Izvinjavam se.moimoi wrote: ↑26/01/2024 11:02ovo se nije odnosilo na severinu nego meni blizak slucajvjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:59Zasto se uopce povlacio po sudu odnosno koji je interes imao da zajebe Severinu ako nece da dijete zbunjuje?![]()
Popularne stvari koje ne kontam
- vjeshalica
#35876 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
Hakiz
#35877 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:45ne oduzima joj se dijete.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:41Naravno. To sam i rekla.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:38
Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.
Ako to cini iz iracionalnih motiva, odnosno iz nekog svog licnog stava prema majci, i hoce da joj se sveti preko djeteta, sta da ti kazem, to je obicni monstrum.
Dokazi da je nesposobna, da je bolesna pa joj sa pravom oduzmi dijete.
ja sam razveden,bivša supruga je zakonski staratelj,sin i ja trebamo biti zajedno onda kada je to određeno sudskom presudom. je li meni oduzeto dijete??
- darius_maximus
#35878 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jedino što ima smisla po dijete je da oba roditelja nastave biti u životu djeteta i nakon razvoda, što bliže 50/50 omjeru, osim ako nije u pitanju kriminalac ili narkoman koji može biti opasan po dijete.
Svaka situacija u kojoj dijete "pripada" nekome nije donesena u korist djeteta, nego jednog od roditelja (a roditelji bi inače trebali biti haman nebitni u toj priči, ali tako je kako je).
Svaka situacija u kojoj dijete "pripada" nekome nije donesena u korist djeteta, nego jednog od roditelja (a roditelji bi inače trebali biti haman nebitni u toj priči, ali tako je kako je).
- Ateista
#35879 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Moze se isto tako reci kakva majka zeli odvojiti dijete od oca...moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
Treba biti realan da svi mi znamo o ovome samo ono sto cujemo iz medija, a cujemo samo njenu stranu price jer je najglasnija. Zasto je ona najglasnija a on suti mozemo nagadjati, ali ne mozemo tacno znati ako ih licno ne poznajemo. Mozda je ona u pravu, a mozda i manipulise javnoscu,sve je moguce.
Iz jednog bliskog primjera mogu reci da mora biti bas nesto ozbiljno da sud da statateljstvo ocu. Za taj primjer su mnogi neupuceni isto tako govorili kako nije ok da se najci oduzme dijete, ali nisu znali kompletny pricu koju ona naravno presuti. Da li je i ovdje tako nesto ili ovaj stvarno koristi svoj uticaj, to ne mozemo znati.
-
kakavdanakneiskustvu
#35880 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa dijete kod mene provede svaki drugi vikend,po presudi, i tako za većinu očeva. ona sigurno,nije da me zanima,ali koliko znam imala je muža i nakon ovog,takođe u srbiji,pa mozda ima i stan u gradu kojem živi otac djeteta. shodno tome, ima gdje biti sa djetetom.moimoi wrote: ↑26/01/2024 11:00Nije ti oduzet… ali nije isto zivjeti sa nekim i provoditi sedmicno par sati ili dan-dva. Toga si svjestan i sam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:45ne oduzima joj se dijete.
ja sam razveden,bivša supruga je zakonski staratelj,sin i ja trebamo biti zajedno onda kada je to određeno sudskom presudom. je li meni oduzeto dijete??
E kod njih je slucaj jos specificniji jer on zivi u Srb a ona u Hr. Dakle posjete bi se svodile na hotelske sobe i setnje po zoo vrtu.
Tvoje dijete se sigurno kod tebe osjeca kao kuci.. i u jednom momentu moze reci da zeli sa tobom da zivi.
kako će reći kad mu se i to malo vremena koje treba biti kod mene,sprečava od strane mame,govorim o mom djetetu
-
kakavdanakneiskustvu
#35881 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u kojem slučaju bi se smatralo da mi nije oduzeto??Hakiz wrote: ↑26/01/2024 11:12Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:45ne oduzima joj se dijete.
