Gras all about
- insaneinthebrain
#3502 Re: Gras all about
proradila i sedmica

- trambusek88
#3503 Re: Gras all about
Radiće do petka.
Izvode se radovi dijelu pruge preko kružnog toka na Ilidži, 3 i 4 rade normalno do Ilidže, ali su umjesto šestice ubacili bivšu sedmicu da bi smanjili ometanje radova.
Izvode se radovi dijelu pruge preko kružnog toka na Ilidži, 3 i 4 rade normalno do Ilidže, ali su umjesto šestice ubacili bivšu sedmicu da bi smanjili ometanje radova.
-
lajkujMe
#3504 Re: Gras all about
Na sinama? Pisao sam prije par mjeseci da su se sine na kruznom odvojile od baze i da kad vozila prelaze preko imaju zestoko pomjeranje dole gore.trambusek88 wrote:Radiće do petka.
- insaneinthebrain
#3505 Re: Gras all about
To je normalna pojava na kruznom na Ilidzi. Zakrpe tako i dva tri mjeseca posle opet pocne landaranje 
- Quaresma
#3506 Re: Gras all about
sa nije kako sranje se desilo, cekam tramvaj za ilidzu, nidje ga, a dva od ilidze otisla ka bascarsiji.
vec vise od 10min cekam
vec vise od 10min cekam
- perfect_guy
#3507 Re: Gras all about
malo prije 11 sam u prolazu vidio jedno guranje iz smjera čaršije, satra zaplatilaQuaresma wrote:sa nije kako sranje se desilo, cekam tramvaj za ilidzu, nidje ga, a dva od ilidze otisla ka bascarsiji.
vec vise od 10min cekam
- insaneinthebrain
#3508 Re: Gras all about
jel se i subotom prodaju kuponi. rade li ova prodajna mjesta na cumuriji 
- Sodom1
#3509 Re: Gras all about
Od ponedeljka , karte ,kuponi se mogu kupiti online , nema vise redova 
- man_464
#3510 Re: Gras all about
Rade svaki mjesec do 10-og i subotom, ali mislim da subotom rade do 13 sati, barem na Ćumuriji.insaneinthebrain wrote:jel se i subotom prodaju kuponi. rade li ova prodajna mjesta na cumuriji
- oldtajmer
#3512 Re: Gras all about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija- ... /190104061
narod je kriv za sve ,da se kupuju karte i ne saraju vozila ne bi se ljudi bavili lopovlucima
majke mi moje da mi je samo znati koji su se milioni pokrali nakon rata u ona zlatna doba grasa kad je bilo uzmi ago sto ti drago,a niko nije istrazivao lopovluke,mislim da ne bi moglo stati na digitron
narod je kriv za sve ,da se kupuju karte i ne saraju vozila ne bi se ljudi bavili lopovlucima
majke mi moje da mi je samo znati koji su se milioni pokrali nakon rata u ona zlatna doba grasa kad je bilo uzmi ago sto ti drago,a niko nije istrazivao lopovluke,mislim da ne bi moglo stati na digitron
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3514 Re: Gras all about
Ima li šanse da ovi stignu u ovoj godini???trambusek88 wrote:Ovo je trebalo doći.
- Maharadza
#3515 Re: Gras all about
Pa gdje ćeš dalje kad je samo jedan mafijaš FAKULTET uspio izgraditi od ukradenog novca s kojim bi sada mogli imati ako ništa modernu prugu po kojoj bi tramvaji barem išli dosta brže (i sigurnije)...oldtajmer wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija- ... /190104061
narod je kriv za sve ,da se kupuju karte i ne saraju vozila ne bi se ljudi bavili lopovlucima![]()
https://www.cin.ba/slucaj-jusufranic-pr ... ji-biznis/Kada je Ibrahim Jusufranić nakon 17 godina rukovođenja firmom podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS 2006. godine, iza sebe je ostavio 25,2 miliona KM duga.
Ibrahim Jusufranić
Ibrahim Jusufranić je optužen da je oštetio sarajevski GRAS za skoro milion KM. Advokati su mu savjetovali da ne razgovara sa novinarima o ulaganjima u nekretnine. (Foto: CIN)
Nedugo nakon odlaska iz GRAS-a protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je firmu oštetio za skoro milion KM.
U privatnom životu je vukao uspješnije poteze: sa suprugom Smiljkom i sinom Jasminom stekao je imovinu vrijednu najmanje 7,5 miliona KM.
Za deset godina porodica je kupila: tri poslovna prostora, dva zemljišta i devastiranu vikendicu u Sarajevu te zemljište u Travniku na kojem su izgradili univerzitet.
Prije toga su imali kuću i poslovni prostor u Sarajevu.
- trambusek88
#3516 Re: Gras all about
Dabogda da više ikako stignu trolejbusi.konektovan wrote:Ima li šanse da ovi stignu u ovoj godini???trambusek88 wrote:Ovo je trebalo doći.
Nova vlast je najavila kraj nabavke polovnih vozila i neće se više prihvatati donacije, a novi su preskupi.
-
tempuser
#3517 Re: Gras all about
Jel vako treba da nabavljaju polovne? Samo pitam...trambusek88 wrote:
Dabogda da više ikako stignu trolejbusi.
Nova vlast je najavila kraj nabavke polovnih vozila i neće se više prihvatati donacije, a novi su preskupi.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... 9P2HZ-hCLw
- alphonse kauders
#3518 Re: Gras all about
Ne znam da li se radi o istom čovjeku ali evo jedan tekst iz 2009-e godine: http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=32050
http://www.sdacentar.ba/spisak-clanova-io-oo-i-mo/
To je nama naša borba dala...
Pretpostavljam da je to ovaj lik, budući da je u NO Grasa, koji se formira politički (Mjesni odbor - Marin dvor):Navodna uloga Ahmića bila je da nagovori Aidu Korjenića i Hamida Pršeša da u 2005. godini omogući firmi "Majorka", koja nije imala poslovnih aktivnosti i evidentiranog prometa na žiroračunima, podizanje više kredita finansiranih iz kreditne linije Kuvajtskog fonda. Tako su u dva navrata Haris Zornić i Ačik Džan dobili kreditna sredstva u ukupnom iznosu od oko 1.190.000 KM za dovršenje hotela "Exclusiv", čime je napravljen privid da "Majorka" investira izgradnju hotela.
Privođen je i Amer Ahmić, ali su oni nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH pušteni na slobodu.
http://www.sdacentar.ba/spisak-clanova-io-oo-i-mo/
To je nama naša borba dala...
- trambusek88
#3519 Re: Gras all about
Naravno da ne treba. Ja sam napisao da u ime građana i u ime vozača koji voze stare krntije, da petokolonašima odgovornima za ovo "sve od do" al sam obrisao da ne popijem ban bez veze.
Inače vidim da je mozak operacije iz nadzornog odbora, koji u preduzeće imenuje skupština KS.
Što se tiče nabavke trolejbusa nema mnogo trolejbusa na tržištu, možda 3-4 opcije. Ovi Hess iz Berna su definitivno najbolji. Može se naći još poneki Van Hool, i još imaju prahistorijski Graf & Stift iz Salzburga.
Treba doći jedan iz Ženeve kao ovi koje imamo, donacija, ali on će vjerovatno za dijelove, jer je komplikovano da dobije dozvolu, pošto ne ispunjava neke standarde za homologaciju.
Inače vidim da je mozak operacije iz nadzornog odbora, koji u preduzeće imenuje skupština KS.
Što se tiče nabavke trolejbusa nema mnogo trolejbusa na tržištu, možda 3-4 opcije. Ovi Hess iz Berna su definitivno najbolji. Može se naći još poneki Van Hool, i još imaju prahistorijski Graf & Stift iz Salzburga.
Treba doći jedan iz Ženeve kao ovi koje imamo, donacija, ali on će vjerovatno za dijelove, jer je komplikovano da dobije dozvolu, pošto ne ispunjava neke standarde za homologaciju.
- Sodom1
#3520 Re: Gras all about
Salzburg zakon
,
Vezano za te neke dozvole ,homologacije ,

