Sirija

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3701 Re: Sirija

Post by Truba »

pa u nas bi još rat trajao da se nešto nije poklopilo u međunarodnoj zajednici... neko je rekao stop... dosta
vjerovatno neki iz sjene :roll: ili jednostavno više nije bilo interesa za ratom... bivao je sve skuplji a zalihe pomoći su bile iscrpljene... ko će znati

pa građanski rat u libanu je trajao 15 godina
ne vidim razloga zašto bi u siriji bio kraći

spreviše interesa a niko nije dovoljno snažan da završi rat
stotka12

#3702 Re: Sirija

Post by stotka12 »

za mene su svi ljudi braća jer imamo iste pretke, dijelimo isti DNK...a te konstruisane kulturne razlike služe samo da bi uske skupine jedne famalije opravdale svoju vlast nad većom grupom ljudi na nekom području.

ko ubije bilo koje ljudsko biće čini suicid :!:
Jes jes,vidim i ja taj realitet :-D

Bratstvo jedinstvo around The World.
Am deutschen Wesen soll die Welt genesen. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3703 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama

može tebi smiješno biti ali je činjenica da, ndb ako ti sutra zatreba, može ti donirati krv ili organ čak i neki Srbin, Sirijac, Alavit, sunit, šit, katolik, Crnogorac, Jedi, inžinjer, prodavac, plavuša, crnac itd.
stotka12

#3704 Re: Sirija

Post by stotka12 »

JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama

može tebi smiješno biti ali je činjenica da, ndb ako ti sutra zatreba, može ti donirati krv ili organ čak i neki Srbin, Sirijac, Alavit, sunit, šit, katolik, Crnogorac, Jedi, inžinjer, prodavac, plavuša, crnac itd.
Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.
Svijetom vlada nepravda,raznolika,moram priznat da mi je nedovoljan tvoj navedeni DNK kao odgovor nepravdi.
U trecem svijetu su "famelije" kao sto ti kazes a na zapadu Grupa Drzava koje konstruisu te razlike da bi vladali.
muhafuca

#3705 Re: Sirija

Post by muhafuca »

stotka12 wrote:
muhafuca wrote: Dobar je ovaj neki - prvo optuzuje Asada da je dobar sa Izraelom
a onda dalje kaze - al bicemo i mi dobri sa izraelom

al valjda kod nepismenog naroda 'vaka prica prolazi k'o halva
Ne znam ko je nepismen.....Biti u miru s nekim i biti nekom odan nije isto.
Nepismen mislim u smislu opceg obrazovanja nesposobnog za
skontati "sta je pisac htjeo reci" (poput tebe npr)

Asad da je odan bio "nidje veze" cak ni mirovni sporazum nije imao
sa Izraelom poput Mubaraka npr, to sto nije imao snage da nesto vise uradi
su nazalost bile geopoliticke prilike vremena
- isto sve i ovaj "Sejh" nudi samo je nekako njemu Asad smrad zbog toga a on sam je OK
Last edited by muhafuca on 14/11/2012 12:17, edited 1 time in total.
muhafuca

#3706 Re: Sirija

Post by muhafuca »

amoninan wrote:
asurbanipal wrote:
amoninan wrote: Naravno.
Da Assad nije bio jednako glup kao babo mu, Sirija bi danas mogla znatno rugačije izgledati.
Kako je to trebala izgledati Sirija ?

