SDA-All about

Post Reply
madner

#3576 Re: SDA-All about

Post by madner »

Skijaš wrote:
madner wrote:Cuj kako, Velika Srbija od 12 miliona ljudi da ne moze nametnuti nesto bh Hrvatima. Ili Velika Hrvatska sa 7 miliona da se muci sa jednim milionom.
Kao sto je nametnut i Deyton, silom.
Postoje li neke indicije koje te vode zaključku da bi Milošević vojno osvajao Posušje i da ne bi završilo kao što je dogovoreno u Karađorđevu ? Ili da bi Tuđman ratovao za Bijeljinu ? To jedno. Drugo, danas su Bošnjaci i bosanski jezik ustavna kategorija jer su oba pojma u službenu upotrebu ušli "na foru". Tvrdiš da bi Muslimani u Velikoj Hrvatskoj odnosno Velikoj Srbiji imali prostor da budu Bošnjaci i da govore bosanskim jezikom ?
Postoje, Sarajevski i Mostarski korpus je trebao izaci na Split preko Posusja. Medjutim posto nije bio popunjen Bosnjacima odustalo se od toga.

Za Tudjmana ne znamo.

Tvrdim da bi imali iste probleme kao i Crna Gora.
Skijaš

#3577 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

cetmi wrote:I ne kontam ovo oko nametanja.
Kontam ja. Njemu očigledno pravda i pravo ne igraju neku ulogu, treba se priključiti jačem i ako to znači ratovanje po Vukovaru za sistem koji je sam po sebi zločinački, oh well.
Erased

#3578 Re: SDA-All about

Post by Erased »

madner wrote:
cetmi wrote:
madner wrote:Cuj kako, Velika Srbija od 12 miliona ljudi da ne moze nametnuti nesto bh Hrvatima. Ili Velika Hrvatska sa 7 miliona da se muci sa jednim milionom.

Tesko naoruzanje se moglo nabaviti recimo u Faleticima. Naoruzanje koje je pripadalo RBiH. Tesko naoruzanje se moglo nabaviti i oko Bugojna, uglavnom jer se tamo proizvodilo. Samo onda nije trebalo dozvoliti da se odveze, ili oduzme materijal.
E sad si smiješan. Niti Srba ima 12 miliona, niti će Hrvata ikad biti 7 miliona, osim ako ne računaš imigraciju.
Po tvome ispade da je Jugoslavija 1991. imala 30 miliona stanovnika.
Srba 12
Hrvata 7
Bošnjaka 2
Slovenaca 2
Makedonaca 1,5
ALbanaca 2
Ostalih 2

I ne kontam ovo oko nametanja. Pa nama su htjeli da nametnu, pa nisu uspjeli. A od svih drugih, mi smo bili najmanje kompaktni. Rasuti smo širom BiH, uz Srbe koji su u 90% slučajeva podržavali zločin i etničko čišćenje.
Uz Hrvate koji su se počeli premišljati šta im je bolje. Da puste četnike da nas pokolju ili da se brane.
Pa bre, ako si dio Velike Srbije onda i tebe pikaju kao dio tima.
Ili ako si dio Velike Hrvatske onda si dio ekipe, kuzis?

Nesto se ne sjecam da smo glasali za ovo Washintonsko ili Deytonsko uredjenje, tako da ipak mislim da je nametnuto.
Kako da ne pikaju. :lol: :lol: :lol:
Skijaš

#3579 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

madner wrote:
Skijaš wrote:
Postoje li neke indicije koje te vode zaključku da bi Milošević vojno osvajao Posušje i da ne bi završilo kao što je dogovoreno u Karađorđevu ? Ili da bi Tuđman ratovao za Bijeljinu ? To jedno. Drugo, danas su Bošnjaci i bosanski jezik ustavna kategorija jer su oba pojma u službenu upotrebu ušli "na foru". Tvrdiš da bi Muslimani u Velikoj Hrvatskoj odnosno Velikoj Srbiji imali prostor da budu Bošnjaci i da govore bosanskim jezikom ?
Postoje, Sarajevski i Mostarski korpus je trebao izaci na Split preko Posusja. Medjutim posto nije bio popunjen Bosnjacima odustalo se od toga.

Za Tudjmana ne znamo.

