Gras all about
- Porodice Foht
#3576 Re: Gras all about
Sta bi od onog kontingenta tramvaja iz donacije, Holandije, Belgije, odakle bijase? Nisam upratio a cuo sam da je nedostatak rezervnih dijelova pojeo vecinu tramvaja i da je ostalo samo jedan-dva do prosle godine u upotrebi. A bogme su bili dobri.
- trambusek88
#3577 Re: Gras all about
Ostavljen je samo jedan, kao muzejski primjerak, pošto je GRAS od svakog tipa sačuvao po jedan tramvaj, osim zglobnog vašingtonca.
3 preostala su bila založena poreznoj, pa ih je porezna prodala u otpad.
Održavanje bilo skupo, dijelovi se teško nabavljali, i onda kad su došli tramvaji iz Turske prestala je skroz potreba za njima. Onaj zeleni 811 je vozio još neko vrijeme i povučen je početkom 2017 i on je sačuvan.
Održavanje bilo skupo, dijelovi se teško nabavljali, i onda kad su došli tramvaji iz Turske prestala je skroz potreba za njima. Onaj zeleni 811 je vozio još neko vrijeme i povučen je početkom 2017 i on je sačuvan.
Last edited by trambusek88 on 05/02/2019 13:36, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#3578 Re: Gras all about
Idu lezihljebovići i neradnici koji misle da ih u Njemačkoj čeka med i mlijeko. Sve rastjerati, oduzeti državljanstva i zabraniti povratak čak i turistički.
- paleoconservative
#3579 Re: Gras all about
Hahahaha pa da takvu politiku sprovedes, kakvu ti utopijski i principijelno zamisljas, ostala bi samo Republika Konzum sa svojim uposlenicima i uhljebi javnog sektoraTESLA_EDISON wrote:Idu lezihljebovići i neradnici koji misle da ih u Njemačkoj čeka med i mlijeko. Sve rastjerati, oduzeti državljanstva i zabraniti povratak čak i turistički.
- vješalica
#3580 Re: Gras all about
Za ološ koja se drči normalnom svijetu po prevozu nema drugog izraza osim "bobini" i "mojkini"
Reci razularenom miletu nešto na računvaspitanja i ponašanja doči će ti Sabaheta sa sekirom da ti pokuca na vrOta jer joj dijete dirOš....
Reci razularenom miletu nešto na računvaspitanja i ponašanja doči će ti Sabaheta sa sekirom da ti pokuca na vrOta jer joj dijete dirOš....
- Porodice Foht
#3581 Re: Gras all about
Hvala iako je tuzna sudbina te donacije. Mnogi su i najavljivali tako oko odrzavanja ali eto, vozalo se bar 8-9 godina, vise i ne znam koliko.trambusek88 wrote:Ostavljen je samo jedan, kao muzejski primjerak, pošto je GRAS od svakog tipa sačuvao po jedan tramvaj, osim zglobnog vašingtonca.
- man_464
#3582 Re: Gras all about
Došli su 2008/09 tako nekako. Vozali 8-9 godina i to je to. Radilo ih je od 16 koliko je došlo, 10. Dva dosla pokvarena, dva za dijelove.
Dobra vozila, posebno zimi. Ljeti bili uzas. Ventilacija nula.
- Tesla Edison
#3583 Re: Gras all about
Bili su teški preko 35 tona prazni i razvaljivali su prugu i skretnice. Također i oni su imali problem sa voltažom.man_464 wrote:Došli su 2008/09 tako nekako. Vozali 8-9 godina i to je to. Radilo ih je od 16 koliko je došlo, 10. Dva dosla pokvarena, dva za dijelove.
Češki su teški oko 18 tona.