Znam odgovor, pa da se slikovito izrazim, trebala je skinuti gaće, baš kao što su to druge muslimanske zemlje uradile...Naravno ti ćeš na ovo pitanje "upakovanije" odgovoriti.
Trebala je izgledati onako kako sad izgleda Turska. Nažalost, ostali su prčija i ništa više.
Pa to ti je covjek i Rekao - nisu mu trebao ni odgovarati kako ti je preporucio

Ako ti je Turska nesto vise od Americke prcije - malo naocale procisti pa pogledaj ponovo
JoseMujica

#3707 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

stotka12 wrote:
JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama

Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.
Svijetom vlada nepravda,raznolika,moram priznat da mi je nedovoljan tvoj navedeni DNK kao odgovor nepravdi.
U trecem svijetu su "famelije" kao sto ti kazes a na zapadu Grupa Drzava koje konstruisu te razlike da bi vladali.
i tamo je famalija u pozadini svega...država je tu samo instrument, a grupa država manevar s ciljem šireg legitimiziranja akcije.....jedina razlika je što je na zapadu to bolje kamuflirano, dok je istok još uvijek sirov, ofiran
lakiramnokte

#3708 Re: Sirija

Post by lakiramnokte »

Za vrijeme rata u Vijetnamu, jednu od vojnih baza SAD krasio je natpis: “Ubijati je naš biznis, a biznis – to je dobro”.

I zaista, veoma dobar biznis je bio u Vijetnamu (kao iu Kambodži, Laosu i Koreji), gdje se broj žrtava među civilnim stanovništvom brojao milijunima.

U godinama koje su uslijedile nakon Vijetnama, taj biznis je ostao vrlo cijenjen. Ubojstva su se dešavala kako izravno, tako i tuđim rukama, kojih je bilo na svakom kontinentu, pošto je “nacionalna sigurnost” SAD svuda zahtijevala baze, garnizone, naručena ubojstva, invazije, bombardiranja, pokroviteljstva režimima ubojica, prave terorističke mreže i programe kao odgovor na terorističke prijetnje i izazove “patetičnom džinu” (izraz, koji je 1970. iskoristio predsjednik Nixon kao izgovor za invaziju u Kambodžu).

Prije nekoliko godina, Jan Knipers Blake u svojoj sjajnoj knjizi skrenula je pozornost na to da je “nacionalna sigurnost” u stvari vrlo rastegljiv pojam, koji se širi ovisno o tome “šta treba sadržavati sukladno mišljenju države, klase ili institucije” .

Rezultat je da baš oni kojima bogatstvo i vlast, čini se, daju maksimalnu sigurnost, u stvari najviše pate od paranoje i svojim bijesnim pokušajima da osiguraju sigurnost izazivaju svoje vlastito uništenje. (Ona je razmatrala opasnost socijalne demokracije u Brazilu 1960-ih godina i njenu likvidaciju kao rezultat podržane od strane SAD kontrarevolucije i diktature koja je uslijedila).

Dodajte na to traganje utjecajnih predstavnika vojno-industrijske mašinerije za misijama koje će opravdati povećanje proračuna i svestranu suradnju medija u tom traženju, i dobićete zastrašujuću realnost.

U stvari, gorostas koji se pravi paranoičan primoran je da čini herojske napore, kako bi donosio svijetu manje-više vjerodostojne prijetnje, osobito nakon pada “Imperije zla”, koju je ova zemlja “kao” dugo “suzdržavala”.

Hvala Bogu što je nakon relativno kratkih valova pažnje, usmjerenih na narkoterorizam, a zatim i na Sadamovo oružje za masovno uništenje, uistinu, kao đavo iz lampe, iskočio islamski terorizam kako bi naslijedio ulogu izvora prijetnji, koje, izvan svake sumnje, nastaju uslijed neprijateljstva prema američkim slobodama, kao i uslijed odbijanja islamskog svijeta dopustiti Izraelu da pronađe partnera u pregovorima i da mirno riješi sporove s Palestincima.

Međutim, uz uvođenje na najvišoj razini biznisa ubojstava i vezane za njega prodaje oružja, Sjedinjene Države su osvojile “proizvodnju defektnih država” u industrijskim razmjerima.

Pod defektnom državom ima se u vidu takva država koja je bila srušena vojnim sredstvima, ili pretvorena u nekontroliranu, putem političke i (ili) ekonomske destabilizacije i kaosa, i koja je za dug period lišena sposobnosti (ili prava) da se obnovi i da se brine o potrebama svojih građana.

