vjerovatno neki iz sjene
pa građanski rat u libanu je trajao 15 godina
ne vidim razloga zašto bi u siriji bio kraći
spreviše interesa a niko nije dovoljno snažan da završi rat
Jes jes,vidim i ja taj realitetza mene su svi ljudi braća jer imamo iste pretke, dijelimo isti DNK...a te konstruisane kulturne razlike služe samo da bi uske skupine jedne famalije opravdale svoju vlast nad većom grupom ljudi na nekom području.
ko ubije bilo koje ljudsko biće čini suicid
Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama
može tebi smiješno biti ali je činjenica da, ndb ako ti sutra zatreba, može ti donirati krv ili organ čak i neki Srbin, Sirijac, Alavit, sunit, šit, katolik, Crnogorac, Jedi, inžinjer, prodavac, plavuša, crnac itd.
Nepismen mislim u smislu opceg obrazovanja nesposobnog zastotka12 wrote:Ne znam ko je nepismen.....Biti u miru s nekim i biti nekom odan nije isto.muhafuca wrote: Dobar je ovaj neki - prvo optuzuje Asada da je dobar sa Izraelom
a onda dalje kaze - al bicemo i mi dobri sa izraelom
al valjda kod nepismenog naroda 'vaka prica prolazi k'o halva
Pa to ti je covjek i Rekao - nisu mu trebao ni odgovarati kako ti je preporucioamoninan wrote:Trebala je izgledati onako kako sad izgleda Turska. Nažalost, ostali su prčija i ništa više.asurbanipal wrote:Kako je to trebala izgledati Sirija ?amoninan wrote: Naravno.
Da Assad nije bio jednako glup kao babo mu, Sirija bi danas mogla znatno rugačije izgledati.
Znam odgovor, pa da se slikovito izrazim, trebala je skinuti gaće, baš kao što su to druge muslimanske zemlje uradile...Naravno ti ćeš na ovo pitanje "upakovanije" odgovoriti.
i tamo je famalija u pozadini svega...država je tu samo instrument, a grupa država manevar s ciljem šireg legitimiziranja akcije.....jedina razlika je što je na zapadu to bolje kamuflirano, dok je istok još uvijek sirov, ofiranstotka12 wrote:Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama
može tebi smiješno biti ali je činjenica da, ndb ako ti sutra zatreba, može ti donirati krv ili organ čak i neki Srbin, Sirijac, Alavit, sunit, šit, katolik, Crnogorac, Jedi, inžinjer, prodavac, plavuša, crnac itd.
Svijetom vlada nepravda,raznolika,moram priznat da mi je nedovoljan tvoj navedeni DNK kao odgovor nepravdi.
U trecem svijetu su "famelije" kao sto ti kazes a na zapadu Grupa Drzava koje konstruisu te razlike da bi vladali.

baš takoJoseMujica wrote:i tamo je famalija u pozadini svega...država je tu samo instrument, a grupa država manevar s ciljem šireg legitimiziranja akcije.....jedina razlika je što je na zapadu to bolje kamuflirano, dok je istok još uvijek sirov, ofiranstotka12 wrote:Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama
Svijetom vlada nepravda,raznolika,moram priznat da mi je nedovoljan tvoj navedeni DNK kao odgovor nepravdi.
U trecem svijetu su "famelije" kao sto ti kazes a na zapadu Grupa Drzava koje konstruisu te razlike da bi vladali.
hvala al ne bih...dok u prvim redovima spomenu masoni, jevreji itd. smajlikojipovraća .....pogotovu ne čitam nevjerovatne javne dokumente čije je naziv Tajna agendalakiramnokte wrote:hvala na preporuci ali da bi shvatio koliko je bolestan ovaj svijet ili kako je rekao Ivo Andrić
moraš naravno ako te interesuje da pročitaš ovo
i nevjerovatan javni dokument fondacije Rockefeller koji javno govori o ratovima kao načinu depopulacije ljudi tj kontrole rasta stanovništva
Pored toga sto su zabavljeni svojim šijjskim dogmama, formirali su jednu naprednu i prosperitetnu zemlju, što se ne bi moglo reći za njihove arapske susjede. Ako je Iran toliko radikalan i nazadan teokratski režim baziran na šijjskim dogmama, kako onda objasniti najveći postotak pismenih u regiji, razvijenu vojnu i high-tech industriju, sve to pod konstantnim sankcijama Zapada i njihovih satelita. Ali, sa aspekta tvojih miljenika iz Saudije i Katara šijje su najveći krivci za nestabilnost regije, iako te iste šijje u posljednjih 1000000000 godina nisu započele ni jedan sukob u regiji.amoninan wrote:Ma, možeš, naviko sam. I ono, zaboli me uVo. Nisu, ali su dio problema jednako kao i Izrael - ali jbg zašto bi ja sad to pojašnjavao u detalje, odnosno kome?grizly1991 wrote: Ma to ti se samo čini. Očekivali su oni da će biti izrađeni od strane SAD-a, ustvari, priželjkivali su zarad kasnijih implikacija. Stvari uvijek mogu krenuti naopako, ali moje su pare da će krenuti naopako i već jesu za Izrael, SAD, Iran i Rusiju. ( malo neobična družina).... Varate se ako mislite da su Turci i arapski saveznici ovdje zapadni proxy u ovoj priči. I to grdno..
Ne bih da vrijeđam, ali tvoja priča najviše liči na klasičnu vehabijsku propagandu, tvrdeći da Arapi i Turci rade samostalno za dobrobit muslimana, a za sve ostale nevolje u regiji su krivi Iran i Rusija. Turci i Arapi zaista jesu zapadni proxy zbog interesa za ulazak u EU kod prvih, i zavisnost od petrodolara kod drugih.
