SDP

prelivoda

#35551 Re: SDP

Post by prelivoda »

Sljedeća sedmica će na vidjelo izbaciti najveće gubitnike na ovogodišnjim izborima. Dakle, ko od ponedeljka bude najviše u novinama, na portalima, napadao, pjenio i prozivao, bit će najveći izborni gubitnik ove godine.
Panika se već lagano osjeti

Code: Select all

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zlatko-lagumdzija-eu-predstavniku-ne-petljaj-ne-lazi---354939.html
drug_profi

#35552 Re: SDP

Post by drug_profi »

jemma wrote:osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.

kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi. :)

dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
jemma

#35553 Re: SDP

Post by jemma »

drugi profil wrote:Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
koalicije je suvišno napominjati. podrazumijeva se da će ih biti uz ovoliko stranaka. nismo Amerika, nažalost.
drug_profi

#35554 Re: SDP

Post by drug_profi »

jemma wrote:
drugi profil wrote:Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
koalicije je suvišno napominjati. podrazumijeva se da će ih biti uz ovoliko stranaka. nismo Amerika, nažalost.
Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.
iPod

#35555 Re: SDP

Post by iPod »

prelivoda wrote:Sljedeća sedmica će na vidjelo izbaciti najveće gubitnike na ovogodišnjim izborima. Dakle, ko od ponedeljka bude najviše u novinama, na portalima, napadao, pjenio i prozivao, bit će najveći izborni gubitnik ove godine.
Panika se već lagano osjeti

Code: Select all

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zlatko-lagumdzija-eu-predstavniku-ne-petljaj-ne-lazi---354939.html
Lagumdzija sve više počinje primjenjivati istu taktiku kao Dodik nekada, ispočetka sarađivao sa strancima, a kad su ga doveli na vlast radikalizirao svoje stavove. Kako god, više vjerujem ovom Sorensenu nego li slučajnom prolazniku.
jemma

#35556 Re: SDP

Post by jemma »

drugi profil wrote:Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.
budu li složni Bakir i Zlatko ova koalicija je neizbježna.

drugi scenario je da budu složni Bakir, Šćepo i Šćepina pudlica Komšić.

treći scenario je da stranka sa najviše glasova podijeli vlast sa šakom manjih stranaka i taj je scenario najgori. to je uradila SDA i uništila Kanton Sarajevo plaćajući dugove Pećancu, Radeljašu, Čardžiću i ostaloj gamadi.
iPod

#35557 Re: SDP

Post by iPod »

jemma wrote:
drugi profil wrote:Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.
budu li složni Bakir i Zlatko ova koalicija je neizbježna.

drugi scenario je da budu složni Bakir, Šćepo i Šćepina pudlica Komšić.

treći scenario je da stranka sa najviše glasova podijeli vlast sa šakom manjih stranaka i taj je scenario najgori. to je uradila SDA i uništila Kanton Sarajevo plaćajući dugove Pećancu, Radeljašu, Čardžiću i ostaloj gamadi.
Pošto si licemjeran, trebali bi ponoviti gradivo, a to je da za sve što se dešavalo u KS je upravo kriva nesposobna svita/klika iz SDP-a koja više nije znala šta radi, pokušaji nekakvih rekonstrukcija vlasti pa koaliranje sa SBB-om doveli su do toga da je ovaj šljam koji navodiš (Radeljaš i Čardžić) isplivao na površinu.

Kanton Sarajevo nije imao nesposobniju vlast od one koju je predvodio Fikret Musić. Koliko god loša bila SDA, SDP je pokazao da može još gore.

Također, ne bi bilo zgoreg prisjetiti se dana primopredaje vlasti novom mandataru, kada je u budžetu zatečeno 0 KM na računu, a isto tako u danima koji su prethodili primopredaji uposleno je više od 120 ljudi u razna ministarstva i kantonalne firme.

