Pa dobro, dakle, perfidno većina ovdje = ISIS?hladan.preminger wrote:S4mpion wrote:Zašto u ljudima gledate ono najgore od njih i među njima i onda takvo pravilo primjenjujete na sve?
Zato to im je svima opravdanje za zlocine koje cine knjiga "Pustnjske price IV", a koju vecina ovdje predstavlja za izvor vasionske moralnosti i dobrote.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- S4mpion
#3501 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
5 0 5
#3502 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nemas ti mene sta prozivati. tup si neizmjerno. raspravljati s tobom je izgubljeno vrijeme. nemas cak ni smisao za humor, pa da ti to bar ide u prilog. nemas nista za ponuditi. vrijedjas ljude, ali ne direktno jer se bojis. nikad ne odgovaras na pitanja. prvociras. puses se ovdje kao paun a kukavica si nevidjena. ali u jednom si pogodio. avatar si izabrao, svaka cast. takvog te bas i zamisljam. celavog, tupog i neobrazovanog.S4mpion wrote:to su oni kojima bog nije zapecetio srca.
- NIN
#3503 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
E vidis, problem je sto muslimani sute. Zasto ti recimo ne kazes da su oni dole pavijani idioti, sto i jesu, nepismena, opasna po zivot bagra? Sjetih se kulta djevicanstva koji svoj ekstrem dozivljava u podsaharskoj Africi pa kad zapadnjak projicira islam kroz te pavijane sto svojoj djeci masakriraju tijelo i volju za zivotom, takvi kao ti vristis 'nije to islam'! Pa, jebemu drzavu, kad vidis da ljudi idioti predstavljaju tvoj svjetonazor pogresno onda ustani care moj, digni glas, nemoj sutjeti ko zadnji hinjo i vristat 'ljudi, islamofobija, zavjera'!S4mpion wrote:E vidiš, ti ih nazivaš idiotima, ali to ne čine svi, mislim, jasno je na koga se misli(perfidno naravno)
Reci ces, sta cu ja kao pojedinac promjenuti, a ja cu ti odmah reci da ces ti kao pojedinac mnogo uciniti upravo dizanjem svog glasa protiv nepravde. Ipak, ti i ljudi oko tebe imate isti svjetonazor, jel'.
Osim ako se latentno slazes s pavijanima, i jednim i drugim!
- S4mpion
#3504 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hajde mi iskreno odgovori:NIN wrote:E vidis, problem je sto muslimani sute. Zasto ti recimo ne kazes da su oni dole pavijani idioti, sto i jesu, nepismena, opasna po zivot bagra? Sjetih se kulta djevicanstva koji svoj ekstrem dozivljava u podsaharskoj Africi pa kad zapadnjak projicira islam kroz te pavijane sto svojoj djeci masakriraju tijelo i volju za zivotom, takvi kao ti vristis 'nije to islam'! Pa, jebemu drzavu, kad vidis da ljudi idioti predstavljaju tvoj svjetonazor pogresno onda ustani care moj, digni glas, nemoj sutjeti ko zadnji hinjo i vristat 'ljudi, islamofobija, zavjera'!S4mpion wrote:E vidiš, ti ih nazivaš idiotima, ali to ne čine svi, mislim, jasno je na koga se misli(perfidno naravno)
Reci ces, sta cu ja kao pojedinac promjenuti, a ja cu ti odmah reci da ces ti kao pojedinac mnogo uciniti upravo dizanjem svog glasa protiv nepravde. Ipak, ti i ljudi oko tebe imate isti svjetonazor, jel'.
Čak i da dignem glas, je li stvarno misliš da će likovi, poput nekih ovdje, promijeniti svoj stav o meni? Je li stvarno misliš da ću ja, kao protivnik terorizma, tim pojedincima poslije toga biti reprezentativni primjerak svoje vjere? Stvarno?
Bgm, neki vjernici ovdje su milion puta naglasili da su protiv terorizma, ali to opet ignorantne pojedince nije spriječilo da iste te vjernike nazovu teroristima milion i prvi put, a znaš li zašto, jer u skupini gledaju ono najgore.
- drug_profi
#3505 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa bezbeli da se latentno slazu.
- NIN
#3506 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne mislim ja na forum i na ono kako ce tebe neko percipirati. Ja mislim na pravi zivot i djelovanje u istom. Ja da sam musliman, predani vjernik i da mislim da postoji neko ili neka grupa koja ima tendenciju da me prikaze u pogresnom svjetlu, ja bih iz petnih zila digao glas. Ne iz razloga da bi me moj forumski ucesnik gledao drugacije nego da pokusam pokrenuti sebe i ljude oko sebe da se prikazemo u pravom svjetlu i tako zbrisemo ljagu sa sebe i svoje grupe, ideje i religije kojoj pripadamo.S4mpion wrote:Hajde mi iskreno odgovori:NIN wrote:E vidis, problem je sto muslimani sute. Zasto ti recimo ne kazes da su oni dole pavijani idioti, sto i jesu, nepismena, opasna po zivot bagra? Sjetih se kulta djevicanstva koji svoj ekstrem dozivljava u podsaharskoj Africi pa kad zapadnjak projicira islam kroz te pavijane sto svojoj djeci masakriraju tijelo i volju za zivotom, takvi kao ti vristis 'nije to islam'! Pa, jebemu drzavu, kad vidis da ljudi idioti predstavljaju tvoj svjetonazor pogresno onda ustani care moj, digni glas, nemoj sutjeti ko zadnji hinjo i vristat 'ljudi, islamofobija, zavjera'!S4mpion wrote:E vidiš, ti ih nazivaš idiotima, ali to ne čine svi, mislim, jasno je na koga se misli(perfidno naravno)
Čak i da dignem glas, je li stvarno misliš da će likovi, poput nekih ovdje, promijeniti svoj stav o meni? Je li stvarno misliš da ću ja, kao protivnik terorizma, tim pojedincima poslije toga biti reprezentativni primjerak svoje vjere? Stvarno?
Bgm, neki vjernici ovdje su milion puta naglasili da su protiv terorizma, ali to opet ignorantne pojedince nije spriječilo da iste te vjernike nazovu teroristima milion i prvi put, a znaš li zašto, jer u skupini gledaju ono najgore.
Sutnjom se opravdavaju novonastali stereotipi i istinska islamofobija koja je, ispade, zarad sutnje, ipak opravdana!
-
hladan.preminger
#3507 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tebi treba malo crtati.S4mpion wrote:Pa dobro, dakle, perfidno većina ovdje = ISIS?hladan.preminger wrote:S4mpion wrote:Zašto u ljudima gledate ono najgore od njih i među njima i onda takvo pravilo primjenjujete na sve?
Zato to im je svima opravdanje za zlocine koje cine knjiga "Pustnjske price IV", a koju vecina ovdje predstavlja za izvor vasionske moralnosti i dobrote.
Ovjde dosta forumasa (neobrazovanih doduse) predstavlja "Pustinjske price IV" kao cinditio sine qua non za morlanost i dobrotu. U isto vrijeme pravovjerni sto te price najbolje razumiju, jer su im pisane na maternjem jeziku, ubijaju svoju bracu jer su se posvađali oko "broja rekjata na sabahu".
Zelim reci da prica po kojoj je bog i vjera uslov moralnosti je neviđena glupost i idiotizam.
- S4mpion
#3508 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Isti ti likovi postoje i u stvarnom životu.NIN wrote: Ne mislim ja na forum i na ono kako ce tebe neko percipirati. Ja mislim na pravi zivot i djelovanje u istom. Ja da sam musliman, predani vjernik i da mislim da postoji neko ili neka grupa koja ima tendenciju da me prikaze u pogresnom svjetlu, ja bih iz petnih zila digao glas. Ne iz razloga da bi me moj forumski ucesnik gledao drugacije nego da pokusam pokrenuti sebe i ljude oko sebe da se prikazemo u pravom svjetlu i tako zbrisemo ljagu sa sebe i svoje grupe, ideje i religije kojoj pripadamo.
Sutnjom se opravdavaju novonastali stereotipi i istinska islamofobija koja je, ispade, zarad sutnje, ipak opravdana!
Ne možeš bacati kamen na svakog psa koji zalaje na tebe, nećeš nikada stići na cilj.
A to pranje ljage, upravo je to ono o čemu govorim, nekima si terorista čak i kad milion i jedan put kažeš da ne podržavaš terorizam, ali kome pričat, kome se dokazivat, na koga gubit vrijeme?
-
Bafakkar
#3509 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@ Dustaban i fatamorgana.
Slicno vam je pitanje pa cu probati da odgovorim obojici.
Moj post je obrazlozenje zasto ja vjerujem da je Islam istina. Ako je Islam istina onda Krscanstvo nije istina u pogledu Isusa. Argument je slijedeci:
--> Vjerujem da je Islam istina, zato sto vjerujem da je Kur'an istina.
--> Vjerujem da je Kur'an istina, zato sam se uvjerio da je istina. Tacnije, uvjerio sam se da nije moguce da je Kur'an ljudsko dijelo (bilo covjeka ili grupe ljudi).
--> Kur'an kaze da Isus nije Bog.
--> Ne mogu se zamisliti da sam krscanin, jer ne mogu vjerovati da je Isus Bog.
Iznio sam licni problem sa dogmom ostale dvije monoteisticke religije i moj stav prema njima. Medjutim ovo nije bilo nuzno i ne pravi razliku u mom vjerovanju/dogmi. Nije potrebno da trazim gresku u dogmi hinduizma.
Negacija ostalih religija (ili dijela dogme religija) nije baza afirmacije mog vjerovanja. Da ne postoji niti jedna druga religija ili da postoji milion drugih religija za mene ne bi pravilo razliku.
Moj post je o metodologiji. Cin mog vjerovanja ne daje kredibilitet Islamu u odnosu na druge religije. Kredibilitet Islama proizilazi iz kredibiliteta Kur'ana.
Ljudi mogu polemisati da li su Musa (a.s.) , Isus (a.s.), Muhammed (a.s.) ikada i postojali. Postojanje Kur'ana je cinjenica (stim se svi slazemo). Kur'an je osnova mog vjerovanja i baza mog stava. Moje licno vjerovanje u Kur'ansku istinitost ne proizilazi iz cinjenice da Kur'an za sebe rekao da je istina. Ne radi se o ciklicnom argumentu. Kur'an je moguce testirati, Isusa nije.
Poenta/prijedlog je da se Kur'anu pruzi fer sansa. Ova sansa mora biti sa stavom agnostika, a ne ateiste ( u smislu mogucnosti da je Kur'an ono sto za sebe kaze da jeste).
Slicno vam je pitanje pa cu probati da odgovorim obojici.
Moj post je obrazlozenje zasto ja vjerujem da je Islam istina. Ako je Islam istina onda Krscanstvo nije istina u pogledu Isusa. Argument je slijedeci:
--> Vjerujem da je Islam istina, zato sto vjerujem da je Kur'an istina.
--> Vjerujem da je Kur'an istina, zato sam se uvjerio da je istina. Tacnije, uvjerio sam se da nije moguce da je Kur'an ljudsko dijelo (bilo covjeka ili grupe ljudi).
--> Kur'an kaze da Isus nije Bog.
--> Ne mogu se zamisliti da sam krscanin, jer ne mogu vjerovati da je Isus Bog.
Iznio sam licni problem sa dogmom ostale dvije monoteisticke religije i moj stav prema njima. Medjutim ovo nije bilo nuzno i ne pravi razliku u mom vjerovanju/dogmi. Nije potrebno da trazim gresku u dogmi hinduizma.
Negacija ostalih religija (ili dijela dogme religija) nije baza afirmacije mog vjerovanja. Da ne postoji niti jedna druga religija ili da postoji milion drugih religija za mene ne bi pravilo razliku.
Moj post je o metodologiji. Cin mog vjerovanja ne daje kredibilitet Islamu u odnosu na druge religije. Kredibilitet Islama proizilazi iz kredibiliteta Kur'ana.
Ljudi mogu polemisati da li su Musa (a.s.) , Isus (a.s.), Muhammed (a.s.) ikada i postojali. Postojanje Kur'ana je cinjenica (stim se svi slazemo). Kur'an je osnova mog vjerovanja i baza mog stava. Moje licno vjerovanje u Kur'ansku istinitost ne proizilazi iz cinjenice da Kur'an za sebe rekao da je istina. Ne radi se o ciklicnom argumentu. Kur'an je moguce testirati, Isusa nije.
Poenta/prijedlog je da se Kur'anu pruzi fer sansa. Ova sansa mora biti sa stavom agnostika, a ne ateiste ( u smislu mogucnosti da je Kur'an ono sto za sebe kaze da jeste).
- NIN
#3510 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Moras ako zelis popraviti sliku o sebi i svojoj grupi, u tome je bit! Sutnjom samo saljes signal slaganja s idiotima, bas kao sto sutnja uleme o skrnavljenju tijela djevojcica sirom Afrike daje osjecas slaganja islamske uleme s tim barbarskim obicajima, sto itekako opravdava islamofobiju. Stara kaze, sutnja je isto sto i odobravanje, jel'.S4mpion wrote:Isti ti likovi postoje i u stvarnom životu.NIN wrote: Ne mislim ja na forum i na ono kako ce tebe neko percipirati. Ja mislim na pravi zivot i djelovanje u istom. Ja da sam musliman, predani vjernik i da mislim da postoji neko ili neka grupa koja ima tendenciju da me prikaze u pogresnom svjetlu, ja bih iz petnih zila digao glas. Ne iz razloga da bi me moj forumski ucesnik gledao drugacije nego da pokusam pokrenuti sebe i ljude oko sebe da se prikazemo u pravom svjetlu i tako zbrisemo ljagu sa sebe i svoje grupe, ideje i religije kojoj pripadamo.
Ne možeš bacati kamen na svakog psa koji zalaje na tebe, nećeš nikada stići na cilj.
A to pranje ljage, upravo je to ono o čemu govorim, nekima si terorista čak i kad milion i jedan put kažeš da ne podržavaš terorizam, ali kome pričat, kome se dokazivat, na koga gubit vrijeme?
Ti nadji modalitet kako dici glas, ako ga uopste imas, nemoj svoju indolenciju opravdavati ljenoscu pa se poslije pitati 'a sto mene svi percipiraju kao teroristu'? Reci da nisi jedan od njih, reci da su pavijani pavijani!
- drug_profi
#3511 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U svoj ogromnosti svemira i beznacajnosti ove planete i zivota na njoj, misliti da je tvorac svega toga nasao za shodno da posalje nekakvu objavu sa uputama i prijetnjama je po meni suludo. Ono red uputa, pa red prijetnji.
A potpuno schizofrenicno - voli me i inace cu te spaliti. Klanjaj mi se jer ja te volim, inace cu te spaliti....
Mislim kako ste dosli do toga da je to smisleno i povrh svega jos od savrsenog bica? Meni vise lici na nesto redigovanu zbirku pripovjetki raznih autora sa dopisanim poveznicama onog ko ih je zapisao i obradio. Ali na brzaka, jer nije bas imao previse vremena.
Ili sam sad vec zasluzio obezglavljivanje, spaljivanje i konfiskaciju imovine?
I kad sam se vec dotakao ogormnosti univerzuma, vece su sanse da zivota kao sto je ovdje ima u hiljadama slucajeva nego da ga nema nigdje. Jesu li svi oni posebni ili su samo ljudi na tom pijedestalu?
Sta bi bilo da se susretnemo sa alienima i da je njima potpuno nepoznat kuran ili koncept boga?
A potpuno schizofrenicno - voli me i inace cu te spaliti. Klanjaj mi se jer ja te volim, inace cu te spaliti....