Ne, interes muslimana, hmm... Pa sad, ja bi prije to kvalificirao kao interes regije da se oslobodi okova koji su ostatak bipolarnog svijeta i drugih historijskim čimbenika. I počne da sama diktira svoje uslove...
EU, ne zanima ozbiljno Erdogana. Već nekih 10 godina, EU je samo nešto što treba da se kaže - ništa više.
Iran može da promjeni stranu, nažalost, zabavljeni su svojim šijjskim dogmama i to će ih debelo koštati.
nažalostPrvi puta je uhapšen nakon što je napisao djelo "Židovstvo i masonizam", da bi nedugo zatim bio smješten u mentalnu ustanovu, na odjel gdje leže teški mentalni bolesnici. Pustili su ga nakon 19 mjeseci.
Dobar je ovaj neki - prvo optuzuje Asada da je dobar sa Izraelom
a onda dalje kaze - al bicemo i mi dobri sa izraelom
al valjda kod nepismenog naroda 'vaka prica prolazi k'o halva
Ne znam ko je nepismen.....Biti u miru s nekim i biti nekom odan nije isto.
Vrijedjanje je potpuno nepotrebno a dolazi do izrazaja kad nestanu Argumenti.Nepismen mislim u smislu opceg obrazovanja nesposobnog za
skontati "sta je pisac htjeo reci" (poput tebe npr)
A opstepoznato je da se vecina Mirovnih sporazuma i sprovodiAsad da je odan bio "nidje veze" cak ni mirovni sporazum nije imao
sa Izraelom poput Mubaraka npr, to sto nije imao snage da nesto vise uradi
su nazalost bile geopoliticke prilike vremena
- isto sve i ovaj "Sejh" nudi samo je nekako njemu Asad smrad zbog toga a on sam je OK
Slazem se.JoseMujica wrote:i tamo je famalija u pozadini svega...država je tu samo instrument, a grupa država manevar s ciljem šireg legitimiziranja akcije.....jedina razlika je što je na zapadu to bolje kamuflirano, dok je istok još uvijek sirov, ofiranstotka12 wrote:Meni to uopste nije smijesno nego tuzno,i sve sto si sad naveo je istinito,ja samo htjedoh reci da smo mi daleko od toga.JoseMujica wrote:biološki jesmo...zato i govorim o konstruisanim kulturnim razlikama
Imaš li još ovih brzopoteznih viceva ???stotka12 wrote:Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
buahahahahaSuniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
Ama nisi me razumio. Uopće nisam išao u tom smjeru s tom opaskom. Nije ni bitno. Mrsko mi.grizly1991 wrote:Pored toga sto su zabavljeni svojim šijjskim dogmama, formirali su jednu naprednu i prosperitetnu zemlju, što se ne bi moglo reći za njihove arapske susjede. Ako je Iran toliko radikalan i nazadan teokratski režim baziran na šijjskim dogmama, kako onda objasniti najveći postotak pismenih u regiji, razvijenu vojnu i high-tech industriju, sve to pod konstantnim sankcijama Zapada i njihovih satelita. Ali, sa aspekta tvojih miljenika iz Saudije i Katara šijje su najveći krivci za nestabilnost regije, iako te iste šijje u posljednjih 1000000000 godina nisu započele ni jedan sukob u regiji.amoninan wrote:Ma, možeš, naviko sam. I ono, zaboli me uVo. Nisu, ali su dio problema jednako kao i Izrael - ali jbg zašto bi ja sad to pojašnjavao u detalje, odnosno kome?grizly1991 wrote: Ma to ti se samo čini. Očekivali su oni da će biti izrađeni od strane SAD-a, ustvari, priželjkivali su zarad kasnijih implikacija. Stvari uvijek mogu krenuti naopako, ali moje su pare da će krenuti naopako i već jesu za Izrael, SAD, Iran i Rusiju. ( malo neobična družina).... Varate se ako mislite da su Turci i arapski saveznici ovdje zapadni proxy u ovoj priči. I to grdno..
Ne bih da vrijeđam, ali tvoja priča najviše liči na klasičnu vehabijsku propagandu, tvrdeći da Arapi i Turci rade samostalno za dobrobit muslimana, a za sve ostale nevolje u regiji su krivi Iran i Rusija. Turci i Arapi zaista jesu zapadni proxy zbog interesa za ulazak u EU kod prvih, i zavisnost od petrodolara kod drugih.
Ne, interes muslimana, hmm... Pa sad, ja bi prije to kvalificirao kao interes regije da se oslobodi okova koji su ostatak bipolarnog svijeta i drugih historijskim čimbenika. I počne da sama diktira svoje uslove...
EU, ne zanima ozbiljno Erdogana. Već nekih 10 godina, EU je samo nešto što treba da se kaže - ništa više.
Iran može da promjeni stranu, nažalost, zabavljeni su svojim šijjskim dogmama i to će ih debelo koštati.
Evo jos jedan Maksuz za teasurbanipal wrote:Imaš li još ovih brzopoteznih viceva ???stotka12 wrote:Suniti znaju da su sije uvijek bili saveznici okupatorima bliskog Istoka,to si mozda propustio.
Haveru, nisi mi više zanimljiv. Sikter!muhafuca wrote:
Pa to ti je covjek i Rekao - nisu mu trebao ni odgovarati kako ti je preporucio
Ako ti je Turska nesto vise od Americke prcije - malo naocale procisti pa pogledaj ponovo