Nema popisa bez dogovora sa RS-om kakav će biti, a vidiš i sam da svaki dogovor sa njima ispada u posljednje vrijeme sve nepovoljniji. Nismo imali na ličnim kartama entitetsko državljanstvo, sada imamo. Popis će se morati desiti, a kako će Bošnjaci uspjeti u tome izvući što povoljnije ne zavisi ni od tebe ni od mene. Kada se to desi ostaje izaći iz toga sa što manje štete. Ako računaš na Beboluciju i čekaš ishod ovih dešavanja na lošu kartu igraš jer se ove stvari dogovaraju u ZI.muniza wrote:Biće ili velika frka ili popis kad tad to je jedino sigurno.vatrogasac wrote:Pitah te ja...hoće li biti popisa ili neće...nebitno kojeg datuma?muniza wrote:
Buraz moj 1. post na 4. stranici ove teme je glasio ovako:
Nadam se da će se dići svi kojima popis ne odgovara, znači Bošnjaci, Bosanci, muslimani i da će se naći neko rješenje koje će nam odgovarati. Bošnjaci moraju znati da li im je bitnije da potvrde svoju dominaciju (u federaciji) i samim tim Dodiku dodatno odriješe ruke ili u interesu BiH bojkotuju popis...
Izjasnjavanje na popisu
- vatrogasac
#3526 Re: Izjasnjavanje na popisu
- vatrogasac
#3528 Re: Izjasnjavanje na popisu
Te 'ovce' sada obilaze aktivisti 1. Marta. Nisu ti ljudi Violeta papir.славянин wrote: Jedino opet se vracam ako nekome trebaju ovce na "kontu" onda jesu vazni.
- vatrogasac
#3529 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jesmo li 'klan' ili nismo?_Sarajka wrote:Vatrogasac
-
muniza
#3530 Re: Izjasnjavanje na popisu
Rekli smo u biti isto a beboluciju nećemo komentarisati, ne shvatam je ozbiljno izuzev prvog dana.vatrogasac wrote:Nema popisa bez dogovora sa RS-om kakav će biti, a vidiš i sam da svaki dogovor sa njima ispada u posljednje vrijeme sve nepovoljniji. Nismo imali na ličnim kartama entitetsko državljanstvo, sada imamo. Popis će se morati desiti, a kako će Bošnjaci uspjeti u tome izvući što povoljnije ne zavisi ni od tebe ni od mene. Kada se to desi ostaje izaći iz toga sa što manje štete. Ako računaš na Beboluciju i čekaš ishod ovih dešavanja na lošu kartu igraš jer se ove stvari dogovaraju u ZI.muniza wrote:Biće ili velika frka ili popis kad tad to je jedino sigurno.vatrogasac wrote:
Pitah te ja...hoće li biti popisa ili neće...nebitno kojeg datuma?
Nadam se da će se dići svi kojima popis ne odgovara, znači Bošnjaci, Bosanci, muslimani i da će se naći neko rješenje koje će nam odgovarati. Bošnjaci moraju znati da li im je bitnije da potvrde svoju dominaciju (u federaciji) i samim tim Dodiku dodatno odriješe ruke ili u interesu BiH bojkotuju popis...
Treba sjesti i odlučiti šta i kako dalje, RS-u je i previše popušteno, mislim da se jednom mora stati i po cijenu eskalacije, u biti to nam u narednih par mjeseci i slijedi, kakvih razmjera vidjet ćemo...
-
ovejaraS
#3531 Re: Izjasnjavanje na popisu
jedino izvorno i orginalno Bogumil iz Bosone
povratak korijenima...
sve ostalo je naknadno dopisivano, kombinovano i smišljano...
sve ostalo je naknadno dopisivano, kombinovano i smišljano...
Last edited by ovejaraS on 18/06/2013 14:47, edited 1 time in total.