-
kakavdanakneiskustvu
#35882 Re: Popularne stvari koje ne kontam
tačno.darius_maximus wrote: ↑26/01/2024 11:18 Jedino što ima smisla po dijete je da oba roditelja nastave biti u životu djeteta i nakon razvoda, što bliže 50/50 omjeru, osim ako nije u pitanju kriminalac ili narkoman koji može biti opasan po dijete.
živimo u sistemu u kojem su 95 posto zakonskih staratelja nakon razvoda su majke,a po sudskoj praksi dijete sa tatom je svaki drugi vikend,"čak" svaki drugi vikend.
time se daje poruka svakom ocu da nikada ne treba odvesti dijete u školu, otići po dijdte u školu,jer i ne može,jer dijete je kod njega samo svaki drugi vikend.
-
Hakiz
#35883 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da je kod tebe 50% vremena.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:36u kojem slučaju bi se smatralo da mi nije oduzeto??Hakiz wrote: ↑26/01/2024 11:12Jeste.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:45
ne oduzima joj se dijete.
-
kakavdanakneiskustvu
#35884 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kakva majka želi oduzeti djetetu oca a razlog za to u prijedlogu upućenom sudu,navede da je to zbog toga što po njenim navodima,dijte kod oca jede samo pahuljice i supu. i pritom, da ne bude zabune, pod odvajanjem od oca, se mislilo na ukidanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,zbog pahuljice i supe. kakva je to majka?Ateista wrote: ↑26/01/2024 11:39Moze se isto tako reci kakva majka zeli odvojiti dijete od oca...moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
Treba biti realan da svi mi znamo o ovome samo ono sto cujemo iz medija, a cujemo samo njenu stranu price jer je najglasnija. Zasto je ona najglasnija a on suti mozemo nagadjati, ali ne mozemo tacno znati ako ih licno ne poznajemo. Mozda je ona u pravu, a mozda i manipulise javnoscu,sve je moguce.
Iz jednog bliskog primjera mogu reci da mora biti bas nesto ozbiljno da sud da statateljstvo ocu. Za taj primjer su mnogi neupuceni isto tako govorili kako nije ok da se najci oduzme dijete, ali nisu znali kompletny pricu koju ona naravno presuti. Da li je i ovdje tako nesto ili ovaj stvarno koristi svoj uticaj, to ne mozemo znati.
-
kakavdanakneiskustvu
- vjeshalica
#35886 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Davanje pahuljica i supe nije nisga drugo nego zanemarivanje djeteta u bamirivanju njegovih potreba u razvoju. Kakva je to pedagogija? Da ga izvodi na pizze i hrani u fastfoodovima ista bi stvar bila jer remeti zdrav razvoj djeteta trujuci ga nekvalitetnim obrocima. Nije poenta u supi i pahuljicama,poenta je u cinjenici da se kroz namirivanje fizioloskih potreba dijete zanemaruje i skida prava briga bacanjem supe i pahuljica jer iste ne traze nikakvo ozbiljno vrijeme za pripremu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:44
kakva majka želi oduzeti djetetu oca a razlog za to u prijedlogu upućenom sudu,navede da je to zbog toga što po njenim navodima,dijte kod oca jede samo pahuljice i supu. i pritom, da ne bude zabune, pod odvajanjem od oca, se mislilo na ukidanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,zbog pahuljice i supe. kakva je to majka?
-
kakavdanakneiskustvu
#35887 Re: Popularne stvari koje ne kontam
spominjem šta je mama djeteta navela za razlog za oduzimanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,u prijedlogu za oduzimanje roditeljskog staranja djetetovom ocu,kao da ona zna šta dijete jede kada je kod oca,valjda viri kroz prozor stana na 9. spratu. plus traži od policijskih patrola da kazu ocu da ne prilazi djetetu kada ga sretne. valjda kod mame svaki dan jede kavijar,tartufe i tako tovjeshalica wrote: ↑26/01/2024 13:52Davanje pahuljica i supe nije nisga drugo nego zanemarivanje djeteta u bamirivanju njegovih potreba u razvoju. Kakva je to pedagogija? Da ga izvodi na pizze i hrani u fastfoodovima ista bi stvar bila jer remeti zdrav razvoj djeteta trujuci ga nekvalitetnim obrocima. Nije poenta u supi i pahuljicama,poenta je u cinjenici da se kroz namirivanje fizioloskih potreba dijete zanemaruje i skida prava briga bacanjem supe i pahuljica jer iste ne traze nikakvo ozbiljno vrijeme za pripremu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:44
kakva majka želi oduzeti djetetu oca a razlog za to u prijedlogu upućenom sudu,navede da je to zbog toga što po njenim navodima,dijte kod oca jede samo pahuljice i supu. i pritom, da ne bude zabune, pod odvajanjem od oca, se mislilo na ukidanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,zbog pahuljice i supe. kakva je to majka?
- darius_maximus
#35888 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I to je imalo smisla donedavno.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:40tačno.darius_maximus wrote: ↑26/01/2024 11:18 Jedino što ima smisla po dijete je da oba roditelja nastave biti u životu djeteta i nakon razvoda, što bliže 50/50 omjeru, osim ako nije u pitanju kriminalac ili narkoman koji može biti opasan po dijete.
živimo u sistemu u kojem su 95 posto zakonskih staratelja nakon razvoda su majke,a po sudskoj praksi dijete sa tatom je svaki drugi vikend,"čak" svaki drugi vikend.
time se daje poruka svakom ocu da nikada ne treba odvesti dijete u školu, otići po dijdte u školu,jer i ne može,jer dijete je kod njega samo svaki drugi vikend.
Majke su bile domaćice koje su ostajale kući, očevi su radili.
U toj konstelaciji ima smisla da dijete bude s onim ko većinu vremena bude kući oko djece.
Taj odnos snaga se promijenio, ali društvo, samim tim i sudstvo, još nisu mentalno tu.
Polako, doći će i to s vremenom.
-
kakavdanakneiskustvu
#35889 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dok to "dođe",djeca postanu otuđena od ,da se ne lažemo, očeva, jer dosta majki vrši otuđivanje djece od očeva,sistem im to omogućava,dopušta.darius_maximus wrote: ↑26/01/2024 14:21I to je imalo smisla donedavno.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:40tačno.darius_maximus wrote: ↑26/01/2024 11:18 Jedino što ima smisla po dijete je da oba roditelja nastave biti u životu djeteta i nakon razvoda, što bliže 50/50 omjeru, osim ako nije u pitanju kriminalac ili narkoman koji može biti opasan po dijete.
Majke su bile domaćice koje su ostajale kući, očevi su radili.
U toj konstelaciji ima smisla da dijete bude s onim ko većinu vremena bude kući oko djece.
Taj odnos snaga se promijenio, ali društvo, samim tim i sudstvo, još nisu mentalno tu.
Polako, doći će i to s vremenom.
- DaysleepeR
#35890 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najbolje bi bilo da se roditelji ne ponašaju kao djeca već da za dobrobit djeteta urade sve kako bi mu djetinjstvo prošlo bez trauma i prepucavanja roditelja preko njega, a nama bi najbolje bilo da ne zabadamo nos u tuđe odnose.
- auspuhc
#35891 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Djetetu su traume zagarantovane time sto je Severinino. Da je pravde treba mu dati novi identitet da ga ne mogu povezivati sa njom.DaysleepeR wrote: ↑26/01/2024 14:29 Najbolje bi bilo da se roditelji ne ponašaju kao djeca već da za dobrobit djeteta urade sve kako bi mu djetinjstvo prošlo bez trauma i prepucavanja roditelja preko njega, a nama bi najbolje bilo da ne zabadamo nos u tuđe odnose.
