Americka "auta"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#351 Re: Americka "auta"

Post by corolla02 »

i jos nesto, vi uvijek nadjete kakve slicice nekih vrh modela, tj. auto pocinje sa $24K a zavrsava na $35+ recimo, kad vec i u luksuznu klasu prelazi :mrgreen:
whow

#352 Re: Americka "auta"

Post by whow »

Impala LTZ --------------Passat
3.9 V6 230KS------------3.6 V6 280KS
Auto 4 speed------------DSG 6 speed
18" alu ------------------18'' alu
Heated pwr mirr--------Heated pwr mirr
8-WAY POWER SEAT---8-WAY POWER SEAT
Leather seats-----------Leather seats
Heated front seats-----Heated front seats
Manual dual Air---------Automatic dual air
Sunroof------------------Sunroof
XXXXXX------------------6.5'' Ekran, hard disk 30GB, Navigacija
-----------------------------------------------------
$31,650------------------$33,720

Razlika je $2,000 dolara a ne 10, mada bi neko rekao da 50KS vise, DSG mjenjac, 2 brzine vise, automatska klima, 6,5" ekran i navigacija vrrijede i vise od $2,000.[/quote]

Ja ne znam gdje ti kupujes te passate sa takvom opremom za 33.720 jer ovdje u kanadi tako opremljen Passat je oko 50.000 candskih dollara , znaci nasto vise ako placas slabijim americkim dollarom :lol: Impalu sa druge strane mozes naci i za 22 hiljada novu .[/quote]

US of A.

Zvanican sajt Chevroleta i VWa. Build my own za oba i ta cijena ispada. Ako ne vjerujes, provjeri.[/quote]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo ja sastavih tvog 2011 Passata btw CC je jedina opcija za 2011 godinu a V6 masina je raspoloziva sa highline paketom opreme Sa faderalnom i bez provincijalne taxe cijena mu je 55,928.55 Canadskih dollara znaci nekih 57 000 amerikanaca i to je jos cijena na oficijalnoj VW stranci sto ce reci da diler moze traziti vise.

Chevy Impala LTZ sa najacom opremom i tehnology paketom $32,173 zvanicna GM canada stranica znaci razlika nije u 10 hiljada nego 25 hiljada dollara . E sad Passat jeste puno luxuzniji i ljepsi ali 25 hiljki je puno para.
B6Redhell

#353 Re: Americka "auta"

Post by B6Redhell »

Eee dokle vi idete ebote :lol: :lol: :lol:

Ovdje u USA impale samo vozaju "gonjeni i oni koji ih gone" (policija i hood brothers odnosno crnje :lol: :lol: :D )

i poneki rental, i naravno government jer i jes njihovo auto
GM = Government Motors
whow

#354 Re: Americka "auta"

Post by whow »

Bosnohercegovac wrote:
whow wrote:Evo ja sastavih tvog 2011 Passata btw CC je jedina opcija za 2011 godinu a V6 masina je raspoloziva sa highline paketom opreme Sa faderalnom i bez provincijalne taxe cijena mu je 55,928.55 Canadskih dollara znaci nekih 57 000 amerikanaca i to je jos cijena na oficijalnoj VW stranci sto ce reci da diler moze traziti vise.

Chevy Impala LTZ sa najacom opremom i tehnology paketom $32,173 zvanicna GM canada stranica znaci razlika nije u 10 hiljada nego 25 hiljada dollara . E sad Passat jeste puno luxuzniji i ljepsi ali 25 hiljki je puno para.
Pa zar ti se ne isplati uvesti onog Passata iz USA za $33,500? Posebno sad kad je kanadaski dollar jači.
Ukoliko je cijena stvarno takva onda se radi o ogromnoj razlici u cijeni . Jako mi je cudno da VW Canada toliko pljacka kupce. Kao sto sam napisao takav Passat je bobu ispod 60 hiljada u Kanadi . Trik je u tome da US auta imaju umanjenu vrijednist kod preprodaje , onda brzinomjetar u miljama umjesto u kilometrima onda na cijenu dodajes 6% carine i najvaznije j to da gubis garanciju kada vozilo prebacis u Kanadu :-) . Znam da ljudi uvoze escalade jer je kod vas 20 hiljda jeftiniji dok ne Kadilaka nema carine a i garancija se priznaje.
cherokeexj

