i deda bi, sine...sebija wrote:Pa isti ovi koji se večeras raduju već na opštinskim izborima će plakati i trčati rano ujutro da glasaju za SDP.Goldenhand wrote:Sad će Željko dobit vlast pa će pokazat ko je i šta je.
Sjebaše ljevicu na ovim izborima što jest jest,al vratićemo se za 2-4 godine.
Na to će ih natjerati SDA sa svojim bratskim strankama koje su osnovali Karadžić i Boban. To je ta nova postava koja će nas vratiti u 1995. a SDP će časno da se preustroji i bude spremna da uleti kad ljudi spoznaju da ko je poznavao SDA ni pakao mu neće teško pasti.
SDP
-
Android Knego
#36251 Re: SDP
- sebija
#36252 Re: SDP
Ja ih sigurno neću gledati. Moj želudac to ne može podnijeti.megaman4 wrote:vi ste krivi što ćemo gledati onog zukića i slične pajdaše na tv-u.
Ovi koji slave na proljeće će opet organizovati proteste.
- Ridjobrki
#36253 Re: SDP
Evo onda za želudac nešto lijepo što se može gledati:

-
pinkman
#36254 Re: SDP
Očekivan poraz. I neka je. Mora se priznati da su izradili dosta puteva i slično, ali to nije bilo dovoljno. Mislim da razlog leži u blokiranju radi fotelje u MVP, te odlasku u koaliciju sa SDA, a potom u SBB što nije prošlo čime se došlo do pat pozicije..
Ako DF bude dobro radio, SDP će se još teže vratiti.
Ako DF bude dobro radio, SDP će se još teže vratiti.
-
megaman4
#36255 Re: SDP
SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
-
Tirkiz
#36256 Re: SDP
ma SDP ce u koaliciju sa SDA opet ce nam Zlaja biti neki ministar - ko zna mozda bude i ministar sigurnosti 
-
Android Knego
#36257 Re: SDP
oprezno sa tim "munjevitim" vracanjem glasaca. to ce umnogome ovisiti o DF-u, kojem su se ti glasaci priklonili. da bi se ti SDP-ovi glasaci vratili SDP-u, nije dovoljna samo reforma SDP-a, nego da se ti isti biraci duboko razocaraju u DF...megaman4 wrote:SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
-
megaman4
#36258 Re: SDP
ovo je istina, jer sam večeras čuo istu ovu priču da ko god dođe na vlast, bolje da i ne dolazi, jer nema šta da se spasi, kada nam svakao prijete novi nemiri, možda je i bolje za SDP šo nisu pobijedili, jer je bolje da se konsoliduju, jer ih neće niko više napadati.sebija wrote:Ja ih sigurno neću gledati. Moj želudac to ne može podnijeti.megaman4 wrote:vi ste krivi što ćemo gledati onog zukića i slične pajdaše na tv-u.
Ovi koji slave na proljeće će opet organizovati proteste.
- emigrazione
#36259 Re: SDP
Provaljeno mafijasko udruzenje koje ima veze sa socijaldemokratijom isto kao i SDA ili HDZ ili bilo koja druga stranka u BIH
najgori kadrovi, sve bahato i osiono, najkorumpiraniji daleko...u svakoj opstini i MZ je najveci sljam clan ove Cosa Nostre
Imali su sansu da tu ideju sprovedu do kraja, ali jebiga nema sanse vise ikada da taj exkluzivitet uspiju prodati bilo kome, provaljeno i odbaceno...kraj price
Imali su sansu da tu ideju sprovedu do kraja, ali jebiga nema sanse vise ikada da taj exkluzivitet uspiju prodati bilo kome, provaljeno i odbaceno...kraj price
- Lakat Jebić
#36260 Re: SDP
niste vi ljevica, vi ste goli kuracGoldenhand wrote: Mi smo ljevica.
-
Tirkiz
#36261 Re: SDP
megaman4 wrote:SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
ja sam clan SDP-a od 1999 godine i ovo su prvi izbori na kojima nisam dao glas SDP-u ni na jednom nivou vlasti, ne zato sto nisam imao za koga glasati nego zato sto su SDP-u potrebni novi, svjezi i mladi ljudi koji su spremni slusati i prihvatiti i ono sto im se ne svidja,a zarad napretka i dobrobiti kako stranke tako i sredine u kojoj zive
-
pinkman
#36262 Re: SDP
U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.Android Knego wrote:oprezno sa tim "munjevitim" vracanjem glasaca. to ce umnogome ovisiti o DF-u, kojem su se ti glasaci priklonili. da bi se ti SDP-ovi glasaci vratili SDP-u, nije dovoljna samo reforma SDP-a, nego da se ti isti biraci duboko razocaraju u DF...megaman4 wrote:SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
Ali se postavlja pitanje, šta ako DF bude u vlasti i budu dobre poteze povlačili? Eto još pada SDP-a. U Hrvatskoj su bila razna hapšenja, u Srbiji isto. Mislim da je pitanje trenutka kad će u BiH.
- XXS
#36263 Re: SDP
Koliko je studenata na ispitima oborio Zlatko uz sljedece objasnjenje:
"Radio si, ucio si al' to nije dovoljno. Ne zadovoljava! Vrati se kad naucis!"
"Radio si, ucio si al' to nije dovoljno. Ne zadovoljava! Vrati se kad naucis!"
- Ridjobrki
#36264 Re: SDP
pinkman wrote: U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.
Ali se postavlja pitanje, šta ako DF bude u vlasti i budu dobre poteze povlačili? Eto još pada SDP-a. U Hrvatskoj su bila razna hapšenja, u Srbiji isto. Mislim da je pitanje trenutka kad će u BiH.
