LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3576 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 10/11/2024 10:27
Ja pucam na Sebiju, Volodera, Bakira, Lasica, Covica, Campare, Dzaferovice.. . Za debila iz Vogosce me boli kurac. Da su ovi u zatvoru debila iz Vogosce ne bi ni bilo.
Ma samo uopsteno.

Onda uopsteno i pisi, a ne nadovezuj se na konkretan post.
Chmoljo

#3577 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 10/11/2024 09:43
Chmoljo wrote: 09/11/2024 23:39
cable_stayed_bridge wrote: 09/11/2024 20:53

istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugo

https://istraga.ba/budzet-kantona-saraj ... j-dubiozi/
imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.

neka prvo obiđu i provjere direktora firme koji se kurči kako je SDA pa mu se opet iz meni neobjašnjivih razlgoa ide niz dlaku, i neka im objasni kako ima platu veću od ministra, a nema za mazuta. kako za druge ima para i da im kotao kupi i da ih uredno grije, a za vogošćane nema.

nevjerovatno da je Vlada u defanzivi oko ovog kretena, a ima materijala da ga se u zatvor spakuje.
Pa de napisi
Pa nekoliko stvari je ovdje notorna laz:

1. Da vlada ks daje subvencije gradjanima vogosce. Nigdje i nikad to procitao nisam.
2. Nema poremecaja trzista, jer se mazut itekako moze nabaviti na trzistu. Sta lupa onaj zastupnik iz SDA, Bog mu bolju pamet dao?

Nije mi bilo mrsko i provjeriti na stranici AJN da BAGS nikada nije uopste pokrenuo postupak nabavke?!

Zasto? Apsolutno nikakvog razloga za to nema. Kupis mazut i preprodajes gradjanima. Sta je tu problematicno? Kad smo culi da toplane imaju problem sa nabavkom energenata osim kad je u pitanje politicarenje sa visih nivoa i medjunarodnih prilika?

Ono sto je poseeban slag na tortu jeste cinjenica da ta firma nije u 100% vlasnistvu kantona, vec oko nekih 60%. Tu treba ueltiti sa jakim nadzorom, revizijom i ispitati sta se sve muljalo. Ako im se pomogne, to je samo zato da se ne talasa i da ljudi ne ostanu smrznuti. Ali su debelo zloupotrijebljeni.

Ima nacina i da pokrene postupak nabavke i da taj mazut bude operativan brzo, al ovdje su lcito neke druge igranke u pitanju. Pretpostavljam i koje i cije, al nije ovak oza polujavnost, jer je ipak spekulacija, al je utemeljena.
relativno84

#3578 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by relativno84 »

Eh da bar ima neka tema vezana za kanton kako bi to bilo ljepse i lakse, al eto kad vec visa sila tako hoce moze i na izborima, doduse kako ide raspad sistema mozda i bolje sto se nema gdje grupisati kolektivni brodolom s mUkom na celu.

Pazi ti to, po strukturi kapitala, „BAGS ENERGOTEHNIKA“ d.d. Vogošća je dioničko društvo sa većinskim učešćem državnog kapitala (67% vlasnik Kanton Sarajevo ), al nije do njih, neko je tu nesto sigurno petljao prica se al onako oprezno. Trebalo bi i hapsiti definitivno jer ovo je kriminalno sto se radi ljudima.
Platili su da imaju grijanje a sad bukvalno puse kurac jer svi se prave budale i tvrde kako nije do njih. Placaju citavu godinu kao i svi u kantonu koji imaju slican nacin grijanja i jebe se njima ko je direktor, ko je vlasnik i ko kome tu drzi ledja i zasto, ako svi mogu dobiti ono za sto su platili gdje je zapelo. Jer ocito da kanton ima poluge odlucivanja, pa o cemu se onda tlapi, zna se ko je adresa samo sto ni oni sami nisu sigurni kako da prodju sto bezbolnije.

