Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#351 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Chmoljo »

avicena wrote:
Chmoljo wrote:
pa ni nacionalisti koji brane Fatmira.

toliko od mene, ćao. :run:
Zašto bi neko bio nacionalista ako smatra da je Fatmir u pravu kada traži svoje građansko pravo koje se oduzimalo samo u vrijeme komunističke vladavine? Čak i onda politički zatvorenici po odsluženju kazne su mogli i studirati i doktorirati. Znam dva takva slučaja. Jedan je ležao 14 godina, a drugi 10. Fatmir nije osuđivan ni za kakav nacionalizam ili fašizam. Vraćam priču opet na Pravilnike koji bi morali biti ispred ličnih sujeta manje grupe profesora na FF.

Što se tiče gornjeg komentara ja ću dosta kraće. I dalje stojim na stanovištu da prefiks jednog ili drugog zločina nije toliko bitan koliko težina zločina pa time i osuda jednog ili drugog za šta bi nabrajanje dalje primjera odvelo u mnogo pisanja koje ne volim.
boldirano: dakle, slažemo se. problem nastaje kada se uzrok zločina traži u antifašizmu, a tu ga nema. za razliku od ovoga drugog.

što se tiče Fatmira - tu si me ptpuno pogrešno razumio, doduše, nisam ni bio jasan. on je za mene ništarija. i svako ko brani njegova pisanja, ne zauzima visoko mjesto u mojim očima.

a vezano za konkretnu temu - pa ti si citirao moj post o entitetskom glasanju? tu sam ukazao na licemjerje.

da JA imam mogućnost da odlučujem o ovome, ne bih mu nikad dao to zvanje. čisto zbog toga jer ga ne zaslužuje, ali kao i mnogi drugi koji ga imaju.

ali pošto nemam, smatram da je licemjerno. jer mnogi su ga dobili, a nisu ništa bolji ljudi od dotičnog, niti veći intelektualci.

ali, u isto vrijeme me to ne spriječava da jedem kokice i uživam u selebreti hiopkrisidedmeču.
kapetan.miki

#352 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by kapetan.miki »

fatamorgana wrote:
avicena wrote:
fatamorgana wrote:
Za mene jedna od dražih definicija fašizma je ona od italijanskog pisca Umberta Ecco-a (ne zaboravimo da je fašizam rođen u Italiji te da je Mussolini prvobitno bio socijalista) koji je rekao da je fašizam kult smrti, zapravo da je krajnji cilj fašizma smrt ljudskih bića ...
Ako je to po tebi najbolja definicija, kako je onda fašizam etiketa za Fatmira? Pa eto i za mene kako si naveo u postu na drugoj temi?
Jednostavno, ako Fatmirovo huškanje jednog dana ponovo dovede do kakvog krvoprolića čija će biti odgovornost?
Teoretski ako jednog dana dodje do odcjepljenja entiteta rs a na tome rade svi politicari/fasisti,od dodika,vasica,i dr. i dodje do rata cija ce biti odgovornost ???Ne da rade na tome vec cine sve da taj entitet ostane etnicki cist od nebosnjaka.Neka si ti vidjela fasistu u svojim redovima . 8-)
sandokann

#353 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

basicm wrote:E pa, ako nisi Bosnjak onda ne bi trebao da Bosnjaka nazivas fasistom, opleti po svojima. Jer ako cemo tako, za Bosnjake je fasista svaki ekstremni Srbin ili Hrvat dok je njegov dobar coek, a tako razmisljaju i Srbi i Hrvati.
Tvoj grad nema nikakvu pobjedu jer je Fatmir iz Tuzle, a Sarajevski univerzitet nije jedini na svijetu, tako da covjek moze otici gdje hoce da to odbrani.
Sad bi mogli danima o losim stranama nacionalizma, na sta te ovaj moj post najvjerovatnije asocira, ali realno stanje u ovoj drzavi je takvo. Zelim reci da se ne moze podnijeti da se svaki "ekstremniji" Bosnjak javno lincuje dok druge nacionalnosti to uzgajaju i promoviraju. I sve to zavrsava na stetu Bosnjaka, koji se opet pretvaraju u jagnjad koja kad budu dovoljno velika...
Zalim, ali rjesenje je u balansu na svim stranama, gdje ce se tim balansom doci do stanja mirovanja 3 sile koje zajednicki uticu jedne na drugu i daju rezultat "0". Bilo kakva druga cifra nije dobra.
I kritika bi trebala doci samo iz "unutra" jer tako kod nas jedino mozemo napredovati.
Pa sto je dolazio onda u SaraJOVO da doktorira?
kapetan.miki