Tvrdim da bi imali iste probleme kao i Crna Gora.
Čak i da si u pravu, a nisi, zbog ovog se Izetbegovića može samo još više cijeniti. Na Split preko Posušja ? Ne mogu vjerovati šta propagiraš kao prihvatljivu opciju.
Erased

#3580 Re: SDA-All about

Post by Erased »

Skijaš wrote:
Bi, kako da ne, ali odrezanog jezika.
vatrogasac

#3581 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote:
madner wrote:

Pa imalo smo drugu opciju. Tu opciju Zulfikara i Tunje, krnja Jugoslavija sa Alijom kao prvim predsjednikom iste.
Kako bi to nametnuo Hrvatima u BiH ?
Imali smo i opciju velike Hrvatske.
Kako bi to nametnuo Srbima u BiH ?
Ovo je jedan od glavnih razloga zašto se rat nije mogao izbjeći šta god tadašnji Muslimani su činili da se ne desi.
madner

#3582 Re: SDA-All about

Post by madner »

cetmi wrote:
madner wrote: Niko nema sanse protiv americke kopnene invazije. Medjutim, vojska Jugoslavije nije imala vecih gubitaka iz vazduha. To je cinjenica, NATO studije to potvrdjuju. Nisu htjeli da imaju vece gubitke (NATO snage).

Prvobitni plan je bio da se Kosovari uz podrsku iz zraka vrate, ali nisu imali sanse. I onda ide prijetnja intervencijom kopnenih snaga.

Za ovo prvo, nista od klanja bez naredbe sa vrha.
Hvala Bogu da se bar u nečemu slažemo. Ali mi onda nije jasno šta si htio reći kada si rekao da se Milošević povukao zato što se plašio ocjepljenja Vojvodine i Sandžaka. Prije svega, i ja i ti znamo da je najvažniji cilj Miloševića bio da se što duže održi na vlasti. Na kraju smo vidjeli da je njemu Velika Srbija bila sredstvo, a ne cilj, tako da i zbog toga tvoja teza pada u ovdu.
NATO nije čak ni u Iraku imao za cilj da uništi kopnene snage, ljudski potencijal, a isto to nije htio ni u Srbiji, jer nije bilo potrebe i stvorio bi se kontraefekat. Kosovari nisu bili budale da ratuju, bolje sačekati da ih ovi dokrajče.
Činjenica je da je Vojska Jugoslavije uništena na Kosovu i materijalno-tehnički, ali i moralno.
Pa koliko bi budala Milošević mogao naći da im naredi da čekaju Američke kopnene snage?

Osim toga tema je SDA.
Istina je da SDA nije uradila dovoljno za našu odbranu. Da li se moglo više je pitanje koje nema odgovora. Možemo mi pričati mogli smo ovo i ono. Mogli smo mi i nestati, ali nismo. Iako je zločin prevelik, dobro smo prošli kako nam je bilo planirano.

Naredbe za klanje ne vjerujem da su ikad došle sa vrha na mjesta na kojima je klanje počinjeno.
Nigdje nećeš naći naredbu da se pokolje Zaklopača, Drinjača, Divič, Đulići, Bijeli potok, Sušica i sl.
Naredba je bila da se oružje oduzme, Bošnjaci uplaše, viđeniji i politički aktivniji odvedu i ubiju.
Ali horde četnika na terenu su i djecu krenuli redom ubijati.
Ja sam sve to gledao u Zvorniku na licu mjesta.
Pokusali su, neuspjeh tih operacija je bio razlog za dodatnja ulaganja. Treca armija koja je bila na Kosovu se povukla uredno i spremno. Time su ujedno i definitivno odpisali Kosovo, jer nije da nisu imali cim, nego nisu smjeli.
Posto nisu dezertirali do tada, tesko da bi tada.

Imali su puno bolji omjer nego mi i bolje izglede. Normalno izgubili bi, ali to im nije nista novo na tom mjestu.

Moja poenta je da Alija svojim akcijama nije poboljsao izglede da ne nestanemo. Opet, analogija sa kamionom.

Ovo za Sandzak i Vojvodinu, to je bio razlog koji je Milosevic naveo pri glasanju.
madner

#3583 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ne za gubitke, za gubitke mi je referenca NATO studija. :D

Slobo i Vrhovni savjet obrane Jugoslavije i sta je tu receno izmedju istih jeste izvor.
Erased

#3584 Re: SDA-All about

Post by Erased »

