Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Norm

#3601 Re: Satovi

Post by Norm »

...da malo dignem temu iz uspavanosti...restauracija Nivrel Chronographa, mehanizam Landeron 48...

Image

Image

Image

...zavrsen, nazalost plocu je malo izjelo vrijeme...

Image

Image

Image
Shibby

#3602 Re: Satovi

Post by Shibby »

Dobio sam jedan metalni sat ali mi je prevelik. Da li ima u Hrasnom negdje da se to skrati?
pepermint31

#3603 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Dobro si sredio taj sat, šteta za ploču.

Pitanje, da li iko zna kakva je kvaliteta Armnand Nicolet satova. Gledao sam jednog prošle sezone sa novogodišnjih sniženja i ugledao sam jednog koji mi se svidja a imali su predobro sniženje, koštao je jedno dobrih 3 do 4 puta manje od recimo Omege ili Tag Heuera. Mislim da je tad bio ispod 500 eura.U pitanju je ovaj:
Image

Mehanizam mu je 2824-2 automatik a izradjen je od titaniuma uz gumenu narukvicu. Postoji i napucanija verzija koja je tri puta skuplja, valjoux 7751 i mjesečeva mjena. Sat je predobar mada bih teško dao te pare:
Image
BlackCaviar

#3604 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Norm :thumbup: gledam slike neki dan sa skupa kolekcionara u hotelu Internacional, bilo ih je par s dosta dosta satova. Ja nisam upratio taj događaj, inače bih otišao malo.

Shibby, stavi sliku narukvice ili nađi na netu pa da ti kažemo kako to uraditi ukoliko ne nađeš nikog, al najbolje kod urara kakvog otiđi, a u Sarajevu ih ne fali.

pepermint, ja prvi put čujem za taj brend
Norm

#3605 Re: Satovi

Post by Norm »

BlackCaviar wrote:Norm :thumbup: gledam slike neki dan sa skupa kolekcionara u hotelu Internacional, bilo ih je par s dosta dosta satova. Ja nisam upratio taj događaj, inače bih otišao malo.
Hvala drug...
U nedelju je bio skup, ali ni ja nisam bio...obaveze i manjak finansija... :sad:
polis

#3606 Re: Satovi

Post by polis »

Pozdrav Ekipa

Kakvi su satovi marke BERING valjda danski proizvođač novijeg datuma, Classic collection muški satovi? tnx
pepermint31

#3607 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

polis wrote:Pozdrav Ekipa

Kakvi su satovi marke BERING valjda danski proizvođač novijeg datuma, Classic collection muški satovi? tnx
Nisu loši satovi, naprotiv. Ako ga planiraš uzeti, preporuka je da uzmeš njihov solarni sat jer ugradjuju seikov solarni movement u svoje satove.
pepermint31

#3608 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.

Ja mozda nekad prodam svoju malu kolekciju satova i uzmem Rolex Oyster Perpetual 39 koji bi trebao da mi radi pouzdano i da mi traje dosta dugo. Možda jeste najjeftiniji Rolexov model ali meni je plafon.

Image
anonimni clan

#3609 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Ja bih dao odmah 5000 Eura za ovo:
Image
pepermint31

#3610 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Eh, to je već egzotika i ne uklapa se u cijenu. :))
anonimni clan

#3612 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

pepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.

Ja mozda nekad prodam svoju malu kolekciju satova i uzmem Rolex Oyster Perpetual 39 koji bi trebao da mi radi pouzdano i da mi traje dosta dugo. Možda jeste najjeftiniji Rolexov model ali meni je plafon.

Image

Dobar izbor :thumbup:

http://www.chrono24.de/rolex/oyster-per ... 775874.htm
Bodkin

#3613 Re: Satovi

Post by Bodkin »

pepermint31 wrote:
polis wrote:Pozdrav Ekipa

Nisu loši satovi, naprotiv. Ako ga planiraš uzeti, preporuka je da uzmeš njihov solarni sat jer ugradjuju seikov solarni movement u svoje satove.
citirao pogresan post :)
Last edited by Bodkin on 18/04/2016 08:27, edited 1 time in total.
tatoo

#3614 Re: Satovi

Post by tatoo »

pepermint31 wrote:Da dignem malo temu iz uspavanosti, da imate opciju i imate samo jedan sat, koji bi van trajao čitav život i da samo njega nosite, za koji sat bi se odlučili? Ne mislim sad neku egzotiku do brdo para nego nešto izvedivo do recimo 5000 eura.

Image
Vjerovatno Tag Monaco (koji treba da stigne iduce sedmice :thumbup: ) ili Omega AT 150 Golf.
Bodkin

#3615 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Image
Dodao bih par hiljada i uzeo iwc big pilot
r_faruk

#3616 Re: Satovi

Post by r_faruk »

majstor.yoda wrote:pozdrav forumaši.

