shibonja wrote:
Pa to " pofino glasova" mogu stavit pod one neinformirane penzice i metuzaleme koji glasaju po navici,a njih je za 4 godine realno po BiH mortalitetu 25% manje nego danas...
Ma vidi, ne znam za tebe, ali evo ja sam SDP glasac sve do ovih opstih izbora. Sve od 1990. do 2010. I za mene je to ime brend. Ja imam vise vjere da ce pod SDP imenom biti stranka sa glavom i repom, idejom i ciljevima, nego pod DF koji ima samo generalnu zelju da im se svima naje*emo mamice za sve ove godine. Mimo toga nista. Ne znamo ni jesmo li desno, ili lijevo, kakvi su nam stavovi prema ovome ili onome... jednostavno DF je ono sto je njegov lider, tj. d.j.l.
E sad to valja prevladati, a lakse je ozdraviti SDP nego iz temelja kreirati silne odbore, programske ciljeve itd. itd.
Zato kazem SDP jos nije toliko sjeban da se ljudima potpuno ogadio. Kvalitetna cistka, npr. novi sef stranke, Junuz Petrovic, drugi dan nakon preuzimanja stranke podnio krivicne prijave protiv tih i tih lica, bivsih clanova stranke.
I eto ga nazad povjerenje imenu.
Ako SDP to brzo ne uradi odumrijece, a DF ce ipak trebati vise od 4 godine da postane ozbiljna stranka. Nadam se da ni oni nece gubiti vrijeme.