BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Edin H.

#3701 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Edin H. »

alanx wrote:Ma sta ce nam pobjeda. Poslije ce omladina da se opija po gradu, da unistava ulice, trosi gorivo. Vako fino ispadnemo na vrijeme, nema urlikanja, nema opijanja, nema unistavanja ulica. Ha ja.
Plus zesca cifra ima da se potrosi, za one koji hoce da idu u Brazil.
mali_balon

#3702 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mali_balon »

alanx wrote:Ma sta ce nam pobjeda. Poslije ce omladina da se opija po gradu, da unistava ulice, trosi gorivo. Vako fino ispadnemo na vrijeme, nema urlikanja, nema opijanja, nema unistavanja ulica. Ha ja.
Nema sjebavanja kad nas sjeverna koreja nagazi u brazilu :D
KPNCTNJAH

#3703 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by KPNCTNJAH »

z1xter wrote: Ako postave onakvu igru kao protiv nas u Zenici,Grcima će sigurno otkinuti bod,naravno ukoliko sudac svojim odlukama ne promjeni tok utakmice.
Zavisi sve od vecerasnjih utakmica. Ako mi dobijemo Slovake onda nemaju razloga da se trude protiv Grka, a u tom slucaju ni nama nije potrebno da igraju "za nas" jer opet drzimo sve u svojim rukama. Ako ne daj boze izgubimo, onda mozemo ocekivati da ce Slovacka uzeti bod, iako bi nama tu onda odgovarala samo njihova pobjeda (uz naravno nasu protiv Litvanije u gostima) ... ako odigramo nerijeseno veceras, onda nam treba bod Slovacke protiv Grka.
condy

#3704 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

KPNCTNJAH wrote:
z1xter wrote: Ako postave onakvu igru kao protiv nas u Zenici,Grcima će sigurno otkinuti bod,naravno ukoliko sudac svojim odlukama ne promjeni tok utakmice.
Zavisi sve od vecerasnjih utakmica. Ako mi dobijemo Slovake onda nemaju razloga da se trude protiv Grka, a u tom slucaju ni nama nije potrebno da igraju "za nas" jer opet drzimo sve u svojim rukama. Ako ne daj boze izgubimo, onda mozemo ocekivati da ce Slovacka uzeti bod, iako bi nama tu onda odgovarala samo njihova pobjeda (uz naravno nasu protiv Litvanije u gostima) ... ako odigramo nerijeseno veceras, onda nam treba bod Slovacke protiv Grka.
Situacija po nas će biti poprilično komplicirana ako veceras ne dobijemo.
kandelabar

#3705 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by kandelabar »

Igraci u onim intervjuima govore ne znaci nam nista bod..Mislim da Slovacka nema nikakve sanse da stigne do baraza cak iako nas pobijedi veceras ako ne pobijedi Grcku tamo u gostima,a mi dobijemo LItvaniju i Lihtestajn mislim da bi bod bio razlike izmedju nas i njih..Interesuje me samo ako igraju nerijeseno tamo,a dobiju veceras nas sta bi bilo sa nama i da li mozemo biti izjednaceni s njima u tom slucaju na tabeli da se gleda medjusobni omjer ili gol razlika..
art vandeley

#3706 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by art vandeley »

kandelabar wrote:Interesuje me samo ako igraju nerijeseno tamo,a dobiju veceras nas sta bi bilo sa nama i da li mozemo biti izjednaceni s njima u tom slucaju na tabeli da se gleda medjusobni omjer ili gol razlika..
gol razlika :wink:
KPNCTNJAH

#3707 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by KPNCTNJAH »

kandelabar wrote:Interesuje me samo ako igraju nerijeseno tamo,a dobiju veceras nas sta bi bilo sa nama i da li mozemo biti izjednaceni s njima u tom slucaju na tabeli da se gleda medjusobni omjer ili gol razlika..
Mi mozemo izgubiti baraz samo ako pored poraza (ne daj boze) veceras kiksamo jos jednom u zadnje dvije utakmice, a mislim da ni mi nismo toliki pehovi.
SmokingMan

#3708 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SmokingMan »

