Izjasnjavanje na popisu

Locked
славянин

#3676 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

ModraRijeka wrote:Jos jedan citat:
Naravno da ima- ali vecina Bosnjaka jeste imala isto porijeklo kao i Srbi i veliki dio istih se izjasnjavao kao Srbi - Imaj u vidu da u doba o kojem govorimo sam pojam nacionalizma kako mi to danas razumijemo nije postojao, stvorena je nova nacija kroz istoriju i to nikome nebi trebalo da smeta. Slavenska kultura koju su Srbi okarakterisali kao samo njihovu a Muslimani/Bosnjaci i Hrvati jedva cekali da odbace jeste zajednicka.
Ma ne...nisu ovi srpski argumenti nikako :)
Ne nisu i da dodam nikako :) , procitaj,uci.
ModraRijeka

#3677 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

lazni liberal wrote:Zbog cega bi jedan Bosanac osporavao naucno istrazivanje koje kaze da su Srbima geni 50% turski i jos one koji su to pravili i one koji vise vrednuju naucna istrazivanja od mitomanije vrijedjao pominjanjem ispitivanja mentalnog stanja stanovnistva :?: To mi nikako nije jasno .
Pa iz istih razloga sto taj "Bosanac" insistira da su Bosnjaci nastali od Srba. Zato sto je samo deklarativno Bosanac. Bosanac na netu (ali jedino na bosnjackim forumima :) ), a u realnom zivotu, po ubjedjenju, u dusi...Srbin :)
славянин

#3678 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

lazni liberal wrote:Zbog cega bi jedan Bosanac osporavao naucno istrazivanje koje kaze da su Srbima geni 50% turski i jos one koji su to pravili i one koji vise vrednuju naucna istrazivanja od mitomanije vrijedjao pominjanjem ispitivanja mentalnog stanja stanovnistva :?: To mi nikako nije jasno .
To za genetiku i to istrazivanje (nisam geneticar malo sam citao sa neke teme) , vrlo jednostavno - nigdje nema navoda da 50% gena naroda u Srbiji potice od Turskog.Ima nekih koji se podudaraju,ali ima i portugal isto i juzna Italija.Onda imas gena koji vuku sa prostora : Rusije,Madjarske,Germanskih zemalja,Turske itd. I sad ti dosao do zakljucka da je 50%.
Ti nisi geneticar kao ni ja tako da nemamo pojma o cemu pricamo (da je genetika tako jednostavna nauka svi bi bili geniticari jele :mrgreen: ) Dovoljno je pogledati koji narodi slice jedan drugom,imaju slicnu kulturu i jezik da se dovede zakljucak da imaju isto porijeklo.
Stavlja se karta rasprostranjenosti jednog gena a ostalih 496 karti pod tepih :lol:
Inace samo vodim diskusiju sa tobom jer mi je dosadno pa reko koga da "rostiljam" :mrgreen:
Ja branim svaki svoj juzno Slavenski narod :)
Last edited by славянин on 19/06/2013 17:57, edited 1 time in total.
miki.ba

#3679 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

ModraRijeka wrote:
miki.ba wrote: Živim u Sarajevu pa tako pricam u Sarajevu i na sarajevskom forumu, da živim negdje drugo pricao bi isto, da sam na nekom drugom forumu clan opet bi pricao isto.

Što se tice ovog prvog pitanja, primitivaca ima svugdje. :D
Dakle nema odgovora. Ocekivano :)
Odgovorio sam ti na sva pitanja. :) :)
ModraRijeka

#3680 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

miki.ba wrote: Odgovorio sam ti na sva pitanja. :) :)
Nisi: bi li obicnom Banjalucaninu ili Mostarcu (Hrvatu) bilo svejedno da mu se cerka uda za muslimana? Da ili ne? :)
Tesla10

#3681 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

O ćemu ti pričaš ? Kakvih pedeset posto turskih gena ? Izgleda da ti nisi upučen u to istraživanje, jer vjeruj mi, ja jesam !
miki.ba

#3682 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

ModraRijeka wrote:
Nisi: bi li obicnom Banjalucaninu ili Mostarcu (Hrvatu) bilo svejedno da mu se cerka uda za muslimana? Da ili ne? :)
Pa svugdje ima primitivaca, kako ja to mogu znati?
escobar__