Naravno, Sjedinjene Države su takvi proizvođači odavno, o čemu govore primjeri Haitija, Dominikanske Republike, Salvadora, Gvatemale i država Indokine, gdje je bilo tako dobro za ubijanje.

Ali, mi smo postali svjedoci znatnog oživljavanja te proizvodnje u skorije vrijeme, kao što se to događalo u slučaju postsovjetske Rusije i niza istočno-europskih država. Opadanje prihoda stanovništva i nagli porast razine mortaliteta u tim zemljama bili su rezultat šok-terapije i elitnih poluzakonitih krađa, masovnih i izvršenih uz potporu Zapada, ali djelomično organiziranih i podržanih na lokalnoj razini (odnosno privatizacija, izvedenih u uvjetima koji su krajnje povoljni za korupciju) . (Hrvatski scenario ?!)

Međutim, nakon raspada Sovjetskog Saveza (i, naravno, prestanka djelovanja bitnog, mada ograničenog, faktora “obuzdavanja”) stigao je svjež val defektnih država, koje su produkt “humanitarnih intervencija” i smjene režima, koje su izveli SAD i NATO s još većom agresivnošću.

Kao obrazac bila je uzeta humanitarna intervencija u Jugoslaviji, nakon koje su Hrvatska, Bosna, Srbija i Kosovo pretvorene u defektne države, dok su neke druge zemlje-beskralježnjaci izbjegle tu sudbinu, pri čemu su sve počele opsluživati interese Zapada ili tražiti od njega milostinju. Čitav taj konglomerat, koji je sobom zamijenio ranije nezavisnu državu (Jugoslaviju), uvenčala je gigantska vojna baza SAD-a na Kosovu.

Ova očevidna demonstracija jakih strana imperijalne intervencije pripremila je tlo za daljnje napore u proizvodnji defektnih država u Afganistanu, Pakistanu, Somaliji, Iraku, Demokratskoj Republici Kongo i Libiji. Sličan program se danas realizira, ne bez uspjeha, prema Siriji i Iranu – prema posljednjem slobodnom svijetu primjenjuje politiku zastrašivanja, koja je zamijenila bezbrižne odnose sa šahova diktaturom, nametnutom Zapadom.

Ovi, industrijski stvoreni, slučajevi defektnih država imaju zajedničke crte koje ukazuju na njihov zajednički izvor – imperijalnu politiku i projekciju imperijalne moći. Često sve ide preko službenog priznanja etničkih pobunjeničkih grupa, koje prijavljuju svoj status žrtve, vode borbu sa svojom vladom uz pomoć terorističkih akata (često s ciljem da se isprovocira država da uzvrati) i redovito pozivaju imperijalne zemlje da im priteknu u pomoć.

Ponekad se radi pružanja potpore pobunjenicima u određenu zemlju šalju strani plaćenici, pri čemu im imperijalne zemlje često daju oružje, pripremu i logistiku.

Imperijalne zemlje ohrabruju djelovanje tih pobunjenika, jer vide u njima dobar izgovor za opravdanje destabilizacije, bombardiranja i na kraju, svrgavanja izabranog kao metu, režima. Ovaj proces je bio na površini tijekom čitavog razdoblja demontaže Jugoslavije radi dobivanja skupa defektnih država. Zemljama NATO je zato bio potreban raspad Jugoslavije.

Oni su ohrabrivali nacionalističke elemente u drugim republikama na ustanak. (Primjer Hrvatskog proljeća 1990.). Ti elementi su otpočeli rat jer su shvaćali da će ih NATO podržati i da će ih, na kraju krajeva, braniti. Ova je činjenica potpomogla odugovlačenju vojnih aktivnosti i etničkog čišćenja, ali zadatak rušenja Jugoslavije i stvaranja na njenom mjestu defektnih država bio je, zahvaljujući tome, ispunjen.

