Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

klixober

#3501 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by klixober »

Bilo bi zanimljivo pogledati statistiku koliko je koji golman u Engleskoj primio golova u dosadašnjem dijelu sezone...ako neko nađe tu statistiku, neka postavi. :)
kokuz_sa

#3502 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by kokuz_sa »

komeba wrote:Bilo bi zanimljivo pogledati statistiku koliko je koji golman u Engleskoj primio golova u dosadašnjem dijelu sezone...ako neko nađe tu statistiku, neka postavi. :)
eto statistike golmana najboljih tim redom koji su trenutno po statistikama tamo na onoj njihovoj stranici za ligu

begovic-18 odbrana-1 gol
de gea 23-3
al habsi-15-4
vorm-16-5
klixober

#3503 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by klixober »

kokuz_sa wrote:
komeba wrote:Bilo bi zanimljivo pogledati statistiku koliko je koji golman u Engleskoj primio golova u dosadašnjem dijelu sezone...ako neko nađe tu statistiku, neka postavi. :)
eto statistike golmana najboljih tim redom koji su trenutno po statistikama tamo na onoj njihovoj stranici za ligu

begovic-18 odbrana-1 gol
de gea 23-3
al habsi-15-4
vorm-16-5
Begović samo jedan gol primio?
kokuz_sa

#3504 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by kokuz_sa »

komeba wrote:
kokuz_sa wrote:

begovic-18 odbrana-1 gol
de gea 23-3
al habsi-15-4
vorm-16-5
Begović samo jedan gol primio?
chelsea o-o
liverpool 1-0
norwich 1-1
wba 1-0
klixober

#3505 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by klixober »

:thumbup:
luckylaka

#3506 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

begovic-18 odbrana-1 gol
de gea 23-3
al habsi-15-4
vorm-16-5[/quote]

Begović samo jedan gol primio?[/quote]

chelsea o-o
liverpool 1-0
norwich 1-1
wba 1-0[/quote]
bjelorusija 0:2 bjelorusija 1:0
USAblues

#3507 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by USAblues »

shalla wrote:
pirmin wrote:Pregledao sam ove video snimke i nisam naisao ni na jednu odbranu vrijednu onanisanja
na njegov lik i djelo. :D
Ovo sto je odbranio, odbranilo bi i na njegovom mjestu i 80% golmana ovoga svijeta.
Dobar je golman, bez daljnjega ali vanserijski :D ...budimo ozbiljni. :-)

Covjek ima trenutno dobar run i nista vise, drago mi je da je tako i nadam se da ce to prenijeti na repku.

Image
Da srbi ili hrvati imaju ovakvog golmana svaki dan bi na index.hr bio neki prilog o njemu (hint: Modrić). Da ne pričamo da bi englezi u zadnjih 10 godina ubili da su imali ovakvog golmana... Al jbg, čovjek je bosanac, odmah je ispodprosječan a ove odbrane su plod sreće i ničega drugog :x Ako se kužiš u fudbal, napisati da bi ovo sve branilo 80% golmana na svijetu je u najmanju ruku bezobrazno, ili tenedeciozno. Pogledaj samo odbrane u onom drugom klipu na 1:22 ili na 1:30. Evo ti još jedan link, pogledaj odbrane na 0:59 i na 2:02 pa reci da bi ovo branilo 80% golmana na svijetu...
http://imageshack.us/clip/my-videos/260 ... 02349.mp4/
I za ove kojima je u raspravama oko golmana argument "pogodila ga lopta", postoji nešto u opisu golmanovih karakteristika što se zove positioning (valjda ne treba prevod), dakle ne čini dobrog golmana samo refleks već i sposobnost da što bolje pokrije ugao i sl... Dennis Rodman je bio najbolji skakač godinama, samo iz razloga što se znao vrhunski postaviti prilikom skoka pa se činilo da se lopta baš uvijek nekako odbija njemu u ruke...
Bravo momak...super odgovor!!! :thumbup: :thumbup:
jeza u ledja

#3508 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

shalla wrote: Da srbi ili hrvati imaju ovakvog golmana svaki dan bi na index.hr bio neki prilog o njemu (hint: Modrić).
Modric je igrac svjetske klase koji moze zaigrati u bilo kom timu, Begovic nije na tom nivou, barem ne jos.
shalla wrote: Da ne pričamo da bi englezi u zadnjih 10 godina ubili da su imali ovakvog golmana...
Imaju boljeg - Joe Hart.

