Liberalism wrote:
Jeste upravo to kazem. Da ste imalo korektni, posmatrali bi stvari objektivno i rekli: SDP je obecao autoput, Niksic zaposlio brata u autocestama i za rezultat nemamo autoceste. Ali vi znate da to nije tako i da je SDP ostvario rezultat i da vi na svaki moguci nacin zelite da ocrnite rezultat zeleci prikazati da je gore sto je Niksic zaposlio brata nego sto je SDP izgradio autoput.
Evo ja cu se "uhvatiti" samo za ovaj dio, jer za dublju analizu stvarno nemam ni volje, ni zelje, a ni vremena...
Objektivne cinjenice:
#1 - SDP obecao autoput - tacno
#2 - Niksic zaposlio brata u autocestama (kroz vec poznatu nezakonitu proceduru)
#3 - Direktor autocesta izjavio da je 10 kilometara autoputa od Bijace do Medjugorja kostalo "nesto vise od 60 miliona eura"
#4 - Ministar resornog ministarstva, Damir Hadzic, sljedeci dan izjavio kako je ta ista dionica kostala "preko 70 miliona eura bez PDV-a" i jos dodao da su autoceste FBiH "ulozile svojih 4-5 miliona" (ne sjecam se samo koje valute)
#5 - Uz preduslov da uzmemo kako je "preko 70 miliona" npr. 75 miliona, prostom matematikom dobijemo da je cijena 1 kilometra autoputa na toj dionici sa PDV-om kostala 12,75 miliona eura i to bez onog novca od autocesta. Kako bi procjecnom gradjaninu priblizili taj iznos - to je nesto manje od 25 miliona KM, ili tacnije 24.936.832,50 KM za 10 kilometara autoputa... ili 2.493.683,25 KM po 1 kilometru
#6 - Te pare cemo vracati ti i ja... i nasi potomci... decenijama
#7 - Direktor autocesta pozvao da se ta kompanija ne koristi u predizborne svrhe, a u isto vrijeme SDP-u je to jedan od glavnih aduta.
#8 - Prica oko autoputa je pocela prije SDP-a
#9 - I ti bi mogao Ferrarja kupiti, samo prodaj koji organ. O vozanju u istom necemo dok ga ne kupis
Eto, reci mi jel moglo objektivnije?