SDA-All about

Leverage

#35926 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Samo hajde, isla sam i ja kad sam bila mlada :mrgreen:
Ja nisam iš'o dok sam bio mlad.

Al' nema se više šta čekat.
kmirsad

#35927 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Ja u životu nisam bio ni na jednom predizbornom skupu.
Jednom krenuli, nekad davno, na SDP-ov... svratili na kod rahmetli Kurbaše u Mirne Krovove na po jedno s nogu... i zapili se ko stoke...tek bio skinuo janje s ražnja...
Leverage

#35928 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Bio sam u Lukavcu 2010. na SDP-ovom skupu. Nikad se u Lukavcu na jednom mjestu nije okupilo toliko ljudi. Znači bilo je puno sve od Holivuda do stanice.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35929 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:Bio sam u Lukavcu 2010. na SDP-ovom skupu. Nikad se u Lukavcu na jednom mjestu nije okupilo toliko ljudi. Znači bilo je puno sve od Holivuda do stanice.
Vjerujem da sam bila na tom skupu :)
Leverage

#35930 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

plain vanilla wrote:Vjerujem da sam bila na tom skupu :)
Lagumdžija je ubio ljude u pojam pa sad svi pušemo u hladno. Trebalo je samo vidjeti izraze lica ljudi na tom skupu, tačno vidiš da su ljudi bili puni nade. Sad je sve puno teže. Inače znam mnoge koji su i tad govorili da ne žele da glasaju za SDP zbog Lagumdžije.

Mislim da je upravo ova tema on topic kada se razgovara o Lagumdžiji. Uopšte ne osjećam da sam promašio temu.
plain vanilla

#35931 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote:Vjerujem da sam bila na tom skupu :)
Lagumdžija je ubio ljude u pojam pa sad svi pušemo u hladno. Trebalo je samo vidjeti izraze lica ljudi na tom skupu, tačno vidiš da su ljudi bili puni nade. Sad je sve puno teže. Inače znam mnoge koji su i tad govorili da ne žele da glasaju za SDP zbog Lagumdžije.

Mislim da je upravo ova tema on topic kada se razgovara o Lagumdžiji. Uopšte ne osjećam da sam promašio temu.
Btw, profulala sam godinu, mogla sam biti mozda 2002.
A na TK je sdp jedva uzeo vlast od Sda i samo je prokockao. Ne branim Lagumdziju, ali ni ovi nasi se nisu proslavili. Evo i sad guraju kriminalca Bijedica. Svaka njihova glupost pomaze Sda i Pda da dodju na vlast.
Leverage

#35932 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Btw, profulala sam godinu, mogla sam biti mozda 2002.
A na TK je sdp jedva uzeo vlast od Sda i samo je prokockao. Ne branim Lagumdziju, ali ni ovi nasi se nisu proslavili. Evo i sad guraju kriminalca Bijedica. Svaka njihova glupost pomaze Sda i Pda da dodju na vlast.
Ja to vidim ovako.

U TK, posebno u Tuzli, odakle ubjedljivo najviše glasove ide za SDP svi su prihvatili Lagumdžijin (i Ivaniševićev) diktat iz Sarajeva da se ide sa SDA u koaliciju. Zamjeram im što nisu kazali mi nećemo sa SDA i gotovo. Ono što me posebno raduje je ovaj referendum članova, potpuno sam siguran da na tom referendumu ne može proći priča o koaliciji sa SDA ili PDA, ovi iz vrha bi možda i muljali ali nema podrške od običnih ljudi za to i doviđenja. Bolje ići u opoziciju nego raditi bilo šta s njima. I gotovo.

Envera Bijedića niko ne gura, on gura sam sebe, ove iz Sarajeva niko ne pita ko će voditi SDP u Tuzli. Vrlo jednostavno, ako vam se ne sviđa Enver Bijedić nemojte glasat' za njega. Izgubiće političku moć onda kad mu Tuzlaci prestanu davati podršku na izborima, izguraće ga neko drugi i to je to.

Suština SDP-a, a to je ono o čemu ja ovdje stalno pričam, jeste upravo to da izvršni organi i vodeće figure nemaju potpunu kontrolu nad odlučivanjem u stranci. Običan član SDP-a mora da bude posvećen tome da se što više odluka donosi na širim političkim tijelima, a sve suštinske na referendumu.

I tu se slažem npr. sa Damirom Nikšićem. Ako ti se ne sviđa kakav je SDP uđi tamo i mijenjaj što ti se ne sviđa. Običan narod nema ozbiljnu političku alternativu SDP-u, ako ćemo onako iskreno.
JThomas

#35933 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
Leverage

#35934 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

JThomas wrote:to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
Što se mene tiče vrlo rado bih da se ne interesujem za politiku ni sekund, nego da se posvetim isključivo vlastitom poslu. I to ću moći kad ovo bude takva jedna država u koja će biti uređena na način da se mogu posvetiti vlastitom poslu i zarađivati dobro.

