Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- NIN
#3651 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@sejtansomun, da se mi manimo ovih stvari pa da popijemo po jednu pivu!? 
- fatamorgana
#3652 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
NIN wrote:@sejtansomun .....
- NIN
#3653 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vidis da nam je jezik jedinstven, svi se razumiju, jos sega!fatamorgana wrote:NIN wrote:@sejtansomun .....
- fatamorgana
#3654 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ko nas zavadi!NIN wrote:Vidis da nam je jezik jedinstven, svi se razumiju, jos sega!fatamorgana wrote:NIN wrote:@sejtansomun .....
- drug_profi
#3655 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja gulim trecu vec... od dvaborga djecije one. Zaljevam utakmicu... 
-
kerima1
#3656 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
....
Last edited by kerima1 on 01/08/2014 10:14, edited 1 time in total.
- zlokruhovic
#3657 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@Al-NINONIN wrote:@sejtansomun, da se mi manimo ovih stvari pa da popijemo po jednu pivu!?
Šta reći nego :"Nemanje sluha,neozbiljnost,konformizam,oportunizam,....je majka svih nevolja".
Preferiram kiju , jer MI Srbi nemamo zalud onu "Daj naspi da se prekrstimo" kad se kanimo družiti , tako da moraćeš kupiti bar gajbu.
- NIN
#3658 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma nije problem, vi Srbi po raki, a mi Bsonje po pivi, isto ti dodje jer fataju obje.zlokruhovic wrote:@Al-NINONIN wrote:@sejtansomun, da se mi manimo ovih stvari pa da popijemo po jednu pivu!?
Šta reći nego :"Nemanje sluha,neozbiljnost,konformizam,oportunizam,....je majka svih nevolja".![]()
Preferiram kiju , jer MI Srbi nemamo zalud onu "Daj naspi da se prekrstimo" kad se kanimo družiti , tako da moraćeš kupiti bar gajbu.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3659 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U Jugoslaviji nije postojalo aterista.
Imao si one koji su vjerovali u vjerske price o visim silama.
I one koji su vjerovali u ...

On je prema svjedocima iz tog doba stvorio vas rahatluk i dobar zivot .. zajebavalo se i dobro se zivilo. Samo tri stvari nisi smjeo raditi tj. psovati njega, sistem i dirati tadasnje borce.
Imao si one koji su vjerovali u vjerske price o visim silama.
I one koji su vjerovali u ...

On je prema svjedocima iz tog doba stvorio vas rahatluk i dobar zivot .. zajebavalo se i dobro se zivilo. Samo tri stvari nisi smjeo raditi tj. psovati njega, sistem i dirati tadasnje borce.
- zlokruhovic
#3660 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Klempo na ražnju na primer??NIN wrote:Ma nije problem, vi Srbi po raki, a mi Bsonje po pivi, isto ti dodje jer fataju obje.zlokruhovic wrote:@Al-NINONIN wrote:@sejtansomun, da se mi manimo ovih stvari pa da popijemo po jednu pivu!?
Šta reći nego :"Nemanje sluha,neozbiljnost,konformizam,oportunizam,....je majka svih nevolja".![]()
Preferiram kiju , jer MI Srbi nemamo zalud onu "Daj naspi da se prekrstimo" kad se kanimo družiti , tako da moraćeš kupiti bar gajbu.Samo se moramo zdogovorit oko meze.
Dobra mi je ona priča nekog švapskog franejvca o narodu oko Banja luke pre AU-okupacije , gde kaže da je tamo ma koje vere bilo sve pjano od šljivovice koju su nemilice trošili.
Staro,mlado,...sve je lokalo i ležalo po jarkovima , izuzev pokojeg viđenijeg muslimana čisto da ne bi pao s'konja dok prolazi kroz grad.
Toliko o verskom promišljanju ovdašnjih vernika.
- vatrogasac
#3661 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako je jarak cilj, to bar nije teško.zlokruhovic wrote:
Staro,mlado,...sve je lokalo i ležalo po jarkovima...
- lua
#3662 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Većina muslimana u BiH, da ljudi koji se smatraju muslimanima i poste i izvršavaju druge dužnosti, PIJU ALKOHOL. Pili su ga i prije rata. Piju ga i sad. I u tome nema ništa grozno. Jeste, protiv vjere je, ali je protiv vjere i mrziti svakog što je meni 1000 puta gore nego se napiti k'o zvijezda. Što? Alkohol, droga i sva druga sranja škode direktno tebi. Mržnja škodi drugima.vatrogasac wrote:
Ako je jarak cilj, to bar nije teško.![]()
- vatrogasac
#3663 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mržnj škodi najviše onome ko mrzi. Razjeda ga iznutra, a ne dobacuje do onoga koga mrzi.lua wrote: Mržnja škodi drugima.
- lua
#3664 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nemoj mi filozofije majke ti. Je li mržnja ubila četnike na brdima iznad Sarajeva 1992.godine ili je ipak ubila preko 11.000 civila?vatrogasac wrote:
Mržnj škodi najviše onome ko mrzi. Razjeda ga iznutra, a ne dobacuje do onoga koga mrzi.
-
NeenaSa
#3665 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Osobno, nemam mrznje, osuda; da.
shejtansomun