Mislim kako ste dosli do toga da je to smisleno i povrh svega jos od savrsenog bica? Meni vise lici na nesto redigovanu zbirku pripovjetki raznih autora sa dopisanim poveznicama onog ko ih je zapisao i obradio. Ali na brzaka, jer nije bas imao previse vremena.
Ili sam sad vec zasluzio obezglavljivanje, spaljivanje i konfiskaciju imovine?
I kad sam se vec dotakao ogormnosti univerzuma, vece su sanse da zivota kao sto je ovdje ima u hiljadama slucajeva nego da ga nema nigdje. Jesu li svi oni posebni ili su samo ljudi na tom pijedestalu?
Sta bi bilo da se susretnemo sa alienima i da je njima potpuno nepoznat kuran ili koncept boga?
- S4mpion
#3512 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Slika se ne može mijenjati, može se mijenjati samo pogled na istu, ko gleda najgore, vidjeće najgore, ali to je do njeg...NIN wrote:Moras ako zelis popraviti sliku o sebi i svojoj grupi, u tome je bit! Sutnjom samo saljes signal slaganja s idiotima, bas kao sto sutnja uleme o skrnavljenju tijela djevojcica sirom Afrike daje osjecas slaganja islamske uleme s tim barbarskim obicajima, sto itekako opravdava islamofobiju. Stara kaze, sutnja je isto sto i odobravanje, jel'.S4mpion wrote:
Isti ti likovi postoje i u stvarnom životu.
Ti nadji modalitet kako dici glas, ako ga uopste imas, nemoj svoju indolenciju opravdavati ljenoscu pa se poslije pitati 'a sto mene svi percipiraju kao teroristu'? Reci da nisi jedan od njih, reci da su pavijani pavijani!
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=602
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=997
Kao što vidiš, jasno je, od strane IZ, osuđen teroristički čin napada na američku ambasdu, ali imaš li uopšte predstavu koliko njih je ovdje muslimane, i pored ovako jasnih poruka, opet prozivalo na račun ovog terorističkog napada?
Druga je stvar što je nekome draže izguglati teroristički napad tamo negdje nego izguglati stav vjerske zajednice.
Pogled na sliku se može mijenjati samo kod ljudi koji nisu zaslijepljeni.
- NIN
#3513 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jasno, stoji sto kazes ali onda su tihi za razliku od apologeta koji prste po medijima kao, recimo, Harun. Zasto se ne zadaju malo jace? To je pitanje.S4mpion wrote:Slika se ne može mijenjati, može se mijenjati samo pogled na istu, ko gleda najgore, vidjeće najgore, ali to je do njeg...
Kao što vidiš, jasno je, od strane IZ, osuđen teroristički čin napada na američku ambasdu, ali imaš li uopšte predstavu koliko njih je ovdje muslimane, i pored ovako jasnih poruka, opet prozivalo na račun ovog terorističkog napada?
Druga je stvar što je nekome draže izguglati teroristički napad tamo negdje nego izguglati stav vjerske zajednice.
- drug_profi
#3514 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nemaju damu. Onda ce ih tamo neki Abu proglasiti kjafirima i izdati fetvu, pa bi se mogao naci neki lunatic na dzumi....
- S4mpion
#3515 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Možda nisu baš mnogo medijski eksponirani, možda bi to moglo i mnogo bolje, ali ono što iznesu u javnost, za one koji vide, je sasvim dovoljno da sebe ograde od terorizma i sl....NIN wrote:Jasno, stoji sto kazes ali onda su tihi za razliku od apologeta koji prste po medijima kao, recimo, Harun. Zasto se ne zadaju malo jace? To je pitanje.S4mpion wrote:Slika se ne može mijenjati, može se mijenjati samo pogled na istu, ko gleda najgore, vidjeće najgore, ali to je do njeg...
