Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#3576 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa hajde da spustimo tenzije fakat i konstruktivno pregledamo stvari bez međusobnog podbadanja. Šta to daje naznake da će Husref napraviti ekipu? Pa danas nas je Zrinjski raznio i mogli smo i trebali primiti više od jednog gola.
Muhamed Đakmić

#3577 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa opet se vraćamo na staro pitanje, kakve to ekipe imaju rivali?

Pa samo smo Borcu maznuli tri strašna igrača, koji bi im sigurno igrali među 11. Doduše, Nemanja još ne igra. Dobili smo špica koji je u pet deka sa Hadžijom prošlosezonskim ako ne i bolji, dobili smo jednog od najboljih štopera i jednog od najboljih lijevih bekova lige.

Sve i da nemamo tako dobru ekipu, sa čim se ja ne slažem, opet ne pokazujemo nikakvu igru naprijed, ono je patnja gledati. I ja ne vidim da će išta bolje biti u budućnosti. Husref je tu haman godinu dana, da se naziru obrisi dobre igre, onda se slažem da bi Husrefa trebalo zadržati, ali ovako igra stvarno ni na šta ne liči.
Muhamed Đakmić

#3578 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Vule, Puzigaća i Bilbija su vagali između nas i Borca.
Altsa

#3579 Re: Utakmice.

Post by Altsa »

Jedino se moze biti zadovoljno sa mjestom na tabeli...sve ostalo je za tesku depresiju
Kemal Malovčić

#3580 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Naši igrači su krampe.

Igrači naših konkurenata su bageri, profesionaci.

Naši igrači igraju za smoki i pez, a i to je neredovno.

Igrači naših konkurenata imaju redovne, visoke plate, voze mercedese od sponzora, itd.

Naš trener je najbolji u ligi, majstor, ali ni on, takav, nije u stanju da od truhlih krušaka napravi pekmez.

Treneri naših konkurenata su blesavi amateri, ali njihove ekipe nekako uvijek protiv nas igraju sa više motiva i jedinstva.
Muhamed Đakmić

#3581 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Altsa wrote:Jedino se moze biti zadovoljno sa mjestom na tabeli...sve ostalo je za tesku depresiju
Dolaze gostovanja Širokom, Čeliku, Borcu i Želji. Realno, dosadašnja praksa je pokazala da mi sa tih gostovanja ne donosimo puno bodova. Što znači da bi i drugo mjesto moglo biti uspjeh na kraju.
Kemal Malovčić

#3582 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Da je danas

reko igračima da samo malo napadnu

da malo drže loptu u nogama

mi bismo dali i drugi go

a oni ne bi dali dva.

Al haj.
Muhamed Đakmić

#3583 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

leškarenje wrote:Pored lose postavke igre nasi igraci moraju pratiti igru,oni bleje svi u sudiju da vide hoce li svirati penal dok ovamo lik lagano zabija gol.
Ono našima Bog dragi neće izbiti iz glave, k'o kad je to neodgojeno u fudbalskom smislu. Sjećam se prvog gola protiv Sparte iz Praga u gostima, naših 5 ili 7 diglo ruku i traži ofsajd gledajući u sudiju, umjesto da prate igru.
limeni

#3584 Re: Utakmice.

Post by limeni »

bod ko kuca.
wickerman

#3585 Re: Utakmice.

Post by wickerman »

limeni wrote:bod ko kuca.
kako nije,inace nam leze gostovanja u hercegovini.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3586 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Izvještaj: 16. kolo PL BiH 2013/14: Zrinjski - Sarajevo 1:1

pOZz

#3587 Re: Utakmice.

Post by pOZz »

leškarenje wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa Vule, Puzigaća i Bilbija su vagali između nas i Borca.
Ma pusti to,nijedan se nije pokazao onako kako smo to mi zamisljali...
Zašto se Vule nije pokaz'o?
Butmiran

#3588 Re: Utakmice.

Post by Butmiran »

I Puzigaća?
Cossack

#3589 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Treba biti iskren i reći da ovu polusezonu Husrefu nije bilo lako. Dobio je dosta kasno veliki broj igrača od kojih većinu prestavljaju mlađi talentovani igrači kojima još uvijek fali snage, samopouzdanja i iskustva. Zatim je otišao Suljić koji je ako ništa drugo znao prenijeti loptu i nerijetko napraviti pometnju u protivničkoj odbrani. U svemu ovome Bilbiji nisu sređeni papiri tako da je čitavu polusezonu bio s jednim klasičnim napadačem. Da li bi se u ovakvoj situaciji neko drugi bolje snašao... možda.

S druge strane apsolutno je njegova krivica dovođenje i forsiranje Karića, momka koji je zalutao u fudbalske vode. Što se Travančića tiče ne vjerujem da bez razloga grije klupu.
todd_smith

#3590 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

I ja sam isto govorio. Nije meni to da je losa igra i slicno, nego njegov pristup tome, to neko nonsalantno ponasanje ono kao "eto jebi ga, sta ja mogu".
leo karan

#3591 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Cossack wrote:Treba biti iskren i reći da ovu polusezonu Husrefu nije bilo lako. Dobio je dosta kasno veliki broj igrača od kojih većinu prestavljaju mlađi talentovani igrači kojima još uvijek fali snage, samopouzdanja i iskustva. Zatim je otišao Suljić koji je ako ništa drugo znao prenijeti loptu i nerijetko napraviti pometnju u protivničkoj odbrani. U svemu ovome Bilbiji nisu sređeni papiri tako da je čitavu polusezonu bio s jednim klasičnim napadačem. Da li bi se u ovakvoj situaciji neko drugi bolje snašao... možda.

