Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
amko761

#3501 Re: Satovi

Post by amko761 »

Pošto ste citirali mene, pretpostavljam da je odgovor upućen meni, iako mi nije baš najjasniji, pa zato i nisam siguran da je upućen meni.

Kao što sam naveo, tražim sat u Sa. Sa kao Sarajevo. Ne kao ebay, amazon, Kina ili šta već navedoste u odgovoru.

Ne mogu kupiti sat a da ga ne vidim uživo i probam na ruci naravno. Hvala u svakom slučaju.
mali_balon

#3502 Re: Satovi

Post by mali_balon »

Eh sad, imam citizen eco drive saphire marinaut iz 2010 (ako ko moze objasniti sta sce ovo, osim citizen znaci :D ), i da prostim jezikom kaze prednosti ovog sata, imam knjizicu ali pola stvari ne kontam :D . Kakva baterija ide u njega, jer nekad kad ga ne nosim vise mjeseci stane, kad ga opet uzmem samo podesim vrijeme i opet pici bez problema....
Sori sto vako s brda s dola laik sam ...
aurora313

#3503 Re: Satovi

Post by aurora313 »

mali_balon wrote:Eh sad, imam citizen eco drive saphire marinaut iz 2010 (ako ko moze objasniti sta sce ovo, osim citizen znaci :D ), i da prostim jezikom kaze prednosti ovog sata, imam knjizicu ali pola stvari ne kontam :D . Kakva baterija ide u njega, jer nekad kad ga ne nosim vise mjeseci stane, kad ga opet uzmem samo podesim vrijeme i opet pici bez problema....
Ako ECO sat stoji u kutiji 6 mjeseci tj. u mraku, prestat će da radi. Ostavi ga na svjetlu (ne na suncu) i baterija će se brzo puniti. Taj sat treba da je ispravan jer baterija nije stara. To je veoma dobar i pouzdan sat i ne treba izmjenu baterije.
mali_balon

#3504 Re: Satovi

Post by mali_balon »

aurora313 wrote:
mali_balon wrote:Eh sad, imam citizen eco drive saphire marinaut iz 2010 (ako ko moze objasniti sta sce ovo, osim citizen znaci :D ), i da prostim jezikom kaze prednosti ovog sata, imam knjizicu ali pola stvari ne kontam :D . Kakva baterija ide u njega, jer nekad kad ga ne nosim vise mjeseci stane, kad ga opet uzmem samo podesim vrijeme i opet pici bez problema....
Ako ECO sat stoji u kutiji 6 mjeseci tj. u mraku, prestat će da radi. Ostavi ga na svjetlu (ne na suncu) i baterija će se brzo puniti. Taj sat treba da je ispravan jer baterija nije stara. To je veoma dobar i pouzdan sat i ne treba izmjenu baterije.
Pa toliko, otprilike je i bio u kutiji...nego pitam nako....kontam da je baterija ok cim sve funkcije rade...
Norm

#3505 Re: Satovi

Post by Norm »

BlackCaviar wrote:
Nije ti dupljak taj Citizen. A i ne znači da ako je iz Singapura da je dupljak ;)
Prvi sat sam naručio upravo iz Singapura, doduše od poznatog prodavača (nije sa ebaya) tako da i nisam imao brige, došao za 6 dana meni na kućna vrata u kutiji, sa worldwide garancijom i svim uputstvima.

@Norm Ricoha si upicanio pravo, sviđa mi se. Morat ću onu Doxu malo pronosati sutra da se razradi ulje malo :D
Hvala drug...pa brate dragi satovi su da se nosaju...sta cekas, navij i na ruku... :wink: uzivaj...
P.S. uskoro slike najnovijeg projekta...hint 3133... ;-)
BlackCaviar

#3506 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Norm wrote:
BlackCaviar wrote:
Nije ti dupljak taj Citizen. A i ne znači da ako je iz Singapura da je dupljak ;)
Prvi sat sam naručio upravo iz Singapura, doduše od poznatog prodavača (nije sa ebaya) tako da i nisam imao brige, došao za 6 dana meni na kućna vrata u kutiji, sa worldwide garancijom i svim uputstvima.

@Norm Ricoha si upicanio pravo, sviđa mi se. Morat ću onu Doxu malo pronosati sutra da se razradi ulje malo :D
Hvala drug...pa brate dragi satovi su da se nosaju...sta cekas, navij i na ruku... :wink: uzivaj...
P.S. uskoro slike najnovijeg projekta...hint 3133... ;-)
Opa, gdje ga nađe, baš sam maloprije gledao ima li na piku kakvih ponuda sa 3133. Zamolio bih za barem dvije slike, rastavljenog i sastavljenog mehanizma da se vidi lepeza dijelova :D Je li tvoj?
Norm

#3507 Re: Satovi

Post by Norm »

evo slika, rastavljen...

Image

i sastavljen...obzirom da sam jedan radio prije i da je ova siberia ploca 'legla' pravo, narucio jos jednu sa zlatnim kazaljkama ;-) i celicno kuciste...
rezultat...

Image
Image
Image...
pepermint31

#3508 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Predobro izgleda. Ovo je mehanički sat?
Norm

#3509 Re: Satovi

Post by Norm »

Hvala. Da, mehanicki chronograph, poljot 3133 (u osnovi swiss valjoux 7734)...
edo82

#3510 Re: Satovi

Post by edo82 »

Opet ja. Ako može još mala pomoć. Vjerovatno ću uzeti jedan od ova dva sata, obzirom da imam neku opciju da naručim na adresu u USA, pa da mi se donese, što će uveliko samjiti troškove (Carna i PDV).
Zanima me, da li vrijede satovi ovih para, ima li šta bolje za ove pare (nešto slično ovome, i da nije preko 43mm kućište), i valja li ovo šta?

http://www.nywatchstore.com/an4019-52e.html

http://www.nywatchstore.com/an342051a.html

unaprjed Hvala.

p.s. možda sam malo dosadan, ali volim čuti mišljenje ljudi koji se više razumiju od mene.
Kio

#3511 Re: Satovi

Post by Kio »

Gdje u Sarajevu kupiti sat, do nekih 300 KM. Gledao sam vecinom Casio i Fossil, pa ako ko kakvu preporuku :D
edo82

#3512 Re: Satovi

Post by edo82 »

Kio wrote:Gdje u Sarajevu kupiti sat, do nekih 300 KM. Gledao sam vecinom Casio i Fossil, pa ako ko kakvu preporuku :D
Vidio sam finih casio satova do 300KM u alti u prizemlju. Inače još sam vidio casio/fosil u BBI-u, Importaneu i Alti.
Kio

#3513 Re: Satovi

Post by Kio »

edo82 wrote:
Kio wrote:Gdje u Sarajevu kupiti sat, do nekih 300 KM. Gledao sam vecinom Casio i Fossil, pa ako ko kakvu preporuku :D
Vidio sam finih casio satova do 300KM u alti u prizemlju. Inače još sam vidio casio/fosil u BBI-u, Importaneu i Alti.
Hvala, lijepi su i ovi tvoji satovi. Mislim slican me dizajn interesuje ali mi se nesto ne kupuje online, nego da probam pa vidim.
pepermint31

#3514 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

edo82 wrote:Opet ja. Ako može još mala pomoć. Vjerovatno ću uzeti jedan od ova dva sata, obzirom da imam neku opciju da naručim na adresu u USA, pa da mi se donese, što će uveliko samjiti troškove (Carna i PDV).
Zanima me, da li vrijede satovi ovih para, ima li šta bolje za ove pare (nešto slično ovome, i da nije preko 43mm kućište), i valja li ovo šta?

unaprjed Hvala.

p.s. možda sam malo dosadan, ali volim čuti mišljenje ljudi koji se više razumiju od mene.
Pa Edo ako već uzimaš Citizen, šteta je ne dodati koju paru više i ne uzeti njihov Eco Drive sat i onda imas sat bez mjenjanja baterije koji će ti dugo trajati. Recimo npr. imaš ovaj Citizen Eco Drive sat koji košta oko $150 sa Jomashop stranice koja je provjerena stranica a ima je i na Američkom Amazonu:

http://www.jomashop.com/citizen-eco-dri ... 0-55x.html

Isto tako sam kupio 2 Citizena a skoro sam naručio Swatch Sistem 51 automatic preko jacobtime.com a imaju niske cijene na citizena a velik izbor.

Ako možeš malo pričekati, čekaj njihov Easter ili Uskrs kad imaju velika sniženja i da se kupiti sat vrlo povoljno.

Pozz.
ozdrlje_donje

#3515 Re: Satovi

Post by ozdrlje_donje »

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Prije nekoliko sam imao problem sa automatskim satom, nakon dan-dva sto je stao zbog nekoristenja navio sam ga ponovo ali mi je mijenjao datum u 12 popodne. Onda ga, ni sam ne znam iz kojih razloga, nisam nosio jedno dva mjeseca i sad sam ga opet aktivirao ali problem je isti. Vratim ja datum poslijepodne na odgovarajuci ali on opet naredni dan u 12 popodne mijenja datum. Kako da usladim da mi u ponoc mijenja?
Norm

#3516 Re: Satovi

Post by Norm »

jednostavno, postavis vrijeme unaprijed za 12 sati, znaci ako mijenja datum danas u 12:00 (00:00), namjestis kazaljke (vrijeme) unaprijed za 12 sati...kontas, znaci sad ti u stvari pokazuje 24:00 (00:00) a trebas samo nastimat vrijeme da na 12:00...odnosno recimo u 10:00 ti pokazuje 22:00...
edo82

#3517 Re: Satovi

Post by edo82 »

pepermint31 wrote:
edo82 wrote:Opet ja. Ako može još mala pomoć. Vjerovatno ću uzeti jedan od ova dva sata, obzirom da imam neku opciju da naručim na adresu u USA, pa da mi se donese, što će uveliko samjiti troškove (Carna i PDV).

unaprjed Hvala.

