Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veljaca wrote:Ne valja ovo .....
Samo da Bega ne izgubi samopouzdanje i mjesto prvog golmana u Stouku .....
Ne bi to valjalo zbog Reprezentacije protiv Luxa i Francuza ...
Ma jašta će, nakon toliko utakmica gdje ne primi nijedan gol da ga ovo sjebe. Pa hajde da brani u Unitedu pa da je katastrofa ako primi 4 gola ali u Stoke-u koji je ipak ekipa iz sredine tabele to uopšte nije takva katastrofa...
Nije problem sto je primio cetiri gola vec sto je fakticki krivac za tri gola minimalno.Sto je puno,puno je.
Da stvar bude malo jos zeznutija za ove sto su nazor tjerali Kenana,Begovic je primio cetvrti vrlo slican gol kao i Keno u Tirani.Tako da bi se vrlo lako moglo obiti o glavu.
I jos jedna okolnost Hasagicev BB je osvojio maksimalnih sest poena i to protiv fakticki najacih konkurenata za prvo mjesto Galate i Trabzona.U tim tekmama je bio jedan od boljih,sto znaci da je i on itekako u formi.A ne ivalid kako mu neki spocitavaju.
Porediti Englesku i Tursku ligu ne bi, ali to nije poenta, Begovic je takva vrsta golmana i takvoj ekipi gdje se njemu pljesce ako odbrani 7 od 10 100% suteva na gol. Ne igra za neki veliki tim gdje bi odma otisao na klupu nakon vece greske. Imace on jos slavnih utakmica, a i ne tako slavnih u toku sezone. Ipak je definitvno spremniji za repku pa makar on primao iste golove ko Hasagic ili gore.
Meni je bilo krivo sto su ga neki odma poceli dizati u vazduh nakon Liverpula, on je veoma dobar prosjecan golman i za koju sezonu moze postati bolji. Sto se tice repke, ovakav kakav je meni super.
begovic kriv kod prvog gola kad mu je prosla kroz ruke, drugi i treci nista nije mogao da uradi nakon katastrofalne greske woodgatea i odbice od jednog igraca stokea. a i za 4 je kriv begovic. iz slobodnjaka u njegov ugao nije uspio da je odbrani. jednu utakmicu briljira i onda ovu se desavaju neke katastrofalne greske. za nadati se da je to samo bio los dan begovica
Jednu tekmu briljirao?! hajd da i to cujem...Momak je prije ove utakmice primio sam JEDAN jedini gol u svim takmicenjima, dakle i Premier league, gdje su neke tekme pravo jake bile kao Chelsea ili Liverpool, zatim Liga UEFA i na kraju reprezentacija, to je nekih 7-8 tekmi!
BHF_Manijak wrote:Jednu tekmu briljirao?! hajd da i to cujem...Momak je prije ove utakmice primio sam JEDAN jedini gol u svim takmicenjima, dakle i Premier league, gdje su neke tekme pravo jake bile kao Chelsea ili Liverpool, zatim Liga UEFA i na kraju reprezentacija, to je nekih 7-8 tekmi!
posto nemas pojma na sta sam mislio onda ispade da nisam gledao ni jednu tekmu prije ove begovica. ovo jednu se odnosilo na jednu prije ove ne na jednu u cijelom sampionatu odigranom ove sezone
jeza u ledja wrote:Glupo je sto se svadjate oko toga je li Begovic dobar golman ili ne, kao sto mi je i glupo kad ga nazivate jednim od najboljih golmana u EPL.
Kakav god da je, za nas je super. Prema tome, suvisna vam je rasprava, al stvarno.
Ja odgovorno tvrdim da je među 5 golmana u EPL, evo ti reci jel tako ili nije, nabroj koliko ima boljih golmana od njega...
Pogledaj na ovom linku postotak odbrana, itekako respektirajućih 93%
jeza u ledja wrote:Glupo je sto se svadjate oko toga je li Begovic dobar golman ili ne, kao sto mi je i glupo kad ga nazivate jednim od najboljih golmana u EPL.
Kakav god da je, za nas je super. Prema tome, suvisna vam je rasprava, al stvarno.
Ja odgovorno tvrdim da je među 5 golmana u EPL, evo ti reci jel tako ili nije, nabroj koliko ima boljih golmana od njega...
Ja ti fino kažem, nabroj 5 boljih golmana u EPL, ja smatram Cecha, Reinu, De Geu boljim, Howard, Friedel i Given su mi u rangu Asmira (ako ništa njegova prednost su godine) a mislim da su ostali golmani malo ili malo više slabiji od Bega...
shalla wrote:
Ja ti fino kažem, nabroj 5 boljih golmana u EPL, ja smatram Cecha, Reinu, De Geu boljim, Howard, Friedel i Given su mi u rangu Asmira (ako ništa njegova prednost su godine) a mislim da su ostali golmani malo ili malo više slabiji od Bega...
To je statistika nakon samo 5 kola EPL.
A po njoj, Cech nije ni medju prvih 10, Pepe Reina je tek 10i, a Hart kojeg ti nisi ni spomenuo je na trecem mjestu.
A vidim nema ni Szesznyja. Valjda on kriv sto je Arsenal truba?
shalla wrote:
A po njoj, Cech nije ni medju prvih 10, Pepe Reina je tek 10i, a Hart kojeg ti nisi ni spomenuo je na trecem mjestu.
