BlackRiver wrote: ↑07/06/2026 09:11
Utakmica odigrana "pod rucnom" sto je bilo sasvim ocekivano.
Panama se u pocetku kao mala prepala, bili su dosta povuceni. Kasnije i oni vidjeli da mogu igrati pa stvorili neke sanse.
Ja generalno zadovoljan. Sto se tice igraca individualno nekako mi je Kolasinc bio najtanji u odbrani. Redovno je ispadao, naprijed ne nudi mnogo.
Sredina nam je takva da oba igraca igraju na siguran pas. Da li je to rezultat instrukcija od strane Barbareza ili jednostavno ne znaju bolje - to ne znam.
U sredini fali neko ko moze primiti loptu pod pritiskom i uputiti diretkan pas naprijed ili pokretom izbaciti protivnickog igraca. Cini mi se da mali Mahmic ima taj potencijal. Ali ocigledno Barbarez ili ga ne zeli bacati u vatru ili ga cuva kao jokera.
Bajraktarevic dosta slab u duelima. Par puta su ga bas otresli. Kerim malo bolji, ali opet vidjelo se da ne igra na 100%.
U napadu su mi svi bili nekako indisponirani. Lukic, Bazdar, Demirovic - nista posebno. Mozda se decki cuvaju.
Memic odlican, Dedic dobar, Muharemovic OK (par puta ispao). Celik mi se cini siguran sa loptom. Mozda cak tu bolji od Katica.
Volio bih da nas Barbarez sve iznenadi protiv Kanade i krene ofanzivno od pocetka. Ali sa jednim napadacem i ofenzivnim veznim (Mahmic).
Dobra analiza. Po meni Kolasinac nije spreman, ocigledno godine i stara povreda cine svoje. Dosta je ostavljao prostora iza sebe. Zbog toga je i Muharemovic ispadao. U napadu nije mogao dati mnogo jer prakticno je krilo ispred njega, dobro je da se nije sudarao sa Kerimom, kao i Dedic sa Bajraktarevicem. Srecom imamo kakav takav sistem u igri. Nismo vise na horuk. Problem je sto sada imamo i bekove i krila na terenu, pa bekovi ne mogu otvarati napade po strani, ko sto to pravi bekovi trebaju da rade. Vec sam u jednom duzem postu govorio o tome, da bi nam to mogao biti problemom, ako budemo igrali visoko sa bekovima. Bolje bi bilo tranziciju usavrsavati preko krila, Memica pa i Alajbegovica koji mogu otrcati prodorno i biti itekako neugodni, opasni i brzi, time stavljajuci na vatru svaku odbranu. Samo se prisjetimo Italije i Bastonija. Nije prvi put da momak trkom napravi dar mar protivnicima.
Bajraktarevic se pazio i vise padao na startove Panamaca. Vidjelo se da se bazi. Lukic je bjezao od duela.
Demirovic je pokazao da je pravi bikac, moze trcati, ima snage u duelima, ali nema glavu. Covjek zvani prilika, ali rijetko gol.
Sto se tice Vasilja bio je dobar, Katic dobar, Tahirovic dobar za cudo, Basic je prodao par na sredini lopti, Kerim dobar, mozda nas najopasniji i agilniji igrac na terenu.
Od izmjena Celik dobar, Memic najbolji. Metak.
Po vidjenom, Memic je starter sigurno. Mislim da ce na teren jos Dzeko. Ostalo ostaje gotovo isto.