Ja sam svaki dan sa svojom porodicom,teskeredzic_22 wrote: ↑13/01/2025 09:04Da li si ti nedeljom sa svojom porodicom ?
ali ja ne govorim drugima da moraju isto kao ja da rade. Nego neka radi sta kome odgovara i kako zeli svoj zivot da organizuje.
Moderator: anex
Ja sam svaki dan sa svojom porodicom,teskeredzic_22 wrote: ↑13/01/2025 09:04Da li si ti nedeljom sa svojom porodicom ?
Ni ja nisam nigdje cuo da je nekome zabranjeno da radi ako zeli da radi sem kod nas.W0rM wrote: ↑13/01/2025 09:11Nigdje (u drzavama EU) nisam cuo da kafici i pumpe ne rade nedjeljom.
Sebicno od tebe.kakaljin wrote: ↑13/01/2025 09:32Ja sam svaki dan sa svojom porodicom
To je oke, ako nisi isao van drzave nigdje i ne znas koristiti internet. Skoci malo nedjeljom do SLO i A, pa mi javi misljenje radi li tamo nedjeljom ALDI, LIDL, TUS itd. Naravno, prije toga se raspitaj/progooglaj jel to zakonom zabranjeno ili su to oni nako - dobrovoljno uradili
Niko ne misli da je radi toga ali to je jedan od pozitivnih stvari.Nemaju pravo govora oni koji ne rade vikendom da se pitaju o ovomeMalisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Kakva ba porodica, kakva zena? Daj nabrojite mi te silne porodicne brige drzave?
Klasican izgovor i diskriminacija. Itekakva diskriminacija. Pored toga, mijesanje potencijalni izbor radnika koji dan mu je slobodan. Sto da ne uturak, petak, ili subota? Evo subota, sto da ne subota, da ode obavi sa djecom sve sto treba?
Kako ce mama sada ici sa kcerkom da kupi hlace, haljinu, majicu? Kako ce ici sa djecom na neki rucak u omiljeni trzni svoje djece?
Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.Malisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:39 wau, neradna nedjelja donesena da mame budu sa djecom i muzevima. Yes how no. Kako smo plitki.
Kakva ba porodica, kakva zena? Daj nabrojite mi te silne porodicne brige drzave?
Klasican izgovor i diskriminacija. Itekakva diskriminacija. Pored toga, mijesanje potencijalni izbor radnika koji dan mu je slobodan. Sto da ne uturak, petak, ili subota? Evo subota, sto da ne subota, da ode obavi sa djecom sve sto treba?
Kako ce mama sada ici sa kcerkom da kupi hlace, haljinu, majicu? Kako ce ici sa djecom na neki rucak u omiljeni trzni svoje djece?
I nedeljom ?kakaljin wrote: ↑13/01/2025 09:32Ja sam svaki dan sa svojom porodicom,
ali ja ne govorim drugima da moraju isto kao ja da rade. Nego neka radi sta kome odgovara i kako zeli svoj zivot da organizuje.
Jos nisam nasao radnika u marketu da pise na ovoj temi pozitivno. Vecinom upravo pisu svi koji imaju radno vrijeme pon-petak.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/01/2025 09:42 Ja imam posao ponedjeljak-petak i nikada nebi imao obraza biti protiv pvog zakona
Ali je bio radni dan.Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.
Ali...mi idemo porodicno, zasto nam to onemogucavate i jos podrzavate? Zasto je nametnuto?Eto mama, imas alternativu da odes u manji entitet ako ti je do toga. Samo cu reci da postoji i otac (valjda) u cijeloj prici.
Ja i? Tebi ne odgovara, ima ih dosta sto im odgovara. Ako ima 10 radnica koje kazu "valja mi" i ti kazes "ne valja"... Zao mi jeMalisa11 wrote: ↑13/01/2025 09:45Jos nisam nasao radnika u marketu da pise na ovoj temi pozitivno. Vecinom upravo pisu svi koji imaju radno vrijeme pon-petak.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/01/2025 09:42 Ja imam posao ponedjeljak-petak i nikada nebi imao obraza biti protiv pvog zakona
Ali je bio radni dan.Ne vidim da je radnik (u trgovini) imao pravo da bira koji mu je dan slobodan, nego koji mu poslodavac odredi.
Ali...mi idemo porodicno, zasto nam to onemogucavate i jos podrzavate? Zasto je nametnuto?Eto mama, imas alternativu da odes u manji entitet ako ti je do toga. Samo cu reci da postoji i otac (valjda) u cijeloj prici.
Sto se oca tice, radi na benzinskoj nedjeljom. On je manje bitan, za njega zakon kaze jbga.
Jos nisam nasao radnika u marketu na ovom forumu., bumo realni, ovdje pisu ljudi koji su u penziji, stranacki botovi kojima je ovo posao, te ljudi koji su vec povisoko u sistemu pa mogu tudjim gloginje mlatit.
To se zove izbor. Evo ja kazem da ima 100 kojima ne odgovara, sta sada? Nema izbora i smatram da je pogresno.
Apsolutno! Imas broj radnih nedjelja, odaberes i radis.Dzontra_Volta wrote: ↑13/01/2025 10:18 Iskreno, rješenje koje je urađeno u Hrvatskoj je nešto što bi zadovoljilo sve strane.
Imaš dovoljno vikenda za druženje s porodicom, a i na smjenu bi tržni i drugi centri bili otvoreni.
Dovoljno je bilo prepisati.
Tvoja rijec protiv moje ovdje nista ne znaci, mogu i ja napisati 1000, trenutno je tako kako jeste.
Heheh koje predrasude. Ja se ne mijesam u to ko sta radi nedjeljom, da li ce prije u prirodu, kafanu, ili trzni centar. Njegov izbor me apsolutno ne dotice.
Ima. Kada ostaivmo toliko para nasem drugom dijelu drzave, onda ce se mozda ove glavonje zapitati sta bi. Do tada, televisia presenta.
Tudjim gloginje mlatim