Izjasnjavanje na popisu

Locked
LaBomba

#3551 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by LaBomba »

escobar__ wrote:
LaBomba wrote:
escobar__ wrote:Nikakav bojkot, stanje je takvo kakvo jeste i popis konačno treba odraditi. Možemo mi i narednu deceniju žmiriti na činjenicu da Bošnjaka u tzv. rs skoro pa i nema, no to neće promijeniti stanje na terenu.

Također, red je da se konačno stavi tačka i na ideološku podjelu među Bošnjacima, pa da i s tom pričom završimo.

A kome ja to da odradjujem popis? Cetnicima? Ma vi ste totalno izgubili kompas! Kao popis ce doprinjet Bosnjacima nesto? BOJKOT BOJKOT BOJKOT
Šta postižeš bojkotom? Lažeš samog sebe, pucaš se pričom o preko 50% Bošnjaka, natalitetom, povratkom, ovim, onim... A stanje na terenu sasvim suprotno od onog šta ti zamišljaš u glavi.

Care moj, šta je, tu je. Tvoj bojkot neće promijenit apsolutno ništa u velikosrpskoj kuhinji koja će i dalje nastaviti sa rasturanjem ove države, te potpunim brisanjem jednog njenog naroda.

Bojkotom postizem to da kao pripadnik bosnjackog naroda NE ZELIM da se popisom legalizuju resultati etnickog ciscenja i genocida MOG naroda, a nisu mi jasni takvi kao ti, bez ikavog osjecaja za moralnu obavezu bez dostojanstva i sto je najzalosnije vidim ti vec prihvatio da te nema i da nam je kraj, i jos ces tvojim popunjavanjem podataka na popisnom listicu to i ozvaniciti. Te stvari pises a nakacio si zastavui sa ljiljanima! Pa ovo je presmjesno. Takvi kao ti mi se sklanajjte s puta, ja ti garantujem da ce meni dejtonci isplacivati kaznu a ne ja njima. Samo me zaobidji i i nemoj se kriti iza svetih simbola!
LaBomba

#3552 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by LaBomba »

lazni liberal wrote:Bojkot je isto sto i izjasnjavanje da si ostali , samo smanjivanje broja Bosnjaka.
Pa znam i sad, bez popisa u kojim su opstinama Bosnjaci vecina, a gdje ih nema, i zasto ih nema. Procitaj dobro onaj text koji sam kopirao sa b. portala, procitaj svako slovo.
escobar__

#3553 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

Etničko čišćenje i genocid nad tvojim narodom je već odrađen posao, i bojkotom nećeš postići apsolutno ništa, niti promijeniti činjenično stanje na terenu. Vrijeme ne možeš vratiti niti prošlost možeš mijenjati ali možeš bit pametan za ubuduće.
LaBomba

#3554 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by LaBomba »

escobar__ wrote:Etničko čišćenje i genocid nad tvojim narodom je već odrađen posao, i bojkotom nećeš postići apsolutno ništa, niti promijeniti činjenično stanje na terenu. Vrijeme ne možeš vratiti niti prošlost možeš mijenjati ali možeš bit pametan za ubuduće.

Reko sam ti da me zaobidjes! Postali ste pateticni, samo vam jos fali da nabavite hipnozitetre preko interneta pa da nas ubjedjujete u takve price.
lazni liberal

#3555 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Bojkot bi imao smisla samo ako bi sve i stranke i sve organizacije kod Bosnjaka to podrzale a posto je to nemoguce i posto bi se doslo u situaciju da jedni pozivaju na bojkot a drugi na popisivanje onda bi samo dovelo do smanjivanja stvarnog broja Bosnjaka.
Last edited by lazni liberal on 18/06/2013 22:03, edited 1 time in total.
Bodkin

#3556 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

ušće wrote:Pošto je @Bodkin ono baš navalio (a da nebih nabrajao njegove istomišljenike ..)
ako je već toliko ratoboran i koiko čitam jedini se smatra relevantnim za pravi i istinski odgovor , volio bih da mi odgovori, ali decidno bez demagoško -ispraznih fraza i okolišanja...