Sve drugo je suplja i skretanje paznje sa ocite nesposobnosti vlade i ministra.
Dusmani bi rekli kako su glasali tako neka se griju.
Chmoljo

#3579 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 10/11/2024 16:03 Eh da bar ima neka tema vezana za kanton kako bi to bilo ljepse i lakse, al eto kad vec visa sila tako hoce moze i na izborima, doduse kako ide raspad sistema mozda i bolje sto se nema gdje grupisati kolektivni brodolom s mUkom na celu.

Pazi ti to, po strukturi kapitala, „BAGS ENERGOTEHNIKA“ d.d. Vogošća je dioničko društvo sa većinskim učešćem državnog kapitala (67% vlasnik Kanton Sarajevo ), al nije do njih, neko je tu nesto sigurno petljao prica se al onako oprezno. Trebalo bi i hapsiti definitivno jer ovo je kriminalno sto se radi ljudima.
Platili su da imaju grijanje a sad bukvalno puse kurac jer svi se prave budale i tvrde kako nije do njih. Placaju citavu godinu kao i svi u kantonu koji imaju slican nacin grijanja i jebe se njima ko je direktor, ko je vlasnik i ko kome tu drzi ledja i zasto, ako svi mogu dobiti ono za sto su platili gdje je zapelo. Jer ocito da kanton ima poluge odlucivanja, pa o cemu se onda tlapi, zna se ko je adresa samo sto ni oni sami nisu sigurni kako da prodju sto bezbolnije.

Sve drugo je suplja i skretanje paznje sa ocite nesposobnosti vlade i ministra.
Dusmani bi rekli kako su glasali tako neka se griju.
Onda neka odu direktoru na vrata i pitaju sto nije nabavio mazut. Vrlo jednostavno. Od SDA sam samo vidio lopticu ka Vladi, a Migdad sapunja macora ko da BAGS grije Teocak a ne Vogoscu. Al vrana vrani oci ne vadi.

Nije visa matematika.
relativno84

#3580 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by relativno84 »

Image
Chmoljo

#3581 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

Normala. Secijske mudrosti i dosjetke.

Do tad nek se vogoscani smrzavaju.
relativno84

#3582 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by relativno84 »

Hvala dobrim ljudima sto ovo ovako dobro vode.

:thumbup: :bih:
Didier

#3583 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Didier »

[quote=JoseMujica post_id=19619114 time=1731229929 user_id=179778]

baš duhovito :roll:
žao mi je što nećeš imati na koga drkicu bacat, al konkretno unutar vrha SDP-a se o tome već ozbiljno priča i koliko sam skontao gotova je stvar
[/quote]

Loše si skontao, a znam da ti bacaš drkicu na Avdicu
skupljac_zeljeza

#3584 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by skupljac_zeljeza »

Bar neko da to spominje...

Tvrtko II Kotromanić

#3585 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Tvrtko II Kotromanić »

skupljac_zeljeza wrote: 10/11/2024 21:48 Bar neko da to spominje...

:thumbup:
Chmoljo

#3586 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 10/11/2024 19:44 Hvala dobrim ljudima sto ovo ovako dobro vode.

:thumbup: :bih:
:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3587 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by JoseMujica »

Didier wrote: 10/11/2024 21:22
JoseMujica wrote: 10/11/2024 10:12
žao mi je što nećeš imati na koga drkicu bacat, al konkretno unutar vrha SDP-a se o tome već ozbiljno priča i koliko sam skontao gotova je stvar
Loše si skontao, a znam da ti bacaš drkicu na Avdicu
eki ti znaš....pa jel me to pratiš...živiš sa mnom il šta....kakva je to debilna, mahalsko- pijačarska priča :?

jebote za poželit je one stare SDA botove koje zovete nepismenim i krezavih, pored vas takve gracke gospode i tog nivoa diskusije i izražavanja :-)

nije ni čudo što je ovaj naš mali Kurton povaljen i upropašten jer vlast nemre biti zeru bolja od sopstvene sljedbe :skoljka:
Sefket007

#3588 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Sefket007 »

JoseMujica wrote: 10/11/2024 10:12
Didier wrote: 10/11/2024 10:03
JoseMujica wrote: 09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči :lol:
Avdo ti dojavio?
Ja sam cuo isto i to da su ovim SDPovcima sa kupljenim diolomama porasli apetiti i žele rekonstrukciju Vlade i novu podjelu vlasti gdje bi oni dobili veci dio kolaca i Premijera KS.
A_A_AKCIJA

#3589 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/11/2024 08:49

Sve je to lijepo, dok se ne mora primijeniti uživo, na ljudima.

