...zavrsen, nazalost plocu je malo izjelo vrijeme...

Moderator: anex

Hvala drug...BlackCaviar wrote:Normgledam slike neki dan sa skupa kolekcionara u hotelu Internacional, bilo ih je par s dosta dosta satova. Ja nisam upratio taj događaj, inače bih otišao malo.
Nisu loši satovi, naprotiv. Ako ga planiraš uzeti, preporuka je da uzmeš njihov solarni sat jer ugradjuju seikov solarni movement u svoje satove.polis wrote:Pozdrav Ekipa
Kakvi su satovi marke BERING valjda danski proizvođač novijeg datuma, Classic collection muški satovi? tnx

pepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.
Ja mozda nekad prodam svoju malu kolekciju satova i uzmem Rolex Oyster Perpetual 39 koji bi trebao da mi radi pouzdano i da mi traje dosta dugo. Možda jeste najjeftiniji Rolexov model ali meni je plafon.
citirao pogresan postpepermint31 wrote:Nisu loši satovi, naprotiv. Ako ga planiraš uzeti, preporuka je da uzmeš njihov solarni sat jer ugradjuju seikov solarni movement u svoje satove.polis wrote:Pozdrav Ekipa
Kakvi su satovi marke BERING valjda danski proizvođač novijeg datuma, Classic collection muški satovi? tnx
Vjerovatno Tag Monaco (koji treba da stigne iduce sedmicepepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.
Ja mozda nekad prodam svoju malu kolekciju satova i uzmem Rolex Oyster Perpetual 39 koji bi trebao da mi radi pouzdano i da mi traje dosta dugo. Možda jeste najjeftiniji Rolexov model ali meni je plafon.
Dodao bih par hiljada i uzeo iwc big pilotpepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.
majstor.yoda wrote:pozdrav forumaši.
Našao sam neke stare satove, kojim bi trebala određena opravka. u pitanju Omege, staklo je otišlo, a čini mi se da bi mu poliranje moglo pomoći. što se tiče Casiija, ne radi odavno. Ne znam što. Ispod ću postaviti slike, pa ako možete preporučiti kome da ih odnesem u Sarajevu. Također, vrijede li čemu? Meni lično vrijede, jer imaju određenu sentimentalnu vrijednost. ali me nako interesuje.
Nije baš par hiljada nego je IWC pilot duplo skuplji, barem na stranicama gdje sam vec kupovao satove...Bodkin wrote:Dodao bih par hiljada i uzeo iwc big pilotpepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.
Oko 7500? Ti dao limit od 5000€pepermint31 wrote:
Nije baš par hiljada nego je IWC pilot duplo skuplji, barem na stranicama gdje sam vec kupovao satove...
Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...Bodkin wrote:Oko 7500? Ti dao limit od 5000€pepermint31 wrote:
Nije baš par hiljada nego je IWC pilot duplo skuplji, barem na stranicama gdje sam vec kupovao satove...
Big pilot sam spomenuo i na njega sam mislio sa ovom cifromNeKi_LiK wrote:Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...Bodkin wrote:Oko 7500? Ti dao limit od 5000€pepermint31 wrote:
Fulih big, kako se na tebe pepermint nadovezao samo Pilotom... meni je iskreno Big Pilot k'o konobarska tacna na par ljudi što sam vidio... mogu istrpiti izgled ROO-a, Seamstera Chrono isl na manjem zglobu zbog tipa sata i odnosa visine i promjera, ali okrugli satovi od 45+ mm mi na većini izgledaju smiješno...Bodkin wrote:Big pilot sam spomenuo i na njega sam mislio sa ovom cifromNeKi_LiK wrote:
Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...
Mislim da zavisi od zgloba. Na mom je 40mm donja granicaNeKi_LiK wrote:Fulih big, kako se na tebe pepermint nadovezao samo Pilotom... meni je iskreno Big Pilot k'o konobarska tacna na par ljudi što sam vidio... mogu istrpiti izgled ROO-a, Seamstera Chrono isl na manjem zglobu zbog tipa sata i odnosa visine i promjera, ali okrugli satovi od 45+ mm mi na većini izgledaju smiješno...Bodkin wrote:Big pilot sam spomenuo i na njega sam mislio sa ovom cifromNeKi_LiK wrote:
Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...
Ne pratim cijene novih satova, ali jesi li gledao novi(ji) Explorer I od 39mm?pepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.