1.Zašto mislite da su Bošnjaci jedini narod Muhamedanske vjere na svijetu koji bi morao da se izjani kao (Muslimani)
2.Koja tačka ustava zakona vam dozvoljava da bilo kom narodu branite da se izjašnjava onako kako se osjeća(Srbi ,Hrvati ,Bošnjaci ,Romi ,Jevreji itd )
3.Dali svojim djelovanjem kršite ustav BiH ( sadražan u Dejtonskom sporazumu )

I nakraju ako je ustavom i zakonom rečeno da u BiH žive Bošnjaci ,Srbi ,i Hrvati i ostali šta tačno dobija bilo koji Bošnjak , Srbin Hravat ako se na budućem popisu izjasni kao Bosanac...

Za sad dovoljno kasnije ću još pitati ...
evo ovako

1. ne mislimo. osjecas se bosnjakom, izjasnis se bosnjakom. imas izbor. sa druge strane imas ovdje likove kao sto su sarajka ili ovaj indijanac lazni liberal koji prvo ubjedjuju druge i bolje znaju od njih sami sta su :mrgreen: a drugu ubjedjuju nas da smo izgubljeni, ili izdajnici drzave :-)
2. MI :-) ne branimo nikome nista. srbi hrvati ili bosnjaci su to sto jesu odnosno ono su kako se osjecaju. ako bosnjak izjasnis se tako.ili srbin ili hrvat. niko ti ne brani I NIKO TE NE UBJEDJUJE DA NISI TO STO KAZES DA JESI :wink:
3. kojim trikom krsimo ustav? krse li ustav onda i jevreji ili romi? i reci ti meni kako neko ko se identifikuje sa DRZAVOM krsi ustav :D

i na kraju, jel se to ti izjasnjavas da bi nesto dobio? to neko takticko izjasnjavanje?
miki.ba

#3557 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

lazni liberal wrote:Bojkot bi imao smisla samo ako bi sve i stranke i sve organizacije kod Bosnjaka to podrzale a posto je to nemoguce i posto bi se doslo u situaciju da jedni pozivaju na bojkot a drugi na popisivanje onda bi samo dovelo do smanjivanja stvarnog broja Bosnjaka.
Ne brini se ima vas kolko vas ima :oops: 48%
escobar__

#3558 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

lazni liberal wrote:Bojkot bi imao smisla samo ako bi sve i stranke i sve organizacije kod Bosnjaka to podrzali a posto je to nemoguce i posto bi se doslo u situaciju da jedni pozivaju na bojkot a drugi na popisivanje onda bi samo dovelo do smanjivanja stvarnog broja Bosnjaka.
100% si u pravu. Bošnjaci bi se ponajprije trebali obratiti onim izdajnicima koje biraju u vlast, a koji su, u ime Bošnjaka, i prihvatili održavanje popisa. Sad je kasno za planiranje bojkota, to je samo još dodatno razvlačenje bošnjačke pameti - jedni pozivaju na izjašnjavanje kao Bošnjak ("Bitno je biti Bošnjak" :roll: ), drugi na bojkot.
lazni liberal

#3559 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Bodkin wrote:
ušće wrote:Pošto je @Bodkin ono baš navalio (a da nebih nabrajao njegove istomišljenike ..)
ako je već toliko ratoboran i koiko čitam jedini se smatra relevantnim za pravi i istinski odgovor , volio bih da mi odgovori, ali decidno bez demagoško -ispraznih fraza i okolišanja...

1.Zašto mislite da su Bošnjaci jedini narod Muhamedanske vjere na svijetu koji bi morao da se izjani kao (Muslimani)
2.Koja tačka ustava zakona vam dozvoljava da bilo kom narodu branite da se izjašnjava onako kako se osjeća(Srbi ,Hrvati ,Bošnjaci ,Romi ,Jevreji itd )

I nakraju ako je ustavom i zakonom rečeno da u BiH žive Bošnjaci ,Srbi ,i Hrvati i ostali šta tačno dobija bilo koji Bošnjak , Srbin Hravat ako se na budućem popisu izjasni kao Bosanac...

evo ovako

1. ne mislimo. osjecas se bosnjakom, izjasnis se bosnjakom. imas izbor. sa druge strane imas ovdje likove kao sto su sarajka ili ovaj indijanac lazni liberal koji prvo ubjedjuju druge i bolje znaju od njih sami sta su :mrgreen: a drugu ubjedjuju nas da smo izgubljeni, ili izdajnici drzave :-)
2. MI :-) ne branimo nikome nista. srbi hrvati ili bosnjaci su to sto jesu odnosno ono su kako se osjecaju. ako bosnjak izjasnis se tako.ili srbin ili hrvat. niko ti ne brani I NIKO TE NE UBJEDJUJE DA NISI TO STO KAZES DA JESI :wink:
3. kojim trikom krsimo ustav? krse li ustav onda i jevreji ili romi? i reci ti meni kako neko ko se identifikuje sa DRZAVOM krsi ustav :D

i na kraju, jel se to ti izjasnjavas da bi nesto dobio? to neko takticko izjasnjavanje?
Ja znam da se ti lazno predstavljas i da pises po zadatku i da se neces izjasniti ni kao Bosanac ni nikako nego kao Srbin i to se odnosi samo na tebe i na druge koji su se ofirali negiranjem bosanskog jezika a navodno ste Bosanci i .
milojca

#3560 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by milojca »

i na kraju, jel se to ti izjasnjavas da bi nesto dobio? to neko takticko izjasnjavanje?[/quote]
Ja znam da se ti lazno predstavljas i da pises po zadatku i da se neces izjasniti ni kao Bosanac ni nikako nego kao Srbin i to se odnosi samo na tebe i na druge koji su se ofiralinegiranjem bosanskog jezika a navodno ste Bosanci i .[/quote]

Negiram Bosanski jezik al sam Bosanac... Koji je problem ?
ušće

#3561 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

Bodkin wrote: 3. kojim trikom krsimo ustav? krse li ustav onda i jevreji ili romi? i reci ti meni kako neko ko se identifikuje sa DRZAVOM krsi ustav :D

Rekao sam ti bez demagogije ,jevreji i romi su svjesni da su manjina u BiH i da će , sigurno ići u rubriku ostali
Indetifikaovanje se sa državom je opšte prisutno... ili hoćeš da me uvjeriš da izajasniti se kao Bosanac znači indetifikaciju Pa probaj ubjediti Hercegovce u takvo nešto ...De @"Bodkin" možeš ti daleko bolje :mrgreen:

Tvoje filozofsko pitanje ;
jel se to ti izjasnjavas da bi nesto dobio?
Ako mi defišeš : Koliko U Bosni i Hercegovini živi Naroda Islamske , Pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti i koliko ima ateista . šta ta brojka koju dobiješ znači u odnosu na posljedni važeći opis , i dali će ta nova brojka znatno utjecati na ukupno političko -ekonomsko stanje u sadašnjoj BiH ...

Nastavićemo kasnije ....
escobar__

#3562 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

milojca wrote:Negiram Bosanski jezik al sam Bosanac... Koji je problem ?
:lol: :lol:

Svakakve gluposti ljudi pišu ali ovo je nenadjebivo.
milojca

#3563 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by milojca »

Svakakve gluposti ljudi pišu ali ovo je nenadjebivo.[/quote]

Sreca pa smo svi razliciti inace da svi razmisljaju kao ti bio bi nam kraj..
Bodkin

#3564 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

lazni liberal wrote:
Bodkin wrote:

evo ovako

Ja znam da se ti lazno predstavljas i da pises po zadatku i da se neces izjasniti ni kao Bosanac ni nikako nego kao Srbin i to se odnosi samo na tebe i na druge koji su se ofirali negiranjem bosanskog jezika a navodno ste Bosanci i .
ti znas :lol: takvim pacijentima koji znaju bolje od samih ljudi sta su i kako ce se izjasniti se treba samo smijati, nista drugo. kao dvorskoj budali :wink:
Bodkin

#3565 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

ušće wrote:
Rekao sam ti bez demagogije ,jevreji i romi su svjesni da su manjina u BiH i da će , sigurno ići u rubriku ostali
Indetifikaovanje se sa državom je opšte prisutno... ili hoćeš da me uvjeriš da izajasniti se kao Bosanac znači indetifikaciju Pa probaj ubjediti Hercegovce u takvo nešto ...De @"Bodkin" možeš ti daleko bolje :mrgreen:
znam i ja da cu ici u ostale. zasto tebe tangira gdje cu ja biti smjesten? bil se ti izjasnio svedjaninom ako se ne osjecas tako? i ako ja odgovaram na tvoja pitanja red je da ti odgovoris na moja. dakle pitao sam kako to mi krsimo ustav. go!
Ako mi defišeš : Koliko U Bosni i Hercegovini živi Naroda Islamske , Pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti i koliko ima ateista . šta ta brojka koju dobiješ znači u odnosu na posljedni važeći opis , i dali će ta nova brojka znatno utjecati na ukupno političko -ekonomsko stanje u sadašnjoj BiH ...