Bespredmetno je raspravljati dalje. Bez obzira ko je u datom momentu bio na njenom čelu (Alija ili bilo ko drugi), za fizički opstanak možemo zahvaliti isključivo ARBiH. Da nije bilo Armije ne bi bilo ni Bosne. Stvar je sasvim jasna, a o pojedinačnim aspektima odbrane možemo argumentovano raspravljati. Govorim dakle generalno. Jest da zbog niza okolnosti nismo izvukli maksimum ali jasno je Dodiku i co. da su VRS (tj Srbi) tada dobrano dobili po guzici i zubima. Zato svaku njegovu prijetnju i treba shvatit kao mikrofonsku agresiju jer nema više JNA koja će ga naoružati. Priča o referendumu i otcjepljenju se povremeno aktuelizira, naročito kad je kod Bošnjaka evidentno političko raslojavanje kao što je trenutno na sceni. Dokaz tvrdnje je i njegovo ponašanje do 2000. kada je SDA bila neuporedivo politički jača (mogla je to biti i neka druga partija bošnjačke pol. provenijencije).
Co0l

#3585 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Rock Flock wrote:Madner
je napisao ,,1 Pa imalo smo drugu opciju. Tu opciju Zulfikara i Tunje, krnja Jugoslavija sa Alijom kao prvim predsjednikom iste. Imali smo i opciju velike Hrvatske. No nakon sto smo dobro razmotrili sve opcije, odlucili smo se da smo najjaci, da nam tesko naoruzanje ne treba i da cemo ici glavom tamo gdje drugi ne smiju ni tenkom.

2 Vojska Jugoslavije je imala minimalne gubitke na Kosovu, da nisu zaprijetili kopnenom intervencijom i oduzimanjem Sandzaka i Vojvodine mogli su ih godinama bombardovat.

Kada pretices (desava se raspad bivse drzave) i dolazi ti kamion u susret (JNA) ili ubrzaj (spremi se za rat) ili koci i vrati se do bolje prilike (konfederacija, odnosno varijanta Crna Gora). Treca opcija je da imas frontalni sudar. Poslje mozes reci da si imao lude srece i prezivio, ali nemoj se hvaliti da je bila ispravna odluka.

3 Ko je rekao da bi bila oaza?
Kao sto su ukinuli Crnu Goru?
Prije par dana procitah da se sebe smatras obrazovanim , poDkovanim , skolavnim ...i k tome jos si skroman . Super , kamo srece da sam ja takvav ali nista od tvojih kavelteta nemam ni u tragovima . Ova tvoja tri citata sa samo jedne stranice i jedne teme ne govore bas tako . Ja prvi put cujem da neko prijetio Srbiji oduzimanjem Sandzaka . Mozda ali ja ne cuh . ,, Da im nisu zaprijetili intervencijom mogli su ih godinama bombardirat ,, ti kazes :? :? sta to znaci ? Lupajte nas avionima godinama i nista nam ne mozete ali hocete poslati pjesadiju mi cemo se predati :o Pises nelogicno . Dalje konfederacija sa Srbijom i CG , pa to je smijesno , to narod nije htio ( BiH muslimani a Hrvati pogotovo ) kada je vidio Vukovar a ne mozes porediti BiH i CG jer Crnogorci su pravoslavci a vrana vrani oci ne vadi .Ne znam ali ja ne mogu da vjerujem da jos ima ljudi koji vjeruju da je tada konfederacija bila opcija kao prelazak u nezavisnu drzavu bez ijedne zrtve .Mozda ali to samo Bog zna , to covjek uopce uopce ne moze doseci racionalno . Odlaskom slovenije i Hrvatske tebi je ostala samo jedna opcija . Samostalnost !
Nije bas potpuno tacno-postojala je i opcija ostanka u Velikoj Srbiji :D Al zle Bosnje ne htjedose...eh,Alija,Alija,gdje ce ti dusa...
PapeSusic

#3586 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:
PapeSusic wrote:
Erased wrote:Šta drugo reći o čovjeku kojem je izvor informacija Dževad Galijašević?
Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Da ponovim, danas svaka slasticarna ima svoju stranicu na internetu a neki tkz. demokratski centar se nigdje ne spominje osim na par enciklopdija Alije :lol:

Nema sta, dokazujes ono sto svi znamo o glasackom tijelu SDA. Jos da smo pricali negdje IRL, sad bi mi 2-3 lika krezavim facama prijetili i psovali komunisticku/cetnicku mater. :oops:

Izvor: Centar za Demokratske Medjunarodne odnose iz Filidelfija :oops:
Nema potrebe dokazivati nekome nešto ko nikad nije ušao u biblioteku i kome je internet jedini izvor znanja.