Pa Edo ako već uzimaš Citizen, šteta je ne dodati koju paru više i ne uzeti njihov Eco Drive sat i onda imas sat bez mjenjanja baterije koji će ti dugo trajati. Recimo npr. imaš ovaj Citizen Eco Drive sat koji košta oko $150 sa Jomashop stranice koja je provjerena stranica a ima je i na Američkom Amazonu:

Isto tako sam kupio 2 Citizena a skoro sam naručio Swatch Sistem 51 automatic preko jacobtime.com a imaju niske cijene na citizena a velik izbor.

Ako možeš malo pričekati, čekaj njihov Easter ili Uskrs kad imaju velika sniženja i da se kupiti sat vrlo povoljno.

Pozz.
Hvala puno. Ovaj "tvoj" mi se nešto posebno ne sviđa, ali vidio sam da ima ovih Eco Drive koji mi se pravo sviđaju. Trenutno su iznad mog cjenovnog ranga, ali uz neki još veći popust, ili kad budem malo bolji sa parama, vjerovatno će leći neki od njih.

Inače može li mi neko otprilike rangirati po kvalitetu ove marke satove. Naravno govorim o ovim nekog "srednjeg" cjenovnog ranga kao što su Casio, Seiko, Fossil, Festina, Pulsar, Citizen, Invicta, Sector...
Kralj Tvrtko I.

#3518 Re: Satovi

Post by Kralj Tvrtko I. »

Da li neko od vas (ili neko koga poznajete) prodaje satne mehanizme za zidni sat?
pepermint31

#3519 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

edo82 wrote:
pepermint31 wrote:

unaprjed Hvala.

Pozz.
Hvala puno. Ovaj "tvoj" mi se nešto posebno ne sviđa, ali vidio sam da ima ovih Eco Drive koji mi se pravo sviđaju. Trenutno su iznad mog cjenovnog ranga, ali uz neki još veći popust, ili kad budem malo bolji sa parama, vjerovatno će leći neki od njih.

Inače može li mi neko otprilike rangirati po kvalitetu ove marke satove. Naravno govorim o ovim nekog "srednjeg" cjenovnog ranga kao što su Casio, Seiko, Fossil, Festina, Pulsar, Citizen, Invicta, Sector...
Pa dobro, to rangiranje nije bas zahvalno i opet sve zavisi i od modela sata ali za srednji cjenovni razred, počev od najboljeg pa do najlošijeg, po mom mišljenju bi bilo ovako: 1.Citizen 2.Seiko 3.Festina 4.Casio 5.Sector 6.Pulsar 7.Fossil 8.Invicta
Od Invicte bježi kao Djavo od krsta, bez obzira koji je model.
pepermint31

#3521 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Kad smo već kod takve narukvice, meni je ovaj Hamilton predobar:

https://www.google.com/search?q=hamilto ... Oz78x4M%3A
pepermint31

#3522 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Image

Image

Evo sam dodao Swatch Sistem 51 u svoju skromnu kolekciju. Vidio sam po brojnim forumima hvalospjeve o njemu a sa druge strane neki drugi osporavaju da je previše jeftin da bi bio za kolekcije. Doduše vidjeću koliko je sat precizan sa tim automatik mehanizmom.
iceman ze

#3523 Re: Satovi

Post by iceman ze »

Ako sat kasni minutu po danu, sta bi moglo biti. U pitanju je Seiko SKX007J1.Hvala.
Norm

#3524 Re: Satovi

Post by Norm »

iceman ze wrote:Ako sat kasni minutu po danu, sta bi moglo biti. U pitanju je Seiko SKX007J1.Hvala.
Nista zabrinjavajuce, kada je zadnji put servisiran (ciscen)?
iceman ze

#3525 Re: Satovi

Post by iceman ze »

Norm wrote:
iceman ze wrote:Ako sat kasni minutu po danu, sta bi moglo biti. U pitanju je Seiko SKX007J1.Hvala.
Nista zabrinjavajuce, kada je zadnji put servisiran (ciscen)?
Kupljen prije manje od godinu dana. Nije u proteklom periodu.
Post Reply