Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
@no403

#3626 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

MOC LOGOSOFTA
Image

I prije sam imao otkljucan VDSL2 ali se spajao na 83 Mbita i SNR je mogao biti i bolji. Sad bez problema ide ovo ali nije samo za mjerenja...i u praksi se pokazuje brzina jer premium rapidshare daje pri paralelnom downloadu 2-3 fajla uvijek minimalno 10 MEGABAJTA u sekundi.
Ocito nije suplja kad su govorili da su radili na unapredjenju usluga pa zbog toga problemi :-D
Zbog ovog halal im bilo onih 3 dana bez neta/TV i telefona 8-)
@no403

#3627 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

damir.d wrote:Zdravo svima,

Evo samo da se kratko javim i da kažem da znamo za povremene probleme sa snimalicom i EPG-om, radimo na tome, bit će ubrzo riješeno.
Hvala na razumijevanju.

Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo

Hvala na obavještenju i ako to znači da ce se vratiti i "serijsko" snimanje nazad na kanale gdje je bilo još bolje...kažu strpljen - spašen :lol:
Sakazulu

#3628 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo i kod mene već dva dana se ton na tv stiša, naglo pojača i onda opet stiša i.... opet pojača itd...
Damon.S

#3629 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Damon.S »

Pozdrav svima :D
Trenutno koristim HS internet i kablovsku, ali razmišljam da se prebacim na Logosoft, najviše radi bolje ponude TV kanala.. Uzeo bih ovaj Dual plus paket. Jeste li vi zadovoljni? :D I kakva je konekcija, puca li često ...? :)
drugtito2011

#3630 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

radi ko zmaj..dont worry
Damon.S

#3631 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Damon.S »

Ozbiljno? :)
Vidim da se ovdje gore nešto žale. :S
I da li je Logosoft dostupan po cijelom gradu ili je kao HS i Telemach zastupljen samo na određenim područjima? :D
karanana

#3632 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ih, pa ti jos ni ne znas ni je li usluga dostupna kod tebe.
pokrivaju manji dio grada.
ja bih ti ga preporucio daleko ispred hs-a.
ali hajde prvo vako: odes na stranicu njihovu, ukucas adresu za provjeru i vidis sta je od usluge dostupno kod tebe.
pa nam javi ako moze adsl i tv, pa kad budes narucivo uslugu reci im da te karanana poslo da mi dadnu neki kredit za preporuku.
Damon.S

#3633 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Damon.S »

Naša xDSL infrastruktura je dostupna u Vašoj ulici , ali ne i na kućnom broju koju ste tražili. Molimo pozovite nas za više informacija.
:/
Damon.S

#3634 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Damon.S »

Nazvaću ih sutra pa ću vidjeti. Hvala puno :)
zilog

#3635 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Damon.S wrote:Nazvaću ih sutra pa ću vidjeti. Hvala puno :)
Pravu informaciju ces vjerovatno dobiti tek u ponedeljak. Sutra su samo dezurne ekipe, koje ne znaju sta se moze prikljuciti.

Sto se tice ovih koji se zale, slobodno ih pitaj isplati li se xDSL? Nisu to zalbe tipa "sutra se odjavljujem".
Praetorious

#3636 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Damon.S wrote:Pozdrav svima :D
Trenutno koristim HS internet i kablovsku, ali razmišljam da se prebacim na Logosoft, najviše radi bolje ponude TV kanala.. Uzeo bih ovaj Dual plus paket. Jeste li vi zadovoljni? :D I kakva je konekcija, puca li često ...? :)
Internetska konekcija nikada ne puca, od septembra do danas nisam imao ni jedan disconnect niti nedostupnost usluge, a komp. je uključen nekih 16+ sati dnevno, ponekad i preko noći. TV isto tako - nema problema sa slikom. Telefon ne koristim, on mi je beskorisni dodatak paketu, pa ne mogu reči kakva je usluga s te strane.
Ukratko: vrlo stabilna i pouzdana konekcija.
Sakazulu

#3637 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Damon.S wrote:Nazvaću ih sutra pa ću vidjeti. Hvala puno :)
Ako se na kraju pobuniš protiv LOL-a ima da te spamujemo :-) :-) :-) :-)

PS
Ali sve radi dobro, nekad se pojave pojedinačni slučajevi sa problemima, ali se i to rješava expresno. Iz mog iskustva su neke probleme rješavali sad i odmah, dok su se drugi i po par mjeseci otezali, ali sad na kraju sve fercera...
semirsar

#3638 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Da me ne bi k'o sta pit'o, jerbo sam i ja je'an od onijeh sto se "zalu", sam cu da pojasnim, mada svakom ko je cit'o moj prethodni post bi trebalo u startu biti jasno, al' hajd'...
semirsar wrote:Da su u zadnje vrijeme poceli da brljave, jesu.

Nisam navikao da mi po desetak puta radnim danom pukne konekcija na netu u periodu od 17 h pa do otprilike 24h kad idem u prdekanu, dok vikendom to nije bas tako cest slucaj.

Nisam navikao da mi skoro pa svaki dan pri tel. razgovoru pukne veza pa sam sebi ispadam budala jer jos pricam a zvoni mob i sugovornik me pita sto sam prekinuo vezu?!

Nisam navikao da na kanalima na kojim sam imao ukljucen trajni nalog za snimalicu isti vise nemam.

