SDP

zateznistub

#36501 Re: SDP

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:SDP je jos uvijek brend.
Ako se skroz ne devalvira, ima sanse da se pod tim imenom okupi opet ljevica. Ali to mora biti neko jako pametan i karizmatican. Ne znam za sad nikog takvog osim Bogica, ali kazu da ne moze co'ek.
:thumbup:
Iskreno se nadam i prizeljkujem!
shibonja

#36502 Re: SDP

Post by shibonja »

Ako se skroz ne devalvira, ima sanse da se pod tim imenom okupi opet ljevica. Ali to mora biti neko jako pametan i karizmatican. Ne znam za sad nikog takvog osim Bogica, ali kazu da ne moze co'ek.

Pa zar se moze vise devalvirat???
drug_profi

#36503 Re: SDP

Post by drug_profi »

shibonja wrote:

Ocigledno moze jer jos uvijek ima pofino glasova, i dosta uticaja. Uporedi zabih stranku i njih pa ce ti biti jasno.
shibonja

#36504 Re: SDP

Post by shibonja »

drugi profil wrote:
shibonja wrote:

Ocigledno moze jer jos uvijek ima pofino glasova, i dosta uticaja. Uporedi zabih stranku i njih pa ce ti biti jasno.

Pa to " pofino glasova" mogu stavit pod one neinformirane penzice i metuzaleme koji glasaju po navici,a njih je za 4 godine realno po BiH mortalitetu 25% manje nego danas...
sebija

#36505 Re: SDP

Post by sebija »

Nemoj ti sinko puno da se šokiraš ako SDP uđe u neke nove koalicije.

Nisu oni mačiji kašalj i mnogima su poželjniji od SDA za saradnju.
Ridjobrki

#36506 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

sebija wrote:Nemoj ti sinko puno da se šokiraš ako SDP uđe u neke nove koalicije.
Kućo moja, nema više te SDP-ove koalicije koja bi nekog mogla šokirati. :roll:
Styling

#36507 Re: SDP

Post by Styling »

Mislim da je za članstvo SDP-a ovaj debkl najbolja moguća stvar koja im se mogla desiti , ma koliko to apsurdno zvučalo. Sada će se morati desiti korjenite promjene i reorganizacija stranke i nadati se nečemu boljem u budućnosti. Da su ostvarili bilo kakav iole povoljan rezultat stvari bi u partiji ostale iste i na slijedećim izborima bi nestali.
Istina boli

#36508 Re: SDP

Post by Istina boli »

JoseMujica wrote:
Liberalism wrote:Najjadniji su mi ovi ljudi koji su četri godine pljuvali po SDP-u, a sada kao pokusavaju da pronadju rjesenje za taj isti SDP kad je dozivo poraz.

Nikad mi nece biti jasno zasto danas niste sretni? Nema potrebe da nastavljate pljuvati jer od danas SDP nema nikakve veze sa vasom srecom u zivotu. Mozda da sada pokusate sami da stvorite svoju srecu, a ne da srecu trazite u nesreci drugih.

najjadniji su gubitnici izbora

A ovi pseudoljevičari jesu zaslužili hrak i hračemo ih jer su laž u svakom segmetnu djelovanja gdje veze nemaju ni sa radničkom klasom ni sa narodom ni sa socijalnom državom.

ovo su klasični salonski ljevičari, partijske tehnokrate koji žive kao buržuji i samo koriste scijalizam kao ideološku masku kako bi opravdali svoje postojanje....niti jedan nema dana radnog staža van stranke
:thumbup: A znamoli sta ce se desavati za Kradom za Boljitak, dali ce bracni par Cardic nastaviti na drzavnim jaslama ili ce se vratiti muziciranju???
drug_profi

#36509 Re: SDP

Post by drug_profi »