- славянин
#3532 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sta onda sa Bogumilima iz Bugarske (gdje ih je najvise i bilo izmedjuostalog) - Bogumil - vjerska a ne nacionalna pripadnost.ovejaraS wrote:jedino orginalno Bogumil iz Bosonepovratak korijenima...
sve ostalo je naknadno dopisivano i smišljano...
-
ovejaraS
#3533 Re: Izjasnjavanje na popisu
vjerska pripadnost su bili nekad davno davno, sad je vrijeme da postanu nacija
a Bogumili u Bugarskoj su naša dijaspora
šteta što nas Adil Zulfikarpašić ne vrati na početak umjesto samo na pola puta od našeg nastanka
a Bogumili u Bugarskoj su naša dijaspora
šteta što nas Adil Zulfikarpašić ne vrati na početak umjesto samo na pola puta od našeg nastanka
-
Bodkin
#3534 Re: Izjasnjavanje na popisu
svrha je da trosi kisik i cistu vodu, nista prekomuniza wrote:A ti imaš i svrhu, zanimljivo, samo još da je pronaći smisao..._Sarajka wrote: U kakav kut ?Misliš ugao ?
Svrha mog prisustva na ovoj temi nije da me bendaš ti odnosno akceptiraš moje mišljenje, nego da tebi i sličnim zbunjenih, dezorijentiranim i u krizi pomognem.
Toliko o meni u kutu / odnosno uglu u odnosu na vas superiorne.
-
Bodkin
#3535 Re: Izjasnjavanje na popisu
opet ovaj. dobro, evo ovog pacijenta koji bi se na popisu trebao izjasniti kao mentalno previse ogranicen da odgovori na pitanjelazni liberal wrote:A ko ste vi da branite Bosnjacima koji su protjerani da se popisu na popisu? Zbog cega hocete da dodje do legalizacije genocida ako ste toliko probosanski nastrojeni ? Nego se Muniza i Bodkin koji ce se na popisu izjasniti kao Srbi aktivirali po zadatku i za platu pa se predstavljaju kao Bosanci i onda sire velikosrpsku ideologiju i tjeraju Bosnjake iz Bosne i nedaju protjeranima pravo da se popisu i svojim pisanjem pravite jaz izmedju pravih Bosanaca i Bosnjaka . Ali sve sto rade je kontraproduktivno i svaki post koji napisu po 10 onih koji su bili neodlucni sad su se odlucili da budu Bosnjaci posto cim toliko ima agenata Srba i Hrvata koji dolaze da pozivaju Bosnjake da na popisu to ne budu znaci da im je mnogo vazno da Bosnjaka nebude a i ako ih ima da ih svedu na prihvatljiv broj.
-
Bodkin
#3536 Re: Izjasnjavanje na popisu
jeben argument, proglasila sve bosance izgubljenim i dezorijetiranim, a argument zasto svi trebaju u bosnjake je da se osigura dominacijavatrogasac wrote:siddo89 wrote:Valja prvo da prodjem ramazan
Neda Ramo do Bajre.![]()
Iskreno...dominira _Sarajka argumentima i valjda sam zbog toga i ja sam u njenom klanu.![]()
Nevjerovatno je kako ljudi shvataju svoju sudbinu tako olahko i tako historijske momente vulgarizuju. Zar nam se to nije uvijek razbilo o glavu evo već više od stoljeća? Ako bih gledao interes, najbolje bi mi bilo da se pišem Rom jer poslije usvajanja odluke Sejdić- Finci (morat će jednog dana) bit će još fotelja.
-
LaBomba
#3537 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ko je ili koji su to Bosnjake uspjeli da ubijede da popis mora biti sproveden? To uopste nije tacno, cak i UN NE preporucuje politicko nestabilnim drzavama da vrse popis,jer znaju da ce biti politickih manupulacija, laziranja i cega sve ne. Dakle to sto su vam dejtonci uveli kazne,u slucaju bojkota popisa, da bi udovoljili svojim gospodarima Srbima da popis mora biti obavljen, a zna se zasto, to ste dragi moji trebali takodje odhebat na nekom protestu, a evo kao sto vidim vi ni proteste niste u stanju odrzat bez zabave, dakle uvijek vam je na prvom mjestu trenutna zabava i komoditet, a to ce vas puno kostat. vec je pocelo da vas kosta, i to kojeg li apsurda mirnopodskim sredstvima.
Popis, em je trosenje para i rersurasa, em je podvala, em je smrtni udarac za Bosnjake i jos mnogo toga.
Popis, em je trosenje para i rersurasa, em je podvala, em je smrtni udarac za Bosnjake i jos mnogo toga.
Last edited by LaBomba on 18/06/2013 21:21, edited 1 time in total.
- milojca
#3538 Re: Izjasnjavanje na popisu
Popis, em je trosenje para i rersurasa, em je podvala, em je smrtni udarac za Bosnjake i jos mnogo toga.[/quote]
Pa znaci da BiH bude jedina zemlja bez popisa ??ne hvala.... Il je to mozda samo strah od rezultata

Pa znaci da BiH bude jedina zemlja bez popisa ??ne hvala.... Il je to mozda samo strah od rezultata
- meth
#3539 Re: Izjasnjavanje na popisu
Umjesto ispraznog palamuđenja, mogao bi da odgovoriš čovjeku....Bodkin wrote:opet ovaj. dobro, evo ovog pacijenta koji bi se na popisu trebao izjasniti kao mentalno previse ogranicen da odgovori na pitanjelazni liberal wrote:A ko ste vi da branite Bosnjacima koji su protjerani da se popisu na popisu? Zbog cega hocete da dodje do legalizacije genocida ako ste toliko probosanski nastrojeni ? Nego se Muniza i Bodkin koji ce se na popisu izjasniti kao Srbi aktivirali po zadatku i za platu pa se predstavljaju kao Bosanci i onda sire velikosrpsku ideologiju i tjeraju Bosnjake iz Bosne i nedaju protjeranima pravo da se popisu i svojim pisanjem pravite jaz izmedju pravih Bosanaca i Bosnjaka . Ali sve sto rade je kontraproduktivno i svaki post koji napisu po 10 onih koji su bili neodlucni sad su se odlucili da budu Bosnjaci posto cim toliko ima agenata Srba i Hrvata koji dolaze da pozivaju Bosnjake da na popisu to ne budu znaci da im je mnogo vazno da Bosnjaka nebude a i ako ih ima da ih svedu na prihvatljiv broj.
Ne misliš valjda da se vi, BG plaćenici možete maskirati lažnim bosanstvom?
-
LaBomba
#3540 Re: Izjasnjavanje na popisu
milojca wrote:Popis, em je trosenje para i rersurasa, em je podvala, em je smrtni udarac za Bosnjake i jos mnogo toga.
Sto nebi bili bez popisa? Sta cemo to dobit s popisom, osim legalizaciju rezultata agresije, etnickog ciscenja i genocida? Ko ce nas to "kaznit" ako sam UN ne preporucuje popis politickim nestabilnim drzavama?
-
Bodkin
#3541 Re: Izjasnjavanje na popisu
evo jos jednog pacijenta. jel ti vidis ikoga da ovdje govori bosnjacima da nisu bosnjaci nego bosanci?meth wrote:Umjesto ispraznog palamuđenja, mogao bi da odgovoriš čovjeku....Bodkin wrote:opet ovaj. dobro, evo ovog pacijenta koji bi se na popisu trebao izjasniti kao mentalno previse ogranicen da odgovori na pitanjelazni liberal wrote:A ko ste vi da branite Bosnjacima koji su protjerani da se popisu na popisu? Zbog cega hocete da dodje do legalizacije genocida ako ste toliko probosanski nastrojeni ? Nego se Muniza i Bodkin koji ce se na popisu izjasniti kao Srbi aktivirali po zadatku i za platu pa se predstavljaju kao Bosanci i onda sire velikosrpsku ideologiju i tjeraju Bosnjake iz Bosne i nedaju protjeranima pravo da se popisu i svojim pisanjem pravite jaz izmedju pravih Bosanaca i Bosnjaka . Ali sve sto rade je kontraproduktivno i svaki post koji napisu po 10 onih koji su bili neodlucni sad su se odlucili da budu Bosnjaci posto cim toliko ima agenata Srba i Hrvata koji dolaze da pozivaju Bosnjake da na popisu to ne budu znaci da im je mnogo vazno da Bosnjaka nebude a i ako ih ima da ih svedu na prihvatljiv broj.
