SDP

VjecitiStudent

#35801 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:a kad ćemo to reći za SDA?
na ahiretu
SDA se od nekadašnjih 900 000 srozala na svega 200 000 glasova.
Krahirati kao SBiH vjerovatno nikad neće, ali klize nadole, mic po mic.

Najveći problem je što je politička ponuda katastrofalna.
dustaban

#35802 Re: SDP

Post by dustaban »

JA isto mislim da ovdje uopce ne vaze takva pravila; da masovniji skup, skuplja i agresivnija kampanja, "inovativni" potezi... mogu najaviti konacan rezultat. Ljudi ce za heftu dana, ili su vec, odluciti onako kako ce odluciti. Mislim da se ovdje cak radi o nekoj vrsti obrnute logike. Ovo sto SDP radi preko Ensada milsim da ce im se samo obiti oglavu. MAsovan skup je skup slucajnih prolaznika, radoznalaca i vjerovatno placenih agitatora, ali to stvarno nije nikakav pouzdan pokazatelj.
Uostalom, vec ste primjetili, bas smo imali veoma slicnih primjera gdje se na izborima desilo sve suprotno od onoga kako su kampanje izgledale.

Nista se jos ne zna, ali se makar zna da je SDP beli zabrazdio. Ze njeg nece glasati ni oni koji masu zastavama na njegovim mitinzima. Pa kako zaboga iko normalan moze glasati za ovo krme

Image
strong69

#35803 Re: SDP

Post by strong69 »

VjecitiStudent wrote:
Sve se može kad se biračima nešto zgadi. SBiH je 12 godina držala milion stvari pa su na kraju pukli ko fosna.

Još pet dana i zbogom žohari :evil:
Sjasi Kurta da uzjase Murta... Kome i da li se mozemo radovati kad ovi puknu k´o fosna?

Ovaj SDP je sam sebe izbacio iz ozbiljnih politickih partija. Diletanti i jalijasi sa ulicnim rjecnikom... Lagumdzija na kojeg su se ugledali i vjerno ga kopiraju Hadzic i Lipovaca. Kakav ono nastup imaju ti ljudi? Pa niko ne voli siledzije i mangupe. Gledam onog Lipovacu i sramota me bila jer sam sjedio u drustvu nekih starijih zenskih osoba. Hadzic u nekoj debati dobacuje ucesniku iz DF-a "Sta´s ti" i slican jalijaski ton. Bakira H. necu komentarisati. Taj lik da bude kandidat za predsjednika??? Sve kontam da ce izaci saopstenje iz SDP-a u kojem ce reci da su eksperimentisali na Pajtonovski nacin da bi narodu pokazali kakve ljude biraju i da Bakir ustvari predstavlja i glumi lika koji pokazuje kakvi su politicari a kakvi ne bi smjeli biti.

Ako misle da sa ovakvim nastupom mogu privuci glasace onda... A ako dobiju veliki broj glasova onda nema sta da se zalimo. Jedini lik koji mi se nekako ne uklapa u tu njihovu strukturu je onaj Niksic. Nekako mi izgleda normalnije. Kazem IZGLEDA.
Banksy

#35804 Re: SDP

Post by Banksy »

crvenebrigade wrote:
Drug iz SDA mi danima govori da se oni jako boje sudara dva Bakira?!
:lol:
Android Knego

#35805 Re: SDP

Post by Android Knego »