shibonja wrote:
Pa to " pofino glasova" mogu stavit pod one neinformirane penzice i metuzaleme koji glasaju po navici,a njih je za 4 godine realno po BiH mortalitetu 25% manje nego danas...
Ma vidi, ne znam za tebe, ali evo ja sam SDP glasac sve do ovih opstih izbora. Sve od 1990. do 2010. I za mene je to ime brend. Ja imam vise vjere da ce pod SDP imenom biti stranka sa glavom i repom, idejom i ciljevima, nego pod DF koji ima samo generalnu zelju da im se svima naje*emo mamice za sve ove godine. Mimo toga nista. Ne znamo ni jesmo li desno, ili lijevo, kakvi su nam stavovi prema ovome ili onome... jednostavno DF je ono sto je njegov lider, tj. d.j.l.
E sad to valja prevladati, a lakse je ozdraviti SDP nego iz temelja kreirati silne odbore, programske ciljeve itd. itd.
Zato kazem SDP jos nije toliko sjeban da se ljudima potpuno ogadio. Kvalitetna cistka, npr. novi sef stranke, Junuz Petrovic, drugi dan nakon preuzimanja stranke podnio krivicne prijave protiv tih i tih lica, bivsih clanova stranke.
I eto ga nazad povjerenje imenu.
Ako SDP to brzo ne uradi odumrijece, a DF ce ipak trebati vise od 4 godine da postane ozbiljna stranka. Nadam se da ni oni nece gubiti vrijeme.
Styling

#36510 Re: SDP

Post by Styling »

Istina boli wrote:
:thumbup: A znamoli sta ce se desavati za Kradom za Boljitak, dali ce bracni par Cardic nastaviti na drzavnim jaslama ili ce se vratiti muziciranju???
Koliko sam upratila u KS nista a u Federalnom parlamentu jedva jedan predstavnik.
Istina boli

#36511 Re: SDP

Post by Istina boli »

Styling wrote:
Istina boli wrote:
Koliko sam upratila u KS nista a u Federalnom parlamentu jedva jedan predstavnik.
Hajde bar jedna lijepa vijest,, Hvala :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36512 Re: SDP

Post by sabina1 »

madner wrote:Rekoh prije izbora da je SDA + SDP dogovorena koalicija prije izbora. I to odmah poslje februarskih nemira.

No nije se ocekivao ovakav krah SDP i uspon SDA, tako da je moguce da se to nece desiti. Prva opcija za SDA je sada DF, no jos se ne zna da li ce Komsic potpisati kraj stranke ili ne.
Nadajmo se da neće potpisati kraj.
A gotovo izvjesno će to učiniti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#36513 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:
madner wrote:Rekoh prije izbora da je SDA + SDP dogovorena koalicija prije izbora. I to odmah poslje februarskih nemira.

No nije se ocekivao ovakav krah SDP i uspon SDA, tako da je moguce da se to nece desiti. Prva opcija za SDA je sada DF, no jos se ne zna da li ce Komsic potpisati kraj stranke ili ne.
Nadajmo se da neće.
A gotovo izvjesno hoće.
Napisah danas, nadam se da hoce, jer to je kombinacija koja geometrijskm progresijom vodi ka dnu. Dno, ocito nismo dotakli, a kad ga dotaknemo,nema vise MMF ni hranjenja budzetskih parazita, penzionerskih nostalgicara i jedini put je prema gore. Mazohisticki prizeljkujem ovu koaliciju
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36514 Re: SDP

Post by JoseMujica »

kazu da Radom za boljitak jedino ima vecinu u Centralnom zatvoru
Istina boli

#36515 Re: SDP

Post by Istina boli »

JoseMujica wrote:kazu da Radom za boljitak jedino ima vecinu u Centralnom zatvoru
:lol: Ova ti dobra Jose. Mada mislim da Damir Cardzic nece u KPZ, ako nista umije se braniti, covjek je pravnik. Tako on rece na nedavnoj TV debati. :run:
backy

#36516 Re: SDP

Post by backy »

Hadziomerovic gostovao u dnevniku na Face-u najavio velike promjene u SDP-u sto prije to bolje.
Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36517 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Istina boli wrote:
JoseMujica wrote:kazu da Radom za boljitak jedino ima vecinu u Centralnom zatvoru
:lol: Ova ti dobra Jose. Mada mislim da Damir Cardzic nece u KPZ, ako nista umije se braniti, covjek je pravnik. Tako on rece na nedavnoj TV debati. :run:
moram priznat da nije moja. I ja ko pravi Prosnjak kradem al pomalo ;)

Autor je Nermin Tulic...ko livo fine zajebancije preporucujem da ga nadjete na facebooku...
statusi razvaljuju :)
Neradin

#36518 Re: SDP

Post by Neradin »

prelivoda wrote:
Neradin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čime li će se baviti Hamdija Lipovača sad kad nije prošao u Parlament BiH ?
Zlatko također nije prošao.
Koliko cujem Lipan je prosao u Parlament BiH :?
Tesko, sa oko 11.000 glasova. Treba preko 14-15.000
Mislim da je on trenutno na žestokim tabletama i da jedva podnosi ovo.Baš me zanima gdje će poslije ovoga.
dustaban

