SDP

Android Knego

#36251 Re: SDP

Post by Android Knego »

sebija wrote:
Goldenhand wrote:Sad će Željko dobit vlast pa će pokazat ko je i šta je.
Sjebaše ljevicu na ovim izborima što jest jest,al vratićemo se za 2-4 godine.
Pa isti ovi koji se večeras raduju već na opštinskim izborima će plakati i trčati rano ujutro da glasaju za SDP.

Na to će ih natjerati SDA sa svojim bratskim strankama koje su osnovali Karadžić i Boban. To je ta nova postava koja će nas vratiti u 1995. a SDP će časno da se preustroji i bude spremna da uleti kad ljudi spoznaju da ko je poznavao SDA ni pakao mu neće teško pasti.
i deda bi, sine...
sebija

#36252 Re: SDP

Post by sebija »

megaman4 wrote:vi ste krivi što ćemo gledati onog zukića i slične pajdaše na tv-u.
Ja ih sigurno neću gledati. Moj želudac to ne može podnijeti.

Ovi koji slave na proljeće će opet organizovati proteste. :roll:
Ridjobrki

#36253 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Evo onda za želudac nešto lijepo što se može gledati:

Image

:kiss:
pinkman

#36254 Re: SDP

Post by pinkman »

Očekivan poraz. I neka je. Mora se priznati da su izradili dosta puteva i slično, ali to nije bilo dovoljno. Mislim da razlog leži u blokiranju radi fotelje u MVP, te odlasku u koaliciju sa SDA, a potom u SBB što nije prošlo čime se došlo do pat pozicije..

Ako DF bude dobro radio, SDP će se još teže vratiti. :D
megaman4

#36255 Re: SDP

Post by megaman4 »

SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
Tirkiz

#36256 Re: SDP

Post by Tirkiz »

ma SDP ce u koaliciju sa SDA opet ce nam Zlaja biti neki ministar - ko zna mozda bude i ministar sigurnosti :mrgreen:
Android Knego

#36257 Re: SDP

Post by Android Knego »

megaman4 wrote:SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.
oprezno sa tim "munjevitim" vracanjem glasaca. to ce umnogome ovisiti o DF-u, kojem su se ti glasaci priklonili. da bi se ti SDP-ovi glasaci vratili SDP-u, nije dovoljna samo reforma SDP-a, nego da se ti isti biraci duboko razocaraju u DF...
megaman4

#36258 Re: SDP

Post by megaman4 »

sebija wrote:
megaman4 wrote:vi ste krivi što ćemo gledati onog zukića i slične pajdaše na tv-u.
Ja ih sigurno neću gledati. Moj želudac to ne može podnijeti.

Ovi koji slave na proljeće će opet organizovati proteste. :roll:
ovo je istina, jer sam večeras čuo istu ovu priču da ko god dođe na vlast, bolje da i ne dolazi, jer nema šta da se spasi, kada nam svakao prijete novi nemiri, možda je i bolje za SDP šo nisu pobijedili, jer je bolje da se konsoliduju, jer ih neće niko više napadati.
emigrazione

#36259 Re: SDP

Post by emigrazione »

Provaljeno mafijasko udruzenje koje ima veze sa socijaldemokratijom isto kao i SDA ili HDZ ili bilo koja druga stranka u BIH 8-) najgori kadrovi, sve bahato i osiono, najkorumpiraniji daleko...u svakoj opstini i MZ je najveci sljam clan ove Cosa Nostre
Imali su sansu da tu ideju sprovedu do kraja, ali jebiga nema sanse vise ikada da taj exkluzivitet uspiju prodati bilo kome, provaljeno i odbaceno...kraj price
Lakat Jebić