#354 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by kapetan.miki »

Ovdje ima dosta antifasista ,slicnih dodiku koji tvrde da je rs opredjeljena za promociju mira i suzivota,a ista ta genocidna tvorevina je nastala na progonu,etnickom ciscenju i genocidu nad ostalim narodima,cista zamjena teza.Nazalost ovdje ima kao i na drugim portalima pacenika koji ne samo da ne znaju sustinu problema vec bi zarad dijaloga ubijali tkz.fasiste,onako preventivno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#355 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sabina1 »

sandokann wrote:
avicena wrote:
Chmoljo wrote:
pa ni nacionalisti koji brane Fatmira.

toliko od mene, ćao. :run:
Zašto bi neko bio nacionalista ako smatra da je Fatmir u pravu kada traži svoje građansko pravo koje se oduzimalo samo u vrijeme komunističke vladavine? Čak i onda politički zatvorenici po odsluženju kazne su mogli i studirati i doktorirati. Znam dva takva slučaja. Jedan je ležao 14 godina, a drugi 10. Fatmir nije osuđivan ni za kakav nacionalizam ili fašizam. Vraćam priču opet na Pravilnike koji bi morali biti ispred ličnih sujeta manje grupe profesora na FF.

Što se tiče gornjeg komentara ja ću dosta kraće. I dalje stojim na stanovištu da prefiks jednog ili drugog zločina nije toliko bitan koliko težina zločina pa time i osuda jednog ili drugog za šta bi nabrajanje dalje primjera odvelo u mnogo pisanja koje ne volim.
Kakvo gradjansko pravo trazi Fatmir koji izjednacava moje dvogodisnje dijete sa svakim koljacem? Jel' vi stvarno ne vidite problem koji proizilazi iz njegovih kolumni ili se pravite blesavi?
Razumi da nisu svi NEBosnjaci na frenkvenciji na koju ih smjesta Fatmir. Ima nas koji smo se borili za ovu drzavu, pod Seferovom komandom, koji i danas ustajemo kad ga Dzeko nekome zavali... i da niko nema pravo da nas poistovjecuje sa Karadzicem, Mladicem, Djogom ...
Ne kažnjava se zbog svog jezika.
Ne tuži ga niko pa se ne može kazniti a tada ne bi imao ni građansko pravo .
Kao što vidiš postoje nažalost oni koji ga hvale , jer ako Srbi imaju fašistoidne idiote , zašto mi Bošnjaci da nemamo naše bošnjačke fašistoidne idiote koji će opet (pazi sad !!!) biti prva linija neke famozne odbrane u slučaju nekog famoznog napada odnosno biti će glas da je neprijatelj na vratima , glas triježnjenja ,glas razuma !!!!!!!!!!. Koja sramota. Muka mi je i tuga jer znam da postoje neki moji sunarodnjaci koji će Fatmiru namignuti :-(.
nemoguce vruce

#356 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nemoguce vruce »