Ne misliš valjda da se vi, BG plaćenici možete maskirati lažnim bosanstvom?
-
LaBomba
#3542 Re: Izjasnjavanje na popisu
Treba organizovat masovni bojkot popisu stanovnistva, i onda ne mogu kazniti nikoga, a i u slucaju da se drznu i pocnu davati neke kaze za bojkot, onda treba se organizovat i napraviti NJIMA pritivtuzbu na nekim od evropskim sudova ili sudova pri UN. Sa tom bagrom se treba na ovaj nacin. Ja licno bojkotujem popis, Da vidim ko ce se to drznut da me kazni. Moje demokratsko pravo je pravo na bojkot, i ako se misle sa mnom ganjat po evropskim sudovima zbog bojkota nek izvole, tuzicu sve redom, citavu dejtonsku garnituru koja me tjera da sam legalizujem genocid svog naroda.
- escobar__
#3543 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nikakav bojkot, stanje je takvo kakvo jeste i popis konačno treba odraditi. Možemo mi i narednu deceniju žmiriti na činjenicu da Bošnjaka u tzv. rs skoro pa i nema, no to neće promijeniti stanje na terenu.
Također, red je da se konačno stavi tačka i na ideološku podjelu među Bošnjacima, pa da i s tom pričom završimo.
Također, red je da se konačno stavi tačka i na ideološku podjelu među Bošnjacima, pa da i s tom pričom završimo.
-
LaBomba
#3544 Re: Izjasnjavanje na popisu
escobar__ wrote:Nikakav bojkot, stanje je takvo kakvo jeste i popis konačno treba odraditi. Možemo mi i narednu deceniju žmiriti na činjenicu da Bošnjaka u tzv. rs skoro pa i nema, no to neće promijeniti stanje na terenu.
A kome ja to da odradjujem popis? Cetnicima? Ma vi ste totalno izgubili kompas! Kao popis ce doprinjet Bosnjacima nesto? BOJKOT BOJKOT BOJKOT
-
ušće
#3545 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pošto je @Bodkin ono baš navalio (a da nebih nabrajao njegove istomišljenike ..)
ako je već toliko ratoboran i koiko čitam jedini se smatra relevantnim za pravi i istinski odgovor , volio bih da mi odgovori, ali decidno bez demagoško -ispraznih fraza i okolišanja...
1.Zašto mislite da su Bošnjaci jedini narod Muhamedanske vjere na svijetu koji bi morao da se izjani kao (Muslimani)
2.Koja tačka ustava zakona vam dozvoljava da bilo kom narodu branite da se izjašnjava onako kako se osjeća(Srbi ,Hrvati ,Bošnjaci ,Romi ,Jevreji itd )
3.Dali svojim djelovanjem kršite ustav BiH ( sadražan u Dejtonskom sporazumu )
I nakraju ako je ustavom i zakonom rečeno da u BiH žive Bošnjaci ,Srbi ,i Hrvati i ostali šta tačno dobija bilo koji Bošnjak , Srbin Hravat ako se na budućem popisu izjasni kao Bosanac...
Za sad dovoljno kasnije ću još pitati ...
ako je već toliko ratoboran i koiko čitam jedini se smatra relevantnim za pravi i istinski odgovor , volio bih da mi odgovori, ali decidno bez demagoško -ispraznih fraza i okolišanja...