E onda nastaje kuršlus i Fadil postaje heroj, osuđen na "bigajri hakk", pravdi Boga, nije bitno što Osmica vozi aute vrijedne 200+ tisuća hiljada maraka, a za sve ostale lopove iz SDA se nađe opravdanje "jeste on lopov, ali nemoj da se razjedinjujemo sada kada je haman rat..."

Jeste, Ramo Isak pokušao uvaliti svoju firmu i sasjekli su ga i neka su. A onda ti isti ljudi bleje i prave se ludi kada im kažeš da gore spomenuti Fadil ima šest firmi koje su radile milionske poslove sa državnim firmama namjenske industrije, čak je Fadil i grantove obezbjeđivao od čega su se njegovim firmama plaćali poslovi. Dakle, najmanje šest puta gore od Rame..

E onda nikome od ovih moralista to nije problem, tu nastaje muk, drugo je to...
JoseMujica

#3590 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote: 11/11/2024 23:37
Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/11/2024 08:49

Sve je to lijepo, dok se ne mora primijeniti uživo, na ljudima.

E onda nastaje kuršlus i Fadil postaje heroj, osuđen na "bigajri hakk", pravdi Boga, nije bitno što Osmica vozi aute vrijedne 200+ tisuća hiljada maraka, a za sve ostale lopove iz SDA se nađe opravdanje "jeste on lopov, ali nemoj da se razjedinjujemo sada kada je haman rat..."

Jeste, Ramo Isak pokušao uvaliti svoju firmu i sasjekli su ga i neka su. A onda ti isti ljudi bleje i prave se ludi kada im kažeš da gore spomenuti Fadil ima šest firmi koje su radile milionske poslove sa državnim firmama namjenske industrije, čak je Fadil i grantove obezbjeđivao od čega su se njegovim firmama plaćali poslovi. Dakle, najmanje šest puta gore od Rame..

E onda nikome od ovih moralista to nije problem, tu nastaje muk, drugo je to...

pitanje i jeste kako se kutarisati ovog modusa operandi? a tu nimalo ne pomaže trenutna kamarila
Novak20

#3591 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 12/11/2024 08:18

pitanje i jeste kako se kutarisati ovog modusa operandi? a tu nimalo ne pomaže trenutna kamarila
U pravu si 100% :thumbup: ali je odgovor na tvoje pitanje pretežak.

Kritičnu masu moguće ljudske pameti, poštenja, solidarnosti i karaktera usmjerenu na nekakvu pozitivnu promjenu su davno rastjerali upravo oni čiji je modus operandi u tri prethodna desetljeća matrica današnjeg ponašanja političara u maloj bari punoj krokodila.

Ovo bi mogla ispravljati jedino odgovorna policija i još odgovornija sudska vlast bezdušno visokim kaznama za najmanju sitnicu ali taj film nećemo zadugo gledati jer nema podrške i volje da se radi kako bi trebalo.
JoseMujica

#3592 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 12/11/2024 09:59

Kritičnu masu moguće ljudske pameti, poštenja, solidarnosti i karaktera usmjerenu na nekakvu pozitivnu promjenu su davno rastjerali upravo oni čiji je modus operandi u tri prethodna desetljeća matrica današnjeg ponašanja političara u maloj bari punoj krokodila.