- mayab
#3584 Re: Gras all about
Nakon što je tokom sjednice Skupštine KS na kojoj je razmatran izvještaj o radu Javnog preduzeća GRAS, zastupnik SBB-a Zvonko Marić direktora ovog preduzeća Avdu Vatrića upitao “da li se razmišlja o zamjeni trenutnih uniformi GRAS-ovih revizora”, dobio je sljedeći odgovor:
"Moram reći da je i meni ovo smetalo, mi smo ranije imali plave uniforme. Međutim, da bi malo na neki način pokazali ozbiljnost i na neki način revizore učinili opasnijim prema građanima, jer je veliki broj ljudi koji ne kupuju karte, onda smo se odlučili za crnu uniformu. Da li je ona nesretno odabrana ili nije ne znam, ali može se to promijeniti."
Avdo Vatrić, 30.01.2019
- insaneinthebrain
#3585 Re: Gras all about
nabaviti im jos ove maske i nece niko smjeti u tramvaj uci. s kartom ili bez nje. mora ih se narod bojati

- славянин
#3586 Re: Gras all about
Dati vece ovlasti revizorima.Treba da moze i rebizor ti kucu pretresti ako mu je cejf a ne samo policajac 
- Quaresma
#3587 Re: Gras all about
najbolja bi bila ona odijela sva od fluorescentno zelenemayab wrote:Nakon što je tokom sjednice Skupštine KS na kojoj je razmatran izvještaj o radu Javnog preduzeća GRAS, zastupnik SBB-a Zvonko Marić direktora ovog preduzeća Avdu Vatrića upitao “da li se razmišlja o zamjeni trenutnih uniformi GRAS-ovih revizora”, dobio je sljedeći odgovor:
"Moram reći da je i meni ovo smetalo, mi smo ranije imali plave uniforme. Međutim, da bi malo na neki način pokazali ozbiljnost i na neki način revizore učinili opasnijim prema građanima, jer je veliki broj ljudi koji ne kupuju karte, onda smo se odlučili za crnu uniformu. Da li je ona nesretno odabrana ili nije ne znam, ali može se to promijeniti."
Avdo Vatrić, 30.01.2019![]()
- Leopard_SA
#3588 Re: Gras all about
Jel moze proci barem jedan dan da se na terminalu ne mora cekati 10 minuta?
Eto samo jedan dan...
Eto samo jedan dan...
- insaneinthebrain
#3589 Re: Gras all about
jutros kod mene pajdo poranio 5 minuta, fulio pasha totalno red voznje. i jos se nesto pravda putnicima koji su ga napali. zamalo ne zakasnih na posao. 
- Logovan
#3590 Re: Gras all about
Joj idiota, joj kakvi glupani.mayab wrote:Nakon što je tokom sjednice Skupštine KS na kojoj je razmatran izvještaj o radu Javnog preduzeća GRAS, zastupnik SBB-a Zvonko Marić direktora ovog preduzeća Avdu Vatrića upitao “da li se razmišlja o zamjeni trenutnih uniformi GRAS-ovih revizora”, dobio je sljedeći odgovor:
Avdo Vatrić, 30.01.2019![]()
- Leopard_SA
#3591 Re: Gras all about
Stojim vec 20 minuta na tramvajskoj stanici kod americke ambasade. Tramvaja nema, poneki prodje prema gradu, ali prema Ilidzi ni jedan.
Jedan minibus je prije nekoliko minuta stao kod Tehnicke skole...
Sta se sad desava, Bog dragi zna...
- holowey
#3592 Re: Gras all about
moguce neko sranje na sinama... hamsa stala do trafike, udes, ili nesto slicno...Leopard_SA wrote:Stojim vec 20 minuta na tramvajskoj stanici kod americke ambasade. Tramvaja nema, poneki prodje prema gradu, ali prema Ilidzi ni jedan.
- Leopard_SA
#3593 Re: Gras all about
Svaki dan isto...holowey wrote:moguce neko sranje na sinama... hamsa stala do trafike, udes, ili nesto slicno...Leopard_SA wrote:Stojim vec 20 minuta na tramvajskoj stanici kod americke ambasade. Tramvaja nema, poneki prodje prema gradu, ali prema Ilidzi ni jedan.
U ponedjeljak dva tramvaja zaredom nisu stala na stanici iako je na istoj bilo 6-7 ljudi, danas zastoj, citave sedmice tramvaji sporo voze i na kruznom toku na Ilidzi se zaustave i tu budu po 5 i vise minuta jer na terminalu nema mjesta. Putnici naravno cekaju...