Što se tiče glasačkog tijela (većim dijelom i kadrova) SDP-a, pa to je prava "gradska raja". Moguće, ako su Rogatica, Han pijesak, Ustikolina, Rudo, Čajniče, Međeđa itd. urbani dijelovi Sarajeva.
Ah, pardon. Nisam znao da su sve biblioteke pune knjiga nepostojeceg Demokratskog Centra. :oops:
PapeSusic

#3587 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

prljavi Hare wrote:
PapeSusic wrote: Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Da ponovim, danas svaka slasticarna ima svoju stranicu na internetu a neki tkz. demokratski centar se nigdje ne spominje osim na par enciklopdija Alije :lol:

Nema sta, dokazujes ono sto svi znamo o glasackom tijelu SDA. Jos da smo pricali negdje IRL, sad bi mi 2-3 lika krezavim facama prijetili i psovali komunisticku/cetnicku mater. :oops:

Izvor: Centar za Demokratske Medjunarodne odnose iz Filidelfija :oops:
Ne bi tebi krezave face prijetile,već ti bi bio krezav 100%. :mrgreen:
Malo je falilo da ostanem bez centralnog sekutica kad sam im prije par godina rekao da je Dino Merlin obicni plagijator.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3588 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cetmi wrote:Druže Madnere, nemam više vremena, a evo i sam si sebe demantirao.
Ja više vjerujem ono što sam vidio nego Miloševiću kao izvoru.

Sad odoh za Zvornik, valja glasati za izbore, a i nisam bio ima 4,5 mjeseci. Odoh uzzinad četnicima da se pojavim u OŠ Sveti Sava, pogotovo onima koji znaju da živim i radim u Sarajevu. Svaki put me pitaju kako mi nije žao doći radi glasanja i potrošiti pare na današnjem vremenu.

Razlog što nismo svi poklati je to što smo takvi kakvi jesmo. Tvrdoglavi.
:thumbup: respect..ovo je borba za BiH :bih:
Nuken

#3589 Re: SDA-All about

Post by Nuken »

http://inmedia.ba/guzva-oko-gurabija-i-sda-2/ **Ovi se ne zajebavaju sa naslovom samo da se zna..Ovi rade 1/1 za SDA** SRAMOTA

Još nekoliko linkova.Čisto da vidite o čemu se radi
http://inmedia.ba/kazne-za-nepropisno-plakatiranje/
http://inmedia.ba/panika-u-bihackom-sdp-u/
http://inmedia.ba/kuku-lele-ode-krava-i-za-njom-tele/
http://inmedia.ba/sda-u-doscima-i-okrecu/""„Fahrudin Radončić, poslovni partner Nasera Keljmendija, šefa najveće kriminalne organizacije na Balkanu, u Sanskom Mostu je tražio za ručak kornjače, a mi i naši Okrečani večeras ćemo se družiti uz naš sevdah i tradicionalne specijalitet crnu maslenicu, zeljanicu, krompirušu i mliječne proizvode vrijednih Okrečana“, istakao je nosilac liste za općinsko vijeće Sanel Mahić, čestitajući domaćinima organizaciju najveće tribine u mjesnim ograncima."" HAHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAHA
PapeSusic

#3590 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

madner wrote:
Pa imalo smo drugu opciju. Tu opciju Zulfikara i Tunje, krnja Jugoslavija sa Alijom kao prvim predsjednikom iste. Imali smo i opciju velike Hrvatske. No nakon sto smo dobro razmotrili sve opcije, odlucili smo se da smo najjaci, da nam tesko naoruzanje ne treba i da cemo ici glavom tamo gdje drugi ne smiju ni tenkom.

Vojska Jugoslavije je imala minimalne gubitke na Kosovu, da nisu zaprijetili kopnenom intervencijom i oduzimanjem Sandzaka i Vojvodine mogli su ih godinama bombardovat.
Kakva opcija Velike Hrvatske? Bil cijela BiH bila u v. Hrvatskoj ili samo dijelovi tkz. Herceg-Bosne?
Nuken

#3592 Re: SDA-All about

Post by Nuken »

Izvini jarane al poserem ti se na SDA..SDA je uništila(bar kod mene ovde nezz za ostalo)sve što je mogla.Zaposlila svoje ljude.Stipendiju jaro ne˙š dobit ako nisi u mladima SDA.SDA je sve što je mogla je uništila.Konkretno u mome mjestu ni JEDNA fabrika ne radi.Evo prave nam most,tačnije obnavljaju ga.Proširili ga samo u jednu stranu a drugu ni da taknu.Baš me interesuje kako će se tuda voziti(UKOLIKO SE REKONSTRUKCIJA MOSTA IKADA I DOVRŠI)..Vi iz SDA glumite patriote i rodoljube a most nam prave firma iz Prijedora i Širokog Brijega..A kod nas opet ima nezaposlenih koji 20 metara od tog mosta svaki dan sjede na trgu i čekaju da ih neko pozove da im za 20 maraka idu drva cjepati....Nemoj te mi više lagati i nahvlaljivati ove propalitete od strnke.....**I da koja li to stranka uzima novac da bi vas stavila na listu??Tačnije na bolju poziciju.. SRAMOTA ZA SDA
Bosanski_hibrid

