Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑08/06/2026 23:49
Imam druga u Sijetlu zivi, predratni Sarajlija, kupio kartu a kaze ne ocekuje puno BiH navijaca jer daleko je i tamo nema puno nasih ljudi opcenito. Nesto malo u Vankuveru, valjda je zapadna obala zauzeta od strane Armena njih je u LA area ko kineza. E da, Vankuver je kineski
Mozda se vara, ne znam otkud mu informacije.
Vara se.
Evo iz prve mogu nabrojati 30 - 40 osoba koje idu u Seattle.
(Znam i ja jednog tamo, ‘predratnog’, ali mu je prezime iz CG)
dječak sa šibicama wrote: ↑08/06/2026 23:39
Negdje sam citao da za pare koje das za kartu i odlazak do Kanade + ulaznica za utakmicu, ovdje mozes kupiti auto i nov televizor
Imam druga u Sijetlu zivi, predratni Sarajlija, kupio kartu a kaze ne ocekuje puno BiH navijaca jer daleko je i tamo nema puno nasih ljudi opcenito. Nesto malo u Vankuveru, valjda je zapadna obala zauzeta od strane Armena njih je u LA area ko kineza. E da, Vankuver je kineski
Al lupeta predratni Sarajlija, malo je rec.
Ja sam išao u Vankuver turistički, odmah na neke naše Hercegovce natrapao, kaže frajer skupo.
Ja sam išao u Vankuver turistički, odmah na neke naše Hercegovce natrapao, kaže frajer skupo.
Po nekim procjenama nasih u Toronto bice sigurno izmedju 10-15.000.Ne daj boze da svi idemo na tribinu koja nam je ponudjena(ne kontam kako je ona prosla za ove utakmice)ali realno ja se bojim te montazne tribine.Ne znam koliko su nasi kanadjani organizovani oko te utakmice ali cini mi se da je je bitno samo da kupe kartu bilo gdje.BHF ce pokusati nesto organizovati koliko ce im se ljudi prikljuciti vidjecemo.Znam da iz St.Louis ide puno nasih koliko nemam pojma ali pretpostavlja 2-3000
Seattle, Portland, oba Vancouvera, Boise, Spokane su mjesta iz kojih se moze dobaciti autom, a u svakom je prilicno ozbiljna populacija nasih.
Sad nesto gledam stranicu NS BiH kako je vico pripitomio ove izvjestace sa utakmice u St.Louis.Ni jedne slike sa tribina ili stadiona gdje se vide zastave sa ljiljanima
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑08/06/2026 22:49
Procitah nebuloze ovog fratra, pa onda i za HDZovu zabranu javnog gledanja bh utakmica. I sjetim se onog zapadnog Hercegovca sto je pisao Fifi zbog ljiljana.
I tek na tim stvarima covjek shvati koliko je velika stvar sto smo se plasirali, mnogima to smeta .. i lijevo i desno.
Plus mislim da nam ti isti dobro zavide na onakvoj proslavi i onakvom ispracaju, uz sav nas kolorit i vasarluk ono je realno bio praznik.
Ima Bosne
Ja mislim da susjedi imaju finu dijasporu po SAD, ali nisam nigdje primjetio ovakav docek repke kakav su nasi priredili.
prvo nisu ni dosli, drugo Hrvati su ucesnici svakog SP pa nemaju euforiju kao mi, koji pravimo smisao zivota od SP
Toronto 10 hiljada max (karte su bile preskupe, sad su tek pale na 600-700 dolara pa mozda vise nasih odluci putovati u zadnji cas + duza vizna procedura je mnoge iz BiH odvratila).
Los Angeles 20 hiljada (iz Sarajeva sto znam, u prosjeku ih najvise ide tamo).
Seattle 15 hiljada. (druga najcesca destinacija za ljude koje znam, dijelom jer je bilo najlakse kupiti karte za Katar).
PS zanimljivo, cijene hotela barem u Seattleu padaju vec mjesec dana. Bit ce da im nije navala kao sto se nadali. Bolje za navijace
mislim da nije slucajno izabran ovaj sudija jer smo mi reprezntacija koja je u kvalifikacijama napravila najvise faulova i dobila najvise zutih karti.
Znaci ne samo Evropa nego sve reprezentacije svijeta su uzete u ovu statistiku.
Valjda se Barba spremi na ovo.
Ne treba cuditi da se domacinu uvijek malo izlazi u susret.
Herr Flick wrote: ↑09/06/2026 09:08
Nesto najgore na SP-ima su sudije van UEFE,to je jedan uzas.
generalno je ovo dobar sudija. UEFA je na zadnjem Evropskom napravila izuzetak i njega iz Juzne Amerike pozvala da sudi sto nije mala stvar.
Htio sam skrenuti paznju na podudarnost strogog sudije na utakmici izmedju domacina i ekipe koja igra 'grubo'.
mirota wrote: ↑08/06/2026 09:48
ma u sent luisu zive uglavnom raja sa brda i planina, Toronto je nesto drugo, gledam komsiju od zene, smrdio do rata na krave, sad i on i hanuma zabicili na fotkama u dzipovima nije sala, hoces ti iz sela, al selo iz tebe nikad
Wao kakav post.
Ono ljudi koji su sela su niža kasta.
I mene baš čudi šta treba raji ovakvo razmišljanje. Bespotrebno. Pusti ljude da žive svoj život.
BTW, meni je u utakmici protiv Paname Amar Memić ostavio najjači dojam. Momak odaje sigurnost.
mirota wrote: ↑08/06/2026 09:48
ma u sent luisu zive uglavnom raja sa brda i planina, Toronto je nesto drugo, gledam komsiju od zene, smrdio do rata na krave, sad i on i hanuma zabicili na fotkama u dzipovima nije sala, hoces ti iz sela, al selo iz tebe nikad
Wao kakav post.
Ono ljudi koji su sela su niža kasta.
I mene baš čudi šta treba raji ovakvo razmišljanje. Bespotrebno. Pusti ljude da žive svoj život.
BTW, meni je u utakmici protiv Paname Amar Memić ostavio najjači dojam. Momak odaje sigurnost.
Pa Memic je u svim utakmica bio medu zapazenijim, a u nekim je bio i najbolji.
Ima ispred Meandra veliko platno u bašti, vjerovatno će tu biti preko projektora omogućeno gledanje.
Jedino što tu nema pive, koliko znam, kome je to bitno.