Liberalism wrote:
Android Knego wrote:
Liberalism wrote:
Ne znam jesmo li. Ovim primjerom planete zemlje govorim bukvalno o nivou znanja Bosanaca. ne mogu da shvate da je zemlja okrugla a neko ocekuje da ce razumjeti sta je sve dobro SDP uradio u protekle 4 godine.
sasvim je dovoljno razumjeti sta je za 4 godine SDP neuradio i sta je lose uradio. do dobrog se i ne dodje...
Nezadovoljstvo sto ti nesto licno tebi SDP nije uradio mogu razumjeti, jer tako vi vidite svrhu izbora, ali smjesno je reci da je SDP nesto lose uradio, jer na ovih desetina hiljada komentara na ovoj temi nema niti jedan post koji kritikuje neku politiku ili aktivnost vlada kojom je SDP upravljao. Drugim rjecima, suplja prica, al ne cudi, u Bosni se citav zivot vecine zasniva na supljacima zar ne?
znaci ja sam protiv SDP-a zato sto MENI LICNO nije nesto pomogao? :lol:

srecom, davno sam se opredijelio da mi korist mogu donijeti samo mojih deset prstiju i ono sto imam u glavi, a ne bilo kakva politika i politicka opcija.

ali ti izgleda imas problem da razumijes da su se protiv SDP-a okrenuli sasvim normalni ljudi, koji ne sicare (niti namjeravaju da sicare) od politike, a ne ljudi kojima je Karadzic (nesto ga cesto spominjes) bolji od Lagumdzije, koji su pokvareni ili pohlepni za novce, pa im krivo sto nisu nigdje "ugradjeni"?

hoces da dokazes da ustvari ne valjaju ljudi koji su protiv SDP-a (zato sto smatraju da ovakav SDP ne valja), a da (ovakav, danasnji) SDP valja?? znaci zelis nam objasniti da nesto s narodom nije u redu, a SDP je savrsenstvo sa svim vrlinama i nijednom manom?

sinko, ti imas neki ozbiljan zajeb u glavi...
zulfo

#35806 Re: SDP

Post by zulfo »

Da bi zaposlio brata Nermin Nikšić promijenio statut JP Autoceste
Slobodna Bosna došla je u posjed obimne dokumentacije koja svjedoči kako je federalni premijer Nermin Nikšić prekrajao statut Autocesta kako bi svog brata Mirsada imenovao na direktorsku funkciju

Više od godinu dana Centralna izborna komisija BiH prikupljala je „dokazni materijal“ za utvrđivanje više nego očiglednog sukoba interesa u kojem se nalazi federalni premijer Nermin Nikšić.

No, istraga CIK-a je otkrila ne samo to da je premijer Nermin Nikšić aktivno sudjelovao u imenovanju svog brata Mirsada na direktorsku funkciju u javnom preduzeću, nego je prethodno, pripremajući teren za ovo imenovanje, napravio puno ozbiljniji i opasniji zakonski karambol za koji bi u svakoj uređenoj državi morao krivično odgovarati.

Po izravnom nalogu premijera Nikšića, selektivno je promijenjen Statut Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, i to u njegovom najosjetljivijem dijelu u kojem su propisane stručne propozicije za izbor direktora u ovom preduzeću.

Statutom ovoj javnog preduzeća (član 25. stav 2) izričito je propisano da za direktora ovog javnog preduzeća može biti imenovano lice koje pored općih, zakonom propsanih uvjeta, ispunjava i dodatna dva uvjeta - da je diplomirani inžinjer građevine i da ima najmanje osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, od čega najmanje pet godina na rukovodnim poslovima.
Budući da Mirsad Nikšić ne ispunjava ni prvi ni drugi preduvjet, njegov moćni brat, federalni premijer Nermin Nikšić, problem je riješio na vrlo jednostavan način: dao je nalog da se Statut preduzeća promijeni i prilagodi uvjetima koje ispunjava njegov brat Mirsad! (A. Metiljević)

(Cijeli članak pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, četvrtog oktobra)

Vako je to na SDP-eovski način -NEPOTIZAM
dustaban

#35807 Re: SDP

Post by dustaban »

zulfo wrote:Da bi zaposlio brata Nermin Nikšić promijenio statut JP Autoceste
Slobodna Bosna došla je u posjed obimne dokumentacije koja svjedoči kako je federalni premijer Nermin Nikšić prekrajao statut Autocesta kako bi svog brata Mirsada imenovao na direktorsku funkciju
Više od godinu dana Centralna izborna komisija BiH prikupljala je „dokazni materijal“ za utvrđivanje više nego očiglednog sukoba interesa u kojem se nalazi federalni premijer Nermin Nikšić.
No, istraga CIK-a je otkrila ne samo to da je premijer Nermin Nikšić aktivno sudjelovao u imenovanju svog brata Mirsada na direktorsku funkciju u javnom preduzeću, nego je prethodno, pripremajući teren za ovo imenovanje, napravio puno ozbiljniji i opasniji zakonski karambol za koji bi u svakoj uređenoj državi morao krivično odgovarati.
Po izravnom nalogu premijera Nikšića, selektivno je promijenjen Statut Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, i to u njegovom najosjetljivijem dijelu u kojem su propisane stručne propozicije za izbor direktora u ovom preduzeću.
Statutom ovoj javnog preduzeća (član 25. stav 2) izričito je propisano da za direktora ovog javnog preduzeća može biti imenovano lice koje pored općih, zakonom propsanih uvjeta, ispunjava i dodatna dva uvjeta - da je diplomirani inžinjer građevine i da ima najmanje osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, od čega najmanje pet godina na rukovodnim poslovima.
Budući da Mirsad Nikšić ne ispunjava ni prvi ni drugi preduvjet, njegov moćni brat, federalni premijer Nermin Nikšić, problem je riješio na vrlo jednostavan način: dao je nalog da se Statut preduzeća promijeni i prilagodi uvjetima koje ispunjava njegov brat Mirsad! (A. Metiljević)

(Cijeli članak pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, četvrtog oktobra
Vako je to na SDP-eovski način -NEPOTIZAM
Ama pusti to, ja se sjecam kako je jedan novinar primjetio, kad je buraz Mirso postavljen za direktora, kako tog covjeka nema nidze na guglu niti ima ikakvih tragova da je taj covjek nesta prije ovog imenovanja radio i uradio!

Daklem halalim stimanje statuta i nepotizam, ali sam vise nego siguran da buraz Nermin ne bi burazu Mirsi dao porodicnu firmu da vodi. Ali su se zato Autoceste ubile za braciku!
moke_31

#35808 Re: SDP

Post by moke_31 »

Još 4 dana i bye, bye
iPod

#35809 Re: SDP

Post by iPod »

Dotjerali su cara do duvara u ovom mandatu. Najgora vlada FBiH ikada. Džaba nam autoputevi koji su 200% skuplji nego u EU.

Pogledajte samo da Damir Hadžić nije uspio za 4 godine završiti niti jedan projekat poput kontrole letenja, digitalizacije itd.

Stranački i tenderski tal je uvijek bio ispred svakog drugog interesa.
Banksy

#35810 Re: SDP

Post by Banksy »

dustaban wrote:
Ama pusti to, ja se sjecam kako je jedan novinar primjetio, kad je buraz Mirso postavljen za direktora, kako tog covjeka nema nidze na guglu niti ima ikakvih tragova da je taj covjek nesta prije ovog imenovanja radio i uradio!

Daklem halalim stimanje statuta i nepotizam, ali sam vise nego siguran da buraz Nermin ne bi burazu Mirsi dao porodicnu firmu da vodi. Ali su se zato Autoceste ubile za braciku!
Lako ćemo za braciku, zna li se šta je ''premijer'' prije radio ...
JedanMova

#35811 Re: SDP

Post by JedanMova »

Kazu da se na Malti uvijek trazilo mjesto vise na SDP-ovim skupovima...

Image

Al kazu i da je to bilo dok macici nisu progledali :evil:
Android Knego

#35812 Re: SDP

Post by Android Knego »

JedanMova wrote:Kazu da se na Malti uvijek trazilo mjesto vise na SDP-ovim skupovima...