- vatrogasac
#3516 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Misliš da je to ključni uzrok? Učiteljica života slično kaže....Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. (Gundulić)NIN wrote:Najbolje je kod Nordijaca - Odin Veliki naredio kako se ponasat na dunjaluku i ko zasluzi ide u vjecnu Valhalu da kulira, ko ne on se ukida, nema ga vise. Znaci, nista prijetnje, pakao i ti fazoni, samo nagrada koju valja zasluzit sto, opet, dovoljno govori o mentalitetu naroda koji su skovali raznorazne mitove i legende. Vidi se cak i kontinuitet pa danas imamo jednu Svedsku, Norvesku, Dansku i Finsku, a s druge strane jednu Siriju, Irak, Jemen, Saudiju, itd.
- nasa
#3517 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@Nin
Mislim da je to samo dojam, na forumu, da vjernici indirektno podrzavaju neke extremnije grupe ili neke pojave ili...
Bas nedavno sam odgovorili zasto ne pisem o Palestini, Srebrenici, ratovima...pretesko, emotivno bih reagovala,a poznavajuci forum nikakve svrhe od takvih prica...a nije mi svejedno naravno, smuci mi se ovaj svijet kad razmisljam o ratu koji je bio kod nas, o ratovima inace, kad citam nocas kako u Tel Avivu pjevaju na ulicama "...u Gazi vise djece nema", nema rijeci za to...
A mi nemamo odgovora, kao muslimani...Ne znam da li mozes shvatiti ali sutnja na sve ono sto cine muslimani sirom svijeta i ono sto ne cine nije odabravanje vec pokusaj da sacuvas ono sto se moze jer muslimanima je jasnije nego vama da je to put samounistenja....Mi bismo smo rekli vrijeme smutnje u kojem je tesko izabrati stranu ne zato sto ne vidis losu nego ne mozes da nadjes dobru itd.
Cuvas u sebi vjeru, pokusavas sam da dokucis, cekas izlaz itd.
To o cemu ti pises je vjeruj mi proslo vrijeme, bilo je toga itekako ali zadnjih godina gotovo nema muslimana s kojim sam popricala, ne samo kod nas, da nisam prepoznala kod njega strah za islam i iz straha zatvaranje prema onom sto se desava, ono kad skontas da je to sve postalo vece od potrebe za odgovorom i reakcijom, vece od nas samih....
Mislim da je to samo dojam, na forumu, da vjernici indirektno podrzavaju neke extremnije grupe ili neke pojave ili...
Bas nedavno sam odgovorili zasto ne pisem o Palestini, Srebrenici, ratovima...pretesko, emotivno bih reagovala,a poznavajuci forum nikakve svrhe od takvih prica...a nije mi svejedno naravno, smuci mi se ovaj svijet kad razmisljam o ratu koji je bio kod nas, o ratovima inace, kad citam nocas kako u Tel Avivu pjevaju na ulicama "...u Gazi vise djece nema", nema rijeci za to...
A mi nemamo odgovora, kao muslimani...Ne znam da li mozes shvatiti ali sutnja na sve ono sto cine muslimani sirom svijeta i ono sto ne cine nije odabravanje vec pokusaj da sacuvas ono sto se moze jer muslimanima je jasnije nego vama da je to put samounistenja....Mi bismo smo rekli vrijeme smutnje u kojem je tesko izabrati stranu ne zato sto ne vidis losu nego ne mozes da nadjes dobru itd.
Cuvas u sebi vjeru, pokusavas sam da dokucis, cekas izlaz itd.
To o cemu ti pises je vjeruj mi proslo vrijeme, bilo je toga itekako ali zadnjih godina gotovo nema muslimana s kojim sam popricala, ne samo kod nas, da nisam prepoznala kod njega strah za islam i iz straha zatvaranje prema onom sto se desava, ono kad skontas da je to sve postalo vece od potrebe za odgovorom i reakcijom, vece od nas samih....
- NIN
#3518 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Slabo drug moj, slabo!vatrogasac wrote:Misliš da je to ključni uzrok? Učiteljica života slično kaže....Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. (Gundulić)NIN wrote:Najbolje je kod Nordijaca - Odin Veliki naredio kako se ponasat na dunjaluku i ko zasluzi ide u vjecnu Valhalu da kulira, ko ne on se ukida, nema ga vise. Znaci, nista prijetnje, pakao i ti fazoni, samo nagrada koju valja zasluzit sto, opet, dovoljno govori o mentalitetu naroda koji su skovali raznorazne mitove i legende. Vidi se cak i kontinuitet pa danas imamo jednu Svedsku, Norvesku, Dansku i Finsku, a s druge strane jednu Siriju, Irak, Jemen, Saudiju, itd.
