boldirano: dakle, slažemo se. problem nastaje kada se uzrok zločina traži u antifašizmu, a tu ga nema. za razliku od ovoga drugog.avicena wrote:Zašto bi neko bio nacionalista ako smatra da je Fatmir u pravu kada traži svoje građansko pravo koje se oduzimalo samo u vrijeme komunističke vladavine? Čak i onda politički zatvorenici po odsluženju kazne su mogli i studirati i doktorirati. Znam dva takva slučaja. Jedan je ležao 14 godina, a drugi 10. Fatmir nije osuđivan ni za kakav nacionalizam ili fašizam. Vraćam priču opet na Pravilnike koji bi morali biti ispred ličnih sujeta manje grupe profesora na FF.Chmoljo wrote:
pa ni nacionalisti koji brane Fatmira.
toliko od mene, ćao.
Što se tiče gornjeg komentara ja ću dosta kraće. I dalje stojim na stanovištu da prefiks jednog ili drugog zločina nije toliko bitan koliko težina zločina pa time i osuda jednog ili drugog za šta bi nabrajanje dalje primjera odvelo u mnogo pisanja koje ne volim.
što se tiče Fatmira - tu si me ptpuno pogrešno razumio, doduše, nisam ni bio jasan. on je za mene ništarija. i svako ko brani njegova pisanja, ne zauzima visoko mjesto u mojim očima.
a vezano za konkretnu temu - pa ti si citirao moj post o entitetskom glasanju? tu sam ukazao na licemjerje.
da JA imam mogućnost da odlučujem o ovome, ne bih mu nikad dao to zvanje. čisto zbog toga jer ga ne zaslužuje, ali kao i mnogi drugi koji ga imaju.
ali pošto nemam, smatram da je licemjerno. jer mnogi su ga dobili, a nisu ništa bolji ljudi od dotičnog, niti veći intelektualci.
ali, u isto vrijeme me to ne spriječava da jedem kokice i uživam u selebreti hiopkrisidedmeču.