Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Fudo387

#3526 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

fosna2014 wrote:
Fudo387 wrote:
fosna2014 wrote:Eto vi Bosnjaci pricate bosanskim jezikom isto kao i mi Bosanci, pa sta? I Austrijanci njemackim jezikom pricaju isto kao i Nijemci. Ne vidim problem u tome.

Dodika sebi povedi u Prud!
Ma da, razlikujes se od Bosnjaka k'o Njemac od Austrijanca. :lol:
Pa da, Bosanac prica bosanskim jezikom. Nesto nejasno? Pusti bukvaluk.

Kako lijepo zvuci: Bosanski jezik. Jezik Bosanaca. :bih:
Pa idi trazi od Dodika da ti ga upise u svjedocanstvo, mozda te i poslusa ako prihvatis da te izbrise sa spiska zivih.
Fudo387

#3527 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Koji licemjeri jebem ti kralja i otadzbinu :roll:
Tesko da se u tim stvarima neko s tobom moze mjeriti.
Postaviti rusku pjesmu sa evrovizije na komentar o njihovom vetu na rezoluciju UN-a o Srebrenici i slanju svoji trupa u Bosnu moze samo posebna sorta, da je sad ne nazivam pravim imenom.

Ali haj svakako ces brzo u Banovice.
Takav kakav si, samo materi svojoj nisi odvratan, a mozda ni njoj.
fosna2014

#3528 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

Nacionalnost: Bosanac
Jezik: Bosanski

Meni to napisala jedna starija dama na popisu iznad onih kvadratica. Jedan od najsretnijih dana u mom zivotu.:bih:
Fudo387

#3529 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

fosna2014 wrote:Nacionalnost: Bosanac

Meni to napisala jedna starija dama na popisu iznad onih kvadratica. Jedan od najsretnijih dana u mom zivotu.:bih:
Pravi Bosanac se ne odrice svojih zemljaka koji su sa svojih ognjista protjerani genocidom, a pogotovo ako to zahtijevaju oni koji su taj genocid pocinili.
Ti Bosanca ni u prolazu nisi vidio.
Connaisseur Karlin

#3530 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Connaisseur Karlin »

Koliko je Bosanjaka otislo iz BiH od 2013 godine? Vjerovatno mnogo! Kakva je to bosanjcka politika koja "tjera" svoj narod iz BiH?
hAZNADAR

#3531 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by hAZNADAR »

fosna2014 wrote:

Mi ne sljivimo religiju. Inace volimo za sebe reci da smo Bosanci PRIJE SVEGA. Nacionalno se izjasnjavamo i nemamo problem sa plemenima, etnijama, zadovoljavamo se time. Pricamo bosanskim jezikom. Onako, znas ti nas samo sto nas ne priznas!

Najveci kompliment nam je kad nas zovu Bosancima. Tada srce raste kao Igman planina. Bosanac ili jesi ili nisi! Kuzis?

Zadovoljan?
Ne bas,... vise volim one cuvene vase krilatice gdje tvrdite da su obrazovani i kultivisani po pravilu Bosanci a oni koji nisu Bosnjaci. Takve uvrede ovdje prolaze nekaznjeno.

Medjutim i ja sam Bosanac i to ponosni ali isto i Bosnjak. Moj drug Hercegovac ponosni Hercegovac ali i Bosnjak. Obojica i obrazovani. Ono sto ti mislis da vas razlikuje od nas ostalih je to sto svoj identitet vezes samo za drzavljanstvo a kako kazes primitivna plemena te ne interesuju. E jarane drzava se zove Bosna i Hercegovina a ne samo Bosna i prema tome Bosanac nije nikada bio niti ce ikad moci biti skracenica za bosanskohercegovacku naciju. Pa ces morati naci neku drugu skracenicu za tu famoznu instancu iznad primitivnih plemena.

Ja jedino sto vidim kod vas samozvanih Bosanaca koji niste tek regionalci - je pokusaj izigravanja elite. Jedan atavizam starih vremena sa klasnim podjelama kojeg su moderne nacije davno prevazisle.
Buduci da se za vise od dvije decenije nije niko od pametnih nacionalnih Bosanaca nije sjetio ni predloziti makar pitanje bosanstva, anketu, inicijativu,... ispada nista drugo no licni motiv koji prije ima veze sa kompleksima negoli sa politikom, kulturom,...

Zato mi nemoj suplje o srcu ko Igman ili Manjaca,.. vi imate jednostavno potrebu da ste elita i to je sve.
fosna2014

#3532 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

Fudo387 wrote:

Pravi Bosanac se ne odrice svojih zemljaka koji su sa svojih ognjista protjerani genocidom, a pogotovo ako to zahtijevaju oni koji su taj genocid pocinili.
O cemu ti pricas? Ako ne mozes argumentovano razgovarati onda ne trolaj temu. Ja bar smijem reci da sam Bosanac.