I kao sto rekoh, rasprava je besmislena.
upravo tako... po toj statistici i De gea je najbolji golman u Engleskoj
Asmir Begović ! Spremniji nego Hasagić hiljadu puta,navikao na ozbiljniji rad nego ovaj drugi.A drugo je što mnogi padaju na one fore da je Hasagić među najboljim golmanima svijeta,pogotovo poslije onog odbranjenog penala protiv Francuske.Kad' se samo sjetim NEKIH najava utakmica naše reprezentacije.Svi puni hvale za Hasagića,u top formi,najbolji golman a nije branio 3 puta za svoj klub i još dosta toga.Svaka njemu čast za sve što je učinio za BiH,ali ako ima bolji od njega kao recimo sad',neka to prepusti Asmiru.Uvijek smo znali pretjerati što se ocjene naših igrača tiče,dizali ih u visine a mali broj njih je zaslužio takav epitet.Što se hiperbolisanja tiče tu smo glavni,i Supića su svi veličali pa sad' pjeva u Grandu.
necu wrote:Asmir Begović ! Spremniji nego Hasagić hiljadu puta,navikao na ozbiljniji rad nego ovaj drugi.A drugo je što mnogi padaju na one fore da je Hasagić među najboljim golmanima svijeta,pogotovo poslije onog odbranjenog penala protiv Francuske.Kad' se samo sjetim NEKIH najava utakmica naše reprezentacije.Svi puni hvale za Hasagića,u top formi,najbolji golman a nije branio 3 puta za svoj klub i još dosta toga.Svaka njemu čast za sve što je učinio za BiH,ali ako ima bolji od njega kao recimo sad',neka to prepusti Asmiru.Uvijek smo znali pretjerati što se ocjene naših igrača tiče,dizali ih u visine a mali broj njih je zaslužio takav epitet.Što se hiperbolisanja tiče tu smo glavni,i Supića su svi veličali pa sad' pjeva u Grandu.
Upravo zato i govorim da je rasprava besmislena. Ovamo pricamo je li Begovic peti, deseti ili petnaesti najbolji golman EPL, a neki bi sad to trebali shvatiti kao - ako je 15i najbolji, onda je losiji od Hasagica, sta li?
necu wrote:Asmir Begović ! Spremniji nego Hasagić hiljadu puta,navikao na ozbiljniji rad nego ovaj drugi.A drugo je što mnogi padaju na one fore da je Hasagić među najboljim golmanima svijeta,pogotovo poslije onog odbranjenog penala protiv Francuske.Kad' se samo sjetim NEKIH najava utakmica naše reprezentacije.Svi puni hvale za Hasagića,u top formi,najbolji golman a nije branio 3 puta za svoj klub i još dosta toga.Svaka njemu čast za sve što je učinio za BiH,ali ako ima bolji od njega kao recimo sad',neka to prepusti Asmiru.Uvijek smo znali pretjerati što se ocjene naših igrača tiče,dizali ih u visine a mali broj njih je zaslužio takav epitet.Što se hiperbolisanja tiče tu smo glavni,i Supića su svi veličali pa sad' pjeva u Grandu.
Upravo zato i govorim da je rasprava besmislena. Ovamo pricamo je li Begovic peti, deseti ili petnaesti najbolji golman EPL, a neki bi sad to trebali shvatiti kao - ako je 15i najbolji, onda je losiji od Hasagica, sta li?
Ne, nema to veze sa tim koji je sad on golman po nekom tvom redosljedu, bolji je od Hasagića kako god okreneš, ja sam se uključio u priču nakon tvoje rečenice da je "glupo kad ga nazivamo jednim od najboljih golmana EPL"...
Ja sam ti samo statistički pokušao ukazati na to da Asmir JESTE jedan od najboljih golmana EPL. Da nije među najboljima ne bi standardni golman jedne jake reprezentacije (Sorensen) već godinu dana sjedio na klupi i dobijao priliku na kapaljku...
Nejse, neka nama i Asmira i Kenana, valjaće nam aBd obojica u budućnosti...
shalla wrote:
Ja mislim d aje Begovic nakon prvih 5 kola tu gdje jeste, zasluzeno potpuno. Ili ti mislis drugacije?
shalla wrote:
Ja mislim d aje Begovic nakon prvih 5 kola tu gdje jeste, zasluzeno potpuno. Ili ti mislis drugacije?
Mislim. Begovic kurcu ne valja. Potpuno je nezasluzeno tu gdje jeste. Zavrsice u Cvajti za par godina.
Joj @jez ima malo nezgodnu osobinu da kontrira u inat.
na pocetku je iritirajuce, a kad ga covjek bolje upozna vidi da i nije tako los...
no hard feelings
Ne, nema to veze sa tim koji je sad on golman po nekom tvom redosljedu, bolji je od Hasagića kako god okreneš, ja sam se uključio u priču nakon tvoje rečenice da je "glupo kad ga nazivamo jednim od najboljih golmana EPL"...
Ja sam ti samo statistički pokušao ukazati na to da Asmir JESTE jedan od najboljih golmana EPL. Da nije među najboljima ne bi standardni golman jedne jake reprezentacije (Sorensen) već godinu dana sjedio na klupi i dobijao priliku na kapaljku...
Nejse, neka nama i Asmira i Kenana, valjaće nam aBd obojica u budućnosti...
Ovo povecano je, po meni sustina i ispravno razmisljanje ....
Medjutim, pojedinci koji nastoje da uvelicaju Begovica ( za koga bih ja volio da je najbolji golman - kada brani u Reprezentaciji BiH - jer bas me briga za EPL i Stoke ) rade to tako sto omalovazavaju i ocrnjuju Hasagica - golmana koji to ne zasluzuje .....
Inace pojedinci i na temi o selektoru - nastoje velicati jednog a ocrniti drugog ..... Zasto kada pisu o dobrim stranama nekoga, MORAJU ocrniti drugoga ( pojedinci - ne svi ) ....