Allahu, sačuvaj nam RS od prokletih dušmana.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
DebelinJoe
#3551 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- dr_Evil
#3552 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znaci odes kod onih sta su te gadjali bombama 3 godine, a ne bombonama sto rece onaj konobar sa Ravne planine, potrosis pare, umjesto da dijete izvedes u park, Vrelo Bosne ili odes do nene i dede, i onda ti kriva vlast jer je donijela odluku da radnici imaj pravo ohanut jedan dan hefticno.
Jel te neko tjera puskom da ispijas kafe i fumas po trznim centrima okupiranog Sarajeva?
Cudan smo mi neki svijet. Idi, trosi, druzi se, dobro je za ekonomiju, a mozda se i stvori kakvo prijateljstvo. Ali nemoj druge krivit sto ostavljas pare, a ko ne zelis.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3553 Re: Neradna nedjelja u FBiH
dr_Evil wrote: ↑13/01/2025 10:52Znaci odes kod onih sta su te gadjali bombama 3 godine, a ne bombonama sto rece onaj konobar sa Ravne planine, potrosis pare, umjesto da dijete izvedes u park, Vrelo Bosne ili odes do nene i dede, i onda ti kriva vlast jer je donijela odluku da radnici imaj pravo ohanut jedan dan hefticno.
Jel te neko tjera puskom da ispijas kafe i fumas po trznim centrima okupiranog Sarajeva?
Cudan smo mi neki svijet. Idi, trosi, druzi se, dobro je za ekonomiju, a mozda se i stvori kakvo prijateljstvo. Ali nemoj druge krivit sto ostavljas pare, a ko ne zelis.
-
splinter
#3554 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Brus je na Trebeviću.dr_Evil wrote: ↑13/01/2025 10:52Znaci odes kod onih sta su te gadjali bombama 3 godine, a ne bombonama sto rece onaj konobar sa Ravne planine, potrosis pare, umjesto da dijete izvedes u park, Vrelo Bosne ili odes do nene i dede, i onda ti kriva vlast jer je donijela odluku da radnici imaj pravo ohanut jedan dan hefticno.
- Cherry-Cherry
#3555 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Amin.
-
kakaljin
#3556 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nije sebicno jer ti ja ne namecem da radis kako ja hocu nego govorim da radis kako ti zelis i kako tebi odgovara. Das izbor da ljudi biraju.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/01/2025 09:35Sebicno od tebe.
ja sam imao mamu koja je vikendom radila dok sam bio dijete, i bas je falio taj osjecaj da smo svi zajedno jedem ujutro, pa planiras dan pricas s roditeljima itd
Nista nam nije pomagalo sto ponedjeljkom slobodna je jer mi smo tad svakako u skoli, treba radi djece subota ili nedjelja
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3557 Re: Neradna nedjelja u FBiH
a je l' narod na ovoj temi fakat tvrdi da apsolutno ništa ne može obaviti od ponedjeljka do subote? baš me zanima da li se ja onda kloniram ili koji kujac
PS
Merkator bukvalno radi do 10 navečer
PS
Merkator bukvalno radi do 10 navečer
-
kakaljin
#3558 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Daj mi te zemlje EU gdje je zabranjen rad nedeljom i kako je zabranjen i koliko ih ima zabranu a koliko ne. Kad se pozivas na to
- dr_Evil
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Naslovnica
#3561 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Može se SVE obaviti i od ponedjeljka do petka a dati SVIMA slobodan vikend.
HA JA!
- dr_Evil
#3562 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Norveskakakaljin wrote: ↑13/01/2025 11:19Daj mi te zemlje EU gdje je zabranjen rad nedeljom i kako je zabranjen i koliko ih ima zabranu a koliko ne. Kad se pozivas na to
- dr_Evil
-
Dilibus
#3564 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Najveca ironija je da su protiv neradne nedelje ljudi koji inace nisu radili nedeljom. Klimatericne tetke koje po forumima ispucavaju frustracije, kako moraju u RS da idu shopingovat jer u FBiH nedelja je neradna. Idite koga briga. Najjaci mi je izgovor kako su primorani jacati ekonomiju RS-a naustrb Federacije
Ono tolike su patriote da su zabrinute za ekonomiju Federacije, ali moraju otic po vanila kiflice i citrusetu u RS, jer Niksic i ekipa planski zele unistiti ekonomiju hahahahaaha
- dr_Evil
#3565 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Na cas te zamislih ko dedu sa Malikamuha_sa wrote: ↑12/01/2025 19:20Donji veš iliti gaće mjenjam tu zadnju nedelju u mjesecu--15 dana ih nosim normalno pa ih okrenem kontra do kupanja.Naslovnica wrote: ↑12/01/2025 19:17 Nevalja se kupati i kvasiti kosu mjesecima koji se završavaju na "AR".
Malo se opereš, plakneš i tojeto.
-
kakaljin
#3566 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa i netrebaju svacije zelje iste da budu jer to ne bi valjalo, ali isto tako ne treba se necije zelje uskracivati a necije da se forsiraju i namecu drugima.
-
kakaljin
#3567 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zakon kaze dva slobodna dana u sedmici radnik ima pravo, ali ti dani ne moraju ivjek isti da budu. Tako da zakon vec postoji samo se radnik trebao izboriti i tuziti posodavca ako mu je uskracivao to pravo.W0rM wrote: ↑13/01/2025 09:43Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.Malisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Kakva ba porodica, kakva zena? Daj nabrojite mi te silne porodicne brige drzave?
Klasican izgovor i diskriminacija. Itekakva diskriminacija. Pored toga, mijesanje potencijalni izbor radnika koji dan mu je slobodan. Sto da ne uturak, petak, ili subota? Evo subota, sto da ne subota, da ode obavi sa djecom sve sto treba?
Kako ce mama sada ici sa kcerkom da kupi hlace, haljinu, majicu? Kako ce ici sa djecom na neki rucak u omiljeni trzni svoje djece?
Eto mama, imas alternativu da odes u manji entitet ako ti je do toga. Samo cu reci da postoji i otac (valjda) u cijeloj prici.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#3568 Re: Neradna nedjelja u FBiH
.....A to što oni sami nikada nisu i nikada ne rade nedeljom je najvažnije , savršeno ih boli d... da li neko ko je decenijama radio nedeljom ima potrebu da nedeljom ne radi.
On ima potrebu da šta ja znam....ima potrebu baš nedeljom da kupuje kiselo mlijeko a ne može.
Tegoba.
- dr_Evil
#3569 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Grohotom se smijem.kakaljin wrote: ↑13/01/2025 11:29Zakon kaze dva slobodna dana u sedmici radnik ima pravo, ali ti dani ne moraju ivjek isti da budu. Tako da zakon vec postoji samo se radnik trebao izboriti i tuziti posodavca ako mu je uskracivao to pravo.W0rM wrote: ↑13/01/2025 09:43Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.Malisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Kakva ba porodica, kakva zena? Daj nabrojite mi te silne porodicne brige drzave?
Klasican izgovor i diskriminacija. Itekakva diskriminacija. Pored toga, mijesanje potencijalni izbor radnika koji dan mu je slobodan. Sto da ne uturak, petak, ili subota? Evo subota, sto da ne subota, da ode obavi sa djecom sve sto treba?
Kako ce mama sada ici sa kcerkom da kupi hlace, haljinu, majicu? Kako ce ici sa djecom na neki rucak u omiljeni trzni svoje djece?
Eto mama, imas alternativu da odes u manji entitet ako ti je do toga. Samo cu reci da postoji i otac (valjda) u cijeloj prici.
Last edited by dr_Evil on 13/01/2025 11:35, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#3570 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znaci po tebi enitet RS nije dio drzave BiH kada tako razmisljas.dr_Evil wrote: ↑13/01/2025 10:52Znaci odes kod onih sta su te gadjali bombama 3 godine, a ne bombonama sto rece onaj konobar sa Ravne planine, potrosis pare, umjesto da dijete izvedes u park, Vrelo Bosne ili odes do nene i dede, i onda ti kriva vlast jer je donijela odluku da radnici imaj pravo ohanut jedan dan hefticno.
Izbor sta cu ja raditi sa svojim parama i sta cu raditi nedeljom, da li cu raditi za duplu dnevnicu ili cu odmarati to je moj IZBOR. Isdto tako i ti nemoj druge kriviti sto zele da rade ako ti ne zelis
- dr_Evil
#3571 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Entitet RS jeste dio drzave BIH, samo sto normalan covjek razmislja na nacin da je vazno drzati ga ekonomski slabim koliko si u mogucnosti. Nikad ne bi Berlinski pao da je istok zivio kao zapad, naravno daleko smo mi od zapada da se ne lazemo.kakaljin wrote: ↑13/01/2025 11:35
Znaci po tebi enitet RS nije dio drzave BiH kada tako razmisljas.
Izbor sta cu ja raditi sa svojim parama i sta cu raditi nedeljom, da li cu raditi za duplu dnevnicu ili cu odmarati to je moj IZBOR. Isdto tako i ti nemoj druge kriviti sto zele da rade ako ti ne zelis
Ja vas i ne krivim, ja sam iskljucivo rekao radi sta hoces, daji pare kome hoces, i podvukao da ne krivite vladu za svoje odluke. Jer to radite, trazite alibi za ostavljanje para u okupiranom Sarajevu.
NIko ne radi nedjeljom za duplu dnevnicu, to su vasi vlazni snovi. Pitajte svih radnika trznih centara kako su bili placeni taj dan, kao vecina ne neki posebni poslodavci. Ako je duplo ja sam sebe banujem na mjesec dana, ali nemojte loziti narod forama sa Zapada.
-
kakaljin
#3572 Re: Neradna nedjelja u FBiH
MA i petak slobodan treba da bude, sve se moze u cetiri dana zavrsiti, treba tri dana da ljudi budu sa porodicom da uzivaju.Naslovnica wrote: ↑13/01/2025 11:21Može se SVE obaviti i od ponedjeljka do petka a dati SVIMA slobodan vikend.
HA JA!
-
Malisa11
#3573 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Idem ba u svoj dio Bosne i Hercegovine.dr_Evil wrote: ↑13/01/2025 10:52 Znaci odes kod onih sta su te gadjali bombama 3 godine, a ne bombonama sto rece onaj konobar sa Ravne planine, potrosis pare, umjesto da dijete izvedes u park, Vrelo Bosne ili odes do nene i dede, i onda ti kriva vlast jer je donijela odluku da radnici imaj pravo ohanut jedan dan hefticno.
Zbog tebe i takvi kao ti koji postojite ja nemam nista protiv da se odcijepe. Nevjerovato kako imate plitko razmisljanje.
- drug_profi
#3574 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja sam nekad radio i vikendom i po noći.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/01/2025 09:42Niko ne misli da je radi toga ali to je jedan od pozitivnih stvari.Nemaju pravo govora oni koji ne rade vikendom da se pitaju o ovomeMalisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Ja imam posao ponedjeljak-petak i nikada nebi imao obraza biti protiv pvog zakona
Otimao se za te smjene jer su bile bolje plaćene.
Tako su bili svi zadovoljni. I oni koji ne žele da rade taj dan i oni koji žele.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3575 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ti haman da ne zivis u Bosni druze niti si zivio. Lik (vlasnik hotela) izdegenico zenu u Jablanici dobio godinu dana tvorza sto moze otkupiti, a kamoli da se postuju dva slobodna dana.kakaljin wrote: ↑13/01/2025 11:29Zakon kaze dva slobodna dana u sedmici radnik ima pravo, ali ti dani ne moraju ivjek isti da budu. Tako da zakon vec postoji samo se radnik trebao izboriti i tuziti posodavca ako mu je uskracivao to pravo.W0rM wrote: ↑13/01/2025 09:43Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.Malisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Nisu ti argumenti bas najbolji... cak stavise, plitki su.
Ne vidim daljnju svrhu diskusije s tobom... Ziv ti meni bio i hvala Vladi na neradnoj nedjelji, rijetko dobar potez.