Image

Al kazu i da je to bilo dok macici nisu progledali :evil:
sa svakog njihovog skupa izbaci sve u crvenom i jos toliko njih koje su ili uniformisani doveli sa sobom ili im se dres susi... pa onda prebroj koliko je stvarno zainteresovanih posjetilaca doslo... :D
Liberalism

#35813 Re: SDP

Post by Liberalism »

Android Knego wrote:
Liberalism wrote:
Android Knego wrote:sasvim je dovoljno razumjeti sta je za 4 godine SDP neuradio i sta je lose uradio. do dobrog se i ne dodje...
Nezadovoljstvo sto ti nesto licno tebi SDP nije uradio mogu razumjeti, jer tako vi vidite svrhu izbora, ali smjesno je reci da je SDP nesto lose uradio, jer na ovih desetina hiljada komentara na ovoj temi nema niti jedan post koji kritikuje neku politiku ili aktivnost vlada kojom je SDP upravljao. Drugim rjecima, suplja prica, al ne cudi, u Bosni se citav zivot vecine zasniva na supljacima zar ne?

srecom, davno sam se opredijelio da mi korist mogu donijeti samo mojih deset prstiju i ono sto imam u glavi, a ne bilo kakva politika i politicka opcija.

ali ti izgleda imas problem da razumijes da su se protiv SDP-a okrenuli sasvim normalni ljudi, koji ne sicare (niti namjeravaju da sicare) od politike, a ne ljudi kojima je Karadzic (nesto ga cesto spominjes) bolji od Lagumdzije, koji su pokvareni ili pohlepni za novce, pa im krivo sto nisu nigdje "ugradjeni"?

hoces da dokazes da ustvari ne valjaju ljudi koji su protiv SDP-a (zato sto smatraju da ovakav SDP ne valja), a da (ovakav, danasnji) SDP valja?? znaci zelis nam objasniti da nesto s narodom nije u redu, a SDP je savrsenstvo sa svim vrlinama i nijednom manom?

Jeste upravo to kazem. Da ste imalo korektni, posmatrali bi stvari objektivno i rekli: SDP je obecao autoput, Niksic zaposlio brata u autocestama i za rezultat nemamo autoceste. Ali vi znate da to nije tako i da je SDP ostvario rezultat i da vi na svaki moguci nacin zelite da ocrnite rezultat zeleci prikazati da je gore sto je Niksic zaposlio brata nego sto je SDP izgradio autoput.

Priznacete da politika ne pocinje od nas i slicne primjere iz politickog zivota mozemo vrlo lako pronaci u 5.000 godina razvoja drzavnih struktura. Kritikujete SDP i kadrove SDP-a ne zato sto su gori od neke druge politicke opcije, vec sto su gori od Bozijih poslanika, jer su samo oni bezgresni. U vasem slucaju, vi se ponasate kao u poznatom slucaju osvajanja vlasti od strane Adolfa Hitlera, koji je svojevremeno slicno blatio lidere SDU i pojedinacno ih hapsio koristeći se tehnikom podilazenja najsiromasnijim strukturama za koje je bio svjestan da su najlaksi za manipulisanje (zbog crvenih ste nezaposleni, zbog crvenih ste siromasni itd itd).

Moja kritika vama zbog takvih stavova nije radi zali za SDP-om, vec zbog mišljenja da će ta kampanja protiv SDP-a gurnuti značajan dio stanovništva prema radikalizmu. Iako bivsi reis neće pobjediti na ovim izborima, na slijedećim izboorima (redovnim ili vanrednim) otvaraju se vrata za ulazak radikalnih struktura na politicku scenu koje bi mogle osvojiti znacajan dio glasova i time ubrzati dolazak strukura koje lako mogu nase zapadne saveznike pretvoriti u suparnike.