#355 Re: Americka "auta"

Post by cherokeexj »

Imam cerokija 4.0 HO 93g, kupio sam ga jer mi se auto svidja, imao sam pajera 3.0 V6, 93god, ceroki je izmislio auto za pajera, a i nije neka razlika u potrošnji, stari je imao pasata 2006g, 2.0 tdi, jednom ili dva puta mu je otisla dizna po 500 eurića, pa zamajac, pa far, pa turbina, pa radion, i nista ispod 300eura, za to vrime, racunajući da je kupljen nov, to je za mene puno kvarova, neznam za vas!??? U njeg ako auto trosi više od 10 litara on ga odma prodaje, ja ga necu ni kupit ako je motor ispod 3.0, on i ne vozi moja auta, nije da dosadjivam nego ocu reci da mi se ne svidjaju mali motori, pogotovo dizeli, kad se on na par iljada obrtaja razdire, volim americke dzipove i sanjam o njima, o njihovoj veličini, motorima, zvuku, kad bi imo viška novca, kupio bi FORD EXCURSION, ali za mene je švabo oduvik bio kralj auta i meni najače auto svih vremena je MERCEDES G, morete pričat šta oćete ali švabo ima sigurno bolja auta od amera, uzmite u obzir samo 123ice i 124oke, koliko ih se i dan danas voza, i bog zna koliko su prisli, a sto govorite da sve klapa na njima na 300000 mora klapat kad na svabi nikad niko nista ne minja, uostalom švabo se na 300000 tek razradi :evil: :-D , a o motorima da ne pricam imo sam puno iskustva sa mercovim 3.0 rednim petakom, na kojem je bilo 680000 imam svjedoke da sam ga bez karetera vozio 50ak-km zavario karter upalio i vozio nikad mu nista, jesu ameri lipi i sve, ali svabo je svabo... a MERCEDES G je bog svi auta... bez ljutnje ovo je samo moje mišljenje... ;-)
dr. sci

#356 Re: Americka "auta"

Post by dr. sci »

Ja sam mehaničar i svakakvih i kvarovai vozila vidim, ali imam jeepa, i lično mislim da mojim potrebama odgovara dosta bolje nego ijedan drugi kojeg bi mogao naći na evropskom tržištu. ok mi živimo u evropi i viđamo tih slučajeva po 300 i 400 000 da su auta prešla, ali koliko u SAD ima takvih auta, iz 80ih godina koja se još voze, sa originalnim motorima i mjenjačima. Nisu bez razloga tako veliki motori, i ako ništa drugo to im je izdržljivo i nepoderivo. a može se po forumima pričati svašta, ustvari je to dosta drukčije, ima dvica sa 250 000 i 300 000 na satu, ali samo vlasnici i njihovi mehaničari znaju kakvo je to stanje (iako vlasnici logično to prikrivaju, i neće niko reći da vozi smeće, nego "ide super, nikad nijedan kvar"). i nije samo dvice, to je samo primjer. Pa osvježi motor, glavu, karike, kompresiju itd itd.
ljubav_aha

#357 Re: Americka "auta"

Post by ljubav_aha »

chevrolet,najodvratnija amerikca auto marka
citroen

#358 Re: Americka "auta"

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:chevrolet,najodvratnija amerikca auto marka
A ti je vozish.:) :D
ljubav_aha

#359 Re: Americka "auta"

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
na mom pise pontiac, i ostali dijele istu fabriku
citroen

#360 Re: Americka "auta"

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:
citroen wrote:
Ali tvoje fabrike vise nema,jedino u muzeju :D :D :D :D
ljubav_aha

#361 Re: Americka "auta"

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:
Ali tvoje fabrike vise nema,jedino u muzeju :D :D :D :D
:lol:

super, znam gdje cu traziti djelove za auto :-D
Averus

#362 Re: Americka "auta"

Post by Averus »