Nastavićemo kasnije ....
to nije odgovor. nije lijepo odgovarati na pitanja pitanjem :wink: nece jer vjeroispovijest nikakve veze nema. znaci ako ima ovdje 100% katolika to nece nista znaciti sve dok je nacionalni kljuc na bosnjacima, srbima i hrvatima. da li si mozda htio indirektno da pitas sta ce biti ako onih koje vi smatrate bosnjacima bude par procenata manje od planiranog? :wink:
lazni liberal

#3566 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Provaljen si pa ti vrijedjaj koliko hoces.
Bosnjak , Bosanski , Islam da se ne bi kasnije kajali i da ne bi bilo naknadne pameti.
Bodkin

#3567 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

ako takvi kao ti provaljuju nemam se sta brinuti 8-)
respo

#3568 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

_Sarajka wrote:
respo wrote:ne smeta mi da srbi i hrvati budu bosnjaci a glavna mantra je vjera mi je islam
ne smeta ni njima da ti budes hrvatica ili srpkinja vjera im je krscanstvo
ajd sta fali ako se prekrstis jer ne valja da se rastakaju kroz stranke ili u korist drugih
Nacionalna pripadnost za mene nema veze sa vjerskom pripadnošću.Dakle Bošnjaci mogu biti i Ateisti, Budisti, Pravoslavci i Katolici..Nebitan faktor.
ne mogu jer tako nije kongres odlucio
славянин

#3569 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

respo wrote:
_Sarajka wrote:
respo wrote:ne smeta mi da srbi i hrvati budu bosnjaci a glavna mantra je vjera mi je islam
ne smeta ni njima da ti budes hrvatica ili srpkinja vjera im je krscanstvo
ajd sta fali ako se prekrstis jer ne valja da se rastakaju kroz stranke ili u korist drugih
Nacionalna pripadnost za mene nema veze sa vjerskom pripadnošću.Dakle Bošnjaci mogu biti i Ateisti, Budisti, Pravoslavci i Katolici..Nebitan faktor.
ne mogu jer tako nije kongres odlucio
Trebali bi iskopirati i podjeliti letke po djamijama,crkvama itd da znaju ljudi kako ce se izjasniti.I svakom po 10 letaka - ko ne natjera 10 komsija da se isto izjasne nije vjernik :D
respo

#3570 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

_Sarajka wrote:
Evo preformuliraću
pitanje..Šta bi bio po nacionalnosti po ustavu ?U ustavu stoje tri nacionalnosti Bošnjak, Srbin i Hrvat ..Uzmimo da se ne mozeš izjasniti kao " ostali" odnosno Bosanac ili Hercegovac jer su to regionalne odrednice..:D

A što se tiče bošnjačkog nataliteta, znamo iz blize povijesti kome je bio kost u grlu.
Tako da te matre mozeš nekoj Abordzinki.
nabijem ja ustav koji je stvoren u dejtonu
znaci ne mogu se izjasniti ni talijan jer u ustavu pise samo b s h
ušće

#3571 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

@Bodkin sa pitanjem, planiranom broju Bošnjaka si mi potpuno jasan ... meni dovoljno
Kažeš zašto mene tangira kako ćeš se ti izjasniti ,ako bilo gdje nađeš da sam negirao izbor bilo kome dužan am ti izvinjenje , upravo suprotno ja zastupam stavove o slobodnom izražavanu i protiv sam negacije bilo čijeg izbora ali sam alergičan na izrazitu agresivnost Bosanaca protiv Bošnaka (ponajviše ) kao i onu drugu vrste Bošnjaka protiv Bosanaca...