A kad se to desi, bice kasno citati Sukob civilizacija da se vedi kakav je scenario za Bosnu i Hercegovinu predviđen u takvom slucaju. A ako neko uz sebe sad ima tu knjigu, nije lose da otvori i da procita jeli to to sto Bosnjaci zele.
Marko Zarko

#35814 Re: SDP

Post by Marko Zarko »

jeste skužili kako se Zlatko na svakom skupu naslikava s nekom dječicom...kako bi to mogli nazvati :-D
dustaban

#35815 Re: SDP

Post by dustaban »

Marko Zarko wrote:jeste skužili kako se Zlatko na svakom skupu naslikava s nekom dječicom...kako bi to mogli nazvati :-D
peSDPofilija
McMoy

#35816 Re: SDP

Post by McMoy »

Onaj tamo na temi o Bakiru Izetbegoviću pjeni i urla da će nestati Bosne i Bošnjaka ako ne Budemo glasali za Bakira, ovaj sad na ovoj temi da ćemo se radikalizirati i zakuhati sa zapadom (sukob civilizacija, jelte :-) ).

Odvadite malo, živi bili. Ovo jada od političara se bori da još koju godinu provede u tim foteljama kako bi sačuvali uhljebljene (na prošlim izborima rahm. Tihić to otvoreno reče) na budžetskoj sisi i zlatnim kokamazvanim JP-a (JP zavisno od toga koja partija se natovari na leđa služi samo kao bankomat te stranke).

SDP, za razliku od SDA, je puno gladniji jer nisu uspjeli ukrasti na vrijeme. SDA je tu u velikoj prednosti, oni se sad bore da sačuvaju ono što su nahapali, a SDP je imao "samo" 3,5 godine.
To što im iz usta ne izlazi autoput, pa nisu prodali babovinu pa ga gradili, već realizovali uglavnom ranije dogovorene kredite, koje će, gle čuda, morati ovaj narod da vraća.

Nažalost, neće se u ovoj napaćenoj Bosni ništa pametno desiti u naredne 4 godine.
Koji god ublehaš da dođe na vlast vjerovatno ima informaciju da USA i EU još uvijek nisu odlučile da naprave reda u BiH.
Možda tek tamo po ulasku Srbije u EU se može očekivati pokoje hapšenje krupnih riba.

Nažalost...
JedanMova

#35817 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote: Jeste upravo to kazem. Da ste imalo korektni, posmatrali bi stvari objektivno i rekli: SDP je obecao autoput, Niksic zaposlio brata u autocestama i za rezultat nemamo autoceste. Ali vi znate da to nije tako i da je SDP ostvario rezultat i da vi na svaki moguci nacin zelite da ocrnite rezultat zeleci prikazati da je gore sto je Niksic zaposlio brata nego sto je SDP izgradio autoput.
Evo ja cu se "uhvatiti" samo za ovaj dio, jer za dublju analizu stvarno nemam ni volje, ni zelje, a ni vremena...

Objektivne cinjenice:
#1 - SDP obecao autoput - tacno
#2 - Niksic zaposlio brata u autocestama (kroz vec poznatu nezakonitu proceduru)
#3 - Direktor autocesta izjavio da je 10 kilometara autoputa od Bijace do Medjugorja kostalo "nesto vise od 60 miliona eura"
#4 - Ministar resornog ministarstva, Damir Hadzic, sljedeci dan izjavio kako je ta ista dionica kostala "preko 70 miliona eura bez PDV-a" i jos dodao da su autoceste FBiH "ulozile svojih 4-5 miliona" (ne sjecam se samo koje valute)
#5 - Uz preduslov da uzmemo kako je "preko 70 miliona" npr. 75 miliona, prostom matematikom dobijemo da je cijena 1 kilometra autoputa na toj dionici sa PDV-om kostala 12,75 miliona eura i to bez onog novca od autocesta. Kako bi procjecnom gradjaninu priblizili taj iznos - to je nesto manje od 25 miliona KM, ili tacnije 24.936.832,50 KM za 10 kilometara autoputa... ili 2.493.683,25 KM po 1 kilometru
#6 - Te pare cemo vracati ti i ja... i nasi potomci... decenijama
#7 - Direktor autocesta pozvao da se ta kompanija ne koristi u predizborne svrhe, a u isto vrijeme SDP-u je to jedan od glavnih aduta.
#8 - Prica oko autoputa je pocela prije SDP-a
#9 - I ti bi mogao Ferrarja kupiti, samo prodaj koji organ. O vozanju u istom necemo dok ga ne kupis ;)

