Ma najbolje klepnut usima i naguzit se, pa nek tresu do kad hoce. Cekat bolje vrijeme, sta li vec, tipicno bosansko razmisljanje...lider wrote:Ma nema, s tobom će se svaki provajder baš usrećiti.harph wrote:Simpaticni ste svi
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ugovor je ugovor, nadjite definiciju na netu ako ne znate.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
Downstream linije je 21268.
Nek ti je sa srećom, a i njima...
Logosoft
Moderator: Benq
-
harph
#3676 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
lider
#3677 Re: Logosoft ALL ABOUT
Naravno da nije, ali ti si se uhvatio za ovo oko ugovora, a dobro znaš da je logosoft jedini provajder koji nema predviđeno vremensko trajanje ugovora, nego možeš danas prijaviti uslugu, a sutra istu odjaviti bez ikakvog plaćanja za raskid "ugovora"harph wrote: Ma najbolje klepnut usima i naguzit se, pa nek tresu do kad hoce. Cekat bolje vrijeme, sta li vec, tipicno bosansko razmisljanje...
Probaj to kod nekog drugog provajdera.
Znači trebaju da ti ostave opremu vrijednu nekoliko stotina maraka bez ikakvog dokaza da je ta oprema kod tebe?
Tome i služi taj "ugovor".
- afannedim
#3678 Re: Logosoft ALL ABOUT
Blago tebi, kako kod mene DUO+ pa radi normala, imao sam tih problema i prebacili me na drugo ostrvo i sad super.harph wrote:Da, jer je teoretski nemoguce da na ADSL2 standardu radi download na punoj brzini dok se gleda HD kanal.afannedim wrote:Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto
Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
A meni stopaju i SD kanali uz 21mbps downstream.
-
harph
#3679 Re: Logosoft ALL ABOUT
Drago mi je zbog tebeafannedim wrote:Blago tebi, kako kod mene DUO+ pa radi normala, imao sam tih problema i prebacili me na drugo ostrvo i sad super.harph wrote:Da, jer je teoretski nemoguce da na ADSL2 standardu radi download na punoj brzini dok se gleda HD kanal.afannedim wrote:Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto
Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
A meni stopaju i SD kanali uz 21mbps downstream.
- afannedim
#3680 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dabogda se ti usrećio sa telemachom
-
harph
#3681 Re: Logosoft ALL ABOUT
Naravno da se moze prekinuti, ali sam ga svejedno potpisao. Ugovor je ugovor.Lud i ponosan wrote:Prvo, ti si spomenuo ugovor u jednom specificnom kontekstu, gdje ljudi mogu pomisliti da te je neko navukao da nesto potpises i da si prinudjen koristiti te usluge.harph wrote:Simpaticni ste svi
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
Ugovor se, naravno, potpisuje, ali nema nikakve vremenske klauzule, vec isti mozes raskinuti nakon 7 dana koristenja usluge i vratiti opremu. To je dakle bitno da se naglasi.
Ne znam sta je tehnicka strana tvog problema, niti bih u to ulazio, samo kazem da si ti izuzetak i da za slican primjer koji se "ne moze rijesiti" do sada nisam cuo.
I naravno, koristis malo teske rijeci, ali to je tvoje pravo.
I nisi mi odgovorio, zar kao korisnik trio+ paketa nisi bio na VDSL-u?
P.S. Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto.
Sta to meni preporucujes, o kojoj magli pricas? Da li ostali korisnici osjete tu maglu, ili ne?
Da, bio sam na VDSL-u, ali mojim prelaskom na TRIO vratili su me na ADSL, cime su krenuli problemi.
Naravno da postoji rjesenje, a to je da se svi korisnici prebace na VDSL i kraj price. Al ocito njima nije u interesu zadovoljstvo korisnika, sta li vec.
Magla je to sto oni prodaju TRIO na brzini linka na kojoj se jedva vuce i sam internet. (ovo se odnosi na promjene koje stupaju 10 decembra). Sad je koliko toliko tolerantno.
-
harph
#3682 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne mislim da je tamo ista bolje, vjerovatno i tamo ljudi imaju problema, ali vjeruj mi, iskreno, manje sam problema imao dok sam bio na testnoj MOJATV nego s logosoftom.afannedim wrote:Dabogda se ti usrećio sa telemachom
- afannedim
#3683 Re: Logosoft ALL ABOUT
De ba popusti nas glupostima.harph wrote:Naravno da se moze prekinuti, ali sam ga svejedno potpisao. Ugovor je ugovor.Lud i ponosan wrote:Prvo, ti si spomenuo ugovor u jednom specificnom kontekstu, gdje ljudi mogu pomisliti da te je neko navukao da nesto potpises i da si prinudjen koristiti te usluge.harph wrote:Simpaticni ste svi
Ugovor se, naravno, potpisuje, ali nema nikakve vremenske klauzule, vec isti mozes raskinuti nakon 7 dana koristenja usluge i vratiti opremu. To je dakle bitno da se naglasi.
Ne znam sta je tehnicka strana tvog problema, niti bih u to ulazio, samo kazem da si ti izuzetak i da za slican primjer koji se "ne moze rijesiti" do sada nisam cuo.
I naravno, koristis malo teske rijeci, ali to je tvoje pravo.
I nisi mi odgovorio, zar kao korisnik trio+ paketa nisi bio na VDSL-u?
P.S. Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto.
Sta to meni preporucujes, o kojoj magli pricas? Da li ostali korisnici osjete tu maglu, ili ne?
Da, bio sam na VDSL-u, ali mojim prelaskom na TRIO vratili su me na ADSL, cime su krenuli problemi.
Naravno da postoji rjesenje, a to je da se svi korisnici prebace na VDSL i kraj price. Al ocito njima nije u interesu zadovoljstvo korisnika, sta li vec.
Magla je to sto oni prodaju TRIO na brzini linka na kojoj se jedva vuce i sam internet. (ovo se odnosi na promjene koje stupaju 10 decembra). Sad je koliko toliko tolerantno.
-
harph
#3684 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zanimljiv argumentafannedim wrote:
De ba popusti nas glupostima.
- novi.dan.nova.nafaka
#3685 Re: Logosoft ALL ABOUT
Fkt, da malo popustite vi što napadate momka - tipa se sjećam već otprije par mjeseci da je imao problem, možete i prelistati profil, ako vam se da. Ne vidim čemu tolika paranoja sad odjednom. Tipu se neda i šta sad !?harph wrote:Zanimljiv argumentafannedim wrote:De ba popusti nas glupostima.
-
harph
#3686 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala lijepo. Problem od prije nije nikad bio rijesen iako sam zvao vise od 20 puta. Nego sam bio primoran da predjem na trio+. Cak su mrekli da mijenjam kabal od stana do razvodne kutije, sto sam i uradio, al nije bilo fajde. Trudio sam se maksimalno da ostanem na logosoftu. Al kad ne moze, ne moze.novi.dan.nova.nafaka wrote:Fkt, da malo popustite vi što napadate momka - tipa se sjećam već otprije par mjeseci da je imao problem, možete i prelistati profil, ako vam se da. Ne vidim čemu tolika paranoja sad odjednom. Tipu se neda i šta sad !?harph wrote:Zanimljiv argumentafannedim wrote:De ba popusti nas glupostima.
- Esso_i_Ajla
#3687 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdravi mi Residbegovica i Katicu.harph wrote:Zanimljiv argumentafannedim wrote:
De ba popusti nas glupostima.
-
22042012
- Tiger 033
- Esso_i_Ajla
-
Sakazulu
#3691 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da uključivati mamu u raspravu je totalno bezzzveeezeeee...
Ali nije mala stvar biti prvi, ali sa kraja
Ali nije mala stvar biti prvi, ali sa kraja
- boogy
#3692 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo kod mene paket Trio za 58,50KM
- internet
- tv
- telefon