Ali takva država neće pasti s neba i to je to. Nisam spreman da se pomirim da ću provesti čitav život gledajući kako je normalno ovo što se dešava od rata. Nisam nagodan za takav kompromis.
plain vanilla

#35935 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

JThomas wrote:to je priča realna koliko i neoliberalna žvaka da bismo svi trebali biti samozaposleni i osnivati vlastite firme. svugdje pretežni broj stanovništva radi za druge (a pretežni od toga za najveće firme), i nigdje se većina ne bavi aktivno politikom. svugdje su većina samo glasači koji biraju iz ponuđenog. čak štaviše kad bismo vidjeli koji postotak stanovnika jeste na listama raznih stranaka, mislim da bi bio u svjetskom vrhu...
U svaku stranku mozes doci do nivoa mjesne zajednice. Sto je veca stranka, teze ce biti da tvoje misljenje nesto znaci.
Kakvi crni referendumi i glasanja clanstva, SDP je to uvijek namjestao. Bit ce onako kako raja iz vrha odluci, a ostali ce misliti da se nesto pitaju.
JThomas

#35936 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ili neće ni misliti. pa eto i da nije tako, koliko nas može zaista biti aktivno, i da je sve tip top. mora neko i puniti budžet.

ustvari ova država je nešto najbliže utopiji da svi budemo političari, vijećnici i odbornici što igdje ima... :mrgreen: više opština, kantona, minstarstava, agencija, direkcija i komisija na ovoliko stanovništva teško da može.
vatrogasac

#35937 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Leverage wrote:SDP će ovaj put da napuni Mejdan 100%.
Napunit će i SDA da pokaže mišiće PDA. :mrgreen:
plain vanilla

#35938 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

JThomas wrote:ili neće ni misliti. pa eto i da nije tako, koliko nas može zaista biti aktivno, i da je sve tip top. mora neko i puniti budžet.

ustvari ova država je nešto najbliže utopiji da svi budemo političari, vijećnici i odbornici što igdje ima... :mrgreen: više opština, kantona, minstarstava, agencija, direkcija i komisija na ovoliko stanovništva teško da može.
Vjerujem da se misli kako ce aktivni clanovi glasati, a ne samo kandidati za neke pozicije. Imas forume mladih, zena, mjesne zajefnice, opcine...puno je to glasova i misljenja, ali su bitni samo da zaokruze partiju.
kmirsad

#35939 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
U svaku stranku mozes doci do nivoa mjesne zajednice. Sto je veca stranka, teze ce biti da tvoje misljenje nesto znaci.
Kakvi crni referendumi i glasanja clanstva, SDP je to uvijek namjestao. Bit ce onako kako raja iz vrha odluci, a ostali ce misliti da se nesto pitaju.
Znači misliš da je i stranački referendunm za izbor SDP kandidata za predjedništvo je lažiran od strane nekoliko močnika iz SDP-a
Leverage

#35940 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Što se mene tiče nije suština u bavljenju politikom ugurat' se na neku listu i u neki parlament, vijeće i to. Ne interesuje me to ni najmanje. Hoću dobru platu i bolja radnička prava na mjestu gdje već radim. Prepoznajem SDP kao stranku na koju se može uticati da se stvari u tom smislu popravljaju. Eto, to je to.
vatrogasac

#35941 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Ispast će da navijam za SDA, a ne navijam ni za kog osim malo za onog 'alkosa' što što gura prst Čovketu. :mrgreen:

SDA je ovo sinoć bolje napunila.

Image
JThomas

#35942 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

zna se ko ima najveću armiju, to nemamo šta pričati. znate l' vi ikoga da nije član i vojnik stranke da onako ode na neki od tih skupova? ja ne znam.
kmirsad

#35943 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

SDP , s par dobrih poteza može da vrati popularnost i postane lider građanske opcije.
plain vanilla

#35944 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:Što se mene tiče nije suština u bavljenju politikom ugurat' se na neku listu i u neki parlament, vijeće i to. Ne interesuje me to ni najmanje. Hoću dobru platu i bolja radnička prava na mjestu gdje već radim. Prepoznajem SDP kao stranku na koju se može uticati da se stvari u tom smislu popravljaju. Eto, to je to.
Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajedno :mrgreen:
jefff

#35945 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Ih kad sad stanu obecavat sto mu muka.
Leverage

#35946 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajedno :mrgreen:
Ja nisam ni član SDP-a. Niko moj nije ni u kakvoj stranci, neki čak neće ni glasati za SDP.

Nije fino to što pričaš.
kmirsad

#35947 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote: Znaci neko tvoj se kandidivao ili mozda cak i ti. Tako je i s Mirsom, mozete zajedno :mrgreen:
Obična provokacija. Nisam nikakav kandidat, nisam ni u kakvom rukovodstvu stranke, ne hodam po stranačkim prostorijama, ne laktam se, ne uvlačim nikome... moj izbor u skladu sa mojojim moralom, savješću... i takvim arhaičnim i prevaziđenim sranjima.
Jednostavno,
Možda ti je to malo neuobičajeno, nevjerovatno... ali tako je.
spreca

#35948 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote:
Leverage wrote:SDP će ovaj put da napuni Mejdan 100%.
Bez autobusa? Sumnjam

Evo 1:0 :mrgreen: bolje utakmicu gledat
Ja ću doć' autom iz Lukavca, jel se to računa :D

Biće ljudi sa strane naravno ali da ih i ne bude bio bi Mejdan pun Tuzlaka.
Bolje otidji u Sunce na janjetinu :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35949 Re: SDA-All about

Post by pici »

baČili se koji citat od rahmetli alije
Leverage

#35950 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

spreca wrote: Bolje otidji u Sunce na janjetinu :lol: :lol: