kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 15:44
moimoi wrote: ↑26/01/2024 15:40
@kakavdanakneiskustvu
Vakva je i nakva i dalje je majka tvog djeteta.
Da li ti nesto momacki zamjera? jesi li je povrijedio, pa se zato osvecuje preko djeteta… ?nije moja stvar. Uglavnom nedoraslo ponasanje koje najvise stete nanosi djetetu.
Ja bih na tvom mjestu komunicirala samo pismenim putem, nikad ne vrijedjajuci, nikada ne spustajuci, pokusaj joj objasniti zasto ti je toliko bitno i zasto je konacno i za dijete bitno. To ti niko ne moze zabraniti. A mozda u nekom momentu “progleda”
A i sutra ces moci pokazati djetetu koliko ti je stalo… da nikada nisi digao ruke od njega/nje.
Ne znam sta drugo da kazem… sretno.
sve i radim tako kako si napisao,ili napisala,nikada se ne spuštajući na nivo uvreda,nikada.
godine obraćanja CZSR,Sudu,Tužilaštvu,nikakve koristi,dokazano je da majka otuđuje dijete od oca i nikom nista.
jedna je majka??
otac može biti svako??
severina se bori,ovaj ili onaj se svete?'
ko to zna
Ovo me tvoje pisanje podsjetilo na jedan slucaj, mada nije tema, Ministar u KS i njegova zlostavljana zena koja pravi scene u javnosti zbog toga sto je nasilnik. Sve je to ok,niko nije rekao da nije,presudjen. Ali zena hladno se razvela od njega, i cak u javnosti plasira nalaz ljekara koji je bukvalno napisano da "tesko podnosi razvod" koji se jos dogodio prije 7 godina u odnosu na te javne istupe. Msm ono razvela si se idi svojim zivotom, a ne da 7 godina kasnije pokusavas nekoga da ocrnis samo zato sto je dospio na javnu funkciju. Doduse nije joj smetalo da se uda za tada presudjenog lika po drugom osnovu.
Kakve veze to ima sa tobom, pa zelim da shvatis, da uglavnom se desava da jedna strana ne podnosi razvod iz vise razloga,i to je dublja tema za razgovor. Ali takvu vrstu nezadovoljstva ne bi smjeli prenositi na djecu, kad vec tako ste brizni prema njima? Zar ne?
Ja da sam se razvela, ne bi mi smetalo da dijete hoda gdje hoce i koliko hoce, ali ne bi dozvolila da ide ocu ako je poceo kokosariti,piti i praviti neka sranja uopsteno, da to dijete gleda.
Nekako razumijem vise situaciju, jer sam bila u jednom slucaju hajmo reci podrska zeni koja se razvela,u smislu cuvanja djeteta i brige, dok je lik proganjao pjan po ulici, a da ne govorim da joj je dolazio na vrata i pišao po istim,upropastavao auto i izludjivao je sranjima, dok se meni nije poceo unositi u facu jer podrzavam bjelosvjetsku kurvu. Ono, kad se zajebes zivotom pa pokusas pomoci i upadnes u procjep sa budalama. Sreca pa se dobro zavrsilo, ali zelim reci kako su rijetki slucajevi da su obadvije strane smirene u razlazu i ne šilje licne probleme sa djecom. Na kraju krajeva to se djece ne smije da tice ni pod razno. Kod nas postoji taj neki zaguljeni sistem, da se svaka stvar izmedju dvoje ljudi plasira u djecije glave,koje nisu sposobne da shvate neke stvari,i tako se formiraju losi ljudi koji dalje prenose taj model ponasanja na druge.
Zao mi je sto kod tebe to nije slucaj, da imas neki ljudski odnos makar i formalno, da dijete ne trpi sranja isfrustrirane zene.