Svako svog konja hvali, sto jest. Begovic je odlican golman, ali ne morate odmah pretjerivat i okivat ih u zvijezde. Begovic jos mora da se dokazuje, u reprezentaciji i u jacem klubu.
breuer

#3509 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by breuer »

jeza u ledja wrote:Svako svog konja hvali, sto jest. Begovic je odlican golman, ali ne morate odmah pretjerivat i okivat ih u zvijezde. Begovic jos mora da se dokazuje, u reprezentaciji i u jacem klubu.
zar mu nije veća prilika da se dokazuje u 'slabijem' klubu :wink:
jeza u ledja

#3510 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

breuer wrote:
jeza u ledja wrote:Svako svog konja hvali, sto jest. Begovic je odlican golman, ali ne morate odmah pretjerivat i okivat ih u zvijezde. Begovic jos mora da se dokazuje, u reprezentaciji i u jacem klubu.
Ne mislim da se dokazuje menadzerima, vec da dokaze da moze braniti i u jacim ekipama, isto kao sto se Dzeko trenutno dokazuje u Citiju recimo.
Bosnolog

#3511 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

Juce protiv Liverpol-a,...
Begovic ima nevjerovatne reflekse,kombinacija macke i hobotnicke,..... :mrgreen:
Corola

#3512 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Corola »

burekodsira wrote:
stranac2 wrote:Klonirajte Asmira !!! Milina ga vidjeti onako visok, zgodan , hladan kao spricer na golu ,fantasticno brani ... pravi sportista ... prototip igraca ...

kaze se treba ga yebati da se razmnozi :dance:
:lol: :mrgreen:
sinuhe

#3513 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Nema se on sta dokazivati u reprezentaciji, jedinica je njegova a u Stoku je do sljedeceg prelaznog roka.

Da je sa 16 godina branio protiv Danske igrali bi mi na EP jos 2004.
breuer

#3514 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by breuer »

jeza u ledja wrote:
breuer wrote:
Ne mislim da se dokazuje menadzerima, vec da dokaze da moze braniti i u jacim ekipama, isto kao sto se Dzeko trenutno dokazuje u Citiju recimo.
ma shvatam te, no mislim da nisu ista pozicija :D - špicu trebaju jaki sugrači da se dokaže, golmanu slabi štoperi da se dokaže :D ;)
veljaca

#3515 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Ovog vikenda počeo je šampionat Turske. Večeras je Istanbul BB- Buyuksehir u derbiju prvog kola savladao Galatasaray sa 2:0, a zapažene role imali su i dvojica bh. igrača. Kenan Hasagić je zaustavio sve nalete gostiju i bio jedan od najboljih igrača, a svoj debi u redovima Istanbula imao je Edin Višća, koji je došao ove sezone iz Željezničara.

-------------------------------

breuer

#3516 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by breuer »

:thumbup: :bih:
respo

#3517 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

super samo sto begovic zaustavlja nalete drogbe toresa suareza i ostalih dok ovaj neke ataturke zaustavlja koji nisu ni do koljena ovim gore pomenutim
zaustavlja i moj komsija na igralistu nalete protivnicke ekipe pa opet nije materijal za prvog golmana repke
kokuz_sa

#3518 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by kokuz_sa »

luckylaka wrote:eto statistike golmana najboljih tim redom koji su trenutno po statistikama tamo na onoj njihovoj stranici za ligu

begovic-18 odbrana-1 gol
de gea 23-3
al habsi-15-4
vorm-16-5
Begović samo jedan gol primio?[/quote]

chelsea o-o
liverpool 1-0
norwich 1-1
wba 1-0[/quote]
bjelorusija 0:2 bjelorusija 1:0[/quote]

nije on branio u ovoj tekmi
quasar

#3519 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Ma dobro, razlika jeste, ali ne treba Kenu sad omalovazavati. Galatasaray nije bezvezna ekipa i u rangu je nekog Swansea, Norwicha. Drago mi je sto je Keno na golu. Zao mi je sto je zaglavio u Turskoj. Ako se sjecam onomad pred transfer se i Liverpool pominjao, pa on ode u Istanbul. Vjerujem da je bio u jakoj ekipi, i kao drugi golman, vise bi napredovao nego ovdje gdje je sad. Ne vjerujem da je kvalitet struke u Istambul BB ista bolji nego kod nas u "Premiershipu" :lol: .
Asmir ima fizicke predispozicije mnogo bolje, pa je logicno da sa dobrim trenerom brzo i napreduje. Keno mene vise podsjeca na pleja nego na golmana. A ako cemo posteno, nabio je i viska kila.
respo