Genocid u Srebrenici je na drugoj temi. I zalosno je da koristis muku ljudi koji jedva prezivljavaju i bore se sa prosloscu da bi meni pokusao dokazati da ja nisam Bosanac. Malo nisko, ali me ne cudi.

Kod mene ce pisati u dokumentima da sam Bosanac, za tebe nisam siguran.
Last edited by fosna2014 on 12/04/2016 23:25, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3533 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by hAZNADAR »

Tada si se vjerovatno oficijelno osjecao elitom,... u odnosu na nas plemenske primitivce. Zar ne?
tandmand

#3534 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

Vrijeme je da i mi u BiH uvedemo pojam "urbani Jugosloven". Tako bi se ovo sa Bosancima malo razabralo.
cyprus

#3535 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

prog321 wrote:Kolega Cypres, pošto Srbija ima isti zakon o rezidentima kao i BiH, koliko su oni izbrisali ovih što su se pogrešno popisali??
Nije valjda da su oni svi pošteno rekli da im je namjera da se vrate u Srbiju živjeti za stalno? :-D
Ev ga opet :mrgreen: Bolan, ne postoji zakon o rezidentima :-D Postoji:

a) zakon o popisu stanovništva, gdje jasno piše:

http://www.fzs.ba/Dem/Popis/Zakon_o_popisu-bh.pdf
(1) U svrhu ovog zakona, primjenjivat će se sljedeće definicije:
a) „uobičajeno mjesto stanovanja“ je mjesto u kojem lice živi i obično provodi svoj dnevni
odmor, bez obzira na privremeno odsustvo u svrhu rekreacije, odmora, obilaska prijatelja
i rodbine, posla, škole, lijeenja ili vjerskog hodočašća;
b) „stalni stanovnici“ su lica koja su:
1) prije referentnog datuma najmanje 12 mjeseci neprekidno živjela u svom
uobičajenom mjestu stanovanja ili
2) u posljednjih 12 mjeseci prije referentnog datuma popisa došla u mjesto svog
uobičajenog stanovanja s namjerom da tamo ostanu najmanje jednu godinu;
b) različiti zakoni o porezima, čega si se ti uhvatio ko pjan plota, a koji nemaju veze sa ovim o čemu pričamo...

I sad bi ti da mi pričamo o tome šta je ko u Srbiji govorio popisivačima (nemam pojma, mada čisto sumnjam da su masovno popisivali dijasporu), iako si dobio crno na bijelo šta kaže i srbijanski zakon o popisu stanovništva... Mada ne znam ni zašto pričamo o Srbiji... Ustvari znam - zato što si ti odvalio nebulozu da tamo zakonski popisuju dijasporu u stanovništvo, pa se sad čupaš za slamku...
Last edited by cyprus on 12/04/2016 23:28, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#3536 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Connaisseur Karlin wrote:Koliko je Bosanjaka otislo iz BiH od 2013 godine? Vjerovatno mnogo! Kakva je to bosanjcka politika koja "tjera" svoj narod iz BiH?
Bosnjaci,da li znate odgovor?
Bodkin

#3537 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Koji licemjeri jebem ti kralja i otadzbinu :roll:
Tesko da se u tim stvarima neko s tobom moze mjeriti.
Postaviti rusku pjesmu sa evrovizije na komentar o njihovom vetu na rezoluciju UN-a o Srebrenici i slanju svoji trupa u Bosnu moze samo posebna sorta, da je sad ne nazivam pravim imenom.

Ali haj svakako ces brzo u Banovice.
ne razumije on taj jezik. probaj na engleskom
Fudo387

#3538 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

fosna2014 wrote:
Fudo387 wrote:

O cemu ti pricas? Ako ne mozes argumentovano razgovarati onda ne trolaj temu. Ja bar smijem reci da sam Bosanac.

Genocid u Srebrenici je na drugoj temi. I zalosno je da koristis muku ljudi koji jedva prezivljavaju i bore se sa prosloscu da bi meni pokusao dokazati da ja nisam Bosanac. Malo nisko, ali me ne cudi.