Zanjimljivo je da su članove Al Qaeda-e i najmnike uvozili u Bosnu i na Kosovo s ciljem borbe sa republikom Srbijom i Hrvatskom uz znanje i suradnju s administracijom Clintona, kao i sa Iranom.

Al Qaeda je bila zastupljena među “borcima za slobodu”, koji su sudjelovali u libijskoj kampanji, a sada, mada sa zakašnjenjem, priznata je od strane New York Times kao pokretačka snaga programa za smjenu režima u Siriji.

I naravno, ona je bila središnji element prilikom smjene režima u Afganistanu i osnova “efekta bumeranga” 9/11 (Bin Laden je bio bitan sudionik pobunjeničke djelatnosti pod američko-saudijskim nadzorom, da bi kasnije bio napušten od strane svojih mentora, koji su ga nakon terorističkih napada demonizirali i ubili).

Ovi programi uvijek podrazumijevaju najozbiljniji odnos prema “upravljanju zvjerstvima”, kad se vlada koja se nalazi na udaru optužuje za nasilje protiv pobunjenika i njihovih pristalica, a još se s uspjehom ocrnjuje i podmeće joj se tijekom procesa kako bi se povećale dimenzije miješanja u tuđu politiku.

Ovaj zahvat je igrao bitnu ulogu u ratovima s ciljem razjedinjenja Jugoslavije, a možda još i veću u Libiji i Siriji. Neprocjenjivu pomoć procesu pruža mobilizacija međunarodnih organizacija koje uzimaju učešća u demonizaciji putem razotkrivanja zvjerstava, a ponekad i izlaganjem optužbi za zločine koje se pripisuju osobama određenim za tu ulogu.

U slučaju Jugoslavije, osnovani od strane UN Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju (MTBJ) prilikom organizacije sudskog gonjenja hrvatske i srpske vlsti, radio je u tijesnoj suradnji sa zemljama članicama NATO.

Na isti način, kada je NATO bio spreman napasti Libiju, tužitelj Međunarodnog kaznenog suda je operativno podigao optužnicu protiv Moamera Gadafija, bez bilo kakve neovisne istrage.

Ovaj način “upravljanja zakonom” je neprocjenjiv za imperiju i doprinosi procesu smjene režima i proizvodnji defektnih država.

Postoje također naizgled neovisne organizacije koje “pospješuju demokraciju”, udruge poput Human Rights Watch, Međunarodna krizna grupa, Institut otvoreno društvo. Te organizacije sa zavidnom revnošću nastupaju uz imperijalnu većinu, režirajući zlodjela režima i njihovih vođa, koji su određeni za smjenu.

Postoje ozbiljni argumenti koji potvrđuju da su i same Sjedinjene Države – defektna ili država koja tone u defektnost.

Razumije se, SAD nisu pretrpjele katastrofalni vojni poraz od neke strane države, ali njihov sustav konstantnog ratovanja nanio je veliku štetu stanovništvu, koje čini temelje države.

Sav višak proizvoda se troši za potrebe sustava vođenja konstantnog rata, potrošnje i bogaćenja manjine …

Zaista, u svojoj državnoj defektnosti, kao i u mnogome drugom, Sjedinjene Države su izuzetna država!

sve se vrti oko resursa i para,kontrola i moć

Moj doktorat će da se zasniva na ovakvim političkim temama,nadam se da ću to brzo uspjeti da predam i dobijem titulu i bolji status
JoseMujica

#3709 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

evo da ti preporučim par knjiga:

Moć protiv moći u doba globalizacije - Urlich Beck
Imperij - Antonio Negri & Michael Hardt
Društvo spektakla - Gi Debor
lakiramnokte