Nisam navikao da kad nesto upisem da se snimi to snimljeno ne mogu pogledati zbog nekakve greske.

Nisam navikao da... Ne, nisam zvao, pitat' ce me neko, zasto? Pa zato sto

kontam da je to sve zbog ovih novih pogodnosti pa ljudi stimaju i riktaju da to bude jos bolje. E sad, hoce li biti ili ne, vidjecemo, strpljiv sam ja, jos uvjek.
Dakle, u ovijeh godinu i po dana koliko sam korisnik LOL-a nisam imao vecih problema, osim dvije sitne intervencije koje su odmah sutradan rijesene.
Od tada pa do sada, nikad nikakvih problema osim onih famoznih ispada sa linkovima koje su imali, ne samo LOL nego i ostali provajderi. Zato sam i pisao da sad imam probleme koje do sad nisam imao i da na takvo sto nisam navikao i da se nadam, stavise siguran sam, da je to sve zbog radova na unaprijedjenju usluge.

Ako ne bude sta valjalo, javim se ja jopet, nije da necu, zna to dobro moj prethodni provajder. :mrgreen:
Sakazulu

#3639 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pozz,

Znam da ovo nije pitanje uz rubliku LOL..., ali kako sam korisnik LOL-a evo da se tu i javim.

Problem je sa wifi uređajem koji ne prelazi brzinu od 3 MBita. Spojen je na Billion ruter ppp over ethernet. I kad se spajam preko kabla dobijam maximalnu brzinu koju Trio paket nudi, ali kad pređem na wifi ne ide više od 3 MBita. WIFI je Zyxel P-334WT EE model!

Da li imate neki savjet?
lajkujMe

#3640 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

jeli iko ima problem s xdsl? Ja evo vec pola sata nemam net, skidao sam nesto i pred sami kraj pukla veza, sve sam pokusao da je vratim ukljucujuci reset modema itd i nece, dobijem gresku 456 kao there is a problem with your modem/router imam signal adsl lampica gori normalno ali nmg da se connect, evo i sad sam pokusao na lol stranicu ali nista od toga.
zilog

#3641 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

lajkujMe wrote:jeli iko ima problem s xdsl? Ja evo vec pola sata nemam net, skidao sam nesto i pred sami kraj pukla veza, sve sam pokusao da je vratim ukljucujuci reset modema itd i nece, dobijem gresku 456 kao there is a problem with your modem/router imam signal adsl lampica gori normalno ali nmg da se connect, evo i sad sam pokusao na lol stranicu ali nista od toga.
Meni radi, zovi podrsku.
Sakazulu

#3642 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

jeli iko ima problem s xdsl? Ja evo vec pola sata nemam net, skidao sam nesto i pred sami kraj pukla veza, sve sam pokusao da je vratim ukljucujuci reset modema itd i nece, dobijem gresku 456 kao there is a problem with your modem/router imam signal adsl lampica gori normalno ali nmg da se connect, evo i sad sam pokusao na lol stranicu ali nista od toga.

Zna se desiti da se prilikom resetovanja ili prekidanja struje postavke modema obrišu...

Ako već ne možeš upaliti net, probaj ući u setovanje modema - ako znaš, ako ne, čekaj da dođe čiko i klikne ti sve na mjesto...
karanana

#3643 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Nemam nista od tria 2 sata and counting. Navodno do njih.
karanana

#3644 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Nista od svega najmanje do sutra. Evo ja moram u kafanu otici da odradim nesto za posao. A da ne govorim o veceri bez tv-a, haj telefon manje-vise. E u tom je problem jedan provajder - sve usluge. Pukne internet ode sve. Diversifikacija je majka.
lajkujMe

#3645 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Po savjetu s ove teme nazvao sam kad sam rekao da imam problem s internetom momak iz vedra neba? cengic vila? da da... uglavnom izgleda samo cengic vila pogodjena stim, rekli su rjesavaju problem.

Meni se cini da to nije mehanicki kvar jer mi gori lampica od adsl. I kako vidim salje modem fino ali ne prima nista e sad ne znam...

A greska koju mi izbacuje je da nema validne IP konfiguracije
1921

#3646 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

ima li jos neko problema sa reprodukcijom snimljenog sadrzaja?

kod mene je snimalica u zadnjih par dana prakticno neupotrebljiva zbog konstantnog stopanja.
Praetorious

#3647 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

1921 wrote:ima li jos neko problema sa reprodukcijom snimljenog sadrzaja?

kod mene je snimalica u zadnjih par dana prakticno neupotrebljiva zbog konstantnog stopanja.
Isti slučaj. Zvao sam ih jučer u jutro, rade na IPTV sistemu i nadaju se da će uskoro riješiti situaciju. Do tada je, na žalost, snimalica zaista neupotrebljiva ...
coek

#3648 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coek »

Vidio sam da su ljudi radili par sati na svom "ormaricu" na zgradi, na kraju i pod svjetloscu farova, ali jbg, ocigledno je veci kvar. Ma popravice ...
Sakazulu

#3649 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Uvijek mi je šega kako ovi kompići i prateći sistemi od mreže pa do baza rade savšeno... do jednom, i onda nema laganog kvara :D

Naprijed LOL genijalci svi smo mi uz vas :arrow:
lajkujMe

#3650 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Meni radi net sada.
Post Reply