Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- animals
#3526 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I kad govorim o bivsim krscanima, koji su danas sve vise ateisti, govorim o gradjanima Zapadne Evrope, a ne o nasim zemljama..
- nasa
#3527 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
NIN wrote:U tome je problem, ne pisati, ne pricati!nasa wrote:...zasto ne pisem o...
Digni glas, ukazi na pogreske!
Pazi, ja kao neko ko ne vjeruje i ko se ne smatra muslimanom dizem glas protiv ugnjetavanja Palestinaca, protiv obrezivanja djevojcica, protiv divlje gradnje dzamija samo radi dzamija, protiv crkve u Fatinoj avliji, protiv nepismenih pavijana koji haraju irackom pustinjom, protiv nepismenosti Bosnjaka i tendencije da budu jos nepismeniji, protiv gradjanske indolencije i inertnosti, protiv gluposti koja je haman postala pravilo u mojoj sredini. Dakle, jebem mater svima, i muslimanima jer su moji, a smatram da njima treba najvise i najcesce jebat sve po spisku jer su primjer inertnosti i ljenosti, i jevrejima koji sute dok fasisti sravnjuju Gazu sa zemljom, i Iranu koji hajca Hamas koji je, brat bratu, organizovan losije od nase mjesne zajednice, ...
Dakle, Naso moja draga, treba pisati, govoriti, iznositi svoje misljenjem na sav glas! Ja po cijenu svojih znam zaratit u krugu prijatelja baz iz ovih razloga.
Glupane treba probudit!
-
klmnopq
#3528 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
... što bi neko rekao, okupimo se oko zajedničke riječinasa wrote:NIN wrote:U tome je problem, ne pisati, ne pricati!nasa wrote:...zasto ne pisem o...
Digni glas, ukazi na pogreske!
Pazi, ja kao neko ko ne vjeruje i ko se ne smatra muslimanom dizem glas protiv ugnjetavanja Palestinaca, protiv obrezivanja djevojcica, protiv divlje gradnje dzamija samo radi dzamija, protiv crkve u Fatinoj avliji, protiv nepismenih pavijana koji haraju irackom pustinjom, protiv nepismenosti Bosnjaka i tendencije da budu jos nepismeniji, protiv gradjanske indolencije i inertnosti, protiv gluposti koja je haman postala pravilo u mojoj sredini. Dakle, jebem mater svima, i muslimanima jer su moji, a smatram da njima treba najvise i najcesce jebat sve po spisku jer su primjer inertnosti i ljenosti, i jevrejima koji sute dok fasisti sravnjuju Gazu sa zemljom, i Iranu koji hajca Hamas koji je, brat bratu, organizovan losije od nase mjesne zajednice, ...
Dakle, Naso moja draga, treba pisati, govoriti, iznositi svoje misljenjem na sav glas! Ja po cijenu svojih znam zaratit u krugu prijatelja baz iz ovih razloga.
Glupane treba probudit!Hajde, pridruzujem se
@NIN
- vatrogasac
#3529 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Realno... Da li Iran može napraviti atomsku bombu i ko im ne da i zašto? Ko je nahuškao Irak protiv Irana i iscrpljivao ih jedno desteljeće da bi prešli u fazu totalnog uništenja Iraka i neuspjelog pokušaja Irana. Hipotetski....da li je moguće da bez miješanja NATO-a i UN-a da ujedinjeni Turci i Iranci bez i jednog Arapa odrade Izrael? Ako je Hezbollah kao jedna marginalna milicija napravila tolike probleme tek šta bi ove dvije armije. Na tom području se mora prvo riješiti faktor stvaranja nestabilnosti za šta su zadužene obavještajne službe iz dijelova svijeta koji uređuje ovakav svjetski poredak pa onda možemo očekivati da sutra vidimo jaku Maleziju, Indoneziju, Egipat, Alžir (kome se još Francuzi nisu skinuli s vrata), Libiju....itd.drugi profil wrote: Pa taj islamski svijet nije u stanju da stane protiv takveog jednog zlocina ...
-
kerima1
#3530 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
u pravu si NIN da nisi rekla bih ja tebi ne brini.
I ja sam ljuta na cijeli svijet,ali najvise na moje muslimane,jer su najljeniji,pustili da dunjaluk drugi uce osvoje,a oni ko cekaju onaj svijet da okuse hljeba.
Treba ovdje imati prvo sve,ne dati na sebe ,a ni na druge,i ovdje se moze da se hoce napraviti Raj na zemlji.