#3520 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

niko njega ne omalovazava
nego ga se bas naprotiv uzdize gdje ne treba
nasa poznata boljka pobjedimo dvije tekme odmah hocemo brazil da rasturimo
on ima dobrih odbrana odmah postaje buffon
daj ba samo budite realni
i meni se desavalo na terminima da zabijem po 3-4 "euro" gola za utakmicu a totalni sam antitalenat bar sto se tice nogovanja s loptom pa nisam prozivan romariom davidsom ili kim vec i stavljan da igram cak ni u kantonalcu nekom

ps. to preuvelicavanje se vidi u tom pominjanju liverpula
kod nas kad ide igrac pominju se rome liverpuli dortmundi a zavrsi u anziju kazanu i tako tim ekipama
shalla

#3521 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

quasar wrote:Ma dobro, razlika jeste, ali ne treba Kenu sad omalovazavati. Galatasaray nije bezvezna ekipa i u rangu je nekog Swansea, Norwicha. Drago mi je sto je Keno na golu. Zao mi je sto je zaglavio u Turskoj. Ako se sjecam onomad pred transfer se i Liverpool pominjao, pa on ode u Istanbul. Vjerujem da je bio u jakoj ekipi, i kao drugi golman, vise bi napredovao nego ovdje gdje je sad. Ne vjerujem da je kvalitet struke u Istambul BB ista bolji nego kod nas u "Premiershipu" :lol: .
Asmir ima fizicke predispozicije mnogo bolje, pa je logicno da sa dobrim trenerom brzo i napreduje. Keno mene vise podsjeca na pleja nego na golmana. A ako cemo posteno, nabio je i viska kila.
Keni je tad propao transfer u jednu od engleskih ekipa (ne lpool) zato sto nije prosao na lijecnickom pregledu. Nazalost, ne trebam ni pominjati koja je povreda bila u pitanju :sad:

P.s. Dobro je to sto keno brani, bolje da je u slucaju potrebe on na klupi nego seha ili avdukic...
BHF_Manijak

#3522 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Imaju boljeg - Joe Hart.

Svako svog konja hvali, sto jest. Begovic je odlican golman, ali ne morate odmah pretjerivat i okivat ih u zvijezde. Begovic jos mora da se dokazuje, u reprezentaciji i u jacem klubu.
kakav bolan crni Joe Hart kiks golman samo takav, iz one je kategorije koji skinu nemgouce pa onda pacerski gol prime, jednostavno englezi nikad nisu bili na TI sa golmanima i to je to, pokoji prosjek im se zadesi i tu se sva prica zavrsava! Kakve golove primi protiv Svicarske da se u koljeno pucas...A bilo je gafova samo takvih i u Cityu!
jeza u ledja

#3523 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Imaju boljeg - Joe Hart.

kakav bolan crni Joe Hart kiks golman samo takav, iz one je kategorije koji skinu nemgouce pa onda pacerski gol prime, jednostavno englezi nikad nisu bili na TI sa golmanima i to je to, pokoji prosjek im se zadesi i tu se sva prica zavrsava! Kakve golove primi protiv Svicarske da se u koljeno pucas...A bilo je gafova samo takvih i u Cityu!
Ne znam, meni je on super golman. Siguran sam da i Begovic ima kiksova jbg.

A Shilton? A Seaman? :)
respo

#3524 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

ne znam sjecas li se seaman-a protiv zaragoze?
dobro rece ovaj uglavnom ih zadesi neki prosjecni ili eventualno iznadprosjecni
shilton je izuzetak
nesto kao weah u liberiji
BHF_Manijak

#3525 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Oni su dobri golmani, ali recimo da brane u Danskoj, Norveskoj, Portugalu i slicnim reprezentacijama, ali u Engleskoj ocekujem golmana svjetskog kalibra a to po mom ukusu nisu bili Seaman i klapa! :) Njemacka je imala Kahna, Kopkea,(da ne spominjem ranije Schumachera, Meiera), pa recimo jedna Danska je imala Schmeichela, Italija uvijek fantasticne golmane ko i Svabe, dok su Englezi uvijek kuburili na toj poziciji!
Daleko od toga da je Hart los golman, no misljenje sam da nece biti svjetski kalibar, ali ko zna sta ce biti za 5-6 godina, mozda se i ugrizem za jezik! :)
Locked