KPNCTNJAH wrote:
U najgorem scenariju za nas da večeras zijanimo (ne dao Allah),Slovačka bi bila samo bod iza nas i ganjala bi u Atini drugo mjesto za baraž,i kada bi u toj utakmici kojim slučajem slovaci odnjeli čitav plijen,sve tri ekipe bi se uključile u borbu za direktan plasman na SP,to bi bio finiš za srčanog,kakvog objektivo u ovome trenutku i priželjkujem,to je jedini način da se ozbiljnije pristupi svim utakmicama do kraja,jer je naša glava poprilično bila u oblacima prije Zenice... :D
kandelabar

#3709 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by kandelabar »

art vandeley wrote:
gol razlika :wink:
odlicno tu smo nenadje.bivi :D Ma izgleda mogao bi biti jedan komšijski derbi biti,a vrijeme je da se obračunamo ..
KPNCTNJAH

#3710 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by KPNCTNJAH »

z1xter wrote:
KPNCTNJAH wrote:
U najgorem scenariju za nas da večeras zijanimo (ne dao Allah),Slovačka bi bila samo bod iza nas i ganjala bi u Atini drugo mjesto za baraž,i kada bi u toj utakmici kojim slučajem slovaci odnjeli čitav plijen,sve tri ekipe bi se uključile u borbu za direktan plasman na SP,to bi bio finiš za srčanog,kakvog objektivo u ovome trenutku i priželjkujem,to je jedini način da se ozbiljnije pristupi svim utakmicama do kraja,jer je naša glava poprilično bila u oblacima prije Zenice... :D
To bi bilo odlicno za nas, mislim na pobjedu Slovacke protiv Grcke, ako vec nas dobiju veceas. U tom slucaju bi mi pobjedom nad Lihtenstajnom u Litvaniju isli da branimo prvu poziciju.
Šveđanin

#3711 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Šveđanin »

Kao i svaki put do sada, navijači su stigli iz čitave Evrope, od BiH do Skandinavije. Tokom dana se očekuje dolazak još nekoliko hiljada navijača koji su prenoćili u Beču i Bratislavi. Mnogi od njih su krenuli bez ulaznica, čija cijena na crno danas raste do vrtoglavih 150 eura.
Hell.is.here

#3712 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hell.is.here »

Koja steta , neki dan isao u Slovacku trazio kartu , rasprodate, a cigani ne daju da se bude na tribinama sa slovackim navijacim......

A bas se bio nakanio da idem na utakmicu pfff, ako ko prodaje 2 karte nek se javi :)
drug_profi

#3713 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by drug_profi »

Slovacka nema stvar u svojim rukama. Osim sve tri pobjede, treba im jos jedan kiks nas ili grka u drugoj utakmici.
Jer da oni sve pobjede do kraja = 9 bodova, a grci i mi svoje preostale uzmemo = po 6 bodova
ispada tabela:
1. BiH - 22
2. Grcka - 22
3. Slovacka - 21

Znaci moraju se nadati da ce Lihtenstajn otkinuti bod nekom, ili Latvija grcima, Litvanija nama. Sanse male za plasman. Njih je Lihtenstajn u stvari izbacio i zatim poraz od Grka. Da je bilo srece da su tu oni odigrali x nama bi sad bilo komotno.
Ali nisu, tako da mi moramo da se brinemo za sebe. Tri boda, ako ne ide, onda makar bod, ali tad ce oni potpuno ispasti i ptanje je da li bi imali ikakvog motiva u Atini osim da vrate grcima.
SmokingMan

#3714 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SmokingMan »

drugi profil wrote:Slovacka nema stvar u svojim rukama. Osim sve tri pobjede, treba im jos jedan kiks nas ili grka u drugoj utakmici.
Jer da oni sve pobjede do kraja = 9 bodova, a grci i mi svoje preostale uzmemo = po 6 bodova
ispada tabela:
1. BiH - 22
2. Grcka - 22
3. Slovacka - 21

Znaci moraju se nadati da ce Lihtenstajn otkinuti bod nekom, ili Latvija grcima, Litvanija nama. Sanse male za plasman. Njih je Lihtenstajn u stvari izbacio i zatim poraz od Grka. Da je bilo srece da su tu oni odigrali x nama bi sad bilo komotno.
Ali nisu, tako da mi moramo da se brinemo za sebe. Tri boda, ako ne ide, onda makar bod, ali tad ce oni potpuno ispasti i ptanje je da li bi imali ikakvog motiva u Atini osim da vrate grcima.
Kada bi Latvija večeras mogla kakav autobs odigrati ispred kaznenog,teško...
PriNc_ba

#3715 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by PriNc_ba »

sanjao ovako :)

0 1 Dzeko 7'
0 2 Ibisevic 33'
1 2 Hamsik 43'
1 3 Pjanic 72'

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: eto ne moram strijelce pogoditi ali makar rezultat :D
am2804

#3716 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by am2804 »

@cyprus, spusti loptu na zemlju, o tome ko je kad počeo pratiti fudbal bolje nemoj.........mišljenja su različita pa neka tako i ostane.