shejtansomun
- zlokruhovic
#3666 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nikad nije jarak cilj , već drevno ljudsko olakšavanje teškog života.vatrogasac wrote:Ako je jarak cilj, to bar nije teško.zlokruhovic wrote:
Staro,mlado,...sve je lokalo i ležalo po jarkovima...![]()
Ali to može preći u teret i problem takođe naravno ako si budala i nemaš meru.
-
5 0 5
#3667 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
sta je bolje, vehabija sa flasom rakije ili sa automatskom puskom?zlokruhovic wrote: Nikad nije jarak cilj , već drevno ljudsko olakšavanje teškog života.
- lua
#3668 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I jedno i drugo je prilično opasno. Izbriši vehabiju i reci "flaša rakije s automatskom puškom". Odlično.505sCrtom wrote: sta je bolje, vehabija sa flasom rakije ili sa automatskom puskom?
- zlokruhovic
#3669 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne kontam?!505sCrtom wrote:sta je bolje, vehabija sa flasom rakije ili sa automatskom puskom?zlokruhovic wrote: Nikad nije jarak cilj , već drevno ljudsko olakšavanje teškog života.
Vehabija neće nikad posegnuti za flašom koliko znam , a za puškom hoće.
Ja bi lično voleo da vehabije počnu piti jer bolest mozga tog tipa rakija jedino leči , čim prvi put "orose dušu".
-
5 0 5
#3670 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ma nista. citam kako je neki vehbos izresetao 2 covjeka na bajram. a vidim ovdje se prica o alkoholu i sl. upravu si, vehbos ne bi nikad dotakao alkohol jer misli da bi ga bog kaznio zbog toga, dok ubiti 2 covjeka izgleda nije nikakav problem.zlokruhovic wrote:Ne kontam?!
Ja bi lično voleo da vehabije počnu piti jer bolest mozga tog tipa rakija jedino leči , čim prvi put "orose dušu".
usput, primjecujem da u ovoj drzavi samo muslimani stradaju od vehabija. i to govori nesto.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3671 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
običnno bivši alkosi završe s dugom bradom
čoek koji radikalan sam po sebi radikalizira čega se god ufati, pa bila to konkretna flaša jal apstraktni mit o Almighty Crvenkapici
čoek koji radikalan sam po sebi radikalizira čega se god ufati, pa bila to konkretna flaša jal apstraktni mit o Almighty Crvenkapici
- zlokruhovic
#3672 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa i kod nas pravoslavni majmuni prvo napadaju normalan svet govoreći im da su pali u greh i da su izdajnici , i kad taj tzv.normalan svet se usere u gaće i postane konformistički jadan i bedan , onda pravoslavni majmuni imaju zeleno svetlo da konačno se obračunaju sa drugima koji su zapravo najveći neprijatelji posle domaćih izdajnika.505sCrtom wrote:ma nista. citam kako je neki vehbos izresetao 2 covjeka na bajram. a vidim ovdje se prica o alkoholu i sl. upravu si, vehbos ne bi nikad dotakao alkohol jer misli da bi ga bog kaznio zbog toga, dok ubiti 2 covjeka izgleda nije nikakav problem.zlokruhovic wrote:Ne kontam?!
usput, primjecujem da u ovoj drzavi samo muslimani stradaju od vehabija. i to govori nesto.
Zato sam ja najveći protivnik floskule :"Nije vera loša nego je loši ljudi iskorišćavaju" jer istu floskulu će isreći i vehabija i pravoslavni majmun i ponovo sebi dati za pravo da na osnovu toga rade svašta.
Svakom verniku treba uvek govoriti da je religija iznad svega u samoj suštini nemoralna , e tu se ne mogu instalirati i nešto slagati i bedno iskoristiti već će te samo mrzeti jer na to nemaju šta reći već samo pucati ili umuknuti.
- Towelie
#3673 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
To govori nesto o "vehabijama". ili preciznije tekfircima.usput, primjecujem da u ovoj drzavi samo muslimani stradaju od vehabija. i to govori nesto.
-
kerima1
#3674 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tako je,onaj ko mrzi itekako nadje nacina da naskodi tom koga mrzi.super bi bilo da mrnja njih izjede,a to na zalost nije tako.mrznja je druga rijec za rat i otrov,nju ne treba ni spominjati,ljepse zvuci rijec ljubav i voljeti.lua wrote:Nemoj mi filozofije majke ti. Je li mržnja ubila četnike na brdima iznad Sarajeva 1992.godine ili je ipak ubila preko 11.000 civila?vatrogasac wrote:
Mržnj škodi najviše onome ko mrzi. Razjeda ga iznutra, a ne dobacuje do onoga koga mrzi.
- drug_profi
#3675 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sta vi imate protiv jaraka?
Nidje nije ljepse odspavat nego u jarku....
Nidje nije ljepse odspavat nego u jarku....