I ja sam ljuta na cijeli svijet,ali najvise na moje muslimane,jer su najljeniji,pustili da dunjaluk drugi uce osvoje,a oni ko cekaju onaj svijet da okuse hljeba.
- animals
#3531 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa ako znamo da jedna sila kao Sovjetski Savez nije odradio Afganistan, niti Amerikanci Vijetnam..jel ti misli da ove dvije drzave mogu odraditi Izrael koji ima svu silu naoruzanja i jos nuklearno oruzje..uvijek je se lakse braniti, nego napadati..vatrogasac wrote:Realno... Da li Iran može napraviti atomsku bombu i ko im ne da i zašto? Ko je nahuškao Irak protiv Irana i iscrpljivao ih jedno desteljeće da bi prešli u fazu totalnog uništenja Iraka i neuspjelog pokušaja Irana. Hipotetski....da li je moguće da bez miješanja NATO-a i UN-a da ujedinjeni Turci i Iranci bez i jednog Arapa odrade Izrael? Ako je Hezbollah kao jedna marginalna milicija napravila tolike probleme tek šta bi ove dvije armije. Na tom području se mora prvo riješiti faktor stvaranja nestabilnosti za šta su zadužene obavještajne službe iz dijelova svijeta koji uređuje ovakav svjetski poredak pa onda možemo očekivati da sutra vidimo jaku Maleziju, Indoneziju, Egipat, Alžir (kome se još Francuzi nisu skinuli s vrata), Libiju....itd.drugi profil wrote: Pa taj islamski svijet nije u stanju da stane protiv takveog jednog zlocina ...
-
klmnopq
#3532 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ne moraju vojno...mogu i ekonomske sankcije? ... a mogle su i odavno!?animals wrote: Pa ako znamo da jedna sila kao Sovjetski Savez nije odradio Afganistan, niti Amerikanci Vijetnam..jel ti misli da ove dvije drzave mogu odraditi Izrael koji ima svu silu naoruzanja i jos nuklearno oruzje..uvijek je se lakse braniti, nego napadati..
- vatrogasac
#3533 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne mislim na uništenje. Da su to muslimani htjeli mogli su još prije 1300 godina totalno istrijebiti, ali nisu ili ne primati Sefarde iz Španije u Istanbul i Sarajevo nego mislim da bi u spomenutoj varijanti stanje na terenu ih smirilo da se ne ponašaju kako se sada ponašaju.animals wrote:Pa ako znamo da jedna sila kao Sovjetski Savez nije odradio Afganistan, niti Amerikanci Vijetnam..jel ti misli da ove dvije drzave mogu odraditi Izrael koji ima svu silu naoruzanja i jos nuklearno oruzje..uvijek je se lakse braniti, nego napadati..vatrogasac wrote:Realno... Da li Iran može napraviti atomsku bombu i ko im ne da i zašto? Ko je nahuškao Irak protiv Irana i iscrpljivao ih jedno desteljeće da bi prešli u fazu totalnog uništenja Iraka i neuspjelog pokušaja Irana. Hipotetski....da li je moguće da bez miješanja NATO-a i UN-a da ujedinjeni Turci i Iranci bez i jednog Arapa odrade Izrael? Ako je Hezbollah kao jedna marginalna milicija napravila tolike probleme tek šta bi ove dvije armije. Na tom području se mora prvo riješiti faktor stvaranja nestabilnosti za šta su zadužene obavještajne službe iz dijelova svijeta koji uređuje ovakav svjetski poredak pa onda možemo očekivati da sutra vidimo jaku Maleziju, Indoneziju, Egipat, Alžir (kome se još Francuzi nisu skinuli s vrata), Libiju....itd.drugi profil wrote: Pa taj islamski svijet nije u stanju da stane protiv takveog jednog zlocina ...
-
kerima1
#3534 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa i balkanski krscani su daleko od crkve,mala je razlika izmejdu njih i zapadnjackih krscana.animals wrote:I kad govorim o bivsim krscanima, koji su danas sve vise ateisti, govorim o gradjanima Zapadne Evrope, a ne o nasim zemljama..
- animals
#3535 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
kerima1 wrote:u pravu si NIN da nisi rekla bih ja tebi ne brini.![]()
I ja sam ljuta na cijeli svijet,ali najvise na moje muslimane,jer su najljeniji,pustili da dunjaluk drugi uce osvoje,a oni ko cekaju onaj svijet da okuse hljeba.Treba ovdje imati prvo sve,ne dati na sebe ,a ni na druge,i ovdje se moze da se hoce napraviti Raj na zemlji.
Moze se, moze..evo jedan mali primjer..dvojica Bosnjaka imaju rucnu praonicu auta..cijena 7 km..i rade ko ludi..sve im musterije vecinom Hrvati, kojima je to jeftinije nego da peru auta kod svoji..znaci biznis nema religiju..
..nisu cekali da im padne sa neba..znaci , zasuci rukave i radi..to je pravi put..ne mora svak prati auta, ali raditi se mora,
to je jedina garancija opstanka..
- animals
#3536 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako gledas vijesti,strane..sve zapadne zemlje su na strani Izraela..tako da sankcije od koga..klmnopq wrote:ne moraju vojno...mogu i ekonomske sankcije? ... a mogle su i odavno!?animals wrote: Pa ako znamo da jedna sila kao Sovjetski Savez nije odradio Afganistan, niti Amerikanci Vijetnam..jel ti misli da ove dvije drzave mogu odraditi Izrael koji ima svu silu naoruzanja i jos nuklearno oruzje..uvijek je se lakse braniti, nego napadati..
-
klmnopq
#3537 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
... napisao sam to sa pretpostavkom da postoji iskrena doza savjesti...koje na zalost nemaanimals wrote:Ako gledas vijesti,strane..sve zapadne zemlje su na strani Izraela..tako da sankcije od koga..klmnopq wrote:ne moraju vojno...mogu i ekonomske sankcije? ... a mogle su i odavno!?animals wrote: Pa ako znamo da jedna sila kao Sovjetski Savez nije odradio Afganistan, niti Amerikanci Vijetnam..jel ti misli da ove dvije drzave mogu odraditi Izrael koji ima svu silu naoruzanja i jos nuklearno oruzje..uvijek je se lakse braniti, nego napadati..
- animals
#3538 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U politici nema iskrenosti, ali odesmo mi sa teme..klmnopq wrote:
... napisao sam to sa pretpostavkom da postoji iskrena doza savjesti...koje na zalost nema
-
kerima1
#3539 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Izrael ne smije niko 'pipnuti' od zapadnjaka jer ga se boje,ekonoska nadmoc,zato ja preferiram da se i ostali okrenu dunjaluku jer ne smije se sa jakim biti,nego sa slabicima.animals wrote:U politici nema iskrenosti, ali odesmo mi sa teme..klmnopq wrote:
... napisao sam to sa pretpostavkom da postoji iskrena doza savjesti...koje na zalost nema
- nasa
#3540 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma kakva savjest, i nije to pitanje samo propadanja i nemoci muslimana vec i pitanje ovog svijeta koji ocigledno moze da podnese ko zna jos koliko Srebrenica, Gaza...
Evo cekacemo da vidimo sta je odgovor svijeta na pjesmicu sa slavlja na ulicama TelAviva
"There’s no school tomorrow, there are no children left in Gaza! Oleh!”
"Gaza is a cemetery!"
"We hate all Arabs! Death to the Arabs!"
http://youtu.be/h7qFACSfd_k
Evo cekacemo da vidimo sta je odgovor svijeta na pjesmicu sa slavlja na ulicama TelAviva
"Gaza is a cemetery!"
http://youtu.be/h7qFACSfd_k
- NIN
#3541 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Poenta je samokriticnost!
Ja kao skeptik sam skeptican u svoju skepticnost, katastorofa od covjeka!
Iz iskustva znam da nije nista crno-bijelo, o cemu god pricali. I ubjedjen sam da sutnjom samo stetimo samima sebi, kao i uzimanjem svega sto nasi plasiraju kao zdravo za gotovo.
Ja sam sebe kritikujem i psujem sam sebi nakon nekih losih poteza, a kako ne bih svojoj sredini jebao sve dje ista ima? Jucer, idem iza kola s austrijskim tablama i vozac hladno otvara prozor i baca kesu! Majku jebo svoju u medjunozje!
Dosao iz dijaspore u tako voljenu mu Bosnicu, za kojom cezne cijelu godinu i onda otvori prozor i baci plasticnu kesu kroz prozor, sto gore u Austriji ne radi! Da mi ne bi supruge napravio bih scenu i mozda zaglavio murije.
Ja kao skeptik sam skeptican u svoju skepticnost, katastorofa od covjeka!
Iz iskustva znam da nije nista crno-bijelo, o cemu god pricali. I ubjedjen sam da sutnjom samo stetimo samima sebi, kao i uzimanjem svega sto nasi plasiraju kao zdravo za gotovo.
