Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harph

#3676 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

lider wrote:
harph wrote:Simpaticni ste svi :)
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ugovor je ugovor, nadjite definiciju na netu ako ne znate.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
Downstream linije je 21268.
Ma nema, s tobom će se svaki provajder baš usrećiti.
Nek ti je sa srećom, a i njima...
Ma najbolje klepnut usima i naguzit se, pa nek tresu do kad hoce. Cekat bolje vrijeme, sta li vec, tipicno bosansko razmisljanje...
lider

#3677 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

harph wrote: Ma najbolje klepnut usima i naguzit se, pa nek tresu do kad hoce. Cekat bolje vrijeme, sta li vec, tipicno bosansko razmisljanje...
Naravno da nije, ali ti si se uhvatio za ovo oko ugovora, a dobro znaš da je logosoft jedini provajder koji nema predviđeno vremensko trajanje ugovora, nego možeš danas prijaviti uslugu, a sutra istu odjaviti bez ikakvog plaćanja za raskid "ugovora"
Probaj to kod nekog drugog provajdera.
Znači trebaju da ti ostave opremu vrijednu nekoliko stotina maraka bez ikakvog dokaza da je ta oprema kod tebe?
Tome i služi taj "ugovor".
afannedim

#3678 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

harph wrote:
afannedim wrote:Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto

Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
Da, jer je teoretski nemoguce da na ADSL2 standardu radi download na punoj brzini dok se gleda HD kanal.
A meni stopaju i SD kanali uz 21mbps downstream.
Blago tebi, kako kod mene DUO+ pa radi normala, imao sam tih problema i prebacili me na drugo ostrvo i sad super.
harph

#3679 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

afannedim wrote:
harph wrote:
afannedim wrote:Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto

Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
Da, jer je teoretski nemoguce da na ADSL2 standardu radi download na punoj brzini dok se gleda HD kanal.
A meni stopaju i SD kanali uz 21mbps downstream.
Blago tebi, kako kod mene DUO+ pa radi normala, imao sam tih problema i prebacili me na drugo ostrvo i sad super.
Drago mi je zbog tebe :)
afannedim

#3680 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dabogda se ti usrećio sa telemachom
harph

#3681 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Lud i ponosan wrote:
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
Prvo, ti si spomenuo ugovor u jednom specificnom kontekstu, gdje ljudi mogu pomisliti da te je neko navukao da nesto potpises i da si prinudjen koristiti te usluge.
Ugovor se, naravno, potpisuje, ali nema nikakve vremenske klauzule, vec isti mozes raskinuti nakon 7 dana koristenja usluge i vratiti opremu. To je dakle bitno da se naglasi.

Ne znam sta je tehnicka strana tvog problema, niti bih u to ulazio, samo kazem da si ti izuzetak i da za slican primjer koji se "ne moze rijesiti" do sada nisam cuo.
I naravno, koristis malo teske rijeci, ali to je tvoje pravo. ;)

I nisi mi odgovorio, zar kao korisnik trio+ paketa nisi bio na VDSL-u?

P.S. Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto.

Sta to meni preporucujes, o kojoj magli pricas? Da li ostali korisnici osjete tu maglu, ili ne?
Naravno da se moze prekinuti, ali sam ga svejedno potpisao. Ugovor je ugovor.
Da, bio sam na VDSL-u, ali mojim prelaskom na TRIO vratili su me na ADSL, cime su krenuli problemi.
Naravno da postoji rjesenje, a to je da se svi korisnici prebace na VDSL i kraj price. Al ocito njima nije u interesu zadovoljstvo korisnika, sta li vec.
Magla je to sto oni prodaju TRIO na brzini linka na kojoj se jedva vuce i sam internet. (ovo se odnosi na promjene koje stupaju 10 decembra). Sad je koliko toliko tolerantno.
harph

#3682 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

afannedim wrote:Dabogda se ti usrećio sa telemachom
Ne mislim da je tamo ista bolje, vjerovatno i tamo ljudi imaju problema, ali vjeruj mi, iskreno, manje sam problema imao dok sam bio na testnoj MOJATV nego s logosoftom.
afannedim

#3683 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

harph wrote:
Lud i ponosan wrote:
Prvo, ti si spomenuo ugovor u jednom specificnom kontekstu, gdje ljudi mogu pomisliti da te je neko navukao da nesto potpises i da si prinudjen koristiti te usluge.
Ugovor se, naravno, potpisuje, ali nema nikakve vremenske klauzule, vec isti mozes raskinuti nakon 7 dana koristenja usluge i vratiti opremu. To je dakle bitno da se naglasi.

Ne znam sta je tehnicka strana tvog problema, niti bih u to ulazio, samo kazem da si ti izuzetak i da za slican primjer koji se "ne moze rijesiti" do sada nisam cuo.
I naravno, koristis malo teske rijeci, ali to je tvoje pravo. ;)

I nisi mi odgovorio, zar kao korisnik trio+ paketa nisi bio na VDSL-u?

P.S. Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto.