Našao sam neke stare satove, kojim bi trebala određena opravka. u pitanju Omege, staklo je otišlo, a čini mi se da bi mu poliranje moglo pomoći. što se tiče Casiija, ne radi odavno. Ne znam što. Ispod ću postaviti slike, pa ako možete preporučiti kome da ih odnesem u Sarajevu. Također, vrijede li čemu? Meni lično vrijede, jer imaju određenu sentimentalnu vrijednost. ali me nako interesuje.

Image

Image

pozdrav, ako jos uvijek zelis popraviti satove...
ima jedan sajdzija na alipasinom polju, Fehim se zove. meni je popravio Nivadu, Seiko 5 (ovaj sat su popravljala trojica sajdzija i niko nije uspio) i jednu Omegu. svi satovi su bili u katastrofalnom stanju, unistena stakla, bez narukvica, potpuno neispravni, omega je pomalo raduckala, ali vise nije nego sto jeste. sva tri sata sam popravio za manje od 300KM, pa ako te zanima, radnja mu se nalazi kod cipsa u B-fazi.

cemu satovi vrijede, ne znam, i ja sam svoje popravljao jer su uspomena, a on ti svakako moze procijeniti satove
pepermint31

#3617 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Bodkin wrote:

Image
Dodao bih par hiljada i uzeo iwc big pilot
Nije baš par hiljada nego je IWC pilot duplo skuplji, barem na stranicama gdje sam vec kupovao satove...
Bodkin

#3618 Re: Satovi

Post by Bodkin »

pepermint31 wrote:
Nije baš par hiljada nego je IWC pilot duplo skuplji, barem na stranicama gdje sam vec kupovao satove...
Oko 7500? Ti dao limit od 5000€ :-D
NeKi_LiK

#3619 Re: Satovi

Post by NeKi_LiK »

Bodkin wrote:
pepermint31 wrote:
Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...
Bodkin

#3620 Re: Satovi

Post by Bodkin »

NeKi_LiK wrote:
Bodkin wrote:
pepermint31 wrote:
Realno stanje na tržištu je da se većina novih IWC Pilota uklapa u 5000 eura, dosta njih i ispod 4000 eura.... Automatic 36, mark XVII i XVIII, chronograph na koži.... u cijenu se ne uklapaju Big piloti, naravno perpetuali i većina top gun, spitfire limiteda i svi modeli u zlatu što su realno sporedni modeli kada se pomisli na IWC Pilot...
Big pilot sam spomenuo i na njega sam mislio sa ovom cifrom
NeKi_LiK

#3621 Re: Satovi

Post by NeKi_LiK »

Bodkin wrote:
NeKi_LiK wrote:

Fulih big, kako se na tebe pepermint nadovezao samo Pilotom... meni je iskreno Big Pilot k'o konobarska tacna na par ljudi što sam vidio... mogu istrpiti izgled ROO-a, Seamstera Chrono isl na manjem zglobu zbog tipa sata i odnosa visine i promjera, ali okrugli satovi od 45+ mm mi na većini izgledaju smiješno...
Bodkin

#3622 Re: Satovi

Post by Bodkin »

NeKi_LiK wrote:
Bodkin wrote:
NeKi_LiK wrote:

Fulih big, kako se na tebe pepermint nadovezao samo Pilotom... meni je iskreno Big Pilot k'o konobarska tacna na par ljudi što sam vidio... mogu istrpiti izgled ROO-a, Seamstera Chrono isl na manjem zglobu zbog tipa sata i odnosa visine i promjera, ali okrugli satovi od 45+ mm mi na većini izgledaju smiješno...
Mislim da zavisi od zgloba. Na mom je 40mm donja granica :)
Dwndler

#3623 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Image
Ne pratim cijene novih satova, ali jesi li gledao novi(ji) Explorer I od 39mm?
Oko te cifre bi se ja potrudio i nasao nekih vintage GMT Master 1675 ili 16750 i bio rahat ili mozda Explorer II stariji (16570).
Btw. prije nekih mjesec i po sam na kanarskim ostrvima imao ponudu za novog Milgauss-a (zeleno staklo, crni brojcanik) od 5200€. Dok sam se ja skontao, preracunao i zavratio po 3. put sat otisao. :sad: :-x :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3624 Re: Satovi

Post by mali_milojica »

Kakve su preporuke za Bulova satove
Zapao mi je jedan za oko iz Precisionist serije.
96B175
Image
Hvale ga kao najtacniji kvarcni sat na svijetu sa tolerancijom od +/- 5 sekundi na cijelu godinu :shock: . Izrada dobra,dizajn mi se svidza.
Cijena 1300-1400 KM
isx

#3625 Re: Satovi

Post by isx »

Gdje zbaviti kod nas metal narukvicu za Tissot PRC200?
Post Reply