Nosara, sabina, lajavi, alistevo, bata zivotinja...
Joj upisa tito dragi, da vas vidi na sta mu je partizanija spala bacio bi se pod Jovanku da ga zgazi.
Vrati se, domovina te treba...Fudo387 wrote:Al' dajgle ekipe na braniku jugoslavije.
Nosara, sabina, lajavi, alistevo, bata zivotinja...![]()
Joj upisa tito dragi, da vas vidi na sta mu je partizanija spala bacio bi se pod Jovanku da ga zgazi.
detroit-mercy wrote:Tebi su nacisti svi od djeteta u kolijevci do starca od 80godina, zalosno razmisljanje za nekog ko hoce da se kurci nekom sirinom pogleda.
Opominjes @Batu sto svim pripadnicima velike ljudske grupe neujednacene starosne dobi a priori pripisuje gnusna politicka uvjerenja, a sam za drugu takvu grupu (takodje "od djeteta u kolijevci do starca od 80 godina") pises da su "hamelj" - za tebe oni uopce nisu ljudi.detroit-mercy wrote:Pa pljacka je bila i kada su nakon WWII protjerali sve Nijemce iz Vojvodine pa u njihove kuce uselili hamelj iz Bosne i Crne Gore.
Dobar post, ali za boldano osjecam da sam duzan objasnjenje. Naime pod "nacisti" sam podrazumijevao samo one koji su ucestvovali i saradjivali sa njima. Nazalost cinjenica da to nisu Marsovci, nego ljudi od krvi i mesa, sa porodicama, dala je forumasu povod da moju izjavu izvuce iz konteksta.John Cleese wrote:
Opominjes @Batu sto svim pripadnicima velike ljudske grupe neujednacene starosne dobi a priori pripisuje gnusna politicka uvjerenja, a sam za drugu takvu grupu (takodje "od djeteta u kolijevci do starca od 80 godina") pises da su "hamelj" - za tebe oni uopce nisu ljudi.
To je tvoje shvatanje "sirine pogleda"?
Kad se ovo ime spomene valja ustai p tek onda spomenuti. Mislim da se jadni okrece u grobu o ventilator, sta su mu od firme uradili...piupiu wrote:Emerik Blum ... kako je uveo Yu privredu na svjestko tržište ...
http://novi.ba/clanak/33653/emerik-blum ... ko-trziste
Eeee, da ... pričao mi je tata da je Blum bio jedan od trojice ljudi koji su spasili Baščaršiju od propadanja, on, Boro Ostojić i ne mogu se sjetiti trećega ... moguće dok je bio gradonačelnik, ali je potpuno moguće da je to ipak bilo ranije ... pa, i Collegium Artisticum osnovao, nije šala, a danas nam ministar kulture ne čita knjige ...zateznistub wrote:Kad se ovo ime spomene valja ustai p tek onda spomenuti. Mislim da se jadni okrece u grobu o ventilator, sta su mu od firme uradili...piupiu wrote:Emerik Blum ... kako je uveo Yu privredu na svjestko tržište ...
http://novi.ba/clanak/33653/emerik-blum ... ko-trziste
Nedavno gledao neki dogumentarac o njegovim pocecima i kako je razvijao kompaniju...da ti suze krenu na oci...
Hehe ... 29. novembarska ...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ako se pojam Genijalac moze materijalizovati, onda se jedino mogao materijalizovati u toj osobi.piupiu wrote: Eeee, da ... pričao mi je tata da je Blum bio jedan od trojice ljudi koji su spasili Baščaršiju od propadanja, on, Boro Ostojić i ne mogu se sjetiti trećega ... moguće dok je bio gradonačelnik, ali je potpuno moguće da je to ipak bilo ranije ... pa, i Collegium Artisticum osnovao, nije šala, a danas nam ministar kulture ne čita knjige ...
Sad mi pade na pamet ona tema o preimenovanju Titove ulice; pa, eto, kad bi je neko preimenovao, mislim da bi on bio jedan od boljih kandidata (ne da ja mislim da je treba preimenovati) ... nego, eto, onako spominjem, ciljajući na to gdje je tom čovjeku mjesto u našoj gradskoj historiji.zateznistub wrote:Ako se pojam Genijalac moze materijalizovati, onda se jedino mogao materijalizovati u toj osobi.piupiu wrote: Eeee, da ... pričao mi je tata da je Blum bio jedan od trojice ljudi koji su spasili Baščaršiju od propadanja, on, Boro Ostojić i ne mogu se sjetiti trećega ... moguće dok je bio gradonačelnik, ali je potpuno moguće da je to ipak bilo ranije ... pa, i Collegium Artisticum osnovao, nije šala, a danas nam ministar kulture ne čita knjige ...