1.Zašto mislite da su Bošnjaci jedini narod Muhamedanske vjere na svijetu koji bi morao da se izjani kao (Muslimani)
2.Koja tačka ustava zakona vam dozvoljava da bilo kom narodu branite da se izjašnjava onako kako se osjeća(Srbi ,Hrvati ,Bošnjaci ,Romi ,Jevreji itd )
3.Dali svojim djelovanjem kršite ustav BiH ( sadražan u Dejtonskom sporazumu )
I nakraju ako je ustavom i zakonom rečeno da u BiH žive Bošnjaci ,Srbi ,i Hrvati i ostali šta tačno dobija bilo koji Bošnjak , Srbin Hravat ako se na budućem popisu izjasni kao Bosanac...
Za sad dovoljno kasnije ću još pitati ...
- milojca
#3546 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sandzak je dio Bosne. Trenutno okupiran ali ipak dio Bosne.

- escobar__
#3547 Re: Izjasnjavanje na popisu
Šta postižeš bojkotom? Lažeš samog sebe, pucaš se pričom o preko 50% Bošnjaka, natalitetom, povratkom, ovim, onim... A stanje na terenu sasvim suprotno od onog šta ti zamišljaš u glavi.LaBomba wrote:escobar__ wrote:Nikakav bojkot, stanje je takvo kakvo jeste i popis konačno treba odraditi. Možemo mi i narednu deceniju žmiriti na činjenicu da Bošnjaka u tzv. rs skoro pa i nema, no to neće promijeniti stanje na terenu.
A kome ja to da odradjujem popis? Cetnicima? Ma vi ste totalno izgubili kompas! Kao popis ce doprinjet Bosnjacima nesto? BOJKOT BOJKOT BOJKOT
Care moj, šta je, tu je. Tvoj bojkot neće promijenit apsolutno ništa u velikosrpskoj kuhinji koja će i dalje nastaviti sa rasturanjem ove države, te potpunim brisanjem jednog njenog naroda.
- lazni liberal
#3548 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bojkot je isto sto i izjasnjavanje da si ostali , samo smanjivanje broja Bosnjaka.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#3549 Re: Izjasnjavanje na popisu
pusti vodu da govna odutheTruePath wrote:ti si jedan od onih koji zele i sanjaju da ce se bh srbi i bh hrvati poceti izjasnjavati bosancima,ali to oni vec i jesu,ono sto ti ne kontas jeste da su oni bosanski srbi/hrvati a ti si bosanski bosnjakFaruk wrote:sorry nisi u pravutheTruePath wrote:
Bosanci pate za srbima i hrvatima,a oni imaju svoj identitet,i prije "bosnjastva",,mnogo prije oni su bili srbi i hrvati.Tako da je prije "Bosanstvo" utopija
ja sam Bosanac
ne patim za Srbima ili Hrvatima, a nikad nisam bio ništa drugo nego Bosanac
nemaš ti pojma
i odakle ti pravo da meni govoriš šta sam ja
svi vi koji imate problem sa tim da postoje Bosanci ste agresivni u ubijeđivanju ljudi da su nešto drugo
- milojca
#3550 Re: Izjasnjavanje na popisu
i odakle ti pravo da meni govoriš šta sam ja
To ja uvjek govorim svima niko nema pravo nikom da kaze sta je ..Ako sam ja Marsovac ja sam Marsovac tako da niko nemoze da ide protiv moje volje.. Pogotovo kod Bosnjaka.
svi vi koji imate problem sa tim da postoje Bosanci ste agresivni u ubijeđivanju ljudi da su nešto drugo[/quote]

To ja uvjek govorim svima niko nema pravo nikom da kaze sta je ..Ako sam ja Marsovac ja sam Marsovac tako da niko nemoze da ide protiv moje volje.. Pogotovo kod Bosnjaka.
svi vi koji imate problem sa tim da postoje Bosanci ste agresivni u ubijeđivanju ljudi da su nešto drugo[/quote]