Kako god, SDP je stavio tačku na svoj politički angažman, kako u Kantonu Sarajevo, a tako i u FBIH.

Još 9 dana žohari.
JedanMova

#35558 Re: SDP

Post by JedanMova »

jemma wrote:osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.
Znaci ovako....
JedanMova wrote: Ima medicinski izraz za to tvoje stanje... raspitaj se :lol:
Gdje ovde vidis pojam "bolestan"?

A onda dodje ovo od tebe
jemma wrote: ako ti misliš da smo komunistička zemlja onda ti je pamet ozbiljno pomjerena.
Al sve u svemu...
jemma wrote: kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi. :)
... Oliver Dragojevic bi rekao:
"... Ko sam ja da ti sudim..."
wolf07

#35559 Re: SDP

Post by wolf07 »

jemma wrote:
Android Knego wrote:tebi kao, vise nego ocito, placenom forumasu
dabogda ti imao x100 sve što ja imam za bilo koju riječ koju sam napisao.

ja samo mislim svojom glavom i ne padam na priče o očuvanju islama, Bošnjaka, dežurnim spasiteljima, ukidačima entiteta i šta ti ja znam... dok svi ti veliki Bošnjaci, spasitelji i muslimani šnjiraju milione. za to vrijeme obični muslimani i Bošnjaci, koji su "zaštićeni" od SDA i njihovih isprdaka Harisa i Fahrudina, propadaju li propadaju.

ja Zlatka i SDP i dalje volim jer me na to nikad nisu hvatali. nikad nisu pecali glasače po džamijama, na emocije, na rat i druge prevare. ljudi govore šta žele da urade za ovu državu i pokazali su da su tamo gdje nisu blokirani i radili na tome.
A u kojoj su to tebe dzamiji pecali, sviju ti?
Android Knego

#35560 Re: SDP

Post by Android Knego »

jemma wrote: dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
niko ovdje i ne spori da ce SDP sigurno ostati partija broj 1 u BiH, po mnogo cemu... jedino se mozda ne bismo s tobom slozili oko toga po cemu, ali to su vec nijanse... :D
Liberalism

#35561 Re: SDP

Post by Liberalism »

drugi profil wrote:

kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi. :)

dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
Sto li je to otudjenje od realnosti? Zato sto se ne poklapa sa tvojom realnoscu ili realnoscu milion drugih koji ocekuju da im drzava rjesi sve njihove probleme u zivotu. Takvih je bilo i uvjek ce biti i SDP je opet dobijao glasove i to uglavnom od onih koji zauzvrat nisu nista licno ocekivali. A takvih, koji glasaju za stranku i misle da su time sve svoje probleme rjesili i svake 4 godine se razocara je uvijek bilo i bice...zbog takvih smo tamo gdje jesmo i imamo politicara koji su upravo taj milion ljudi su nasankani da ce im svi problemi u zivotu nestati samo ako njima date glas. Zato se popusti demagogije i probaj shvatiti da ako je vecina za ili protiv, to ne znaci da su pravu.
drug_profi

#35562 Re: SDP

Post by drug_profi »

Liberalism wrote:
Sto li je to otudjenje od realnosti? Zato sto se ne poklapa sa tvojom realnoscu ili realnoscu milion drugih koji ocekuju da im drzava rjesi sve njihove probleme u zivotu. Takvih je bilo i uvjek ce biti i SDP je opet dobijao glasove i to uglavnom od onih koji zauzvrat nisu nista licno ocekivali. A takvih, koji glasaju za stranku i misle da su time sve svoje probleme rjesili i svake 4 godine se razocara je uvijek bilo i bice...zbog takvih smo tamo gdje jesmo i imamo politicara koji su upravo taj milion ljudi su nasankani da ce im svi problemi u zivotu nestati samo ako njima date glas. Zato se popusti demagogije i probaj shvatiti da ako je vecina za ili protiv, to ne znaci da su pravu.
Evo da ti ne odgovaram jer znam kako je nemoguc posao ubijediti nekoga u nesto sto ne zeli da vjeruje.
Sacekamo ponoc 12/13 oktobar. Sva ce ti realnost nahrupiti u sobu.