#36260 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

Goldenhand wrote: Mi smo ljevica.
niste vi ljevica, vi ste goli kurac
Tirkiz

#36261 Re: SDP

Post by Tirkiz »

megaman4 wrote:SDP se mora nakon ovog debakla reorganizovati, jer oni nisu kao SzBiH. SDP može munjevitom brzinom da povrati glasače, jer su ljudi razočarani Zlatkom, a ne SDP-om. Ljudi mrze njega, jer se ponašao dosta neiskreno i bahato, jer umjesto da kao u Austriji ili Njemačkoj imamo jaku ljevicu, mi smo dobili čistu desnicu.

ja sam clan SDP-a od 1999 godine i ovo su prvi izbori na kojima nisam dao glas SDP-u ni na jednom nivou vlasti, ne zato sto nisam imao za koga glasati nego zato sto su SDP-u potrebni novi, svjezi i mladi ljudi koji su spremni slusati i prihvatiti i ono sto im se ne svidja,a zarad napretka i dobrobiti kako stranke tako i sredine u kojoj zive
pinkman

#36262 Re: SDP

Post by pinkman »

Android Knego wrote:
oprezno sa tim "munjevitim" vracanjem glasaca. to ce umnogome ovisiti o DF-u, kojem su se ti glasaci priklonili. da bi se ti SDP-ovi glasaci vratili SDP-u, nije dovoljna samo reforma SDP-a, nego da se ti isti biraci duboko razocaraju u DF...
U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.

Ali se postavlja pitanje, šta ako DF bude u vlasti i budu dobre poteze povlačili? Eto još pada SDP-a. U Hrvatskoj su bila razna hapšenja, u Srbiji isto. Mislim da je pitanje trenutka kad će u BiH. :-)
XXS

#36263 Re: SDP

Post by XXS »

Koliko je studenata na ispitima oborio Zlatko uz sljedece objasnjenje:
"Radio si, ucio si al' to nije dovoljno. Ne zadovoljava! Vrati se kad naucis!"
Ridjobrki

#36264 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

pinkman wrote: U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.

Ali se postavlja pitanje, šta ako DF bude u vlasti i budu dobre poteze povlačili? Eto još pada SDP-a. U Hrvatskoj su bila razna hapšenja, u Srbiji isto. Mislim da je pitanje trenutka kad će u BiH. :-)

Čekaj malo. Ti pitaš šta će jadni SDP ako ovom društvu krene nabolje?

Led te jeb'o koliko su ovi ljudi izletjeli iz šina...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#36265 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.
Ako uspiju, a tesko ce biti, mozda i pretesko, mozda to bude pozitivni korak ka nekom buducem okrupnjavanju lijeve opcije. Jer ovako usitnjena nema nikakve sanse za bilo sta ozbiljnije i progresivnije.

Sada je do zdravog kadra unutar te stranke. Ako ga je dovoljno ostalo.
pinkman

#36266 Re: SDP

Post by pinkman »

Ridjobrki wrote:
pinkman wrote: U suštini, treba pustiti DF da formira vlast i nadati se da se ljudi u njih razočaraju, a istovremeno treba se SDP reorganizovati, pri tome ne mislim na situaciju da ode Lagumdžija a dođe njegov najbliži saradnik.

To je pitanje iz njihove perspektive u cilju njihovog vracanja na scenu, te predvidjanja njihovih buducih poteza. Sto se mene licno tice, ja sam glasao za drugu stranku. :)
emigrazione

#36267 Re: SDP

Post by emigrazione »

SDP je zauvijek izgubio ogroman broj glasaca, opcija vazda ima...
vrbas1979

#36268 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

emigrazione wrote:SDP je zauvijek izgubio ogroman broj glasaca, opcija vazda ima...
SDP se više nikada neće u potpunosti uspjeti oporaviti i neće imati ni kapacitet niti uspjeh kao nekada.
crvenebrigade

#36269 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

Tezak poraz i katastrofalan rezultat SDP-a. Cestitke pobjednicima na netom odrzanim izborima.

Bez obzira na sve ostajem uz SDP, mozda sad cak i vise nego ranije cu raditi za novi i bolji SDP.