Ovi tvoji su vec milenij dol, a ovi od nastanka uzivaju. Jedino im statistiku kvare ti tvoji koje su pozvali sebi ne bil radili, a nece kile da dignu, i misle da mogu prilagodjavat domacine sebi. Hoce al u mudima.
- animals
#3519 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa krscani su uspjeli svoju religiju sacuvati i staviti je na listu svoji prioriteta negdje u drugom djelu liste..
muslimanima je i dalje na prvom mjestu, i tu je kljuc svi njihovi problema..uteg oko vrata, koji im ne da krenu naprijed..
muslimanima je i dalje na prvom mjestu, i tu je kljuc svi njihovi problema..uteg oko vrata, koji im ne da krenu naprijed..
- drug_profi
#3520 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kad nasa pomenu Gazu, knedla mi u grlu stoji.
Pa taj islamski svijet nije u stanju da stane protiv takveog jednog zlocina i nepravde ujedinjen, ni ti isti ISIS majmuni nece na Izraek jer je Izrael jeben protivnik i mogao bi ih instant u sehide pretvorit.
I onda sve price, sva naklapanja, sve lazi iza kojih se kriju izadju na povrsinu.
Tamo djecu ubijaju, bez obzira koliko je Izrael isprovociran Hamasom, to se ne smije niti ijedan covjek na ovom svijetu smije opravdati akt Izraela.
Ali muslimani i dalje ubijaju muslimane jer se razlikuju u nekoj nijansi i to cine u ime boga i u ime kurana.
Dok drugi cute i cekaju kartu za drugi svijet jer su dobri muslimani, postili su, klanjali garant ce u dzenet jer je tako obecano.... a palestinci nek se snadju. Ko im je kriv sto nisu dobri muslimani pa ih bog kaznjava.
Pa taj islamski svijet nije u stanju da stane protiv takveog jednog zlocina i nepravde ujedinjen, ni ti isti ISIS majmuni nece na Izraek jer je Izrael jeben protivnik i mogao bi ih instant u sehide pretvorit.
I onda sve price, sva naklapanja, sve lazi iza kojih se kriju izadju na povrsinu.
Tamo djecu ubijaju, bez obzira koliko je Izrael isprovociran Hamasom, to se ne smije niti ijedan covjek na ovom svijetu smije opravdati akt Izraela.
Ali muslimani i dalje ubijaju muslimane jer se razlikuju u nekoj nijansi i to cine u ime boga i u ime kurana.
Dok drugi cute i cekaju kartu za drugi svijet jer su dobri muslimani, postili su, klanjali garant ce u dzenet jer je tako obecano.... a palestinci nek se snadju. Ko im je kriv sto nisu dobri muslimani pa ih bog kaznjava.
- nasa
#3521 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
joj @animalis kakvom prvom mjestu, kome, jeste ako pricamo o posvecenosti licnoj prosjecnog muslimana u odnosu na prosjecnog krscanina ...nema to veze s ovom pricom ni izbliza...niti se to dvoje moze porediti...
To ti je nesto kao kod nas, sto svi kontaju da ne valja i svi bi ispalili iz BiH ali ipak ovdje se busaju kako su veliki Hrvat,Srbi,Bosnjaci...e tako ti je to i s ovim nekim u
muslimana...
To ti je nesto kao kod nas, sto svi kontaju da ne valja i svi bi ispalili iz BiH ali ipak ovdje se busaju kako su veliki Hrvat,Srbi,Bosnjaci...e tako ti je to i s ovim nekim u
- NIN
#3522 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U tome je problem, ne pisati, ne pricati!nasa wrote:...zasto ne pisem o...
Digni glas, ukazi na pogreske!