#3710 Re: Sirija

Post by lakiramnokte »

hvala na preporuci ali da bi shvatio koliko je bolestan ovaj svijet ili kako je rekao Ivo Andrić Image

moraš naravno ako te interesuje da pročitaš ovo

i nevjerovatan javni dokument fondacije Rockefeller koji javno govori o ratovima kao načinu depopulacije ljudi tj kontrole rasta stanovništva
hrastov žižak

#3711 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

JoseMujica wrote:
stotka12 wrote:

i tamo je famalija u pozadini svega...država je tu samo instrument, a grupa država manevar s ciljem šireg legitimiziranja akcije.....jedina razlika je što je na zapadu to bolje kamuflirano, dok je istok još uvijek sirov, ofiran
baš tako
JoseMujica

#3712 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

lakiramnokte wrote:hvala na preporuci ali da bi shvatio koliko je bolestan ovaj svijet ili kako je rekao Ivo Andrić Image

moraš naravno ako te interesuje da pročitaš ovo

i nevjerovatan javni dokument fondacije Rockefeller koji javno govori o ratovima kao načinu depopulacije ljudi tj kontrole rasta stanovništva
hvala al ne bih...dok u prvim redovima spomenu masoni, jevreji itd. smajlikojipovraća .....pogotovu ne čitam nevjerovatne javne dokumente čije je naziv Tajna agenda ;-)

sretan ti doktorat, a šaljem saućešće tvome mentoru
grizly1991

#3713 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

amoninan wrote:
grizly1991 wrote: Ma to ti se samo čini. Očekivali su oni da će biti izrađeni od strane SAD-a, ustvari, priželjkivali su zarad kasnijih implikacija. Stvari uvijek mogu krenuti naopako, ali moje su pare da će krenuti naopako i već jesu za Izrael, SAD, Iran i Rusiju. ( malo neobična družina).... Varate se ako mislite da su Turci i arapski saveznici ovdje zapadni proxy u ovoj priči. I to grdno..
Ne bih da vrijeđam, ali tvoja priča najviše liči na klasičnu vehabijsku propagandu, tvrdeći da Arapi i Turci rade samostalno za dobrobit muslimana, a za sve ostale nevolje u regiji su krivi Iran i Rusija. Turci i Arapi zaista jesu zapadni proxy zbog interesa za ulazak u EU kod prvih, i zavisnost od petrodolara kod drugih.
Ma, možeš, naviko sam. I ono, zaboli me uVo. Nisu, ali su dio problema jednako kao i Izrael - ali jbg zašto bi ja sad to pojašnjavao u detalje, odnosno kome?
Ne, interes muslimana, hmm... Pa sad, ja bi prije to kvalificirao kao interes regije da se oslobodi okova koji su ostatak bipolarnog svijeta i drugih historijskim čimbenika. I počne da sama diktira svoje uslove...

EU, ne zanima ozbiljno Erdogana. Već nekih 10 godina, EU je samo nešto što treba da se kaže - ništa više.

Iran može da promjeni stranu, nažalost, zabavljeni su svojim šijjskim dogmama i to će ih debelo koštati.
Pored toga sto su zabavljeni svojim šijjskim dogmama, formirali su jednu naprednu i prosperitetnu zemlju, što se ne bi moglo reći za njihove arapske susjede. Ako je Iran toliko radikalan i nazadan teokratski režim baziran na šijjskim dogmama, kako onda objasniti najveći postotak pismenih u regiji, razvijenu vojnu i high-tech industriju, sve to pod konstantnim sankcijama Zapada i njihovih satelita. Ali, sa aspekta tvojih miljenika iz Saudije i Katara šijje su najveći krivci za nestabilnost regije, iako te iste šijje u posljednjih 1000000000 godina nisu započele ni jedan sukob u regiji.
lakiramnokte

#3714 Re: Sirija

Post by lakiramnokte »

Mislim koliko god bile odbojne te teme o masonima i židovima ja sam pročitala gomilu knjiga na tu temu,pa čak sam pročitala i sve knjige dostupne od Harun Yahya je pseudonim za turskog pisca Adnana Oktara

