Pa moze i tako..sve one kese u rijeci Bosni koje se zakace na grane, ne bacaju samo oni koji dodju iz dijaspore..NIN wrote:
Mani se Roma i drugih! I mani se fasizma!
Gledaj na svoje i one iz kojih potices!
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- animals
#3551 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- hrastov žižak
#3552 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
https://www.youtube.com/watch?v=WJmuBgT3ES8#t=414 cigani sa musandere zovuuuuanimals wrote:Joj da vidis Bugarske cigane, sta rade na zapadu..kakva je to gamad..boze moj..i onda se pitamo kako nastaje sovinizam, i mrznja prema nekim narodima..kad neko dodje u neku civiliziranu drzavu, jede i pije u parku, i sve smece ostavi na klupi, iako mu korpa za smece stoji nadohvat ruke..i onda se pitaju zasto su ti zapadnjaci fasisti i rasisti..NIN wrote:O toj dusi ja svo vrijeme pisem!animals wrote:...i frkne tu kesu..onako iz duse...
- animals
#3553 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
https://www.youtube.com/watch?v=WJmuBgT3ES8#t=414 cigani sa musandere zovuuuu[/quote]
Vidim na sta se cilja, pa bolje je da ne ulazim u raspravu..
Vidim na sta se cilja, pa bolje je da ne ulazim u raspravu..
- hrastov žižak
#3554 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ne cilja se, ne gledam svijet preko nišana
- animals
#3555 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Laku ti noc..hrastov žižak wrote:ne cilja se, ne gledam svijet preko nišana
- NIN
#3556 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako cete o Romima bolje nemojte!
- hrastov žižak
#3557 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
hvala, i tebianimals wrote:Laku ti noc..hrastov žižak wrote:ne cilja se, ne gledam svijet preko nišana
-
dragonz
- dustaban
#3559 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kad ovo vidim

jedino opravdanje u Njegovu korist jeste - da ga nema!

-
m_l
#3560 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
...kad to vidis potrudi se koliko si u mogucnosti da nijedno dijete/covjek ne bude gladno, zedno, golo, boso, neobrazovano. Kod Boga cemo poslije na raport kako smo se medjusobno ponasali, jer smo stvoreni kao iskusenje jedni drugima.
- vatrogasac
#3561 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dustaban wrote:Kad ovo vidim
Na koliko mjesta je Bog u Kur'anu spomenuo ZEKAT? Da li je Bog prodao parcele na Zemlji Nijemcima, Holanđanima, Šveđanima, Somalijcima....? Ne možeš Boga kriviti nego one što danas tone ispravne hrane pobacaju u kontejnere dok ovi nemaju da prežive. Zalimi će za ovo odgovarati, a mazlumi imati satisfakciju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3562 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
da ga ima ne bi vovdna forumali vego bi njive kopali
- Leo_alfa
#3563 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
m_l wrote:...kad to vidis potrudi se koliko si u mogucnosti da nijedno dijete/covjek ne bude gladno, zedno, golo, boso, neobrazovano. Kod Boga cemo poslije na raport kako smo se medjusobno ponasali, jer smo stvoreni kao iskusenje jedni drugima.
- animals
#3564 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Poznato je da se djeca radjaju najvise u nerazvijenim i siromasnim zemljama..vatrogasac wrote:dustaban wrote:Kad ovo vidim
Na koliko mjesta je Bog u Kur'anu spomenuo ZEKAT? Da li je Bog prodao parcele na Zemlji Nijemcima, Holanđanima, Šveđanima, Somalijcima....? Ne možeš Boga kriviti nego one što danas tone ispravne hrane pobacaju u kontejnere dok ovi nemaju da prežive. Zalimi će za ovo odgovarati, a mazlumi imati satisfakciju.
po meni je neodgovorno radjati djecu ako im ne mozes pruziti osnovne uvjete za zivot..
a to je da ih prehranis..
-
kerima1
#3565 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vidi Dustabane,ti sad ides u krajnost kao i vjernici samo ti ateisticku.Bog je nama sve dao,spustio,rasporedio i sta hocemo vise Bogati!?Na nama je da nesto cinimo da bude bolje,nego sto nam je.Ne prima Bog molbe da se sta promijeni jer on je vec dao treba se covjek promijeniti u ponasanju,isto vrijedi i za to tvoje razmisljanje,ti ocekujes da Bog ucini i to zadnje tj ljudski posao.jedino opravdanje u Njegovu korist jeste - da ga nema!
dustaban
- Towelie
#3566 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"Allah je stidljiv i darezljiv. Stid Ga je - kada covjek digne ruke (i zamoli Ga) - vratiti ih prazne i ocajne." (Tirmizi).Ne prima Bog molbe da se sta promijeni jer on je vec dao treba se covjek promijeniti u ponasanju,isto vrijedi i za to tvoje razmisljanje,ti ocekujes da Bog ucini i to zadnje tj ljudski posao.
"Nemojte posustati u upucivanju dove, jer niko uz dovu nece nastradati!" (Ibn Hibban)
"Nema tog muslimana koji ce Allahu uputiti dovu - s tim da u njoj nema kakva grijeha ili kidanja rodbinske veze -, a da mu Allah, zahvaljujuci njoj, nece dati jedno od troje: ubrzati ono sto je zamolio, pohraniti mu to za onaj svijet, ili postediti ga slicnog zla." (Hakim)
"Svake noci kada preostane zadnja trecina noci, nas Gospodar, slavljen i uzvisen je On - silazi na najblize nebo i kaze: ima li ko da Me moli, pa da mu molbi udovoljim? Ima li ko da od Mene trazi, pa da mu dam? Ima li ko da trazi oprost, pa da mu oprostim?" (Buhari)
"Allah ce vam primati dove, sve dok ne budete pozurivali i govorili: ´´Molio sam Gospodara, pa mi dovu nije primio!´´ (Buharija)
-
kerima1
#3567 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Towelie
to sto pise ako je istina treba da se i desava tako,sto je ocito da se ne desava.Milijarda i po muslimana + krscana mole za Palestinu jer tamo se nalaze i krscani,a nista se ne mijenja uvijek pokolji tamo,znaci Bog nam ne uslisava.Desavati ce se i dalje isto sve dok se ne nauci na lekcijama,a to je da treba strategiju mijenjati,mjesto moliti Boga,ustati i sta uciniti.Rad je ibadet zar ne.
to sto pise ako je istina treba da se i desava tako,sto je ocito da se ne desava.Milijarda i po muslimana + krscana mole za Palestinu jer tamo se nalaze i krscani,a nista se ne mijenja uvijek pokolji tamo,znaci Bog nam ne uslisava.Desavati ce se i dalje isto sve dok se ne nauci na lekcijama,a to je da treba strategiju mijenjati,mjesto moliti Boga,ustati i sta uciniti.Rad je ibadet zar ne.
- animals
#3568 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Stara poslovica.
pomozi si i Bog ce ti pomoci..
pomozi si i Bog ce ti pomoci..
- Towelie
#3569 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"Allah ce vam primati dove, sve dok ne budete pozurivali i govorili: ´´Molio sam Gospodara, pa mi dovu nije primio!´´ (Buharija)kerima1 wrote:Towelie
Mozda samo previse pozurujemo stvari.
-
kerima1
#3570 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
60 + godina ti malo?? koliko jos djece treba da umre da shvatimo da nece nam Bog pomoci,dok sami sebe ne izmijenimo.Towelie wrote:"Allah ce vam primati dove, sve dok ne budete pozurivali i govorili: ´´Molio sam Gospodara, pa mi dovu nije primio!´´ (Buharija)kerima1 wrote:Towelie
Mozda samo previse pozurujemo stvari.
Animals tako je
- Towelie
#3571 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja jesam za to da muslimani moraju poduzeti konkretne akcije pa se zatim osloniti na Boziju pomoc, ali nije tacno da se dove nikako ne primaju bilo kome od muslimana i na to se odnosio onaj moj post gde sam citirao hadise o dovama.60 + godina ti malo?? koliko jos djece treba da umre da shvatimo da nece nam Bog pomoci,dok sami sebe ne izmijenimo.