Iako sam star dripac, kad slusam starije sa kojim pijetetom i poštovanjem govore o njemu, lijepo pišnem u gaće. O prićama kako je sve to krenulo i kako je bukvaln od nicega napravio svjetski poznati firmu je iluzorno govoriti, reci cu samo ovo da je Tadašnji Energoinvest radio u toliko zemalja koliko ovi danasnji "struĆnjaci" ne umiju ni nabrojati...
Bivsa Beogradska ulica nosi njegovo ime mada, mislim da bi ON trebao dobiti neku mnogo vecu i bitniju ulicu, ali to sam samo ja.piupiu wrote: Sad mi pade na pamet ona tema o preimenovanju Titove ulice; pa, eto, kad bi je neko preimenovao, mislim da bi on bio jedan od boljih kandidata (ne da ja mislim da je treba preimenovati) ... nego, eto, onako spominjem, ciljajući na to gdje je tom čovjeku mjesto u našoj gradskoj historiji.
Pa, to ...zateznistub wrote:Bivsa Beogradska ulica nosi njegovo ime mada, mislim da bi ON trebao dobiti neku mnogo vecu i bitniju ulicu, ali to sam samo ja.piupiu wrote: Sad mi pade na pamet ona tema o preimenovanju Titove ulice; pa, eto, kad bi je neko preimenovao, mislim da bi on bio jedan od boljih kandidata (ne da ja mislim da je treba preimenovati) ... nego, eto, onako spominjem, ciljajući na to gdje je tom čovjeku mjesto u našoj gradskoj historiji.
Treba dobiti najvecu i najbolju ulicu u Sa......Vc nazvati imenom E.Blumazateznistub wrote:Bivsa Beogradska ulica nosi njegovo ime mada, mislim da bi ON trebao dobiti neku mnogo vecu i bitniju ulicu, ali to sam samo ja.piupiu wrote: Sad mi pade na pamet ona tema o preimenovanju Titove ulice; pa, eto, kad bi je neko preimenovao, mislim da bi on bio jedan od boljih kandidata (ne da ja mislim da je treba preimenovati) ... nego, eto, onako spominjem, ciljajući na to gdje je tom čovjeku mjesto u našoj gradskoj historiji.
Vidis, taj prijedlog mi je promakao!spreca wrote:Treba dobiti najvecu i najbolju ulicu u Sa......Vc nazvati imenom E.Blumazateznistub wrote:Bivsa Beogradska ulica nosi njegovo ime mada, mislim da bi ON trebao dobiti neku mnogo vecu i bitniju ulicu, ali to sam samo ja.piupiu wrote: Sad mi pade na pamet ona tema o preimenovanju Titove ulice; pa, eto, kad bi je neko preimenovao, mislim da bi on bio jedan od boljih kandidata (ne da ja mislim da je treba preimenovati) ... nego, eto, onako spominjem, ciljajući na to gdje je tom čovjeku mjesto u našoj gradskoj historiji.
Pa, eto ... pokrenimo gradjansku inicijativu.zateznistub wrote:spreca wrote:Vidis, taj prijedlog mi je promakao!zateznistub wrote: Treba dobiti najvecu i najbolju ulicu u Sa......Vc nazvati imenom E.Bluma![]()
Koridor Vc Emerik Blum
Bra'o spreca, svaka ti dala...
Pokrenite vi mlađi, ja sto sam pokretao, pokretao sam...piupiu wrote: Pa, eto ... pokrenimo gradjansku inicijativu.
jedino umjesto Koridor ja bih to drugacije nazvao,to koridor me stalno asocira na Arizonu.....mozda AC Emerik Blumzateznistub wrote: Vidis, taj prijedlog mi je promakao!![]()
Koridor Vc Emerik Blum
More komfornospreca wrote:jedino umjesto Koridor ja bih to drugacije nazvao,to koridor me stalno asocira na Arizonu.....mozda AC Emerik Blumzateznistub wrote: Vidis, taj prijedlog mi je promakao!![]()
Koridor Vc Emerik Blum
Možda tu postoje neki standardi oko imenovanja ... ko zna ...zateznistub wrote:More komfornospreca wrote:jedino umjesto Koridor ja bih to drugacije nazvao,to koridor me stalno asocira na Arizonu.....mozda AC Emerik Blumzateznistub wrote: Vidis, taj prijedlog mi je promakao!![]()
Koridor Vc Emerik Blum
bascarsija je sada ozbiljan biznis u zadnjih 10-tak godina po svemu u odnosu na sedamdesete i osamdesete, izuzev za vrijeme olimpijade kada je profunkcionisao nocni zivot, sedamdesetih si na carsiji iza 10 mogao samo batine dobiti, neki se tog straha jos nisu oslobodili pa ni dan danas carsijom ne idu iza deset sati ...supercali wrote:ozbiljnija civilizacija je bila na bjelasnici za vrijeme juge nego sada na bascarsiji za vrijeme troglavog zmaja