Sta to meni preporucujes, o kojoj magli pricas? Da li ostali korisnici osjete tu maglu, ili ne?
Naravno da se moze prekinuti, ali sam ga svejedno potpisao. Ugovor je ugovor.
Da, bio sam na VDSL-u, ali mojim prelaskom na TRIO vratili su me na ADSL, cime su krenuli problemi.
Naravno da postoji rjesenje, a to je da se svi korisnici prebace na VDSL i kraj price. Al ocito njima nije u interesu zadovoljstvo korisnika, sta li vec.
Magla je to sto oni prodaju TRIO na brzini linka na kojoj se jedva vuce i sam internet. (ovo se odnosi na promjene koje stupaju 10 decembra). Sad je koliko toliko tolerantno.
De ba popusti nas glupostima.
harph

#3684 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

afannedim wrote:
Zanimljiv argument :)
novi.dan.nova.nafaka

#3685 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

harph wrote:
afannedim wrote:De ba popusti nas glupostima.
Fkt, da malo popustite vi što napadate momka - tipa se sjećam već otprije par mjeseci da je imao problem, možete i prelistati profil, ako vam se da. Ne vidim čemu tolika paranoja sad odjednom. Tipu se neda i šta sad !?
harph

#3686 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
harph wrote:
afannedim wrote:De ba popusti nas glupostima.
Fkt, da malo popustite vi što napadate momka - tipa se sjećam već otprije par mjeseci da je imao problem, možete i prelistati profil, ako vam se da. Ne vidim čemu tolika paranoja sad odjednom. Tipu se neda i šta sad !?
Hvala lijepo. Problem od prije nije nikad bio rijesen iako sam zvao vise od 20 puta. Nego sam bio primoran da predjem na trio+. Cak su mrekli da mijenjam kabal od stana do razvodne kutije, sto sam i uradio, al nije bilo fajde. Trudio sam se maksimalno da ostanem na logosoftu. Al kad ne moze, ne moze.
Esso_i_Ajla

#3687 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Esso_i_Ajla »

harph wrote:
afannedim wrote:
Pozdravi mi Residbegovica i Katicu. :run:
22042012

#3688 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 22042012 »

Izdajnici, kad cete vi imati ovako nesto?

Image

Bacili ste domovinu pod noge :x

Sad gledajte kako NAS BH Telecom(jedan jedini) napreduje :x
Tiger 033

#3689 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tiger 033 »

22042012 wrote:Izdajnici, kad cete vi imati ovako nesto?

Image

Jarane koliko ovo placas :?: meJbi 300 KM :-) :lol:
Esso_i_Ajla

#3690 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Esso_i_Ajla »

Tiger 033 wrote:

Image

Jarane koliko ovo placas :?: meJbi 300 KM :-) :lol:
Nemoj tako. Oni idu prvi i daju vise (cijene :mrgreen: )
Sakazulu

#3691 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Mislim da uključivati mamu u raspravu je totalno bezzzveeezeeee...

Ali nije mala stvar biti prvi, ali sa kraja :skoljka:
boogy

#3692 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by boogy »

Evo kod mene paket Trio za 58,50KM
- internet
- tv
- telefon
Image

Korisnik Logosofta sam od njihovih prvih dana pojavljivanja na tržištu i nikada nisam požalio, samo naprijed :thumbup:

A BH Telecom imam na poslu i ne bi ga poželio nikad - uvijek bi bio zadnja opcija.
@no403

#3693 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Image

Slabo se kužim u tu tehniku, pa de recite mi je l ovo brže?
Image
I da jeftinije je nego taj tvog BHT paket :lol:
semirsar

#3694 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

I ja se slabo kuzim u tehniku, al' mene ovog stra' :shock:

Image

Image
lajkujMe

#3695 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Touche :lol:
Libertas

#3696 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

Hmmm, na Trio+ sam paketu, al evo maloprije čitam postove i vidim da govore da na TRIO+ treba biti aktiviran VDSL. Evo baš sam sada pogledao i vidim da mi je ADSL2+ :> Imam onaj Billion bijeli router.
Sad kad ubrzaju od 10. neću moći iskoristiti ni 50-60% brzine neta ako mi ostane na ADSL2+ lol.

Šta mi je raditi ? :P

Image
Sakazulu

#3697 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pojavio se novi trend!

Sad kad imamo HQ, HiFi, WiFi, LCD, Triplplay i slične zeze idemo surfati ko će sporije...

Ko ono u kartama ko će manje :)
TwistedX

#3698 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Image

Mene malo Upload zeza, moram nazvati da vidim sta je u pitanju :P
Sakazulu

#3699 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo HRT3 u ponudi HOME.TV... stiže li i do nas? Da ne spominjemo dodatne kanale RTL-a i Nove...
TwistedX

#3700 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Sakazulu wrote:Evo HRT3 u ponudi HOME.TV... stiže li i do nas? Da ne spominjemo dodatne kanale RTL-a i Nove...
Za RTL2 i Dom@ sigurno znam da nemaju planova jos uvijek jer sam ih pitao. Sto se tice HRT3 to nisam pitao.
Post Reply