-
kakavdanakneiskustvu
#35892 Re: Popularne stvari koje ne kontam
tačno, jer ne znamo sve detalje oko ovog slučaja gdje se svi upiru dati podršku jednoj osobi drugu nazivajući mafijašem ovakvim,onalvim, bez da znamo detaljeDaysleepeR wrote: ↑26/01/2024 14:29 Najbolje bi bilo da se roditelji ne ponašaju kao djeca već da za dobrobit djeteta urade sve kako bi mu djetinjstvo prošlo bez trauma i prepucavanja roditelja preko njega, a nama bi najbolje bilo da ne zabadamo nos u tuđe odnose.
-
kakavdanakneiskustvu
#35893 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma gdje ćeš to napisati, odvajati dijete od majke.auspuhc wrote: ↑26/01/2024 14:31Djetetu su traume zagarantovane time sto je Severinino. Da je pravde treba mu dati novi identitet da ga ne mogu povezivati sa njom.DaysleepeR wrote: ↑26/01/2024 14:29 Najbolje bi bilo da se roditelji ne ponašaju kao djeca već da za dobrobit djeteta urade sve kako bi mu djetinjstvo prošlo bez trauma i prepucavanja roditelja preko njega, a nama bi najbolje bilo da ne zabadamo nos u tuđe odnose.
- vjeshalica
#35894 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mozda je dijete reklo sta jede? Ili mozda laze?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 14:13spominjem šta je mama djeteta navela za razlog za oduzimanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,u prijedlogu za oduzimanje roditeljskog staranja djetetovom ocu,kao da ona zna šta dijete jede kada je kod oca,valjda viri kroz prozor stana na 9. spratu. plus traži od policijskih patrola da kazu ocu da ne prilazi djetetu kada ga sretne. valjda kod mame svaki dan jede kavijar,tartufe i tako tovjeshalica wrote: ↑26/01/2024 13:52Davanje pahuljica i supe nije nisga drugo nego zanemarivanje djeteta u bamirivanju njegovih potreba u razvoju. Kakva je to pedagogija? Da ga izvodi na pizze i hrani u fastfoodovima ista bi stvar bila jer remeti zdrav razvoj djeteta trujuci ga nekvalitetnim obrocima. Nije poenta u supi i pahuljicama,poenta je u cinjenici da se kroz namirivanje fizioloskih potreba dijete zanemaruje i skida prava briga bacanjem supe i pahuljica jer iste ne traze nikakvo ozbiljno vrijeme za pripremu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 13:44
-
kakavdanakneiskustvu
#35895 Re: Popularne stvari koje ne kontam
možda laže mama???vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 14:46Mozda je dijete reklo sta jede? Ili mozda laze?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 14:13spominjem šta je mama djeteta navela za razlog za oduzimanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,u prijedlogu za oduzimanje roditeljskog staranja djetetovom ocu,kao da ona zna šta dijete jede kada je kod oca,valjda viri kroz prozor stana na 9. spratu. plus traži od policijskih patrola da kazu ocu da ne prilazi djetetu kada ga sretne. valjda kod mame svaki dan jede kavijar,tartufe i tako tovjeshalica wrote: ↑26/01/2024 13:52
Davanje pahuljica i supe nije nisga drugo nego zanemarivanje djeteta u bamirivanju njegovih potreba u razvoju. Kakva je to pedagogija? Da ga izvodi na pizze i hrani u fastfoodovima ista bi stvar bila jer remeti zdrav razvoj djeteta trujuci ga nekvalitetnim obrocima. Nije poenta u supi i pahuljicama,poenta je u cinjenici da se kroz namirivanje fizioloskih potreba dijete zanemaruje i skida prava briga bacanjem supe i pahuljica jer iste ne traze nikakvo ozbiljno vrijeme za pripremu.
čak i da jeste tako,da postoji roditelj koji stvarno djetetu daje samo supu i pahuljice,zar je to razlog da se djetetu oduzme svaki mogući kontakt sa ocem??
koji je to razlog da policija zabrani ocu da kada sretne dijete da priđe svom sinu??