A ovakvi, kao ja, glasali za SDP od prvih izbora. Ocekivali smo nesto, naravno. Da ta vlast rjesi bilo kakav problem, a ne da pravi nove i nove.
Ridjobrki

#35563 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Image

Ja sam bez riječi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#35564 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Cekaj, jel ovo neka montaza suparnickog predizbornog tabora ili :?:

Ako nije, Hamdija je zreo za hospitalizaciju, i ozbiljne medikamente.
hrastov žižak

#35565 Re: SDP

Post by hrastov žižak »

da nije ovih tespiha mislio bih da lupa glavom od pod
Ridjobrki

#35566 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ja sam se ponadao da je neka zvrčka političkih protivnika ali nije.

Objavljeno na njegovoj FB stranici uz komentar:

"SDP USK se odrekao JUMBO PLAKATA i taj novac ulozio u kravu koju smo halalili jednoj sehidskoj majci, 2500 teka, olovaka i pribora koje dijelimo onima kojima je potrebno i u klanje dvije krave kurbana koje cemo sutra podijeliti na 500 adresa na USK jer nije Bajram sretan ako znamo da nasi sugradjani nemaju nista na soframa svojim. Bajram serif mubarek olsun!"

Politička promocija u bajramskoj čestitci i poruka "ujedinjeni u miru" na slici.

Ovo se s mozgom rastavilo.
and

#35567 Re: SDP

Post by and »

Ridjobrki wrote:Ja sam se ponadao da je neka zvrčka političkih protivnika ali nije.

"SDP USK se odrekao JUMBO PLAKATA i taj novac ulozio u kravu koju smo halalili jednoj sehidskoj majci, 2500 teka, olovaka i pribora koje dijelimo onima kojima je potrebno i u klanje dvije krave kurbana koje cemo sutra podijeliti na 500 adresa na USK jer nije Bajram sretan ako znamo da nasi sugradjani nemaju nista na soframa svojim. Bajram serif mubarek olsun!"

Politička promocija u bajramskoj čestitci i poruka "ujedinjeni u miru" na slici.

ovo je rezultat rada stranaka u bih,a dosta ih je imalo priliku da nešto urade :skoljka:
racionalista

#35568 Re: SDP

Post by racionalista »

Hamdija je pozitivno lud lik :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#35569 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ridjobrki wrote:Ja sam se ponadao da je neka zvrčka političkih protivnika ali nije.

E to je rezon nase 'demokratije' i borbe za glasove. Zakolji stado krava, podjeli. Zbavi stotinjak motokultivatora, podijeli ih. Upakuj sve tok kroz vjersku retoriku, potenciranje pripadnosti 'plemenu'...uz precizno definisanu ikonografiju....i nema da fulis.

Otprilike na razini komunikacije politicara-poglavica i Bantu crnaca, pred neke njihove izbore, i kroz njihove kampanje.
Ridjobrki

#35570 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ja sam još uvijek šokiran, prokomentiraću nešto idućih dana.

Ne, ovo je... Ne znam.
Android Knego

#35571 Re: SDP

Post by Android Knego »

Ridjobrki wrote:Image

Ja sam bez riječi.
fakat ovo nije neka zajebancija???
StupskaBitanga

#35572 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Vrhunac kiča i bezobrazluka
dustaban

#35573 Re: SDP

Post by dustaban »

Image
miop

#35574 Re: SDP

Post by miop »

dustaban wrote:Image
Image
Mohamad Sissoko

#35575 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Znam dosta sdrpovaca deklarisanih ateista kroz citav zivot, pred izbore 2010 odlucili da "pronadju vjeru", nakon fotelje po starom. Hajd ti takvom vjeruj. :serbo:
Post Reply