Eto, reci mi jel moglo objektivnije?
zippoo87

#35818 Re: SDP

Post by zippoo87 »

zna on za te cinjenice
cinjenice njemu i jesu problem...on kada prica o tome,on napise "autoput",zaokruzi covjek,ne zanimaju njega detalji i ukradeni milioni :P
zato i "mlati praznu slamu" ,svaki mu je post smjesniji od prethodnog :P
Salah ad-Din

#35819 Re: SDP

Post by Salah ad-Din »

SDP je gubitnik na ovim izborima, realno i ko je glasao za njih, glasao je zbog Komšića :)
sigh

#35820 Re: SDP

Post by sigh »

JedanMova wrote:
Evo ja cu se "uhvatiti" samo za ovaj dio, jer za dublju analizu stvarno nemam ni volje, ni zelje, a ni vremena...

Objektivne cinjenice:
#1 - SDP obecao autoput - tacno
#2 - Niksic zaposlio brata u autocestama (kroz vec poznatu nezakonitu proceduru)
#3 - Direktor autocesta izjavio da je 10 kilometara autoputa od Bijace do Medjugorja kostalo "nesto vise od 60 miliona eura"
#4 - Ministar resornog ministarstva, Damir Hadzic, sljedeci dan izjavio kako je ta ista dionica kostala "preko 70 miliona eura bez PDV-a" i jos dodao da su autoceste FBiH "ulozile svojih 4-5 miliona" (ne sjecam se samo koje valute)
#5 - Uz preduslov da uzmemo kako je "preko 70 miliona" npr. 75 miliona, prostom matematikom dobijemo da je cijena 1 kilometra autoputa na toj dionici sa PDV-om kostala 12,75 miliona eura i to bez onog novca od autocesta. Kako bi procjecnom gradjaninu priblizili taj iznos - to je nesto manje od 25 miliona KM, ili tacnije 24.936.832,50 KM za 10 kilometara autoputa... ili 2.493.683,25 KM po 1 kilometru
#6 - Te pare cemo vracati ti i ja... i nasi potomci... decenijama
#7 - Direktor autocesta pozvao da se ta kompanija ne koristi u predizborne svrhe, a u isto vrijeme SDP-u je to jedan od glavnih aduta.
#8 - Prica oko autoputa je pocela prije SDP-a
#9 - I ti bi mogao Ferrarja kupiti, samo prodaj koji organ. O vozanju u istom necemo dok ga ne kupis ;)

Eto, reci mi jel moglo objektivnije?
Objektivno, u tom aspektu SDP je opet duplo efikasniji od svih ostalih sto su bili na vlasti. Ma koliko god pucali da je bilo malverzacija ili da je prije dogovoreno bilo. SDP je realizovao u obimu koji svaka druga stranka samo moze sanjati. I to je cinjenica. Sta to znaci u jednoj BiH, nema potrebe dalje objasnjavati :thumbup:
Liberalism

#35821 Re: SDP

Post by Liberalism »

Android Knego wrote:
Liberalism wrote:

Jeste upravo to kazem. Da ste iole korektni, posmatrali bi stvari objektivno i rekli: SDP je obecao autoput, Niksic zaposlio brata u autocestama i za rezultat cemo imat visoke cijene putarina. Ali vi znate da to nije tako i da je sa ili bez brata Nermina Niksica rezultat bi bio slican ovom sadasnjem. A takodje vidite da je SDP ostvario rezultate iako je omražen od medija i dijela naroda i da vi na svaki moguci nacin zelite da dodatno ocrnite SDP kako bi ubjedili sto vise ljudi da je SDP zlo za Bosnu i Hercegovinu.