Čekaj malo. Ti pitaš šta će jadni SDP ako ovom društvu krene nabolje?
Led te jeb'o koliko su ovi ljudi izletjeli iz šina...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#36265 Re: SDP
Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.
Ako uspiju, a tesko ce biti, mozda i pretesko, mozda to bude pozitivni korak ka nekom buducem okrupnjavanju lijeve opcije. Jer ovako usitnjena nema nikakve sanse za bilo sta ozbiljnije i progresivnije.
Sada je do zdravog kadra unutar te stranke. Ako ga je dovoljno ostalo.
Ako uspiju, a tesko ce biti, mozda i pretesko, mozda to bude pozitivni korak ka nekom buducem okrupnjavanju lijeve opcije. Jer ovako usitnjena nema nikakve sanse za bilo sta ozbiljnije i progresivnije.
-
pinkman
#36266 Re: SDP
To je pitanje iz njihove perspektive u cilju njihovog vracanja na scenu, te predvidjanja njihovih buducih poteza. Sto se mene licno tice, ja sam glasao za drugu stranku.Ridjobrki wrote:pinkman wrote: U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.
- emigrazione
#36267 Re: SDP
SDP je zauvijek izgubio ogroman broj glasaca, opcija vazda ima...
-
vrbas1979
#36268 Re: SDP
SDP se više nikada neće u potpunosti uspjeti oporaviti i neće imati ni kapacitet niti uspjeh kao nekada.emigrazione wrote:SDP je zauvijek izgubio ogroman broj glasaca, opcija vazda ima...
- crvenebrigade
#36269 Re: SDP
Tezak poraz i katastrofalan rezultat SDP-a. Cestitke pobjednicima na netom odrzanim izborima.
Bez obzira na sve ostajem uz SDP, mozda sad cak i vise nego ranije cu raditi za novi i bolji SDP.
Kuda ce ici SDP? Ko je novi lider stranke? Mnogo pitanja, malo ili nimalo odgovora???
Bez obzira na sve ostajem uz SDP, mozda sad cak i vise nego ranije cu raditi za novi i bolji SDP.
Kuda ce ici SDP? Ko je novi lider stranke? Mnogo pitanja, malo ili nimalo odgovora???
-
archi_a
#36270 Re: SDP
Na posljednjoj konferenciji za veceras, Lagumdzija najavi povlacenje iz vrha stranke ! Da li sam ja to dobro cuo ?!?
- plavipatriota
#36271 Re: SDP
zamislite samo snagu sdp-a da je npr željko komšić u vrhu te stranke...
sdp ce samo padati jer raja vjeruje u svježiji pokret, tj DF
sdp ce samo padati jer raja vjeruje u svježiji pokret, tj DF
- Freamon Lester
#36272 Re: SDP
Nema zdravog kadra. U tom i jest problem. Nositelj liste za Parlamentarnu skupstinu mrtav hladan kaze da je zaposlio kcerku u elektroprivredu i da je pitao kolege da li je to uredu. Oni su rekli da jest.-LIBERO- wrote:Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.
Druga stvar. SDP je postao klasicna desnicarska stranka u posljednje cetiri godine. Nema kod njih vise radnika, socijale i ostale price koju treba imati jedna ljevicarska stranka.
Forum mladih SDP-a. Ekipa "urbanih" mediokrata koji se sjete da rade pred izbore na par mjeseci i onda nestanu sljedece tri i kusur godine. Svaki put ista prica. Od te omladine nikakvog kadra.
Bahatost strasna. Od Komsica dok je bio u SDP-u do Damira Hadžića. Strahota.
I da na kraju Komsic. Lik zbog kojih su dobili izbore (i to zbog dominacije nad HDZ-om, a ne svojim radom!) ispali im iz stranke.
A da ne govorim o tome da su usli u koaliciju sa SDA nakon proslih izbora i ogadili se svom izbornom tijelu. Onom iskrenom anacionalnom dijelu ove drzave.
Dakle izdali su sve svoje principe zbog stolice i na kraju pokusali nam uvalit propalog novinara.
O Nerminu Niksicu? Najnesposobniji politicar od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Dakle kako su dosli na pobjednicko mjesto tako su se i vratili odakle su krenuli. I nema tu zdravog tijela. Jer sad ce hijene da se prvo trgaju oko raspadnutog tijela, a ako sta i ostane nece nekoj stvari valjati.
I dobro mi otac rece. Da ta stranka valja Bogic Bogicevic bi bio u njoj...
-
The BEN10
#36273 Re: SDP
Ama...Ridjobrki wrote:pinkman wrote: U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.
-
The BEN10
#36274 Re: SDP
Jel ovo fkt istina. Ko je to rekao? I kada?Freamon Lester wrote:Nema zdravog kadra. U tom i jest problem. Nositelj liste za Parlamentarnu skupstinu mrtav hladan kaze da je zaposlio kcerku u elektroprivredu i da je pitao kolege da li je to uredu. Oni su rekli da jest.-LIBERO- wrote:Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.![]()
-
Mr Majestic
#36275 Re: SDP
SDP stranka bi trebala otici na smetljiste istorije gdje joj je i mjesta ali posto ima dosta visoko obrazovanog kadra za uvlacenje u paksy na celu sa liderom koji je taj zanat najvise usavrsio tako ce uraditi i sada, uvuci se SDA-u u paksy odnosno formirati koaliciju sa svojim stranackom neprijateljima kako bi prezivili naredne 4 godine do iducih izbora .