Kod mene pisati u dokumentima da sam Bosanac, za tebe nisam siguran.
Ti si potpuno nebitan lik, jebe se mene kako se ti u nacionalnom smislu osjecas, izjasnjavas. To je tvoja privatna stvar.
Buni me, kako ti kao deklarisani Bosanac imas problem sa tim da tvoje zemljake koji su protjerani iz Bosne popisu kao stanovnike Bosne, a sve na zahtijev dokazanog fasistickov rezima iz mordora?
Yug

#3539 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Yug »

A cemu vise ovo spinovanje o protjeranim nakon 24 godine koji zbog toga moraju biti popisani da bi se na neki nacin nepravda izbrisala.A gospodo koliki je taj broj protjeranih koji su 2013 god. dosli na popis ,a koliki je broj onih koji su se uhvatili noge na pocetku rata,a posebno onih kojih je najvise sto su se uhvatili noge poslije rata.Kada bi se samo trecina njih vratila sa svoji kapitalom,idejama,entuzijazmom ova zemlja bi odmah osjetila napredak,ali NE,ljepse je zivjeti u izmaglicama sjecanja na zavicaj i djetinjsvo i te traume lijeciti na BH forumima i osjecati se na trenutak vazno sto je izvrsena patriotska obaveza odlazak na popis.A to sto su djeca odrasla sa Hansom,Edbergom,Ditrihom, i sto natucaju nas jezik JEBAJI GA,bitno je da On sa pedeset i kusur godina pise po forumima da je Bosnjak do groba :)
fosna2014

#3540 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

hAZNADAR wrote:
fosna2014 wrote:

Mi ne sljivimo religiju. Inace volimo za sebe reci da smo Bosanci PRIJE SVEGA. Nacionalno se izjasnjavamo i nemamo problem sa plemenima, etnijama, zadovoljavamo se time. Pricamo bosanskim jezikom. Onako, znas ti nas samo sto nas ne priznas!

Najveci kompliment nam je kad nas zovu Bosancima. Tada srce raste kao Igman planina. Bosanac ili jesi ili nisi! Kuzis?

Zadovoljan?
Ne bas,... vise volim one cuvene vase krilatice gdje tvrdite da su obrazovani i kultivisani po pravilu Bosanci a oni koji nisu Bosnjaci. Takve uvrede ovdje prolaze nekaznjeno.

Medjutim i ja sam Bosanac i to ponosni ali isto i Bosnjak. Moj drug Hercegovac ponosni Hercegovac ali i Bosnjak. Obojica i obrazovani. Ono sto ti mislis da vas razlikuje od nas ostalih je to sto svoj identitet vezes samo za drzavljanstvo a kako kazes primitivna plemena te ne interesuju. E jarane drzava se zove Bosna i Hercegovina a ne samo Bosna i prema tome Bosanac nije nikada bio niti ce ikad moci biti skracenica za bosanskohercegovacku naciju. Pa ces morati naci neku drugu skracenicu za tu famoznu instancu iznad primitivnih plemena.

Ja jedino sto vidim kod vas samozvanih Bosanaca koji niste tek regionalci - je pokusaj izigravanja elite. Jedan atavizam starih vremena sa klasnim podjelama kojeg su moderne nacije davno prevazisle.
Buduci da se za vise od dvije decenije nije niko od pametnih nacionalnih Bosanaca nije sjetio ni predloziti makar pitanje bosanstva, anketu, inicijativu,... ispada nista drugo no licni motiv koji prije ima veze sa kompleksima negoli sa politikom, kulturom,...

Zato mi nemoj suplje o srcu ko Igman ili Manjaca,.. vi imate jednostavno potrebu da ste elita i to je sve.
- Nisam nikad rekao da Bosnjaci nisu kultivirani ili cak neobrazovani.
- Nek ste vi meni obojica zivi i zdravi. Nista nemam protiv vas i priznajem ono sto ste.
- Ja jesam obrazovan, ali ne znaci da ja glumim elitu ili ne daj Boze da nekome spocitavam bilo sta u vezi bilo cega. Hocu da budem ono sto jesam i to je sve.

Nemojte se zamarati sa nama. Znas, Bosanac ima tvrdu glavu. :wink:
cyprus

#3541 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:

Post prijavljen. Kad ne možeš ljudski razgovarat, nećemo nikako.
Klasika. Samo fale madner, bata, skijas,... da malo provociraju, vrijedjaju, trolaju po obicaju,... i kada dobiju odgovor andjeo zastitnik kazni drskog sto odgovara.
Covjek sa vama ustvari i ne moze normalno diskutovati,.. - mora pomno paziti.
Da, strašno povociram :-D Vi jadni baš ono morate pomno paziti... Čak mi ni opsovat ništa ne smijete... Zamisli :zzzz:
Connaisseur Karlin

#3542 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Protjeranti zemljaci i zemljakinje iz BiH su obaveza ministarstva za upis osoba iz dijapore. Drzava BiH za 25 godina jos nije uspjela uvesti solian spisak s brojevima osoba iz dijaspore,a koje je mogla uporediti za popisanim staovnistvom sa stalnom adresom u BiH. :D
fosna2014

#3543 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

Fudo, sto se mene tice, iskreno - neka popisu sve! Neka ubroje sve. Ima li to svrhe za popis je druga stvar. Mozda da se naprave dvije grupe: Jedna gdje se uzima u obzir cijelo stanovnistvo i druga koja broji samo rezidentno stanovnistvo zbog ekonomskih parametara.

