Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Naslovnica

#3651 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 23/06/2026 10:48
Naslovnica wrote: 23/06/2026 10:39
_BataZiv_0809 wrote: 22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.

Međutim, opozicioni zastupnik Faruk Selmanović oštro kritizira ovaj pristup, tvrdeći da "Trojka ovim rješenjem pokušava napraviti paralelnu političku i policijsku strukturu u Kantonu Sarajevo, što, kako je rekao, budi ružna sjećanja na početak devedesetih godina".

@Chmoljo :lol:
A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!
Zašto se ne naprave izmjene zakona i EKO policiji ne dodijele šira ovlaštenja?
Pretpostavljam da je Kanton vlasnik i jednih i drugih.
Može li mi neko objasniti tu logiku?
mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)

meni samo nije jasno dokle idu granice populizma pa Bandić priča o "nametu građanima", onaj Selmanović lupeta ko da se osniva paravojska... valjda je svim u interesu da postoji služba koju možeš nbazvati ireći - želim prijaviti seljanku sa 16 koja je bacala hljeb na ulicu imam snimak.

kome normalnom mogu smetati strožiji propisi i kazne kod prljanja i bacanja smeća?!
Nikome ne smetaju stroži propisi.
Kazne već imamo, propise također.
Isto kao i u saobraćaju, pa vidimo koliko efekta ima.
Okay je ideja, ali onda treba ukinuti one eko zelene, ionako kurcu sviraju, nikakva korist od njih.
A ne da imamo dvije službe, dva direktora, 2 zamjenika, sekretarice, automobile u sve ostalo poduplano a u suštini ista stvar samo malo šira ovlaštenja.
Nema smisla imati obje organizacije, niđe veze.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3652 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by _BataZiv_0809 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/06/2026 10:55
A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!
mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)

meni samo nije jasno dokle idu granice populizma pa Bandić priča o "nametu građanima", onaj Selmanović lupeta ko da se osniva paravojska... valjda je svim u interesu da postoji služba koju možeš nbazvati ireći - želim prijaviti seljanku sa 16 koja je bacala hljeb na ulicu imam snimak.

kome normalnom mogu smetati strožiji propisi i kazne kod prljanja i bacanja smeća?!
:thumbup:

ma samo papcima moze smetati
plus sadasnjoj opoziciji u skupstini ks :D
uostalom oni i jestu ti koji se parkiraju nepropisno
glasaci im jesu ti koji u vlastitim mahalama smece svuda bacaju

i onda su zrtve progona kad se, ako Bog da insallah, uvede fino sa ovom policijom brutalno po dzepu za svaki vid papanluka
Joj sto Magoda izofira Zuhrica :lol:
tramvajtrojka

#3653 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 23/06/2026 11:00

Nikome ne smetaju stroži propisi.
Kazne već imamo, propise također.
Isto kao i u saobraćaju, pa vidimo koliko efekta ima.
Okay je ideja, ali onda treba ukinuti one eko zelene, ionako kurcu sviraju, nikakva korist od njih.
A ne da imamo dvije službe, dva direktora, 2 zamjenika, sekretarice, automobile u sve ostalo poduplano a u suštini ista stvar samo malo šira ovlaštenja.
Nema smisla imati obje organizacije, niđe veze.
Sadasnji zeleni prelaze u novu eko policiju nece biti dvije službe naravno
Naslovnica

#3654 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

E to je skroz okay.
👍🏼
Haris.ba

#3655 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

Hoce li konacno neko moci naloziti odvoz otpada na privatnoj parceli?

Ovlas procitah zakon, izgleda da ostaje isto ko i prije. Opet mozes sta hoces na privatnoj parceli.
drug_profi

#3656 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Jel možeš zanemariti održavanje privatne parcele tako da pustiš da se na nju svašta odlaže ili je ne održavaš i ne kosiš te pustiš da evolucija napreduje...?
peca777

#3657 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by peca777 »

Sve mozes kada imas sistem. Kada se zakoni donose jedan po jedan i sa ciljem da se nesto uradi, odnosno da imas kompletan sistem. Pa tako bi mogao i na privatnoj parceli koja je uz urbanu zonu nametnuti odrzavnaje. Neces ti? Ok, eto firme, odradi, a tebi isporuci racun.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#3658 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by enko 1964 »

peca777 wrote: 23/06/2026 13:08 Sve mozes kada imas sistem. Kada se zakoni donose jedan po jedan i sa ciljem da se nesto uradi, odnosno da imas kompletan sistem. Pa tako bi mogao i na privatnoj parceli koja je uz urbanu zonu nametnuti odrzavnaje. Neces ti? Ok, eto firme, odradi, a tebi isporuci racun.
Ovakav zakon već postoji samo što se, po običaju, ne provodi.
Post Reply