Pomenuo sam Ustav i zakon zajedno ne odvojeno i smatram kršenjem sve ono što negira definiciju Ustavom i zakonom naroda koji čine BiH u ovom slučaju ti i tvoji istomišljenici negirate postojanje Bošnjaka kao i nihovo pravo da se izjašnjavaju tim imenom ... aza takvo nešto u normalno uređenim pravnim sistemima slijede sankcije ...
_Sarajka

#3572 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

Kako će se izjasniti katolici, pravoslavci i muslimani u Hercegovini koji se smatraju multikulturalnim Bosancima ?

Bosanci + strana Hercegovine gdje obitavaju ili ?:)
Bodkin

#3573 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

ušće wrote:@Bodkin sa pitanjem, planiranom broju Bošnjaka si mi potpuno jasan ... meni dovoljno
Kažeš zašto mene tangira kako ćeš se ti izjasniti ,ako bilo gdje nađeš da sam negirao izbor bilo kome dužan am ti izvinjenje , upravo suprotno ja zastupam stavove o slobodnom izražavanu i protiv sam negacije bilo čijeg izbora ali sam alergičan na izrazitu agresivnost Bosanaca protiv Bošnaka (ponajviše ) kao i onu drugu vrste Bošnjaka protiv Bosanaca...

Pomenuo sam Ustav i zakon zajedno ne odvojeno i smatram kršenjem sve ono što negira definiciju Ustavom i zakonom naroda koji čine BiH u ovom slučaju ti i tvoji istomišljenici negirate postojanje Bošnjaka kao i nihovo pravo da se izjašnjavaju tim imenom ... aza takvo nešto u normalno uređenim pravnim sistemima slijede sankcije ...
nisi ti ali dovoljno da prelistas zadnje 3-4 strane i vidjeces agresivnost prema bosancima. sa druge strane jako tesko ces naci da bosanci bosnjacima negiraju identitet.

jos jednom, molim te da nadjes gdje sam ja negirao postojanje bosnjaka ili prava bosnjaka na izjasnjavanje. moze?
_Sarajka

#3574 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

Bodkin wrote:
ušće wrote:@Bodkin sa pitanjem, planiranom broju Bošnjaka si mi potpuno jasan ... meni dovoljno

nisi ti ali dovoljno da prelistas zadnje 3-4 strane i vidjeces agresivnost prema bosancima. sa druge strane jako tesko ces naci da bosanci bosnjacima negiraju identitet.

jos jednom, molim te da nadjes gdje sam ja negirao postojanje bosnjaka ili prava bosnjaka na izjasnjavanje. moze?

Pa ne visiš ti na ovoj temi dan - noć da negiraš, nego uneseš pomutnju, postavljajući nebulozna pitanja po tridesetak i više puta.Uz sve to ne zaboraviš naglasiti kako si Bosanac :D
Respo se danas malo oteo kontroli, počeo velikosrpske folove o jeziku i " prodadoste veru za večeru bre Bošnjaci "
Kontroliraj ga :D
Stranka vas motri i ima velike planove s vama !
respo

#3575 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

lazni liberal wrote:A ko ste vi da branite Bosnjacima koji su protjerani da se popisu na popisu? Zbog cega hocete da dodje do legalizacije genocida ako ste toliko probosanski nastrojeni ? Nego se Muniza i Bodkin koji ce se na popisu izjasniti kao Srbi aktivirali po zadatku i za platu pa se predstavljaju kao Bosanci i onda sire velikosrpsku ideologiju i tjeraju Bosnjake iz Bosne i nedaju protjeranima pravo da se popisu i svojim pisanjem pravite jaz izmedju pravih Bosanaca i Bosnjaka . Ali sve sto rade je kontraproduktivno i svaki post koji napisu po 10 onih koji su bili neodlucni sad su se odlucili da budu Bosnjaci posto cim toliko ima agenata Srba i Hrvata koji dolaze da pozivaju Bosnjake da na popisu to ne budu znaci da im je mnogo vazno da Bosnjaka nebude a i ako ih ima da ih svedu na prihvatljiv broj.
oni sami su legalizovali protjerivanje i sve sto to nosi tako sto se nisu vratili na svoje ognjiste nego iz sarajeva ili cak i jos dalje hoce neka prava u rs-u a namecu svoja u svojim sredinama
i kuknjava na sve strane ne daju nam i tamo i ovamo
Locked