Korisnik Logosofta sam od njihovih prvih dana pojavljivanja na tržištu i nikada nisam požalio, samo naprijed
A BH Telecom imam na poslu i ne bi ga poželio nikad - uvijek bi bio zadnja opcija.
- internet
- tv
- telefon

Korisnik Logosofta sam od njihovih prvih dana pojavljivanja na tržištu i nikada nisam požalio, samo naprijed
A BH Telecom imam na poslu i ne bi ga poželio nikad - uvijek bi bio zadnja opcija.
-
@no403
- semirsar
-
lajkujMe
#3695 Re: Logosoft ALL ABOUT
Touche 
-
Libertas
#3696 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hmmm, na Trio+ sam paketu, al evo maloprije čitam postove i vidim da govore da na TRIO+ treba biti aktiviran VDSL. Evo baš sam sada pogledao i vidim da mi je ADSL2+ :> Imam onaj Billion bijeli router.
Sad kad ubrzaju od 10. neću moći iskoristiti ni 50-60% brzine neta ako mi ostane na ADSL2+ lol.
Šta mi je raditi ?

Sad kad ubrzaju od 10. neću moći iskoristiti ni 50-60% brzine neta ako mi ostane na ADSL2+ lol.
Šta mi je raditi ?

-
Sakazulu
#3697 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pojavio se novi trend!
Sad kad imamo HQ, HiFi, WiFi, LCD, Triplplay i slične zeze idemo surfati ko će sporije...
Ko ono u kartama ko će manje
Sad kad imamo HQ, HiFi, WiFi, LCD, Triplplay i slične zeze idemo surfati ko će sporije...
Ko ono u kartama ko će manje
-
TwistedX
-
Sakazulu
#3699 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo HRT3 u ponudi HOME.TV... stiže li i do nas? Da ne spominjemo dodatne kanale RTL-a i Nove...
-
TwistedX
#3700 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za RTL2 i Dom@ sigurno znam da nemaju planova jos uvijek jer sam ih pitao. Sto se tice HRT3 to nisam pitao.Sakazulu wrote:Evo HRT3 u ponudi HOME.TV... stiže li i do nas? Da ne spominjemo dodatne kanale RTL-a i Nove...