Mijenjam svog Kadetta za jedno od ovih :lol: :lol: :lol:

Camaro '67
Image

Impala '67
Image

Corvette '99
Image

Mustang
Image

:thumbup:
ljubav_aha

#363 Re: Americka "auta"

Post by ljubav_aha »

Bosnohercegovac wrote:

Jeli ovo tvoj mali u tvom Pontiac Sunfireu? Mashallah, samo 7 godina.

http://www.freep.com/article/20110621/N ... 7Cmostview
moj je mladji model auta ,slicnog su ,ali ne istog dizajna
zigoLo

#364 Re: Americka "auta"

Post by zigoLo »

Zena moze i sa sela ali auto samo iz Njemacke :)

Jebo auta kao sto su americka, to znaju i rusi napraviti xD
Crazyyy

#365 Re: Americka "auta"

Post by Crazyyy »

Moj stari je imao Jeep Grand Cheeroke 2006 godiste, 3.7 V6 Laredo 200KS, uvezen bio iz amerike, bio presao oko 50 hiljada milja, jedino sto mogu reci da i dan danas ne moze da prezali sto ga je prodao jer je za te pare bio savrseno auto, vozio ga je oko 2 godine ni je dan kvar nikada nije imao, i kada ga je prodo zaradio je na njemu :D. Jedina mana je bila sto nije ima 4x4 pogon, da je bio 4x4 nebi ga nikada prodao.

Image
Ringhio

#366 Re: Americka "auta"

Post by Ringhio »

Da imam para ko sto nemam odmah bi sebi nabavio sljedece

Image

Po mogucnosti s najvecim mogucim motorom.

Idemo u "D", prebacit ruku preko dragane i lagano, pa gdje put odvede.
Ned071

#367 Re: Americka "auta"

Post by Ned071 »

nisam tehnicar, nit se bas razumijem u motore poa mi jedna stvar nije jasna. gledam neke emisije o americkim auticima i kaze svako malo, otprilike, ima motor od 3500 ccm i 200 ks. pa ne kontam u cemu je fol. u evropi imas motore od 2000 kubika sa 150 160 konja kod njih dvije hioljade kubika vise za 50-ak konja vise... moze li mi to ko rastumacit?
madner

#368 Re: Americka "auta"

Post by madner »

Turbo je fol, kao i oporezivanje ccm u Evropi.
preludezalude

#369 Re: Americka "auta"

Post by preludezalude »

Ned071 wrote:nisam tehnicar, nit se bas razumijem u motore poa mi jedna stvar nije jasna. gledam neke emisije o americkim auticima i kaze svako malo, otprilike, ima motor od 3500 ccm i 200 ks. pa ne kontam u cemu je fol. u evropi imas motore od 2000 kubika sa 150 160 konja kod njih dvije hioljade kubika vise za 50-ak konja vise... moze li mi to ko rastumacit?
Fazon nije napraviti jako auto. Jako je jednostavno napraviti jako auto. Fazon je u izdrzljivosti. Ameri prave auta koja su izdrzljiva i te masine koje imaju veliku kubikazu, a malu konjazu mogu preci jako puno kilometara bez otvaranja motora. Ja imam 4.7 masinu sa 220ks i dosta sam se raspitivao o tim masinama. Nigdje nisam naisao da je taj motor otvaran ispod 700 000 predjenih kilometara uz redovno odrzavanje i normalnu upotrebu.
Ned071

#370 Re: Americka "auta"

Post by Ned071 »

znaci, da se vise ne cudim motorima iz count customa :mrgreen: hvala :thumbup:
sema911s

#371 Re: Americka "auta"

Post by sema911s »

preludezalude wrote:
Ned071 wrote:nisam tehnicar, nit se bas razumijem u motore poa mi jedna stvar nije jasna. gledam neke emisije o americkim auticima i kaze svako malo, otprilike, ima motor od 3500 ccm i 200 ks. pa ne kontam u cemu je fol. u evropi imas motore od 2000 kubika sa 150 160 konja kod njih dvije hioljade kubika vise za 50-ak konja vise... moze li mi to ko rastumacit?
Fazon nije napraviti jako auto. Jako je jednostavno napraviti jako auto. Fazon je u izdrzljivosti. Ameri prave auta koja su izdrzljiva i te masine koje imaju veliku kubikazu, a malu konjazu mogu preci jako puno kilometara bez otvaranja motora. Ja imam 4.7 masinu sa 220ks i dosta sam se raspitivao o tim masinama. Nigdje nisam naisao da je taj motor otvaran ispod 700 000 predjenih kilometara uz redovno odrzavanje i normalnu upotrebu.