Ja sam sebe kritikujem i psujem sam sebi nakon nekih losih poteza, a kako ne bih svojoj sredini jebao sve dje ista ima? Jucer, idem iza kola s austrijskim tablama i vozac hladno otvara prozor i baca kesu! Majku jebo svoju u medjunozje!
Dosao iz dijaspore u tako voljenu mu Bosnicu, za kojom cezne cijelu godinu i onda otvori prozor i baci plasticnu kesu kroz prozor, sto gore u Austriji ne radi! Da mi ne bi supruge napravio bih scenu i mozda zaglavio murije.
- animals
#3542 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma ne boje ga se zapadnjaci..vec jednostavno, neki kao Nijemci i Austrijanci imaju obaveze iz Drugog svjetskog rata..kerima1 wrote:Izrael ne smije niko 'pipnuti' od zapadnjaka jer ga se boje,ekonoska nadmoc,zato ja preferiram da se i ostali okrenu dunjaluku jer ne smije se sa jakim biti,nego sa slabicima.animals wrote:U politici nema iskrenosti, ali odesmo mi sa teme..klmnopq wrote:
a drugi su tradicionalni prijatelji..Oni jednostavno drze svjetski novac, imaju moc u svojim rukama..
-
klmnopq
#3543 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
animals wrote:U politici nema iskrenosti, ali odesmo mi sa teme..klmnopq wrote:
... a često ni plemenitih namjera
- animals
#3544 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
NIN wrote:Poenta je samokriticnost!
Ja kao skeptik sam skeptican u svoju skepticnost, katastorofa od covjeka!![]()
Oprosti ako smijem primjetiti..taj covjek nije tu kesu naucio u Austriji bacati kroz prozor..njega su to naucili u djetinjstvu u njegovoj rodnoj drzavi, i on to u Austriji ne smije, jer ce platiti..a kod dodje u svoju rodnu grudu, onda se vrati svojim starim ceznjama i navikama i frkne tu kesu..onako iz duse..jer da se zna, on je opet na svome..
- Towelie
#3545 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja ne ocekujem nikakav odgovor. Verovatno ce biti nekoliko clanaka osude ili tvitova, ali nece se konkretno nista desiti.Evo cekacemo da vidimo sta je odgovor svijeta na pjesmicu sa slavlja na ulicama TelAviva
"Gaza is a cemetery!"
Nazalost, ako muslimani ne smognu snage sami sebi da pomognu, nemaju na koga drugog da se oslone.
-
kerima1
#3546 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tako je,a ne dovom jer Bog nam ne prima dove,treba se dignuti i nesto uciniti ili cekati pa kad srede palestince ta gamad ce se rasiriti na druge.Towelie wrote:Ja ne ocekujem nikakav odgovor. Verovatno ce biti nekoliko clanaka osude ili tvitova, ali nece se konkretno nista desiti.Evo cekacemo da vidimo sta je odgovor svijeta na pjesmicu sa slavlja na ulicama TelAviva
"Gaza is a cemetery!"
Nazalost, ako muslimani ne smognu snage sami sebi da pomognu, nemaju na koga drugog da se oslone.
- drug_profi
#3547 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Problem je sto svaki protest protiv Izraelske politike vrlo brzo i vrlo glupo bude pretvoren u antisemitski.
- NIN
#3548 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
O toj dusi ja svo vrijeme pisem!animals wrote:...i frkne tu kesu..onako iz duse...
- animals
#3549 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Joj da vidis Bugarske cigane, sta rade na zapadu..kakva je to gamad..boze moj..i onda se pitamo kako nastaje sovinizam, i mrznja prema nekim narodima..kad neko dodje u neku civiliziranu drzavu, jede i pije u parku, i sve smece ostavi na klupi, iako mu korpa za smece stoji nadohvat ruke..i onda se pitaju zasto su ti zapadnjaci fasisti i rasisti..NIN wrote:O toj dusi ja svo vrijeme pisem!animals wrote:...i frkne tu kesu..onako iz duse...
- NIN
#3550 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mani se Roma i drugih! I mani se fasizma!animals wrote:Joj da vidis Bugarske cigane, sta rade na zapadu..kakva je to gamad..boze moj..i onda se pitamo kako nastaje sovinizam, i mrznja prema nekim narodima..kad neko dodje u neku civiliziranu drzavu, jede i pije u parku, i sve smece ostavi na klupi, iako mu korpa za smece stoji nadohvat ruke..i onda se pitaju zasto su ti zapadnjaci fasisti i rasisti..NIN wrote:O toj dusi ja svo vrijeme pisem!animals wrote:...i frkne tu kesu..onako iz duse...
Gledaj na svoje i one iz kojih potices!