Adnan Oktar je autor više od 130 naslova knjiga iz oblasti vjere, nauke i politike. Počeo je sa djelovanjem 1979. godine. Svoj život je posvetio borbi protiv darvinizma i teorije evolucije. Tokom svoga stvaralaštva, više je puta zatvaran i zlostavljan, a protiv njega su se vodili sumnjivi procesi. Prvi puta je uhapšen nakon što je napisao djelo "Židovstvo i masonizam", da bi nedugo zatim bio smješten u mentalnu ustanovu, na odjel gdje leže teški mentalni bolesnici. Pustili su ga nakon 19 mjeseci. Tokom 1991. godine, kada je pripremao još jednu knjigu o Masonima, u stan u kojem je živio sa majkom su mu upali policajci i pronašli kokain skriven u jednoj knjizi. Prema autorovim tvrdnjama, policajci su u biblioteci od preko 2000 knjiga izabrali jednu i odmah u njoj pronašli "dokazni materijal". Nakon toga je držan u pritvoru preko 62 sata, da bi se kasnije nad njime uradile forenzičke analize koje su pokazale prisustvo kokaina u krvi. Međutim, kasnije se daljim analizama ispostavilo da je kokain dospio u njegovu krv putem hrane koju su mu davali u pritvoru tokom tih 62 sata, te da je čitav proces bio dio zavjere protiv njega.

Pročitala sam i Mein Kampf od Hitlera ka o i njegovu Zweites Buch jer me je interesovao taj Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka (njemački: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, skraćeno NSDAP) pokret,naravno sve u cilju što bolje informiranosti.

Tajna Agenda je slobodan naziva dokument se zove Scenarios for the Future of Technology and International Development i javan je,a što se tiče Albert Pikea kad pročitaš shvataš da je globalna politika zasnovana na ličnim interesima nekolicine ljudi koji pri tome ne gledaju na koji način će da ostvare svoj cilj,ratovima,ubijanjem,terorizmom,meni je naprimjer malo čudno bilo kad mi je prijatelj inače studira u malmeu lingvistiku a latino amerikanac a hobi mu je istraživačko novinarstvo, je rekao dali znaš da je za godinu dana od raka oboljelo 7 latino američkih predsjednika?? Image,meni smiješno ali dade mi nekoliko linkova pa evo mali dio toga

Osim Chaveza, lista je impresivna. Prvo je brazilska predsjednica Dilma Rousseff objavila pred tri godine da ima limfom, da bi godinu dana kasnije njen prethodnik Inacio Lula da Silva, njen bivši poslodavac kome je bila najbliža suradnica, obolio od raka grla. I jedan i drugi su izjavili da su izliječeni i dalje su u politici.

Christina Fernandez de Kirchner naslijedila je supruga na mjestu predsjednika Argentine, a na prošli Badnjak dobila je umjesto poklona dijagnozu raka štitnjače, Nakon što su argentinski liječnici izvadili štitnjaču predsjednice, ustanovili su da to nije rak, ali i da nemaju pojma što je zapravo bilo.

Pred dvije godine tadašnji paragvajski predsjednik Fernando Lugo obolio je od non-Hodgkinova limfoma, da bi nakon serije kemoterapija nadvladao bolest i liječnici prognoziraju potpuni oporavak.

Bivši peruanski predsjednik Alberto Fujimori zaglavio je nakon silaska s dužnosti u zatvoru na 25 godina u vrlo čudnovatom procesu, a uz to je ove godine dobio rak usne šupljine.

Predsjednik Kolumbije Juan Manuel Santos objavio je pred mjesec dana da ima rijedak oblik raka prostate.

Chavez je rekao da ga je Fidel osobno upozorio da pazi što jede i radi, jer da postoji razvijena tehnologija koja može izazvati rak, pa je Chavez s javnošću podijelio svoje sumnje da su navedene bolesti povezane s CIA-om, što SAD naravno opovrgavaju.

