Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
normalno, zar bi neko mogao gledati ovo govno od volana
citroen xm wrote: ↑19/11/2024 10:44
Arteon karavan sprži oči ržnoćom zadnjeg kraja. A koliko god dobro izgledao standardni, ima dizajn koji će zastariti brže nego Mazdin. Meni Mazda unutra 3 puta ljepša i na oko kvalitetnija. U Arteona kada uđeš vidiš da je to samo još jedan obični Pasat bez obzira kako ga nazvali.
naravno da je passat, sve isto, jedino je vani ostriji i bolje uradjen...
Meni je Mazda 6 top auto i jedino mi taj centralni displej izgleda stvarno zastario, ali to meni lično nije toliko bitno. Rekao bih da je po izboru materijala i dizajnu interijera, eleganciji 2 koplja ispred Arteona.
citroen xm wrote: ↑19/11/2024 11:24
Meni je Mazda 6 top auto i jedino mi taj centralni displej izgleda stvarno zastario, ali to meni lično nije toliko bitno. Rekao bih da je po izboru materijala i dizajnu interijera, eleganciji 2 koplja ispred Arteona.
Tačno tako
artur morgan wrote: ↑19/11/2024 11:55
Na toj Mazdi je sve zastarilo s razlogom.
Mazda 6 je model iz 2012. godine.
VW Arteon je model iz 2020. godine.
8 godina razlike
Navijači su uvijek nerealni
Šta je to na Mazdi toliko zastarjelo što bitno, ili uopće ikako, utječe na user experience (UX)? Argumentuj.
Hvatate se za platforme a ne znate da je MQB ustvari evolucija PQ46 platforme s početka 2000.ih i uostalom veća je razlika između GL i GJ2 Mazdi (GJ1 iz 2012. da ne spominjem) nego što je to bilo između B7 i B6 Passata itd.
I opet ne razumijem kako platforma, koliko god stara bila, ukoliko je u startu bila top, utječe na vozne osobine, komfor, dugotrajnost ili bilo koji drugi dio UX?
I ako ćemo o platformama, meni je svakako GH špic vrhova što se tiče voznih osobina. Sa GJ (posljedično i GL) su malo više otišli na komfor stranu, što meni ne odgovara al’ ja sam svakako ludak koji se ionako ništa ne pita
ZoomZoomKiwi wrote: ↑19/11/2024 12:21
I ako ćemo o platformama, meni je svakako GH špic vrhova što se tiče voznih osobina. Sa GJ (posljedično i GL) su malo više otišli na komfor stranu, što meni ne odgovara al’ ja sam svakako ludak koji se ionako ništa ne pita
Hvatate se za platforme a ne znate da je MQB ustvari evolucija PQ46 platforme s početka 2000.ih
Nije
Sliče mnogo više nego što se razlikuju.
Uostalom MQB je krenuo 2012. kad i GJ Mazda, znači ništa novije.
Ni slicne.
MQB je doživio 2 evolucije od 2012.
Nemojte braniti neodbranjivo.
Mazda je kvalitetnija, manje se kvari, ima bolje materijale.
Arteon je bolji tehnički, dok radi
citroen xm wrote: ↑19/11/2024 11:24
ZoomZoomKiwi wrote: ↑19/11/2024 12:21
Uostalom MQB je krenuo 2012. kad i GJ Mazda, znači ništa novije.
Ni slicne.
MQB je doživio 2 evolucije od 2012.
Nemojte braniti neodbranjivo.
Mazda je kvalitetnija, manje se kvari, ima bolje materijale.
Arteon je bolji tehnički, dok radi
Šta tehnički znači. Ima izbor MHEV ili PHEV, ili neka druga prednost?
Ukoliko je Mazda 6 i dalje konkurentna na tržištu automobila, zbog čega se prestala proizvoditi prije tri godine za Američko tržište ? Koliko sam upratio, ne proizvodi se više ni za Evropsko tržište. Pri tome neće imati novi model. Ako je to tako lako i isplativo, zašto i oni ne nabace " novi " model na " staru " platformu....
Ni to nije baš potpuno tačno. SUV nije imao toliki primat prije recimo 5-7 godina. Za vrijeme proizvodnje aktuelnog tipa Mazde 6, proizvodila su se tri različita modelska tipa Passata ( B7,B8 i B9 ), dva modela Insignie, i tri modela Mondea.
Nemam ništa protiv Mazde, ali star je i to je fakat. Na slikama se vidi zub vremena
Last edited by artur morgan on 19/11/2024 13:01, edited 1 time in total.
canvra888 wrote: ↑19/11/2024 13:00
Al meni je najjače kako neki pokušavaju degradirati Arteon tako što ga nazivaju Passatom... pa Passat faktički i jeste konkurent Mazdi 6
Potegnite kupe SB Mazdu za poređenje pa će imati više smisla...
A šta je to Arteon hahahahah nego Passat.
Od VWa jedino što se može izdvojiti jesu Phaeton i Touareg, ništa više.
canvra888 wrote: ↑19/11/2024 13:00
Al meni je najjače kako neki pokušavaju degradirati Arteon tako što ga nazivaju Passatom... pa Passat faktički i jeste konkurent Mazdi 6
Potegnite kupe SB Mazdu za poređenje pa će imati više smisla...
A šta je to Arteon hahahahah nego Passat.
Od VWa jedino što se može izdvojiti jesu Phaeton i Touareg, ništa više.
Koji dio rečenice Mazda 6 je konkurent Passatu nisi razumio? Arteon je atraktivnija verzija Passata.