Kuda ce ici SDP? Ko je novi lider stranke? Mnogo pitanja, malo ili nimalo odgovora???
archi_a

#36270 Re: SDP

Post by archi_a »

Na posljednjoj konferenciji za veceras, Lagumdzija najavi povlacenje iz vrha stranke ! Da li sam ja to dobro cuo ?!?
plavipatriota

#36271 Re: SDP

Post by plavipatriota »

zamislite samo snagu sdp-a da je npr željko komšić u vrhu te stranke...
sdp ce samo padati jer raja vjeruje u svježiji pokret, tj DF
Freamon Lester

#36272 Re: SDP

Post by Freamon Lester »

-LIBERO- wrote:Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.
Ako uspiju, a tesko ce biti, mozda i pretesko, mozda to bude pozitivni korak ka nekom buducem okrupnjavanju lijeve opcije. Jer ovako usitnjena nema nikakve sanse za bilo sta ozbiljnije i progresivnije.

Sada je do zdravog kadra unutar te stranke. Ako ga je dovoljno ostalo.
Nema zdravog kadra. U tom i jest problem. Nositelj liste za Parlamentarnu skupstinu mrtav hladan kaze da je zaposlio kcerku u elektroprivredu i da je pitao kolege da li je to uredu. Oni su rekli da jest. :-)

Druga stvar. SDP je postao klasicna desnicarska stranka u posljednje cetiri godine. Nema kod njih vise radnika, socijale i ostale price koju treba imati jedna ljevicarska stranka.

Forum mladih SDP-a. Ekipa "urbanih" mediokrata koji se sjete da rade pred izbore na par mjeseci i onda nestanu sljedece tri i kusur godine. Svaki put ista prica. Od te omladine nikakvog kadra.

Bahatost strasna. Od Komsica dok je bio u SDP-u do Damira Hadžića. Strahota.

I da na kraju Komsic. Lik zbog kojih su dobili izbore (i to zbog dominacije nad HDZ-om, a ne svojim radom!) ispali im iz stranke.

A da ne govorim o tome da su usli u koaliciju sa SDA nakon proslih izbora i ogadili se svom izbornom tijelu. Onom iskrenom anacionalnom dijelu ove drzave.

Dakle izdali su sve svoje principe zbog stolice i na kraju pokusali nam uvalit propalog novinara. :-)

O Nerminu Niksicu? Najnesposobniji politicar od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Dakle kako su dosli na pobjednicko mjesto tako su se i vratili odakle su krenuli. I nema tu zdravog tijela. Jer sad ce hijene da se prvo trgaju oko raspadnutog tijela, a ako sta i ostane nece nekoj stvari valjati.

I dobro mi otac rece. Da ta stranka valja Bogic Bogicevic bi bio u njoj... :izet:
The BEN10

#36273 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Ridjobrki wrote:

Ama...
The BEN10

#36274 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Freamon Lester wrote:
-LIBERO- wrote:Pitanje je da li SDP ima snage i zdravih kadrova da se regenerira, i da pozitivni ljudi dodju na kljucne pozicije u ovoj stranci.
Nema zdravog kadra. U tom i jest problem. Nositelj liste za Parlamentarnu skupstinu mrtav hladan kaze da je zaposlio kcerku u elektroprivredu i da je pitao kolege da li je to uredu. Oni su rekli da jest. :-)
Jel ovo fkt istina. Ko je to rekao? I kada?
Mr Majestic

#36275 Re: SDP

Post by Mr Majestic »

SDP stranka bi trebala otici na smetljiste istorije gdje joj je i mjesta ali posto ima dosta visoko obrazovanog kadra za uvlacenje u paksy na celu sa liderom koji je taj zanat najvise usavrsio tako ce uraditi i sada, uvuci se SDA-u u paksy odnosno formirati koaliciju sa svojim stranackom neprijateljima kako bi prezivili naredne 4 godine do iducih izbora .
Post Reply