Vezano za te neke dozvole ,homologacije ,
- trambusek88
#3521 Re: Gras all about
Nemaju ni svjetlo za vožnju unazad, to je pravilo problem i kod ženevskih

- Sodom1
#3522 Re: Gras all about
Wow , nema svjetla za voznju u nazad, nisam znao da je Salzburg toliko zaostao , Mozarte seljacino dje si rodjen 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3523 Re: Gras all about
nikad nisam vidio trolejbus da vozi u rikverc 
-
tempuser
#3524 Re: Gras all about
Vjerovatno si u pravu da to nije najbolje rjesenje za nabavku trolejbusa, ali s druge strane to ima smisla jer nabavka polovnih vozila otvara dvije mogucnosti za malverzacije, prva samo namjestanje samog tendera, sto naravno vazi i kod nabavke novih, a druga je samo stanje vozila buduci da se radi o polovnim vozilima.trambusek88 wrote:Naravno da ne treba. Ja sam napisao da u ime građana i u ime vozača koji voze stare krntije, da petokolonašima odgovornima za ovo "sve od do" al sam obrisao da ne popijem ban bez veze.
Sto se tice NO koji imenuje SKS (doduse sad je novi saziv), tacna je tvoja konstatacija, medjutim sta je funkcija sindikata GRAS-a, da nijemo posmatraju kriminal?
- славянин
#3525 Re: Gras all about
Sta ono man kaze “sabotiraju nam tendere”