Priznacete da politicki problemi nisu Bosanski izum i slicne primjere iz politickog zivota mozemo vrlo lako pronaci u 5.000 godina razvoja drzavnih struktura. Kao kod mnogih populistickih ideja, vasa kritika se zasniva na izvrgavanju ruglu desetak pojedinačnih odluka vladinih službenika postavljenih od strane SDP-a kao da su sve druge politicke stranke potpuno bezgresne od pamtivjeka pa do 2010. godine. Vi kritikujete SDP u odnosu na imaginarni profil idealnog politicara (mesije koji ce biti taman po vasoj volji) sto za rezultat ima da se svake 4 godine iznervirate jer vas je omiljeni vodja opet nekako prevario (i svaki put kazete ovo je zadnji).

Moji komentari ovde napisani nisu kako neko misli radi zali za SDP-om, vec zbog toga sto mislim da takav odnos prema politici i drzavi može gurnuti značajan dio stanovništva prema radikalizmu. Iako bivsi reis neće pobjediti na ovim izborima, na slijedećim izboorima (redovnim ili vanrednim) otvaraju se vrata za ulazak radikalnih struktura na politicku scenu koje bi mogle osvojiti znacajan dio glasova i time ubrzati dolazak strukura koje lako mogu nase zapadne saveznike pretvoriti u suparnike.

A kad se to desi, bice kasno po forumima citirati scenario za Bosnu i Hercegovinu koji je napisan u ''Sukob civilizacija'', pisati transparente i objasnjavati kako mi pripadamo Evropi.
VjecitiStudent

#35822 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Još samo četiri dana i zbogom žohari :evil:
dragan a

#35823 Re: SDP

Post by dragan a »

Koliko su samo novca dali za reklamiranje stranke(plakati,autobusi,pisani mediji ,TV ,portal.....)
Umjesto da su ove novce dali ljudima koji zbog poplava namaju smještaj i nemaju šta da jedu,

Nekim je na sramotu,HARAM IM BILO
almir90

#35824 Re: SDP

Post by almir90 »

Drug Tito, pardon, drug Zlaja, kad sam otišao na skup i slušao priču, umalo da ne povjerujem svemu, pa sreća skonta se da Zlaja i jest trenutno na vlasti, a on hoće nekakve promjene, valjda sam sebe da mijenja. :lol: :lol:
htcxone

#35825 Re: SDP

Post by htcxone »

"za ovu vlast samo treba reći NE PONOVILA SE ....
1.)Federacija ima skoro 400000 NEZAPSLENIH samo 30000 VIŠE OD UKUPNOG BROJA ZAPOSLENIH PAMETNOM DOSTA!
2,)Isplata plaća naknada KASNE SKORO POLA MJESECA svim buđžetskim korisnicima!
3.)Isplata penzija se VRŠI 12-TOG U MJESECU.....ISPLATA INVALIDNINA I DRUGIH NAKNADA 20-TOG U MJESECU!!!!!!!!!!
4.)Vlada koja se se ZADUŽILA VIŠE OD SVIH PREDHODNIH VLADA ZAJEDNO!!!!!!
5.)BUĐŽET FBIH=MMF ŽALOSNO!!!!!!!!!!
6.)DVA MILIONA LJUDI U FEBIH ŽIVI NA GRANICI SIROMAŠTVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.)MILION ŽIVI ISPOD TE GRNICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8.)VLADA KOJA JE ISPUNILA 3% OD OBEĆANOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.)SDP NIJE ISPUNIO NI 1% OBEĆANOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.)U FBIH U 2014 ULOŽENO UKUPNO 32 MILONA EURA.........NAPRIMJER U SRBIJI SE TOLIKO ULAŽE SVAKE SEDMICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11.)NAJKORUMPIRANIJA ZEMLJA U EVROPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12,)NAJNEPISMENIJA ZEMLJA UEVRPOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.)ZEMLJA SA DALEKO NAJVIŠE NEZAPOSLENIH U EVORPI!!
"
Post Reply