Panika se već lagano osjeti
Code: Select all
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zlatko-lagumdzija-eu-predstavniku-ne-petljaj-ne-lazi---354939.htmlCode: Select all
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zlatko-lagumdzija-eu-predstavniku-ne-petljaj-ne-lazi---354939.htmlMoj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.jemma wrote:osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.
kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi.![]()
dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
koalicije je suvišno napominjati. podrazumijeva se da će ih biti uz ovoliko stranaka. nismo Amerika, nažalost.drugi profil wrote:Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.jemma wrote:koalicije je suvišno napominjati. podrazumijeva se da će ih biti uz ovoliko stranaka. nismo Amerika, nažalost.drugi profil wrote:Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.
Lagumdzija sve više počinje primjenjivati istu taktiku kao Dodik nekada, ispočetka sarađivao sa strancima, a kad su ga doveli na vlast radikalizirao svoje stavove. Kako god, više vjerujem ovom Sorensenu nego li slučajnom prolazniku.prelivoda wrote:Sljedeća sedmica će na vidjelo izbaciti najveće gubitnike na ovogodišnjim izborima. Dakle, ko od ponedeljka bude najviše u novinama, na portalima, napadao, pjenio i prozivao, bit će najveći izborni gubitnik ove godine.
Panika se već lagano osjeti
Code: Select all
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zlatko-lagumdzija-eu-predstavniku-ne-petljaj-ne-lazi---354939.html
budu li složni Bakir i Zlatko ova koalicija je neizbježna.drugi profil wrote:Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.
Pošto si licemjeran, trebali bi ponoviti gradivo, a to je da za sve što se dešavalo u KS je upravo kriva nesposobna svita/klika iz SDP-a koja više nije znala šta radi, pokušaji nekakvih rekonstrukcija vlasti pa koaliranje sa SBB-om doveli su do toga da je ovaj šljam koji navodiš (Radeljaš i Čardžić) isplivao na površinu.jemma wrote:budu li složni Bakir i Zlatko ova koalicija je neizbježna.drugi profil wrote:Bojim se da SDP nece biti u prilici da mu se ponudi ista. Mozda je i dobro. Bilo bi jos bolje kad bi i SDA imala istu sudbinu, medjutim vjerni SDA glasaci imaju potpuno drugacije kriterije i mentalitet od vjernih glasaca SDP-a.
drugi scenario je da budu složni Bakir, Šćepo i Šćepina pudlica Komšić.
treći scenario je da stranka sa najviše glasova podijeli vlast sa šakom manjih stranaka i taj je scenario najgori. to je uradila SDA i uništila Kanton Sarajevo plaćajući dugove Pećancu, Radeljašu, Čardžiću i ostaloj gamadi.
Znaci ovako....jemma wrote:osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.
Gdje ovde vidis pojam "bolestan"?JedanMova wrote: Ima medicinski izraz za to tvoje stanje... raspitaj se
Al sve u svemu...jemma wrote: ako ti misliš da smo komunistička zemlja onda ti je pamet ozbiljno pomjerena.
... Oliver Dragojevic bi rekao:jemma wrote: kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi.![]()
A u kojoj su to tebe dzamiji pecali, sviju ti?jemma wrote:dabogda ti imao x100 sve što ja imam za bilo koju riječ koju sam napisao.Android Knego wrote:tebi kao, vise nego ocito, placenom forumasu
ja samo mislim svojom glavom i ne padam na priče o očuvanju islama, Bošnjaka, dežurnim spasiteljima, ukidačima entiteta i šta ti ja znam... dok svi ti veliki Bošnjaci, spasitelji i muslimani šnjiraju milione. za to vrijeme obični muslimani i Bošnjaci, koji su "zaštićeni" od SDA i njihovih isprdaka Harisa i Fahrudina, propadaju li propadaju.
ja Zlatka i SDP i dalje volim jer me na to nikad nisu hvatali. nikad nisu pecali glasače po džamijama, na emocije, na rat i druge prevare. ljudi govore šta žele da urade za ovu državu i pokazali su da su tamo gdje nisu blokirani i radili na tome.
niko ovdje i ne spori da ce SDP sigurno ostati partija broj 1 u BiH, po mnogo cemu... jedino se mozda ne bismo s tobom slozili oko toga po cemu, ali to su vec nijanse...jemma wrote: dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
Sto li je to otudjenje od realnosti? Zato sto se ne poklapa sa tvojom realnoscu ili realnoscu milion drugih koji ocekuju da im drzava rjesi sve njihove probleme u zivotu. Takvih je bilo i uvjek ce biti i SDP je opet dobijao glasove i to uglavnom od onih koji zauzvrat nisu nista licno ocekivali. A takvih, koji glasaju za stranku i misle da su time sve svoje probleme rjesili i svake 4 godine se razocara je uvijek bilo i bice...zbog takvih smo tamo gdje jesmo i imamo politicara koji su upravo taj milion ljudi su nasankani da ce im svi problemi u zivotu nestati samo ako njima date glas. Zato se popusti demagogije i probaj shvatiti da ako je vecina za ili protiv, to ne znaci da su pravu.drugi profil wrote:Moj jemma, bolan ne bio, hajd da si rekao da ce biti dio vladajuce koalicije pa bih shvatio optimizam, ali ovo je ascare potpuna otudjenost od realnosti.jemma wrote:osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.
kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi.![]()
dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
Evo da ti ne odgovaram jer znam kako je nemoguc posao ubijediti nekoga u nesto sto ne zeli da vjeruje.Liberalism wrote:
Sto li je to otudjenje od realnosti? Zato sto se ne poklapa sa tvojom realnoscu ili realnoscu milion drugih koji ocekuju da im drzava rjesi sve njihove probleme u zivotu. Takvih je bilo i uvjek ce biti i SDP je opet dobijao glasove i to uglavnom od onih koji zauzvrat nisu nista licno ocekivali. A takvih, koji glasaju za stranku i misle da su time sve svoje probleme rjesili i svake 4 godine se razocara je uvijek bilo i bice...zbog takvih smo tamo gdje jesmo i imamo politicara koji su upravo taj milion ljudi su nasankani da ce im svi problemi u zivotu nestati samo ako njima date glas. Zato se popusti demagogije i probaj shvatiti da ako je vecina za ili protiv, to ne znaci da su pravu.

ovo je rezultat rada stranaka u bih,a dosta ih je imalo priliku da nešto uradeRidjobrki wrote:Ja sam se ponadao da je neka zvrčka političkih protivnika ali nije.
Objavljeno na njegovoj FB stranici uz komentar:
"SDP USK se odrekao JUMBO PLAKATA i taj novac ulozio u kravu koju smo halalili jednoj sehidskoj majci, 2500 teka, olovaka i pribora koje dijelimo onima kojima je potrebno i u klanje dvije krave kurbana koje cemo sutra podijeliti na 500 adresa na USK jer nije Bajram sretan ako znamo da nasi sugradjani nemaju nista na soframa svojim. Bajram serif mubarek olsun!"
Politička promocija u bajramskoj čestitci i poruka "ujedinjeni u miru" na slici.
Ovo se s mozgom rastavilo.
E to je rezon nase 'demokratije' i borbe za glasove. Zakolji stado krava, podjeli. Zbavi stotinjak motokultivatora, podijeli ih. Upakuj sve tok kroz vjersku retoriku, potenciranje pripadnosti 'plemenu'...uz precizno definisanu ikonografiju....i nema da fulis.Ridjobrki wrote:Ja sam se ponadao da je neka zvrčka političkih protivnika ali nije.
Objavljeno na njegovoj FB stranici uz komentar:
"SDP USK se odrekao JUMBO PLAKATA i taj novac ulozio u kravu koju smo halalili jednoj sehidskoj majci, 2500 teka, olovaka i pribora koje dijelimo onima kojima je potrebno i u klanje dvije krave kurbana koje cemo sutra podijeliti na 500 adresa na USK jer nije Bajram sretan ako znamo da nasi sugradjani nemaju nista na soframa svojim. Bajram serif mubarek olsun!"
Politička promocija u bajramskoj čestitci i poruka "ujedinjeni u miru" na slici.
Ovo se s mozgom rastavilo.
fakat ovo nije neka zajebancija???Ridjobrki wrote:
Ja sam bez riječi.