sandokann wrote:
basicm wrote:E pa, ako nisi Bosnjak onda ne bi trebao da Bosnjaka nazivas fasistom, opleti po svojima. Jer ako cemo tako, za Bosnjake je fasista svaki ekstremni Srbin ili Hrvat dok je njegov dobar coek, a tako razmisljaju i Srbi i Hrvati.
Tvoj grad nema nikakvu pobjedu jer je Fatmir iz Tuzle, a Sarajevski univerzitet nije jedini na svijetu, tako da covjek moze otici gdje hoce da to odbrani.
Sad bi mogli danima o losim stranama nacionalizma, na sta te ovaj moj post najvjerovatnije asocira, ali realno stanje u ovoj drzavi je takvo. Zelim reci da se ne moze podnijeti da se svaki "ekstremniji" Bosnjak javno lincuje dok druge nacionalnosti to uzgajaju i promoviraju. I sve to zavrsava na stetu Bosnjaka, koji se opet pretvaraju u jagnjad koja kad budu dovoljno velika...
Zalim, ali rjesenje je u balansu na svim stranama, gdje ce se tim balansom doci do stanja mirovanja 3 sile koje zajednicki uticu jedne na drugu i daju rezultat "0". Bilo kakva druga cifra nije dobra.
I kritika bi trebala doci samo iz "unutra" jer tako kod nas jedino mozemo napredovati.
grad se zove sarajevo...zajebi to momak...
da su cetnici ostvarli svoje bolesne snove, mozda bi se tako danas zvao. a fatmir je magistriro na ff u sarajvu, logicno da ce na istom faksu doktorirati...uprkos boljsevicima...
kapetan.miki

#357 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by kapetan.miki »

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da bi srpski narod na ovim prostorima bio stradalnički da nije formirana Vojska Republike Srpske (VRS).

"VRS je časna vojna formacija koja je odbranila narod na ovim prostorima i koja je najčasnije uticala na stvaranje i očuvanje Srpske", rekao je Dodik novinarima nakon centralne manifestacije obilježavanja Dana VRS i Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

Dodik je istakao da Srpska danas sa ponosom obilježava Dan Vojske RS.

"Republika Srpska ne smije da se odrekne ove važne tradicije i želimo da se zna da je VRS imala humani karakter", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske dodao je da nije zadovoljan Oružanim snagama BiH.
Zanima me jeli ovo huskanje i poziv na nove sukobe ??
kapetan.miki

#358 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by kapetan.miki »

Pred kolektivnu dženazu 34 ubijena Bošnjaka oskrnavljeno mezarje u Bratuncu
Sinoć su na šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu, nepoznati počinioci počupali 13 nišana već ukopanih žrtava.
Od nišana su u krugu mezarja napravili krstove koji su, tako, dočekali jutro, kada je na lice mjesta izašla lokalna policija radi izvršenja uviđaja.

Skrnavljenje mezarja u Brtauncu dogodilo se uoči današnje kolektivne dženaze za još 34 žrtve ratnog zločina počinjenog 1992. godine nad bratunačkim Bošnjacima, na kojoj se očekuje prisustvo nekoliko hiljada građana.

U krugu mezarja, kada se incident dogodio, nalazila su se sva 34 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava koja su sinoć dopremljena u Bratunac.

Simptomatično je da je oskrnavljeno mezarje daleko svega nekoliko stotina metara od Policijske stanice u Bratuncu koja je preuzela obavezu osiguranja mezarja i svih aktivnosti vezanih za današnju veliku dženazu.
Ovo je fasizam i toga ima da se popune stranice ovog foruma .
poznanik

#359 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by poznanik »

Morales wrote:
poznanik wrote:
avicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?

Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir :? :-) :(

Fakat je postalo pretjerano forsiranje i isticanje srebreničkog genocida, gdje god i šta god kome zatreba za ostvarivanje svojih ciljeva - uhvati se genocida, a ko se pobuni, bude opisan najgorim mogućim osobinama i proglašen smrtnim neprijateljem Bošnjaka... :-) :(
Nista uzasnije i morbidnije na ovom forumu nisam procitao.

:lol: :lol: stereotipno, kao i obično :oops:
kapetan.miki

#360 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by kapetan.miki »

Zaboravila si pomenuti hrvate koji imaju svoje fasisoidne idiote,nemoj tako ,naljutit ce se komsije ,ionako se ljute za zapostavljanje prava ,ni tv svoju nemaju.
tvsabina wrote:

Kao što vidiš postoje nažalost oni koji ga hvale , jer ako Srbi imaju fašistoidne idiote , zašto mi Bošnjaci da nemamo naše bošnjačke fašistoidne idiote koji će opet (pazi sad !!!) biti prva linija neke famozne odbrane u slučaju nekog famoznog napada odnosno biti će glas da je neprijatelj na vratima , glas triježnjenja ,glas razuma !!!!!!!!!!. Koja sramota. Muka mi je i tuga jer znam da postoje neki moji sunarodnjaci koji će Fatmiru namignuti :-(.
.
nemoguce vruce