#3683 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

miki.ba wrote:Bošnjaci na ovoj temi su izjavljivali da bi radje pristali da budu Srbi Islamske vjeroispovjesti nego Bosanci koji se ne izjašnjavaju o vjeroispovjesti. Postoje Bošnjaci koji bi pristali na podjelu BiH, što znaci da ih ima koji ne žele suživot.
Kao što rekoh, prvom prilikom kad bi Bošnjaci izrazili želju za razlazom država bi bila završena stvar, barem u sadašnjem obliku. Komšije jedva čekaju takav potez Bošnjaka.
miki.ba wrote:Meni je recimo svejedno hoce li se moja kcerka udati za muslimana, katolika, pravoslavca, jevreja, ateistu apsolutno mi je svejedno.
Da li je tebi svejedno? Ako jeste onda si za suživot, a ako nije znaš odgovor.
Kao neko religiozan svakako da mi nije svejedno što svakako nema nikakve veze sa mojom spremnošću na suživot, pošto se tu radi isključivo o vjerskim propisima koje se trudim da poštujem.
miki.ba wrote:Opet te pitam, šta ti je draže?
Banja Luka, prosto iz razloga što je to grad koji je, barem de jure, u Bosni.
славянин

#3684 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

miki.ba wrote:
ModraRijeka wrote:
:thumbup: :)
ModraRijeka

#3685 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

miki.ba wrote: Pa svugdje ima primitivaca, kako ja to mogu znati?
Nastavite da zivite u iluziji, razumijem da je lako vama Sarajlijama da stvarate idilicne slike suzivota u BiH. Mi koji smo iz vecinskih srpskih gradova ipak znamo kakvo je stanje, znamo sa kakvim se problemima i predrasudama susrecemo svakodnevno, znamo kakva je atmosfera i kakav odnos ljudi imaju prema nama.

Ali naravno, tu ste da nas ubjedjujete da su to samo "par budale" i da "primitivaca ima svugdje". I naravno da smo mi Bosnjaci ti koji ne zele suzivot sa njima jer su "cafiri" i "vlasi" :)
lazni liberal

#3686 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Znaci ne znas za Banjalucanina ili Mostarca a znas za Sarajliju . Kad o njima pricas onda svugdje ima primitivaca a kad pricas o Bosnjacima onda su svi primitivci i ne zele suzivot . I onda Bosanstvo ne gradite na negativnosti prema Bosnjacima :oops: :skoljka:
Last edited by lazni liberal on 19/06/2013 18:05, edited 1 time in total.
Tesla10

#3687 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

miki.ba wrote:
ModraRijeka wrote:
Svaka ti čast !
ModraRijeka

#3688 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

lazni liberal wrote:Znaci ne znas za Banjalucanina ili Mostarca a znas za Sarajliju . Kad o njima pricas onda svugdje ima primitivaca a kad pricas o Bosnjacima onda su svi primitivci i ne zele suzivot .
Pa generaliziranje moze kad su Bosnjaci u pitanju. Kad je rijec o Srbima i Hrvatima onda moramo biti malo multivitaminski.
славянин

#3689 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

ModraRijeka wrote:
lazni liberal wrote:Znaci ne znas za Banjalucanina ili Mostarca a znas za Sarajliju . Kad o njima pricas onda svugdje ima primitivaca a kad pricas o Bosnjacima onda su svi primitivci i ne zele suzivot .
Pa generaliziranje moze kad su Bosnjaci u pitanju. Kad je rijec o Srbima i Hrvatima onda moramo biti malo multivitaminski.
Ma ko je diro :mrgreen: nemoj da se sekiras molim te - sredit cemo sve :mrgreen:
ModraRijeka

#3690 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

славянин wrote: Ma ko je diro :mrgreen: nemoj da se sekiras molim te - sredit cemo sve :mrgreen:
Molim?
Tesla10

#3691 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

славянин wrote:
ModraRijeka wrote:
Ma ko je diro :mrgreen: nemoj da se sekiras molim te - sredit cemo sve :mrgreen:
Sredit ćemo ih sve (sve nacionaliste i ostalu gamad) !
ModraRijeka

#3692 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

Tesla10 wrote: Sredit ćemo ih sve (sve nacionaliste i ostalu gamad) !
Da, ima da naucimo da smo potomci Srba pa ce sve biti u redu :lol:
miki.ba