#36519 Re: SDP

Post by dustaban »

Dze mu Alister kaze, vjerovatno ce promjeniti vjeru

Image

Ovo je stvarno bio biser predizborne kampanje...
dustaban

#36520 Re: SDP

Post by dustaban »

... a ovo su konzekvence :mrgreen:

Image
wolf07

#36521 Re: SDP

Post by wolf07 »

Ridjobrki wrote:
sebija wrote:Nemoj ti sinko puno da se šokiraš ako SDP uđe u neke nove koalicije.
Kućo moja, nema više te SDP-ove koalicije koja bi nekog mogla šokirati. :roll:
Brko da te nema trebalo bi te izmislit!!! BTW, SDP ima jos samo jedan kec u rukavu, da se kolektivno udaju za Milorada Ddika i da se preregistruju u SNSD F BiH, to im je svakako bio najvjerniji partner sve ove godine. A i "Mico" trazi topli muski zagrljaj nakon sto je krenulo taslacenje u RS-u, svaki put je sve slabiji. Ovo bi ga moglo odrzati na aparatima jos koju godinu.
Goldenhand

#36522 Re: SDP

Post by Goldenhand »

drugi profil wrote:
shibonja wrote:
Ma vidi, ne znam za tebe, ali evo ja sam SDP glasac sve do ovih opstih izbora. Sve od 1990. do 2010. I za mene je to ime brend. Ja imam vise vjere da ce pod SDP imenom biti stranka sa glavom i repom, idejom i ciljevima, nego pod DF koji ima samo generalnu zelju da im se svima naje*emo mamice za sve ove godine. Mimo toga nista. Ne znamo ni jesmo li desno, ili lijevo, kakvi su nam stavovi prema ovome ili onome... jednostavno DF je ono sto je njegov lider, tj. d.j.l.
E sad to valja prevladati, a lakse je ozdraviti SDP nego iz temelja kreirati silne odbore, programske ciljeve itd. itd.
Zato kazem SDP jos nije toliko sjeban da se ljudima potpuno ogadio. Kvalitetna cistka, npr. novi sef stranke, Junuz Petrovic, drugi dan nakon preuzimanja stranke podnio krivicne prijave protiv tih i tih lica, bivsih clanova stranke.
Ako SDP to brzo ne uradi odumrijece, a DF ce ipak trebati vise od 4 godine da postane ozbiljna stranka. Nadam se da ni oni nece gubiti vrijeme.
Ja sam i sad glasao za SDP,al ako se nešto ne promijeni neću na sljedećim.Neću ni DFu prenijeti glasove sigurno.Ne shvatam stare SDPovce koji su glasali za DF.Zar nije bilo logičnije dati glas SDUovima?
astala_vistala

#36523 Re: SDP

Post by astala_vistala »

Ako Zlatko ode,i okupi se stara garda socijaldemokrata sa novim vodjom,odma se uclanjujem u SDP i to aktivno za sobom vodim citavu porodicu.
al_akhisari

#36524 Re: SDP

Post by al_akhisari »

drugi profil wrote:
shibonja wrote:
...bez namjere da idealiziram ili nešto slično tome df, baš naprotiv, imao je željko šta naučiti od jarana zlatka...kao, sdp nije bio d.j.l
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#36525 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Bili su razgovori, i to vise njih, na relaciji prvo SDP-sdu-usd...i uslovi su bili da se Zlatko i jos par ljudi povuce. Tesko ce to ici, jer meni ni Hadzic, a sa ove druge strane Zlatar, nisu neka alternativa i zvijezde vodilje socijaldemokratije. Previse bi tu ljudi moralo otici da bi se to fino poslozilo. I sa DF-om su bili razgovori, tu detalje bas ne znam. Znam da je jedan prijedlog bio da bude predsjednistvo te nove stranke, sa po predsjednikom iz svake, i da ne bude klasicni predsjednik. Ispod stola je nudjeno Zeljki da ako je problem, da bi ovi pristali cak da on postane predsjednik, to je ponuda ako bi se DF neckala oko ove price.
U sustini Zlatko jeste osnovni i najveci pokretac problema, ali se u medjuvremenu skupilo tu jos dobrano kvarljive robe...tako da i nisam previse optimiste, previse je interesa i talova tu u opticaju.
Post Reply