#3593 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Nuken wrote:
Izvini jarane al poserem ti se na SDA..SDA je uništila(bar kod mene ovde nezz za ostalo)sve što je mogla.Zaposlila svoje ljude.Stipendiju jaro ne˙š dobit ako nisi u mladima SDA.SDA je sve što je mogla je uništila.Konkretno u mome mjestu ni JEDNA fabrika ne radi.Evo prave nam most,tačnije obnavljaju ga.Proširili ga samo u jednu stranu a drugu ni da taknu.Baš me interesuje kako će se tuda voziti(UKOLIKO SE REKONSTRUKCIJA MOSTA IKADA I DOVRŠI)..Vi iz SDA glumite patriote i rodoljube a most nam prave firma iz Prijedora i Širokog Brijega..A kod nas opet ima nezaposlenih koji 20 metara od tog mosta svaki dan sjede na trgu i čekaju da ih neko pozove da im za 20 maraka idu drva cjepati....Nemoj te mi više lagati i nahvlaljivati ove propalitete od strnke.....**I da koja li to stranka uzima novac da bi vas stavila na listu??Tačnije na bolju poziciju.. SRAMOTA ZA SDA

Ja sam samo simpatizer, bez pretenzije na bilo koju funkciju, šta će mi to :bih:
gidora

#3594 Re: SDA-All about

Post by gidora »

Narod je sazn`o :lol:
PapeSusic

#3595 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Nuken wrote:
Ne siri komunisticku propagandu, nije istina da samo zaposljavajuu SDA-jugend. Evo ti dokaz kako su zaposlili inzinjera. :oops:

Image
ultima_palabra

#3596 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Vidim na džumi da je stara ljubav SDA-IZ ponovo u punom sjaju... Cerić odlazi, pa su opleli po Radončiću iz svih oružja :D Pred džamijama se dijeli neki bilten SDA otprintan Avazovim bojama i fontovima :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3597 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Kada tačno u ponedeljak počinje proslava "prvog Bajrama"?Ko će održati "Bajramsku hutbu",Klempo ili Princ? :oops:
jazzer

#3598 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:Vidim na džumi da je stara ljubav SDA-IZ ponovo u punom sjaju... Cerić odlazi, pa su opleli po Radončiću iz svih oružja :D Pred džamijama se dijeli neki bilten SDA otprintan Avazovim bojama i fontovima :-)
I ja sada sa dzume. Bosanska stvarnost ili tako nekako se zove ''to'' sto tako agresivno dijele. Na naslovnici Fahro i
neki tekst. Vratio sam im ga a jaro koji ih dijeli mi kaze ''procitaj brate istinu'' :lol: .

A poruka hutbe da glasamo za ''nase''. Nikako za anamo one sto zatvaraju dzamije, ne poste, kradu :lol: :lol: :lol:
i slicne. Uglavnom, stara ljubav zaborava nema :)
PapeSusic

#3599 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Mislim da SDA nazalost nikada nece izumrijeti. Svake godine imamo vise i vise analfabeta. Sto vise SDA vise analfabeta sto znaci jos vise SDA i tako ukrug...

ultima_palabra

#3600 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

jazzer wrote:
ultima_palabra wrote:Vidim na džumi da je stara ljubav SDA-IZ ponovo u punom sjaju... Cerić odlazi, pa su opleli po Radončiću iz svih oružja :D Pred džamijama se dijeli neki bilten SDA otprintan Avazovim bojama i fontovima :-)
I ja sada sa dzume. Bosanska stvarnost ili tako nekako se zove ''to'' sto tako agresivno dijele. Na naslovnici Fahro i
neki tekst. Vratio sam im ga a jaro koji ih dijeli mi kaze ''procitaj brate istinu'' :lol: .

A poruka hutbe da glasamo za ''nase''. Nikako za anamo one sto zatvaraju dzamije, ne poste, kradu :lol: :lol: :lol:
i slicne. Uglavnom, stara ljubav zaborava nema :)
Kod mene je bila priča da se džamija ne smije zloupotrebljavati ni za jednu stranku i kandidata... međutim u nastavku kaže da se ne smije glasati za one što su htjeli istjerati vjeronauku iz škola, i za one što pod krinkom razvoja i pravde šire mržnju i klevetaju prijateljske islamske zemlje :D
Post Reply