Ipak, za svaki slučaj, Chavez je jednak savjet i upozorenje poslao svom najvjernijem savezniku, predsjedniku Bolivije Evu Moralesu i predsjedniku Ekvadora Rafaelu Correu koji još uvijek nemaju rak.

usput i link iz New York Posta,intervju koji je dao Henri Kisindžer http://www.nypost.com/p/pagesix/cindy_a ... jAxsWoFYoO

Nakon malo istraživanja i mene zaintrigiralo i zaključih nešto se iza brda valja a to sigurno nisu Rolling Stones
hrastov žižak

#3715 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Prvi puta je uhapšen nakon što je napisao djelo "Židovstvo i masonizam", da bi nedugo zatim bio smješten u mentalnu ustanovu, na odjel gdje leže teški mentalni bolesnici. Pustili su ga nakon 19 mjeseci.
nažalost
JoseMujica

#3716 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

[quote="lakiramnokte"][/quote]

onda bih ti preporučio jednu odličnu dokumentarističko- dijalošku emisiju na HRT-u koju uređuje Krešimir Mišak "Na rubu znanosti"

isto konsultuj rane radove Ahmeda Bosnića, a ne preskači ni Semira Osmanagića koji raskrinkava antipiramidalne laži uz obaveznu pretplatu na eminentni časopis "Arka"

iza brda bi mogla da se valja SCH, ali nije ona Tenina punk ekipa
lakiramnokte

#3717 Re: Sirija

Post by lakiramnokte »

Pristalica sam da čovjek treba biti otvoren za sve ideje a ne vaditi stvari iz kontexta koje se tebi lično sviđaju ili ne pa prema tome graditi svoje mišljenje,usput nemam mentora u tome i jeste moja tajna jer mentori uglavnom svoje fix ideje provode kroz asistente i štićenike koji ih objave pa onda čekaju reakciju zvaničnih krugova tj onih kome su upućeni,lično nikada me niko nije radi mojih stavova kritikovao barem ne na način neke satanizacije ili anateme sugestije rado primam i prihvaćam ako su konstruktivne prirode,lično sam održala nekoliko predavanja na razne teme iz geopolitike i sociologije kroz razne radionice i debate.Sad vas napuštam prijateljice me zovu na tuborg u Rock Café Malmö
JoseMujica

#3718 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

tako i treba...ne daj se omesti u nakanama...podržavam te u potpunosti, baš je bilo zabavno diskutovati s tobom
stotka12

#3719 Re: Sirija

Post by stotka12 »

Dobar je ovaj neki - prvo optuzuje Asada da je dobar sa Izraelom
a onda dalje kaze - al bicemo i mi dobri sa izraelom

al valjda kod nepismenog naroda 'vaka prica prolazi k'o halva
Ne znam ko je nepismen.....Biti u miru s nekim i biti nekom odan nije isto.
Nepismen mislim u smislu opceg obrazovanja nesposobnog za
skontati "sta je pisac htjeo reci" (poput tebe npr)
Vrijedjanje je potpuno nepotrebno a dolazi do izrazaja kad nestanu Argumenti.
Sta je pisac htio reci trebao je i da kaze tj napise,al izvinut ces da vecu tezinu dajem Izjavi tog Generala koji je bio Asadov i zna stanje i skrivene dogovore izmedju Asada i Izraela,nego tebi koji vrijedjas i diagnosticiras neznanje nekome koga uopste ne poznajes. :-D

Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
Asad da je odan bio "nidje veze" cak ni mirovni sporazum nije imao
sa Izraelom poput Mubaraka npr, to sto nije imao snage da nesto vise uradi
su nazalost bile geopoliticke prilike vremena
- isto sve i ovaj "Sejh" nudi samo je nekako njemu Asad smrad zbog toga a on sam je OK
A opstepoznato je da se vecina Mirovnih sporazuma i sprovodi :lol: .
Mubarak ga je imao pa je ipak Palestincima doturao "potrebstine",ali posto ti citas izmedju redova idi Mubarraku na Sudjenju pa daj Iskaz da ovaj nije znao za tunele,jer, znas mirovni sporazum ;-) ,te da ga oslobode :) .
stotka12