S druge strane apsolutno je njegova krivica dovođenje i forsiranje Karića, momka koji je zalutao u fudbalske vode. Što se Travančića tiče ne vjerujem da bez razloga grije klupu.

Treba biti iskren isto tako i reci da je imao dovoljno takmicarskih utakmica da uigra ekipu, da ne moramo poslije 22 sluzbene utakmice ove sezone, jucer izgedati onako.
imali smo u evropi 4 tekme, u kupu 3 i 15 u prvenstvu, pa mini pripreme u madjarskoj, pa jedne u hercegovini negdje...
Od jula i onih amatera u evropi igramo lose, eto tad se i moglo tolerisati jer je ekipa bila nova...
Ali sada, nakon 4 mjeseca i 22 odigrane utakmice, dva mikrociklusa priprema da 23. sezonsku utakmicu jucer odigramo onako je stvarno neprihvatljivo!
Cossack

#3592 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

leo karan wrote: Treba biti iskren isto tako i reci da je imao dovoljno takmicarskih utakmica da uigra ekipu, da ne moramo poslije 22 sluzbene utakmice ove sezone, jucer izgedati onako.
imali smo u evropi 4 tekme, u kupu 3 i 15 u prvenstvu, pa mini pripreme u madjarskoj, pa jedne u hercegovini negdje...
Od jula i onih amatera u evropi igramo lose, eto tad se i moglo tolerisati jer je ekipa bila nova...
Ali sada, nakon 4 mjeseca i 22 odigrane utakmice, dva mikrociklusa priprema da 23. sezonsku utakmicu jucer odigramo onako je stvarno neprihvatljivo!

Nakon evropskih tekmi je opet ostao bez 3 igrača o kojih su dvojica bili standardni tako da te evropske utakmice i onih par u prvenstvu ne bih računao. Također sam zaboravio dodati da minimalno zadnjih 7-8 kola igramo bez Džakmića, igrača sa kojim bi sigurno mnogo bolje igrali u sredini.
Last edited by Cossack on 11/11/2013 11:27, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#3593 Re: Utakmice.

Post by Pitarrr82 »

Sto se mene tice neka igramo ovako ruzno do kraja a da uzmemo titulu ili kup :mrgreen:, nekad imam osjecaj da pojedinci ocekuju da igramo kao Bayern ili slicno, ovo je prevazislo svaku euforiju i ocekivanja.
omega369

#3594 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

pOZz wrote: Zašto se Vule nije pokaz'o?
zato sto se ne uklapa u profil trenera koji 'nije kriv ni za sta', nego su krivi igraci, uprava, BP i osvi ostali (tereni, stative, sudije...). zato se nije pokazao a po obicaju valjaju samo oni kojih nema
Cienfuegos

#3595 Re: Utakmice.

Post by Cienfuegos »

Meni u nasoj igri najvise smeta kako jednostavno ne znamo odgovoriti na pritisak. Ne znamo ustopati loptu I malo usporiti protivnika kad je u naletu vec pocnemo nabijati glavom bez obzira sto je samo podstrek protivniku da jos vise nagazi po gasu. Tako je bilo protiv zeljeznicara u prvom poluvremenu, tako je bilo jucer u Mostaru dobrih 80 minuta. Kao da igramo sa ekipom iz liga petice, grcevito se branimo :roll: I onda odjednom kad nas protivnik malo pusti, kao sto su igraci Zrinjskog negdje oko 80te minute (zbog umora), tek onda zaigramo. Vidi se da znamo I mozemo I mi napraviti pritisak ali u nekom smo jebenom grcu, kao da igracima neko sveze noge.
limeni

#3596 Re: Utakmice.

Post by limeni »

wickerman wrote:
limeni wrote:bod ko kuca.
kako nije,inace nam leze gostovanja u hercegovini.
ma ja ba, ni ja nisam nesto impresioniran igrom nasih pulena ali eto drugi smo na tabeli i prezimili smo u kupu. husref mora jedino objasnit igracima prije svake utakmice da ne idu na druzenje nego u rat s protivnicima, trebaju zubima da ih kidaju. dabogda vazda igrali ko grcka i pobjedjivali 1-0 i bili milioneri.
Muhamed Đakmić

#3597 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Problem je što smo mi jučer bili porozni sa svih strana, i 1-1 nam nije odgovaralo u borbi za titulu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3598 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Image
pOZz

#3599 Re: Utakmice.

Post by pOZz »

leškarenje wrote:A sta je pokazao da bi opravdao nasa ocekivanja ? Pretrcava ga kako ko hoce,vadi ga samo njegova srcanost gdje ide glavom na nogu,a ostalo jedno nista.Nema skok,brzinu.......
Vukašin komanduje odbranom. Ovaj tim bi primio sigurno više od osam golova da nije Vuleta u odbrani. Ne znam o kakvim pretrčavanjima je riječ, ali haj. Davno je bila 2006. godina, davno je i on im'o 23 godine.
strong69

#3600 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

leškarenje wrote: A sta je pokazao da bi opravdao nasa ocekivanja ? Pretrcava ga kako ko hoce,vadi ga samo njegova srcanost gdje ide glavom na nogu,a ostalo jedno nista.Nema skok,brzinu.......
Gledamo nekog drugog Vuleta ocito. Cuj jedno nista. Jaki argumenti :mrgreen:
Post Reply