- So What!
#3594 Re: Gras all about
Nije GRAS, ali je javni prijevoz, gdje je na svu sreću GRAS odstranjen kao kancerogeno tkivo, ali kako to obično biva, ne znaju ko će upravljati ...
Još nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom
Još nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom
SA-C
Iako je izgradnja novog kosog lifta na Ciglanama završena u predviđenom roku, odnosno do kraja 2018. godine, ovaj vertikalni transport i dalje nije u funkciji.
Općina Centar je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo finansirala izgradnju novog lifta, ali ni nakon završetka posla, stanovnici Ciglana ne mogu koristiti lift.
Razlog je poznat, nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom.
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u nekoliko navrata naglašavao potrebu za pronalaskom pravnog lica za upravljanje, međutim, na terenu nema konkretnih pomaka.
''Ništa se ne dešava izvan onog na što sam upozoravao i Općinsko vijeće i sve ostale uključene subjekte. Nije samo Općina Centar preuzela nadležnost, nadležna je i Vlada Kantona i u tom kontekstu imamo još uvijek neriješeno pitanje pravnog lica za upravljanje kosim liftom. Ja se nadam da će i to pitanje biti riješeno. Žao mi je što nismo iskoristili priliku da to riješimo prije nove godine jer je Općinsko vijeće procijenilo da Općina ne treba imati pravno lice koje bi zapravo dobilo status upravljača nad liftom. Što se tiče kosog lifta on je visoko sofisticirano, moderno rješenje urađeno prema visokim standardima, u skladu sa neophodnim dozvolama i čeka svog upravitelja. Mi smo iznimno zainteresovani da kosi lift profunkcioniše i radimo na pronalasku rješenja, ali Općina Centar to ne može sama'', istakao je Ajnadžić.
Jedna od opcija, kako je kazao načelnik Ajnadžić, je da se traži pravno lice iz nadležnosti grada ili Ministarstva saobraćaja koje bi preuzelo upravljanje liftom.
''Ja koristim priliku da se izvinem svim sugrađanima, penzionerima, zbog toga što lift od 1. januara 2019. nije u funkciji, a zapravo je spreman da radi'', zaključio je Ajnadžić.
- man_464
#3595 Re: Gras all about
Nema tu profita. Nece ga niko.
Opet ce to gras da preuzme jer nema zarade.
Opet ce to gras da preuzme jer nema zarade.
- vješalica
#3596 Re: Gras all about
zarnije bla prica da su građani tako htjeli i da su imali bolje rjesenje od grasa?
đe su samo one teme o kosom liftu i budalošćinama?
- thekupus
#3597 Re: Gras all about
BILO KO OSIM GRASA!vješalica wrote:zarnije bla prica da su građani tako htjeli i da su imali bolje rjesenje od grasa?
- man_464
#3598 Re: Gras all about
Jašta.
Neće ga niko.
1 vožnja 0.80 KM.
A bile i mjesečne. A zona plus KL.
Pa i Žičara nije došla grasu jer je cijena 6 maraka. 20 za strance. Da je grasu dopala, bilo bi daaaaaaj nam za 1.60 da se vozamo ili s kuponima.
Neće ga niko.
1 vožnja 0.80 KM.
Pa i Žičara nije došla grasu jer je cijena 6 maraka. 20 za strance. Da je grasu dopala, bilo bi daaaaaaj nam za 1.60 da se vozamo ili s kuponima.
- thekupus
#3599 Re: Gras all about
Neee, sve bi kabine bile prljave i polomljene, stanice zapuštene, petorica bi stajala i pušila tamo gdje se karte pregledaju, a vi biste ovdje kukali kako se voze samo nesarajlije, i kako treba kartu staviti 50 KM
-
tempuser
#3600 Re: Gras all about
Bila pa je ono sto vam je dato na upravljanje bilo van funkcije i postalo najvece ruglo grada (bas kao i sve ostalo cime upravljate)man_464 wrote: