trambusek88 wrote:
Grasu previše radnika fali, dok se govori o nekakvim viškovima... Neće niko dirati one koji su stvarno višak, ljude koje su zaposlili direktori i STRANKE u kancelarije.
Prije će GRAS ostati bez ovo malo vozača, jer osim odlaska u penziju, sve ih više napušta GRAS i odlazi kod majke Angele.
Građani Sarajeva mnogo više ispaštaju zbog manjka radne snage, nego zbog tog viška u kancelarijama.
Nije ni taj višak više toliki koliko je nekad bio, a 700 radnika je manje nego prije nekoliko godina.
Ovo je poenta cijele price. Kad ja napisem da je paraztska firma jave se dezurni branitelji Grasa sa pricom koja vrijedja inteligenciju (tipa da je napola ibrisan broj citak, a izbvrisan je jer je brisan grafi, da se vozila ne farbaju jer ce ih neko isarati i slicne nebuloze). Razlozi zbog kojih su vozila neuredna nisu opravdanje.
Cinjenica da po obimu usluga i broju vozila u saobracaju Gras koza jos uvijek ima visak zaposlenih, a da im fali radnika koji rade na poslovima koji direktno uticu na kvalitet usluge. Ja kad platim 1,80 KM za voznju platio sam voznju u ispravnom, urednom i cstom vozilo. Ako vozilo nije tako Gras me je direktno ostetio za ne? Karikiram, ali to je isto kad da u hotelu iznajmis sobu i zateknes neokrecenu sobu, prljavu posteljinu i kupatilo, a direktor slegne ramenima i kaze, nema cistacica...
I jos nesto vrlo bitno, sta je radio sindikat radnika Gresa dok su se zaposljavali paraziti po kancelarijama? Cutali = pilali granu na kojoj sjede, da ne idem dalje ko je glasao glasao za stranke koje su pravile vlast i postavljale upravu u Grasu.
Uz sve to ostaje cinjenica da su primanja radnika grasa nesrazmjerna i previsoka u odnosu na poslovanje firme. Kako to objasniti??? Pusti pricu o potrosackom korpama, kako je sve skupo itd, koliko bi plate trebale biti itd. Neko ko nakuca 2 miliona minusa mjesecno ne moze imati placu vecu od prosjecne plate, da ne spekulisem kolika bi im realno trebala biti plata sa tolikim gubitkom. Ja ne bih gledao u tudji tanjir da taj neko ne zavlaci ruku u moj dzep i to na 2 nacina. Prvi da im se iz budzeta koji ja punim daju pare svaki put kad ostanu kratki, drugi da ne placaju porez iz kojeg se finansira xy drugih stvari koje u oni koriste