vješalica wrote:
Ja sam davno rekla da se u nekomercijalnim linijama voza socijalni sloj drustva koji :
Ne placa kartu
Ne placa i sjebava
Placa udio u karti
Placa i sjebava
Razularena bagra iz srednjih i osnovnih skola saraju,cijepaju sjedista,razvaljuju vrata i slicno
Onda pjandure,smrdljivi kreteni i slicno,dosadni penzosi,olos i bagra narkomanska,
U komercijali se voza koliko toliko uljudan ozbiljan svijet koji se vraca sa posla plati kartu i cao
Tacno, ali napr meni posao 5 stanica od stana i sto bih isla autom kad mi je cak i "brze" tramvajem, psoebno kada je spica...zasto ja koja placam radnicki kupon moram ispastati radi gore nabrojanih..svugdje u svijetu javnim prevozom se VOZE SVI...samo kod nas najveci olos...
Dobro bi bilo da hoce neko preuzeti tramvajski saobracaj pa barem da to srede...
Komercijala je druga prica, nazalost, ogranicena na Dobrinju...
A ponekad bi se mogao i ocistiti tramvaj, jer svaki je Boze sacuvaj...i neka stave po jednog revizora da uvijek nadgleda situaciju u istom i manje ce biti unistavanja i cega sve ne..mada sam primijetila dosta psihickih slucajeva u zadnje vrijeme po tramvajima...da li su ti ljudi na terapijama ili su nelijeceni sizofrenicari/dusevni bolesnici itd ne znam, ali se strasno ponasaju mnogi...