Eto prijedloga od Bosanca.
cyprus

#3544 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

fosna2014 wrote:Fudo, sto se mene tice, iskreno - neka popisu sve! Neka ubroje sve. Ima li to svrhe za popis je druga stvar. Mozda da se naprave dvije grupe: Jedna gdje se uzima u obzir cijelo stanovnistvo i druga koja broji samo rezidentno stanovnistvo zbog ekonomskih parametara.

To sam i ja predlago - al eto, rekoše mi ne može :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3545 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:.....
Jedno konkretno pitanje, ako se slazes:

Mozes li objasniti diskrepanciju izmedju svodjenja Bosanca na regionalnu odrednicu i zestokog zalaganja da je bosanski jezik Bosnjaka?
Fudo387

#3546 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

fosna2014 wrote:Fudo, sto se mene tice, iskreno - neka popisu sve! Neka ubroje sve. Ima li to svrhe za popis je druga stvar. Mozda da se naprave dvije grupe: Jedna gdje se uzima u obzir cijelo stanovnistvo i druga koja broji samo rezidentno stanovnistvo zbog ekonomskih parametara.

Prijedlog se prihvaca, al' prvo da popisemo sve.
To za ekonomiju moze kasnije, svakako je u qrcu i necete je popraviti do kijameta.
Jednostavno, ne znate.
fosna2014

#3547 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

Fudo387 wrote:

To za ekonomiju moze kasnije, svakako je u qrcu i necete je popraviti do kijameta.
Jednostavno, ne znate.
Dobro, vidis. I kakve veze ja sa Dodikom imam i nekakvom srpskom zavjerom?

O cemu ja pricam ovdje pito draga.
SaraFina

#3548 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by SaraFina »

Yug wrote:A cemu vise ovo spinovanje o protjeranim nakon 24 godine koji zbog toga moraju biti popisani da bi se na neki nacin nepravda izbrisala.A gospodo koliki je taj broj protjeranih koji su 2013 god. dosli na popis ,a koliki je broj onih koji su se uhvatili noge na pocetku rata,a posebno onih kojih je najvise sto su se uhvatili noge poslije rata.Kada bi se samo trecina njih vratila sa svoji kapitalom,idejama,entuzijazmom ova zemlja bi odmah osjetila napredak,ali NE,ljepse je zivjeti u izmaglicama sjecanja na zavicaj i djetinjsvo i te traume lijeciti na BH forumima i osjecati se na trenutak vazno sto je izvrsena patriotska obaveza odlazak na popis.A to sto su djeca odrasla sa Hansom,Edbergom,Ditrihom, i sto natucaju nas jezik JEBAJI GA,bitno je da On sa pedeset i kusur godina pise po forumima da je Bosnjak do groba :)
Hans me naučio u školi, da nakon , i . ide uvijek prazan " hod". Pa tako neki su guslali do osamdesetih a mi ćemo pisati po forumima. Informatički tačno.

Što se tiče popisa jedino spinovanje dolazi od onih koji tvrde da se ljudi iz etnički ocišcenih područja pod kontrolom VRS te današnje tkz RS ne mogu popisati. To je jedini spin.
Fudo387

#3549 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fudo387 »

fosna2014 wrote:
Fudo387 wrote:

Jednostavno, ne znate.
Dobro, vidis. I kakve veze ja sa Dodikom imam i nekakvom srpskom zavjerom?

O cemu ja pricam ovdje pito draga.
Zakljucilo smo da se ne slazes sa Dodikom oko ove problematike, i u redu je. Problem je nastao kad si, mozda i nesvjesno, podrzao onog kiparskog predstavnika i njegovo budalesanje koje je identicno Dodikovim zahtijevima.
Narodski receno, dosao si tobe i ok je sad.
tandmand

#3550 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:.....
Jedno konkretno pitanje, ako se slazes:

Mozes li objasniti diskrepanciju izmedju svodjenja Bosanca na regionalnu odrednicu i zestokog zalaganja da je bosanski jezik Bosnjaka?
Bošnjaci se nisu odrekli bosanskog jezika, kao što su to uradili bosanski katolici i pravoslavci.

Image

bosanac mora biti regionalna odrednica, jer se Hrvati i Srbi nisu odrekli prava na Bosnu. Milorad Dodik je takođe bosanac ali nije Bosanac, već Srbin i to veliki.
Post Reply