Pazi, ja kao neko ko ne vjeruje i ko se ne smatra muslimanom dizem glas protiv ugnjetavanja Palestinaca, protiv obrezivanja djevojcica, protiv divlje gradnje dzamija samo radi dzamija, protiv crkve u Fatinoj avliji, protiv nepismenih pavijana koji haraju irackom pustinjom, protiv nepismenosti Bosnjaka i tendencije da budu jos nepismeniji, protiv gradjanske indolencije i inertnosti, protiv gluposti koja je haman postala pravilo u mojoj sredini. Dakle, jebem mater svima, i muslimanima jer su moji, a smatram da njima treba najvise i najcesce jebat sve po spisku jer su primjer inertnosti i ljenosti, i jevrejima koji sute dok fasisti sravnjuju Gazu sa zemljom, i Iranu koji hajca Hamas koji je, brat bratu, organizovan losije od nase mjesne zajednice, ...
Dakle, Naso moja draga, treba pisati, govoriti, iznositi svoje misljenjem na sav glas! Ja po cijenu svojih znam zaratit u krugu prijatelja baz iz ovih razloga.
Glupane treba probudit!
- vatrogasac
#3523 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kako milenij dolje? Mehmed II počeo razvoj osmanske imperije tek 1453. Rasulo ummeta traje nepuna dva stoljeća. Nije zahvalno ni u kojoj varijanti biti futurista pa ni u nagađanju o oporavku jer sigurno neće biti u stilu Sulejmana Veličanstvenog, a ujedno biti svjestan da na Planeti neće se moći uređivati međuljudski odnosi na načine kao nekada mada ne vjerujem da neće više biti ratova. Neki historičari tvrde da je I svjetski rat bila prilika da se testiraju sva naučna dostignuća. Ponoviti takav eksperiment bi bila apokalipsa. Misliš da ovakvo stanje ummeta moguće da ostane trajno?NIN wrote:Slabo drug moj, slabo!vatrogasac wrote:Misliš da je to ključni uzrok? Učiteljica života slično kaže....Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. (Gundulić)NIN wrote:Najbolje je kod Nordijaca - Odin Veliki naredio kako se ponasat na dunjaluku i ko zasluzi ide u vjecnu Valhalu da kulira, ko ne on se ukida, nema ga vise. Znaci, nista prijetnje, pakao i ti fazoni, samo nagrada koju valja zasluzit sto, opet, dovoljno govori o mentalitetu naroda koji su skovali raznorazne mitove i legende. Vidi se cak i kontinuitet pa danas imamo jednu Svedsku, Norvesku, Dansku i Finsku, a s druge strane jednu Siriju, Irak, Jemen, Saudiju, itd.
Ovi tvoji su vec milenij dol, a ovi od nastanka uzivaju. Jedino im statistiku kvare ti tvoji koje su pozvali sebi ne bil radili, a nece kile da dignu, i misle da mogu prilagodjavat domacine sebi. Hoce al u mudima.Ne znaju se jadni dogovorit o vodji plemena, a kamo li o malo jacim svarima. Hej, plemena!
Pametnom isaret, jel se vako kaze?
- nasa
#3524 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
to su goli interesi koji se tek naknadno pokusavaju uklopiti u islam...drugi profil wrote:Kad nasa pomenu Gazu, knedla mi u grlu stoji.
ma prema Palestini su jos i osjetljivi zamisli tek za druge, niti ih interesuje
- animals
#3525 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nisam mislio na stanovnike BIH, tj. Bosanske muslimane..oni vecinom i nisu neki muslimani..jesu samo na papiru..nasa wrote:joj @animalis kakvom prvom mjestu, kome, jeste ako pricamo o posvecenosti licnoj prosjecnog muslimana u odnosu na prosjecnog krscanina ...nema to veze s ovom pricom ni izbliza...niti se to dvoje moze porediti...
To ti je nesto kao kod nas, sto svi kontaju da ne valja i svi bi ispalili iz BiH ali ipak ovdje se busaju kako su veliki Hrvat,Srbi,Bosnjaci...e tako ti je to i s ovim nekim umuslimana...