Ovo bi mogla ispravljati jedino odgovorna policija i još odgovornija sudska vlast bezdušno visokim kaznama za najmanju sitnicu ali taj film nećemo zadugo gledati jer nema podrške i volje da se radi kako bi trebalo.
gurat, gurat i samo gurat, pa makar i pomalo, kažnjavanjem svake vlasti koja se bavi samo svojim šemama, sve dok ne dođu neki koji će šta i raditi...a sasvim je jasno da je ovo neverending story, u kojoj je centralni problem organizacijska kultura čitavog društva koja se samoreproducira kroz politički sistem....dakle, mrka nam je kapa sve dok ne dođe generacija koja će misliti kao evropljani, pričati kao evropljani i raditi kao evropljani.
Novak20

#3593 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 12/11/2024 10:59

gurat, gurat i samo gurat, pa makar i pomalo, kažnjavanjem svake vlasti koja se bavi samo svojim šemama, sve dok ne dođu neki koji će šta i raditi...a sasvim je jasno da je ovo neverending story, u kojoj je centralni problem organizacijska kultura čitavog društva koja se samoreproducira kroz politički sistem....dakle, mrka nam je kapa sve dok ne dođe generacija koja će misliti kao evropljani, pričati kao evropljani i raditi kao evropljani.
Europljanin bi nas prije 600 ili 100 - 150 godina poklopio bez milosti kao klasičan osvajač i onda bi nas učio svom redu i zakonu. Današnji europljanin je muhanat i očekuje da sami dođemo pameti pa da nas onda "okupira" dobrovoljno. :D

Problem je što ove sile sa Istoka rade svoj posao i ne postavljaju nikakve uvjete da sve nas koji idemo linijom manjeg otpora uvedu u svoj civilizacijski, ekonomski, kulturni i svaki drugi krug.

Tako da...mrka nam je kapa kako god okreneš.

:run:
Vjecita_zavrzlama

#3594 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Vjecita_zavrzlama »

Novak20 wrote: 12/11/2024 11:31
JoseMujica wrote: 12/11/2024 10:59

Europljanin bi nas prije 600 ili 100 - 150 godina poklopio bez milosti kao klasičan osvajač i onda bi nas učio svom redu i zakonu. Današnji europljanin je muhanat i očekuje da sami dođemo pameti pa da nas onda "okupira" dobrovoljno. :D

Problem je što ove sile sa Istoka rade svoj posao i ne postavljaju nikakve uvjete da sve nas koji idemo linijom manjeg otpora uvedu u svoj civilizacijski, ekonomski, kulturni i svaki drugi krug.

Tako da...mrka nam je kapa kako god okreneš.

:run:
Kako god okrenes , Evropa nam je pozitiva a istok mrka kapa
putokaz1

#3595 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by putokaz1 »

Pozitiva podrzava Genocid
Mrka kapa podrazala 49
Vjecita_zavrzlama

#3596 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

putokaz1 wrote: 12/11/2024 23:12 Pozitiva podrzava Genocid
Mrka kapa podrazala 49
Kakav genocid? Ja koliko znam zapad priznaje nas genocid a veci dio istoka/mrke kape ne
putokaz1

#3597 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by putokaz1 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/11/2024 09:36
Mrka kapa podrazala 49
Kakav genocid? Ja koliko znam zapad priznaje nas genocid a veci dio istoka/mrke kape ne
Genocid u Palestini aktuelni.
Jos od 48 podrzan tada od SSSR a kasnije od USA.
Vjecita_zavrzlama

#3598 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

putokaz1 wrote: 13/11/2024 18:25
Vjecita_zavrzlama wrote: 13/11/2024 09:36
Mrka kapa podrazala 49
Genocid u Palestini aktuelni.
Jos od 48 podrzan tada od SSSR a kasnije od USA.
Zao mi je

Ali,

Bosna nam je broj 1, kao sto i onu gledaju prije svega sebe, npr vidi:
Seselj i ambasador Palestine:

Image

A onda pogledaj i koliko je arapskih drzava bilo suzdrzano na glasanju o Srebrenici

Dakle Bosni je interes zapad, ne poklapaju nam se putevi s arapima tu, i to je to
putokaz1

#3599 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by putokaz1 »

Ne poklapaju nam se putevi ni s zapadom
Pogledaj Zakone u EU i kod nas
Vjecita_zavrzlama

#3600 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

putokaz1 wrote: 13/11/2024 19:27 Ne poklapaju nam se putevi ni s zapadom
Pogledaj Zakone u EU i kod nas
Mi zelimo u EU i radimo na tome da prilagodimp sve njima, to nam je put i cilj
Post Reply