#361 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nemoguce vruce »

kapetan.miki wrote:Pred kolektivnu dženazu 34 ubijena Bošnjaka oskrnavljeno mezarje u Bratuncu
Sinoć su na šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu, nepoznati počinioci počupali 13 nišana već ukopanih žrtava.
Od nišana su u krugu mezarja napravili krstove koji su, tako, dočekali jutro, kada je na lice mjesta izašla lokalna policija radi izvršenja uviđaja.

Skrnavljenje mezarja u Brtauncu dogodilo se uoči današnje kolektivne dženaze za još 34 žrtve ratnog zločina počinjenog 1992. godine nad bratunačkim Bošnjacima, na kojoj se očekuje prisustvo nekoliko hiljada građana.

U krugu mezarja, kada se incident dogodio, nalazila su se sva 34 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava koja su sinoć dopremljena u Bratunac.

Simptomatično je da je oskrnavljeno mezarje daleko svega nekoliko stotina metara od Policijske stanice u Bratuncu koja je preuzela obavezu osiguranja mezarja i svih aktivnosti vezanih za današnju veliku dženazu.
Ovo je fasizam i toga ima da se popune stranice ovog foruma .
cega ba? ni 3 strane nece biti napisane...boli kvaziinteleltualce neka stvar za ovo...daleko je bratunac od sarajva...
taxi_driver

#362 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by taxi_driver »

ma eto nek vas fatmir brani. daleko mu kuca od moje.kad vidim ove postove od nekolicine, onda se zapitam kakva je buducnost bosne. izgleda da je zrelo za cijepanje. ni bosnjaci nisu ostali imuni na fasizam.
taxi_driver

#363 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by taxi_driver »

nego ima li oridjidji-a. ja jos cekam potvrdu za novo auto.
sandokann

#364 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

nemoguce vruce wrote:
sandokann wrote:
grad se zove sarajevo...zajebi to momak...
da su cetnici ostvarli svoje bolesne snove, mozda bi se tako danas zvao. a fatmir je magistriro na ff u sarajvu, logicno da ce na istom faksu doktorirati...uprkos boljsevicima...
SaraJovo ga je imenovao, upravo, Fatmir u jednoj od svojih kolumni. Ako se to moze nazvati kolumnom?
sandokann

#365 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

tvsabina wrote:
Jedan period sam zivio u DK. Tamo se i sudi i kaznjava zbog jezika. Vjerovatno smo zbog toga ovdje gdje jesmo, a oni tamo gdje jesu?
poznanik

#366 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by poznanik »

sandokann wrote:Pa sto je dolazio onda u SaraJOVO da doktorira?
nemoguce vruce wrote:grad se zove sarajevo...zajebi to momak...
sandokann wrote:SaraJovo ga je imenovao, upravo, Fatmir u jednoj od svojih kolumni. Ako se to moze nazvati kolumnom?
Ovaj naziv dao mu je @Corto M., a "elaborirao" Pipi DD :-) a Fatmir ga je "ukrao", jer mu je takav naziv trebao za sprdanje i podrugivanje :(
nosara

#367 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nosara »

sandokann wrote: Kakvo gradjansko pravo trazi Fatmir koji izjednacava moje dvogodisnje dijete sa svakim koljacem? Jel' vi stvarno ne vidite problem koji proizilazi iz njegovih kolumni ili se pravite blesavi?
Razumi da nisu svi NEBosnjaci na frenkvenciji na koju ih smjesta Fatmir. Ima nas koji smo se borili za ovu drzavu, pod Seferovom komandom, koji i danas ustajemo kad ga Dzeko nekome zavali... i da niko nema pravo da nas poistovjecuje sa Karadzicem, Mladicem, Djogom ...
Niko da odgovori... :-) Aferim, intelektualci... :roll:
sandokann

