Ja nisam iš'o dok sam bio mlad.plain vanilla wrote: Samo hajde, isla sam i ja kad sam bila mlada
Al' nema se više šta čekat.
Ja nisam iš'o dok sam bio mlad.plain vanilla wrote: Samo hajde, isla sam i ja kad sam bila mlada
Vjerujem da sam bila na tom skupuLeverage wrote:Bio sam u Lukavcu 2010. na SDP-ovom skupu. Nikad se u Lukavcu na jednom mjestu nije okupilo toliko ljudi. Znači bilo je puno sve od Holivuda do stanice.
Lagumdžija je ubio ljude u pojam pa sad svi pušemo u hladno. Trebalo je samo vidjeti izraze lica ljudi na tom skupu, tačno vidiš da su ljudi bili puni nade. Sad je sve puno teže. Inače znam mnoge koji su i tad govorili da ne žele da glasaju za SDP zbog Lagumdžije.plain vanilla wrote:Vjerujem da sam bila na tom skupu
Btw, profulala sam godinu, mogla sam biti mozda 2002.Leverage wrote:Lagumdžija je ubio ljude u pojam pa sad svi pušemo u hladno. Trebalo je samo vidjeti izraze lica ljudi na tom skupu, tačno vidiš da su ljudi bili puni nade. Sad je sve puno teže. Inače znam mnoge koji su i tad govorili da ne žele da glasaju za SDP zbog Lagumdžije.plain vanilla wrote:Vjerujem da sam bila na tom skupu
Mislim da je upravo ova tema on topic kada se razgovara o Lagumdžiji. Uopšte ne osjećam da sam promašio temu.
Ja to vidim ovako.plain vanilla wrote: Btw, profulala sam godinu, mogla sam biti mozda 2002.
A na TK je sdp jedva uzeo vlast od Sda i samo je prokockao. Ne branim Lagumdziju, ali ni ovi nasi se nisu proslavili. Evo i sad guraju kriminalca Bijedica. Svaka njihova glupost pomaze Sda i Pda da dodju na vlast.
Što se mene tiče vrlo rado bih da se ne interesujem za politiku ni sekund, nego da se posvetim isključivo vlastitom poslu. I to ću moći kad ovo bude takva jedna država u koja će biti uređena na način da se mogu posvetiti vlastitom poslu i zarađivati dobro.JThomas wrote:to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
U svaku stranku mozes doci do nivoa mjesne zajednice. Sto je veca stranka, teze ce biti da tvoje misljenje nesto znaci.JThomas wrote:to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
Napunit će i SDA da pokaže mišiće PDA.Leverage wrote:SDP će ovaj put da napuni Mejdan 100%.
Vjerujem da se misli kako ce aktivni clanovi glasati, a ne samo kandidati za neke pozicije. Imas forume mladih, zena, mjesne zajefnice, opcine...puno je to glasova i misljenja, ali su bitni samo da zaokruze partiju.JThomas wrote:ili neće ni misliti. pa eto i da nije tako, koliko nas može zaista biti aktivno, i da je sve tip top. mora neko i puniti budžet.
ustvari ova država je nešto najbliže utopiji da svi budemo političari, vijećnici i odbornici što igdje ima...više opština, kantona, minstarstava, agencija, direkcija i komisija na ovoliko stanovništva teško da može.
Znači misliš da je i stranački referendunm za izbor SDP kandidata za predjedništvo je lažiran od strane nekoliko močnika iz SDP-aplain vanilla wrote:U svaku stranku mozes doci do nivoa mjesne zajednice. Sto je veca stranka, teze ce biti da tvoje misljenje nesto znaci.JThomas wrote:to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
Kakvi crni referendumi i glasanja clanstva, SDP je to uvijek namjestao. Bit ce onako kako raja iz vrha odluci, a ostali ce misliti da se nesto pitaju.

Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajednoLeverage wrote:Što se mene tiče nije suština u bavljenju politikom ugurat' se na neku listu i u neki parlament, vijeće i to. Ne interesuje me to ni najmanje. Hoću dobru platu i bolja radnička prava na mjestu gdje već radim. Prepoznajem SDP kao stranku na koju se može uticati da se stvari u tom smislu popravljaju. Eto, to je to.
Ja nisam ni član SDP-a. Niko moj nije ni u kakvoj stranci, neki čak neće ni glasati za SDP.plain vanilla wrote: Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajedno
Obična provokacija. Nisam nikakav kandidat, nisam ni u kakvom rukovodstvu stranke, ne hodam po stranačkim prostorijama, ne laktam se, ne uvlačim nikome... moj izbor u skladu sa mojojim moralom, savješću... i takvim arhaičnim i prevaziđenim sranjima.plain vanilla wrote: Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajedno
Bolje otidji u Sunce na janjetinuLeverage wrote:Ja ću doć' autom iz Lukavca, jel se to računaplain vanilla wrote:Bez autobusa? SumnjamLeverage wrote:SDP će ovaj put da napuni Mejdan 100%.
Evo 1:0bolje utakmicu gledat
![]()
Biće ljudi sa strane naravno ali da ih i ne bude bio bi Mejdan pun Tuzlaka.
Oplakah.spreca wrote: Bolje otidji u Sunce na janjetinu![]()