Danas smo svi nervozni, a kako i ne bi bili kada se u ovih 7 dana dosta toga izdešavalo.
Vrte se mnogi filmovi, a u ovih posljednjih par sati, kao i svih ostali "stručnjaci" na forumu razmišljam o ekipi i Papetovoj taktici. Ako sinoć nije upalila još jedna Mirzina dalekometna trica, valjda danas po kišnom vremenu sjedne jedna Pjanina.
mire - ložač

#3717 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mire - ložač »

Šta bi bilo kad bi bilo??? Na šta spade kuća Petrovića:(((

Naši moraju večeras odigrati snažno, jako na loptu i igrača (a pokazali su da znaju protiv Grčke) i brzi protok lopte kad je naša. Mora biti više kretnji bez lopte da se uvijek ima višak...

P.S. Sretno
It_is_a_Leclerc

#3718 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako nevjerovatno loša atmosfera uoči utakmice. Jezivo.

Valjda će uspjeti nekad nešto nekom...

Nisam optimist.
KPNCTNJAH

#3719 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by KPNCTNJAH »

Nadam se da cemo ovo ponoviti veceras. Tad je isto bila losa atmosfera u i oko reprezentacije, malo ko je vjerovao da mozemo do pobjede.

@Fele i meni se 1:3 vrti po glavi vec par dana... da je to kako i na kladionici odigrati 8-)
Warashii

#3720 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Warashii »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako nevjerovatno loša atmosfera uoči utakmice. Jezivo.

Nisam optimist.
Mozda kod tebe :) sto ne mora automatski znaci da je kod svakog.
drug_profi

#3721 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by drug_profi »

Warashii wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kako nevjerovatno loša atmosfera uoči utakmice. Jezivo.

Nisam optimist.
Mozda kod tebe :) sto ne mora automatski znaci da je kod svakog.
Ja sam kako vec rekoh, ohladio, poravnio. To samo znaci da nema euforije i velikih ocekivanja, a ne da sam odustao. I dalje vjerujem da mozemo i da hocemo, samo nam treba i malo srece i podrske. Ovaj put na zemlji sa obje noge. To se razlikuje od ranijih napumpavanja adrenalina kad pregorimo od zelje i cekamo da se protivnik preda.
udrch

#3722 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by udrch »

hoćemo li im halaliti???
Stari

#3723 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Stari »

KPNCTNJAH wrote:

Nadam se da cemo ovo ponoviti veceras. Tad je isto bila losa atmosfera u i oko reprezentacije, malo ko je vjerovao da mozemo do pobjede.

@Fele i meni se 1:3 vrti po glavi vec par dana... da je to kako i na kladionici odigrati 8-)
Ne valja ova usporedba ... reprezentacija je tad bila u rasulu ...bojkot ... Muzurovic na brzaka skupio ekipu od manje vise anonimusa ... Norvezani su malo previse slusali sve te vijesti o nasoj krizi, o strajku igraca i dosta nas podcijenili ...no ni to ne bi bilo dovoljno da se junak utakmice ...norveski vratar MYHRe (mensecini) isprsio i pokazao kako se to radi.

Vrhunac karijere je isti dostigao u jednom od narednih mecheva ...protiv Turske ....joj majko moja stara sta je taj golman u tim utakmicama napravio ...pa to je bilo more klipova na youtube ... gluhobilo.

Zbog toga nevjerujem da ce utakmica veceras biti slicna ...Slovaci nas nece podcijeniti ...i Slovaci imaju normalnog golmana.
velikibrnjo

#3724 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by velikibrnjo »

udrch wrote:hoćemo li im halaliti???
samo ako izginu kao kosarkasi!
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3725 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JOINT_1921 »

Ako i ovu kiksaju, halalit' cu igracima, a Safetu i sa 3 boda necu halaliti, pre pre prelos trener...
Locked