#3693 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

escobar__ wrote:
Kao neko religiozan svakako da mi nije svejedno što svakako nema nikakve veze sa mojom spremnošću na suživot, pošto se tu radi isključivo o vjerskim propisima koje se trudim da poštujem.
Nije to onda suživot, to je život jednih pored drugih, odnosno daleko ti kuca od moje.
Recimo, tvoja kcerka ide u srednju sa katolikom, pocnu se zabavljati i nekad za 10 god se odluce uzeti i ti joj zabraniš.
Kakav je to suživot? Znaci ti si prvi protiv suživota, mislim niko nikad u tvojoj familiji ne može biti druge vjeroispovjesti... pokušaj mi objasniti šta je tu suživot?
lazni liberal

#3694 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

miki.ba wrote:
escobar__ wrote:
Nije to onda suživot, to je život jednih pored drugih, odnosno daleko ti kuca od moje.
Recimo, tvoja kcerka ide u srednju sa katolikom, pocnu se zabavljati i nekad za 10 god se odluce uzeti i ti joj zabraniš.
Kakav je to suživot? Znaci ti si prvi protiv suživota, mislim niko nikad u tvojoj familiji ne može biti druge vjeroispovjesti... pokušaj mi objasniti šta je tu suživot?
Zivot u miru i toleranciji gdje nema mrznje je suzivot . Da li ima mnogo ili nema brakova izmedju dvoje koji su razlicite nacionalnosti ili vjere nije vazno i bez tih brakova suzivot moze da postoji.
Tesla10

#3695 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

ModraRijeka wrote:
Tesla10 wrote: Sredit ćemo ih sve (sve nacionaliste i ostalu gamad) !
Da, ima da naucimo da smo potomci Srba pa ce sve biti u redu :lol:
Ma kakve to ti gluposti pričaš ? Ja ne mogu da vjerujem kakvih sve "likova" ima na ovome forumu :roll: .
miki.ba

#3696 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

lazni liberal wrote:
miki.ba wrote:
escobar__ wrote:
Zivot u miru i toleranciji gdje nema mrznje je suzivot . Da li ima mnogo ili nema brakova izmedju dvoje koji su razlicite nacionalnosti ili vjere nije vazno i bez tih brakova suzivot moze da postoji.
Kako u miru, toleranciji i životu bez mržnje brak razlicitih vjera ili nacionalnosti može biti tabu?
ModraRijeka

#3697 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

lazni liberal wrote: Zivot u miru i toleranciji gdje nema mrznje je suzivot . Da li ima mnogo ili nema brakova izmedju dvoje koji su razlicite nacionalnosti ili vjere nije vazno i bez tih brakova suzivot moze da postoji.
Ma ja se slazem sa Mikijem. Ako ces se odreci svoje kcerke ako se uda za nekog ko je druge vjere, onda je to tvoje pravo ali u sustini i nisi bas spreman za suzivot.

Ali ono sto ne zeli da prizna je da je ovo mnogo manji problem u bosnjackim sredninama nego u srpskim ili hrvatskim. Spreman je generalizirati Bosnjake ("ne zelite da zivite sa cafirima i vlasima" :-) ) a kad specificno pomijemo sovinizam Srba i Hrvata, onda su "pojedinci" u pitanju. "Par budala", primitivci kojih naravno ima svugdje.
Bodkin

#3698 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

Liberal se klonirao jer niko nece da prica sa njim :D
Da mi je neko pricao da ce bosanci u bosni biti smatrani najvecim problemom smijao bih mu se. Isto da neko osporava austrijance u austriji :D

I na kraju pitanje na koje niko ne odgovara od pocetka teme, sta vas boli mala iskompleksirana cu** kako ce se drugi izjasniti? Znaci ako vecznate da nas je max par postotaka cemu panika i klonovi da nas izvedu na pravi put?
ModraRijeka

#3699 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

Bodkin wrote:Liberal se klonirao jer niko nece da prica sa njim :D
Da mi je neko pricao da ce bosanci u bosni biti smatrani najvecim problemom smijao bih mu se. Isto da neko osporava austrijance u austriji :D

I na kraju pitanje na koje niko ne odgovara od pocetka teme, sta vas boli mala iskompleksirana cu** kako ce se drugi izjasniti? Znaci ako vecznate da nas je max par postotaka cemu panika i klonovi da nas izvedu na pravi put?
Evo ga, jos jedan "Bosanac" koji brani bosanstvo na jednoj temi a srpstvo na drugoj :lol:
lazni liberal

#3700 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Moze , eto stotinama godina su ljudi živjeli u miru, toleranciji i životu bez mržnje a nije bio veliki procenat brakova izmedju ljudi razlicitih vjera ili nacionalnosti.
Locked