- vjeshalica
#35896 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislila sam na mamu kad kazem "mozda laze".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 14:53možda laže mama???vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 14:46Mozda je dijete reklo sta jede? Ili mozda laze?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 14:13
spominjem šta je mama djeteta navela za razlog za oduzimanje svakog mogućeg kontakta djeteta i oca,u prijedlogu za oduzimanje roditeljskog staranja djetetovom ocu,kao da ona zna šta dijete jede kada je kod oca,valjda viri kroz prozor stana na 9. spratu. plus traži od policijskih patrola da kazu ocu da ne prilazi djetetu kada ga sretne. valjda kod mame svaki dan jede kavijar,tartufe i tako to
čak i da jeste tako,da postoji roditelj koji stvarno djetetu daje samo supu i pahuljice,zar je to razlog da se djetetu oduzme svaki mogući kontakt sa ocem??
koji je to razlog da policija zabrani ocu da kada sretne dijete da priđe svom sinu??
Nije to razlog, ali ljudi sve koriste kao razlog.
-
kakavdanakneiskustvu
#35897 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u ovom slučaju, vrlo pokvarena osoba,koja je majkavjeshalica wrote: ↑26/01/2024 14:57Mislila sam na mamu kad kazem "mozda laze".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 14:53možda laže mama???
Nije to razlog, ali ljudi sve koriste kao razlog.
-
detroit-mercy
#35898 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto je interesantno, sudovi u ovim slucajevima obicno idu u korist majke.
Barem u USA, ono moras biti bas neka narkomanka, problematicna osoba i sta znam sta sve ne pa da se ide kontra majke.
Mada nista me ne cudi od HR sudstva, lik rokne zenu i dobije neku smijesnu kaznu jer je olakotna okolnost to sto je npr. branitelj
-
moimoi
#35899 Re: Popularne stvari koje ne kontam
@kakavdanakneiskustvu
Vakva je i nakva i dalje je majka tvog djeteta.
Da li ti nesto momacki zamjera? jesi li je povrijedio, pa se zato osvecuje preko djeteta… ?nije moja stvar. Uglavnom nedoraslo ponasanje koje najvise stete nanosi djetetu.
Ja bih na tvom mjestu komunicirala samo pismenim putem, nikad ne vrijedjajuci, nikada ne spustajuci, pokusaj joj objasniti zasto ti je toliko bitno i zasto je konacno i za dijete bitno. To ti niko ne moze zabraniti. A mozda u nekom momentu “progleda”
A i sutra ces moci pokazati djetetu koliko ti je stalo… da nikada nisi digao ruke od njega/nje.
Ne znam sta drugo da kazem… sretno.
Da li ti nesto momacki zamjera? jesi li je povrijedio, pa se zato osvecuje preko djeteta… ?nije moja stvar. Uglavnom nedoraslo ponasanje koje najvise stete nanosi djetetu.
Ja bih na tvom mjestu komunicirala samo pismenim putem, nikad ne vrijedjajuci, nikada ne spustajuci, pokusaj joj objasniti zasto ti je toliko bitno i zasto je konacno i za dijete bitno. To ti niko ne moze zabraniti. A mozda u nekom momentu “progleda”
A i sutra ces moci pokazati djetetu koliko ti je stalo… da nikada nisi digao ruke od njega/nje.
-
kakavdanakneiskustvu
#35900 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sve i radim tako kako si napisao,ili napisala,nikada se ne spuštajući na nivo uvreda,nikada.moimoi wrote: ↑26/01/2024 15:40 @kakavdanakneiskustvu
godine obraćanja CZSR,Sudu,Tužilaštvu,nikakve koristi,dokazano je da majka otuđuje dijete od oca i nikom nista.
jedna je majka??
otac može biti svako??
severina se bori,ovaj ili onaj se svete?'
ko to zna