napravio si gresku velicine jupitera,.,

napravit jak motor, ne da je tesko vec trebas znati mnogo vise nego sto znas sada,., pogledas samo koliko je trajao razvoj helcat motora(mopar) 707ps,. cini se ko veliki blok, zavrni kompresor i imas brdo konja,.,

a to za izdrzljivost,. pogledaj sto su americki motori izdrzljivi,., zasnivaju se na tehnologiji koja je u evropi izbacena iz upotrebe sedamdesetih ,., v8 od pet sest litri jedna bregasta po ramenu, 2 ventila sa oprugom, lanac ili remen da je jeftinije, povezes sta treba,
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#372 Re: Americka "auta"

Post by bitanga_sa_otesa »

svaki motor sa duzim hodom od precnika klipa je jako izdrzljiv bio 3 cilindra ili 8....nema to veze sa amerikom ili evropom ,upitna je samo rentabilnost tog motora...u americi je bilo jeftino gorivo i vjerovatno ti je jasno zasto ih tamo ima u velikom broju...takvi motori imaju veliki moment i malu snagu ,zbog toga su dugotrajni...
preludezalude

#373 Re: Americka "auta"

Post by preludezalude »

bitanga_sa_otesa wrote:svaki motor sa duzim hodom od precnika klipa je jako izdrzljiv bio 3 cilindra ili 8....nema to veze sa amerikom ili evropom ,upitna je samo rentabilnost tog motora...u americi je bilo jeftino gorivo i vjerovatno ti je jasno zasto ih tamo ima u velikom broju...takvi motori imaju veliki moment i malu snagu ,zbog toga su dugotrajni...
Upravo to i govorim.
Ili jednostavno narodski receno: velika kubikaza+mala konjaza=dugotrajan motor
preludezalude

#374 Re: Americka "auta"

Post by preludezalude »

sema911s wrote:
preludezalude wrote:

napravio si gresku velicine jupitera,.,

napravit jak motor, ne da je tesko vec trebas znati mnogo vise nego sto znas sada,., pogledas samo koliko je trajao razvoj helcat motora(mopar) 707ps,. cini se ko veliki blok, zavrni kompresor i imas brdo konja,.,

a to za izdrzljivost,. pogledaj sto su americki motori izdrzljivi,., zasnivaju se na tehnologiji koja je u evropi izbacena iz upotrebe sedamdesetih ,., v8 od pet sest litri jedna bregasta po ramenu, 2 ventila sa oprugom, lanac ili remen da je jeftinije, povezes sta treba,
Mislim da grijesis. Nabudziti neki motor da dobijes gomilu konja je najjednostavnije. Ali hajde da takav motor bude i izdrzljiv i dugotrajan je sasvim drugi par opanaka. A ovaj tvoj drugi dio teksta.... jel' to tvrdis da su americki motori izdrzljivi jer se zasnivaju na staroj tehnologiji koja je u evropi izbacena sedamdesetih?
Nisi u pravu ni da je zbog stare tehnologije izdrzljiv, a nisi u pravu ni da je ta tehnologija izbacena u evropi sedamdesetih.
citro

#375 Re: Americka "auta"

Post by citro »

U vezi trajnosti motora, kubikaže i konja:
Ima "malo" i do materijala i finalne obrade, nije priča baš tako jednostavna. Honde sa manjim motorima prelaze hladno po 700.000 km a malo koji stojadin je dogurao do 150.000 km bez generalke.
Mislim da je Američka priča jednostavna, daj kubika eto i snage, bez puno muke. Može i slabija obrada i slabiji materijali, izguraće to...
Post Reply