#3720 Re: Sirija

Post by stotka12 »

JoseMujica wrote:
stotka12 wrote:

Slazem se.
asurbanipal

#3721 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

stotka12 wrote:Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
Imaš li još ovih brzopoteznih viceva ???
hrastov žižak

#3722 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
buahahahaha
amoninan

#3723 Re: Sirija

Post by amoninan »

grizly1991 wrote:
amoninan wrote:
grizly1991 wrote: Ma to ti se samo čini. Očekivali su oni da će biti izrađeni od strane SAD-a, ustvari, priželjkivali su zarad kasnijih implikacija. Stvari uvijek mogu krenuti naopako, ali moje su pare da će krenuti naopako i već jesu za Izrael, SAD, Iran i Rusiju. ( malo neobična družina).... Varate se ako mislite da su Turci i arapski saveznici ovdje zapadni proxy u ovoj priči. I to grdno..
Ne bih da vrijeđam, ali tvoja priča najviše liči na klasičnu vehabijsku propagandu, tvrdeći da Arapi i Turci rade samostalno za dobrobit muslimana, a za sve ostale nevolje u regiji su krivi Iran i Rusija. Turci i Arapi zaista jesu zapadni proxy zbog interesa za ulazak u EU kod prvih, i zavisnost od petrodolara kod drugih.
Ma, možeš, naviko sam. I ono, zaboli me uVo. Nisu, ali su dio problema jednako kao i Izrael - ali jbg zašto bi ja sad to pojašnjavao u detalje, odnosno kome?
Ne, interes muslimana, hmm... Pa sad, ja bi prije to kvalificirao kao interes regije da se oslobodi okova koji su ostatak bipolarnog svijeta i drugih historijskim čimbenika. I počne da sama diktira svoje uslove...

EU, ne zanima ozbiljno Erdogana. Već nekih 10 godina, EU je samo nešto što treba da se kaže - ništa više.

Iran može da promjeni stranu, nažalost, zabavljeni su svojim šijjskim dogmama i to će ih debelo koštati.
Pored toga sto su zabavljeni svojim šijjskim dogmama, formirali su jednu naprednu i prosperitetnu zemlju, što se ne bi moglo reći za njihove arapske susjede. Ako je Iran toliko radikalan i nazadan teokratski režim baziran na šijjskim dogmama, kako onda objasniti najveći postotak pismenih u regiji, razvijenu vojnu i high-tech industriju, sve to pod konstantnim sankcijama Zapada i njihovih satelita. Ali, sa aspekta tvojih miljenika iz Saudije i Katara šijje su najveći krivci za nestabilnost regije, iako te iste šijje u posljednjih 1000000000 godina nisu započele ni jedan sukob u regiji.
Ama nisi me razumio. Uopće nisam išao u tom smjeru s tom opaskom. Nije ni bitno. Mrsko mi.
stotka12

#3724 Re: Sirija

Post by stotka12 »

asurbanipal wrote:
stotka12 wrote:Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
Imaš li još ovih brzopoteznih viceva ???
Evo jos jedan Maksuz za te :-D ,
Iranska Atomska Bomba je prijetnja za Saudisku Arabiju i sve Sunite,nije ni za Izrael ni za Zapad. :D
amoninan

#3725 Re: Sirija

Post by amoninan »

muhafuca wrote:
Pa to ti je covjek i Rekao - nisu mu trebao ni odgovarati kako ti je preporucio

Ako ti je Turska nesto vise od Americke prcije - malo naocale procisti pa pogledaj ponovo
Haveru, nisi mi više zanimljiv. Sikter!
Locked