Animals tako je
-
kerima1
#3572 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Prima se mazlumima ,nemocnima,invalidima,ali sposobnim koji nista ne cine se ne prima.mozda se nesto desi bas,a osoba za istomoli imisli dova mu se primila.jasta je!Towelie wrote:Ja jesam za to da muslimani moraju poduzeti konkretne akcije pa se zatim osloniti na Boziju pomoc, ali nije tacno da se dove nikako ne primaju bilo kome od muslimana i na to se odnosio onaj moj post gde sam citirao hadise o dovama.60 + godina ti malo?? koliko jos djece treba da umre da shvatimo da nece nam Bog pomoci,dok sami sebe ne izmijenimo.
Animals tako je
Jedinu ukabuljenu molbu sam vidila kroz zivot kako ljudi svjedoce je za nepravdu,svakome se vrati.
- dustaban
#3573 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vidi Kerima...kerima1 wrote:Vidi Dustabane,ti sad ides u krajnost kao i vjernici samo ti ateisticku.Bog je nama sve dao,spustio,rasporedio i sta hocemo vise Bogati!?Na nama je da nesto cinimo da bude bolje,nego sto nam je.Ne prima Bog molbe da se sta promijeni jer on je vec dao treba se covjek promijeniti u ponasanju,isto vrijedi i za to tvoje razmisljanje,ti ocekujes da Bog ucini i to zadnje tj ljudski posao.jedino opravdanje u Njegovu korist jeste - da ga nema!
dustaban
ovo jeste krajnost jer u svojim "meksim" postovima, ko me prate potvrdice, ne sporim Kreatora univerzuma, alias Boga.
Medjutim ja tvrdim da apsolutno nema nikakve direktne i pojedinacne veze svakog insana sa Bogom. To sam onomad lijepo opisao kao vatromet kojeg neko ispaljuje i sve lijepo isplanira kako ce te share izgledati na nebu, ali i njemu samom, dakle tom kreatoru vatrometa, je nepoznato sto ce na kraju ispasti od toga. Ako sta zeli promjeniti to ce ustimati u narednom ispaljivanju, ali jednom ispaljena raketa se ne moze vise popravljati.
Mi smo dakle te majusne iskrice koje je neko ili nesto ispalio i sad se sturismo da dokazemo kako smo i dalje pod kontrolom ispaljivaca. Sasvim nerazumna pretpostavka.
Sta hocu reci... Bog ako postoji nista, ama bas nista ne ukazuje na njegov uticaj na nase konkretne zivote. A to je isto kao da ga i nema.
Ako prihvatimo tezu da Bog ima potpunu kontrolu nad nama, onda... yebiga, ovo kako izgleda taj Bog nije neki pozitivac!
Ako prihvatimo i onu krajnju i krajnje kontradiktornu tezu - on je nama dao mogucnost izbora - da ga slijedimo, ko to ne ucini bit ce kaznjen... Ako je tako onda... opet ga yebi, taj mi deal nije nesto uvjerljiv pogotovo zato sto je "ponudjac" nevidljiv i nedodirljiv!
I da se vratim na onu potresnu sliku djeteta koje umire preed ocima nemocnog Boga (!)... kamo sad ona vasa omiljena postapalica nezaobilazna u slucajevima neplanskog radjanja sirotinje - "svako dijete ima svoju nafaku".
Utice li taj Bog makar na nafaku?!
-
5 0 5
#3574 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ovaj sam video postavljao neki dan. niko nije reagovao. zanima me ima li iko misljenje o ovome.
- Towelie
#3575 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Meni je jedan detalj zapao za oko u ovom videu a to je da beba bubasvabe jede roditelja iznutra po tacno odredjenom redosledu da ovaj ne bi umro. Zanima me odakle takva vrsta znanja jednom insektu?505sCrtom wrote:ovaj sam video postavljao neki dan. niko nije reagovao. zanima me ima li iko misljenje o ovome.