŽALOST
Skidanje ljepila je (ili bi trebalo biti) ukalkulisano u cijenu brendiranja vozila, a sto se ljepilo ne skida je cist javasluk i BMK varijanta kao i sve u Grasu
tempuser wrote:Skidanje ljepila je (ili bi trebalo biti) ukalkulisano u cijenu brendiranja vozila, a sto se ljepilo ne skida je cist javasluk i BMK varijanta kao i sve u Grasu
Naravno da je ukalkulisano, ali ko raspoloze sa tim parama za ciscenja kasnije, menadzment ili radnici? Mislim nije tesko pitanje.
tempuser wrote:Skidanje ljepila je (ili bi trebalo biti) ukalkulisano u cijenu brendiranja vozila, a sto se ljepilo ne skida je cist javasluk i BMK varijanta kao i sve u Grasu
Naravno da je ukalkulisano, ali ko raspoloze sa tim parama za ciscenja kasnije, menadzment ili radnici? Mislim nije tesko pitanje.
Nije fol samo ko raspolaze, fol je sto putnik placa kartu da ima odgovarajucu uslugu, odnosno da se vozi u urednom i cistom vozilu, jednako kao sto hranu u restoranu dobijes na cistom tanjiru ili cistu poslteljinu u hotelu, i sto je na taj nacin putnik bukvalno zakinut, a tragicno je da ovim poklonici parazit transa u tome ne vide nista lose! Sta cemo prati i skidait kad cemo opet nalijepiti, nema veze sto to "opet" ne bude nikad!
tempuser wrote:Nije fol samo ko raspolaze, fol je sto putnik placa kartu da ima odgovarajucu uslugu, odnosno da se vozi u urednom i cistom vozilu, jednako kao sto hranu u restoranu dobijes na cistom tanjiru ili cistu poslteljinu u hotelu, i sto je na taj nacin putnik bukvalno zakinut, a tragicno je da ovim poklonici parazit transa u tome ne vide nista lose! Sta cemo prati i skidait kad cemo opet nalijepiti, nema veze sto to "opet" ne bude nikad!
Pitanje je bilo postavljeno tako da se moze dati direktan odgovor.
Nije fol samo ko raspolaze, fol je sto putnik placa kartu da ima odgovarajucu uslugu, odnosno da se vozi u urednom i cistom vozilu, jednako kao sto hranu u restoranu dobijes na cistom tanjiru ili cistu poslteljinu u hotelu, i sto je na taj nacin putnik bukvalno zakinut, a tragicno je da ovim poklonici parazit transa u tome ne vide nista lose! Sta cemo prati i skidait kad cemo opet nalijepiti, nema veze sto to "opet" ne bude nikad!
A radici se ubise protestujuci protiv menadzmenta, ruka ruku miluje...
tempuser wrote:Nije fol samo ko raspolaze, fol je sto putnik placa kartu da ima odgovarajucu uslugu, odnosno da se vozi u urednom i cistom vozilu, jednako kao sto hranu u restoranu dobijes na cistom tanjiru ili cistu poslteljinu u hotelu, i sto je na taj nacin putnik bukvalno zakinut, a tragicno je da ovim poklonici parazit transa u tome ne vide nista lose! Sta cemo prati i skidait kad cemo opet nalijepiti, nema veze sto to "opet" ne bude nikad!
Pitanje je bilo postavljeno tako da se moze dati direktan odgovor.
Nijebitno ko raspolaze nego krajnji rezultat tj. trose namjenski obracunata sredstva za vracanje u prvobitno stanje i da je to nekima normalno.
Hoces da dignemo na potenciju vise, Gras je sa svim svojim sredstvima u vlasnistvu gradjana, nebrigom o stalnim sredstvima radnici tim sredstvima smanuju vrijednost cime, osim sto prije svega sami sebe najvise ostecuju jer pilaju granu na kojoj sjede, direktno ostecuju gradjanje.
tempuser wrote:Nijebitno ko raspolaze nego krajnji rezultat tj. trose namjenski obracunata sredstva za vracanje u prvobitno stanje i da je to nekima normalno.
Hoces da dignemo na potenciju vise, Gras je sa svim svojim sredstvima u vlasnistvu gradjana, nebrigom o stalnim sredstvima radnici tim sredstvima smanuju vrijednost cime, osim sto prije svega sami sebe najvise ostecuju jer pilaju granu na kojoj sjede, direktno ostecuju gradjanje.
Pa da li je bitno ili nije ko raspolaze sa sredstvima to nije bilo pitano u konkretnom pitanju, zar ne? Zar nije fer reci necu da odgovorim na konkretno pitanje, i to je to. Nekad je tesko vidjeti duple standarde.
tempuser wrote:Nijebitno ko raspolaze nego krajnji rezultat tj. trose namjenski obracunata sredstva za vracanje u prvobitno stanje i da je to nekima normalno.
Pa da li je bitno ili nije ko raspolaze sa sredstvima to nije bilo pitano u konkretnom pitanju, zar ne? Zar nije fer reci necu da odgovorim na konkretno pitanje, i to je to. Nekad je tesko vidjeti duple standarde.
Nema nikakvih duplih standarda, meni iz perspekrive putnika i poreskog obveznika coji se novac trosi za krajnji rezultat nema nikakve razlike ko raspolaze novcem. Ako ima objasni koja je!
tempuser wrote:Nema nikakvih duplih standarda, meni iz perspekrive putnika i poreskog obveznika coji se novac trosi za krajnji rezultat nema nikakve razlike ko raspolaze novcem. Ako ima objasni koja je!
Na duple standarde sam mislio, kako ti imas obicaj kada upitas nekoga nesto, i onda kad taj neko ne odgovori na to pitanje ili kao odgovor bude punudjeno puno price okolo bez direktnog odgovora na pitanje, ti postavaljas to pitanje ponovo.
Na toj liniji je obično Dorteller, islužena raga stara 20 godina, ali pošto 74-ka ima najviše putnika, a Dorteller najveći kapacitet, obično njega stavljaju. Eksperimentisalo se i sa ubacivanjem autobusa, ali se pokazalo da je teren pretežak za autobus.
Jedino ako prođe ovaj sad tender može se računati na neko poboljšanje, da se nabavi ovih 17 kombija i da dođu dijelovi za Isuzue.