#368 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

kapetan.miki wrote:Ovdje ima dosta antifasista ,slicnih dodiku koji tvrde da je rs opredjeljena za promociju mira i suzivota,a ista ta genocidna tvorevina je nastala na progonu,etnickom ciscenju i genocidu nad ostalim narodima,cista zamjena teza.Nazalost ovdje ima kao i na drugim portalima pacenika koji ne samo da ne znaju sustinu problema vec bi zarad dijaloga ubijali tkz.fasiste,onako preventivno.
Ja, jesam antifasista i nisam radio na nikakvom stvaranju RS. Ostao sam sa svojim komsijama, prijateljima i casnim ljudima da branim dostojanstvo zivota u ovome gradu, pod komandom Generala Sefera. Danas mi je pun ..... vas koji me nasilno gurate u polje gdje nikada nisam pripadao.
taxi_driver

#369 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by taxi_driver »

ma kakvi intelektualci. pa to su sve balavci od 20-25 godina.izuzev oridjidjija koji je malo stariji ali opet veze blage nema. nego oridjidji gdje je to moje auto?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#370 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Chmoljo »

nosara wrote:
sandokann wrote: Kakvo gradjansko pravo trazi Fatmir koji izjednacava moje dvogodisnje dijete sa svakim koljacem? Jel' vi stvarno ne vidite problem koji proizilazi iz njegovih kolumni ili se pravite blesavi?
pravo ima...

ali moral je skroz druga kategorija... :wink:
nosara

#371 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nosara »

Al' se brzo isparavaju...! :lol:
taxi_driver

#372 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by taxi_driver »

Ma oni se vode onom blizi mi je arap musliman nego komsija krscanin.
avicena

#373 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by avicena »

nosara wrote:
Ne znam šta treba još reći? Ja sam gore već citirao jučerašnje pismo Fatmira da misli i danas kao prije 20 godina, a tada je mislio ovako...
Ako je Srđan Aleksić zaslužan za čast Trebinja zato što je ustao u zaštitu nedužnog bošnjačkog mladića, tako je i Fatmir Alispahić zaslužan za čast Tuzle jer je 29. januar 1993. objavio sljedeće: „…Već su pretukli jedinog čestitog pravoslavnog mladića, a sutra se isto može dogoditi svima nama koji ne damo tradiciju i identitet svog častoljubivog grada.“ Fatmir je, dakle, u ratu javno osudio činjenicu da je u Tuzli neko pretukao nekog mladića zato što je pravoslavac, time je sebe izložio opasnosti da doživi odmazdu, ali je i batinašima poslao poruku da ima ljudi koji se ne plaše i koji će štititi sve poštene građane, bez obzira na njihovu etničku i vjersku pripadnost. Ako već vlast neće! Tako je i u više tekstova Fatmir hrabro ukazivao na diskriminaciju lojalnih Srba u Tuzli.

UBIJANJE MR. FATMIRA ALISPAHIĆA
Mislim da kada se ulazi u psihološki profil neke osobe treba sve rečeno sabrati na gomilu pa onda ga praviti, a ne na osnovu dvije ili tri rečenice. Naučnom metodologijom kako se to radi kada se priča o filozofima, umjetnicima itd. Ostalo je samo obično mahalanje.
taxi_driver

#374 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by taxi_driver »

Halo, pa covjek ti je lijepo rekao da je i dodik stitio bosnjake 92 i bio protiv sds-a, sto znaci da je i danas dobar? Ali jok, dodik ne valja a fatmir valja.samo zato sto je bosnjak. Ja vam rezonovanja u pm.
avicena

#375 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by avicena »

taxi_driver wrote:Ma oni se vode onom blizi mi je arap musliman nego komsija krscanin.
Pa ako ćemo iskreno nisu genocid u Srebrenici učinili muslimani Arapi nego komšije hrišćani, a u Hercegovini i centralnoj Bosni bilo je i od strane kršćana. Arapi su nas se znali sjetiti pa poslati bar nešto hrane ili oružja. Sada ti isti Arapi hoće evo da spase Bosnu od bankrota koji je najavio Nikšić. Trebalo bi da je drugačije, ali nažalost nije.

Locked